szexualitas.hu logo
Regisztráció | Belépés
főoldal cikkek fórum szavazó kereső
FÓRUM

A terhesség első jelei


Új hozzászólás

válasz | 2011-05-23 | 11:30
Az orvosok csak annyira kockáztatnak, amennyire a betegbiztosító megengedi. Bizonyos paraméterek szerint kell dönteniük a kockázat statisztika alapján történik.
Ha a kismama jobban kinyitná a száját és erősebben fellépne, hogy szúró érzése, apró görcsei vannak, akkor a doki mindjárt mélyebbrehatóan megvizsgálná.
Néha ki kell nyilvánítani magunkat.
Pl az anyukámnak havi 12000 Ft-tal kell többet fizetnie gyógyszerekre a felszívódási zavarok miatt, mint amit a TB megenged.
Szóval az orvosok keze meg van kötve.
válasz | 2011-05-23 | 11:22
Nem éri meg, h ilyenen felidegesítsd magad!
Egy orvos nem játszana egy baba életével, szóval ha ők nem tartják veszélyesnek a tüneteket, akkor azok biztosan nem azok. Arra pedig ne figyelj, h valaki egy tünetre minden áron egy bajt akar ráerőszakolni. Egy ilyen esetet hallott, és mindenben ezt látja.
válasz | 2011-05-23 | 11:20
Szia
Ne haragudj,de mint irtam MINDENT rendben találtak 1,5 hete a vizsgálaton!!!!! 2000es volt az érteékem,szóval nem hinném,hogyha bármi bajom is lenne akkor nyugodt szivvel hazaengednének!!!
De ez az én véleményem és nem értem miért kell mindjárt VETÉLÉSSEL fenyegetőzni???????
Na mind1
válasz | 2011-05-23 | 11:20
Szia
Ne haragudj,de mint irtam MINDENT rendben találtak 1,5 hete a vizsgálaton!!!!! 2000es volt az érteékem,szóval nem hinném,hogyha bármi bajom is lenne akkor nyugodt szivvel hazaengednének!!!
De ez az én véleményem és nem értem miért kell mindjárt VETÉLÉSSEL fenyegetőzni???????
Na mind1
válasz | 2011-05-23 | 11:09
Olvasd már el, hogy nem ijesztgettem, hanem ti miattatok kellett túlmagyaráznom és kielemeznem a vetélést, mint lehetséges következményt.
Az apró görcsök, akkor is a nyitott méhszáj jelei, és bizony a vetélés könnyebben esik meg mint sem gondolnád.
Jobb elővigyázatosnak lenni, mint félni, majd pedig megijedni, később pedig gyászolni.
Hű de nagyon okos pszichoterapeuták vannak itt, akik rózsaszínű babaházban nőttek fel.

HÁT NEM!!! AZ ÉLET NEM RÓZSASZÍNÛ, VANNAK KOCKÁZATOK ÉS FEL KELL VÁLLALNI A FELELŐSSÉGET, HOGY KIS KÖRÜLTEKINTÉSSEL MEGELŐZHETŐ A BAJ!!!
 
válasz | 2011-05-23 | 10:45
Nem, figyeljen oda, ezzel nagyon jót írtál (de nem bírálni akarom, hisz ki vagyok én itt?) csak ne ijesztgesd feleslegesen mert az is nagyon de nagyon árt. Vagyis jogos hogy menjen el egy ellenőrzésre, de ne ijesztgesd vetéléssel mert azzal pont ugyanannyit ártasz mintha azt írnád üljön a babérjain. Érted már, mire gondolok?
válasz | 2011-05-23 | 00:23
Dianatal szülészeti sikosító, csak úgy süvít kifelé a baba :)).

http://www.dianatal.hu/why-dianatal-obstetric-gel.html
 
válasz | 2011-05-22 | 22:42
Oké!
Én vagyok az okoskodó, aki figyelmeztet a hiányosságokra,
Ti pedig vagytok a butáskodók, akik nem számít mi lesz, csak legyen min csámcsogni.
Az apró görcsök veszélyesek, miért kell megrizikózni, hogy 6 hónaposan elvetéljen, amikor már a babának komoly súlya van és a laza izmok nem tartják meg?
Igen kismama nyugodtan várja meg azt a pillanatot, amikor már nem tudnak segíteni és a tragédia egy egy órás beavatkozással könnyedén elkerülhető lett volna.

A születésnél használjanak síkosítót, kisebb a sérülés mind az anyukának és a gyermeknek is, harmadára csökken a szülési idő! A gátrepedés kockázata is kisebb!
válasz | 2011-05-22 | 18:07
Épp az ilyen hozzászólások és tanácsok okozzák a legtöbb bajt. Attól hogy a barátnőd meg az akárkid így járt, attól nem biztos hogy másra is ráillik a diagnózisod. De hát vannak itt unatkozó okoskodók úgy látom, akik ezzel töltik ki a valódi életükben lévő űrt. :)
válasz | 2011-05-22 | 12:53
Azt gondolsz, amit akarsz :) Engem nem izgat, mit eszel és mit nem, mit viszel be és mit nem :) A te tested, a te életed. Én megadom magamnak az esélyt, h semmiben se szenvedjen hiányt a szervezetem. Ha emiatt műmájer vagyok vagy szerinted paradoxon az életvitelem, hát gondold ezt, nem akadályozlak meg benne :)
válasz | 2011-05-22 | 12:49
Kíváncsi lennék, h milyen húsmentes étellel tudnék bevinni napi minimum 60-70 g fehérjét :) Ja, egyek 12-14 db tojást, amiben meg zsír is van :)
válasz | 2011-05-22 | 12:49
Aha, szóval van az általános táplálkozás és vannak a sportolók, akik mind étrendkiegészínőn élnek. Ez kb. olyan, mint van Anthico és a tudatlanok.
Úgy adod itt elő magad, mintha te lennél az egyetlen, aki valaha olvasott erről, mintha nem lenne másnak semmi tapasztalata. Nem csípem a fellengzős műmájereket. További szép napot!
válasz | 2011-05-22 | 12:41
Sehol nem mondtam, hogy ne tedd. Azt csinálsz, amit akarsz.
Abban van a paradoxon, hogy ha megfelelően táplálkoznál, akkor teljesen felesleges lenne egy fehérje kivonat. Pl. miért nem eszed meg azt, amiben benne van? Teljesértékű táplálkozás mellett az ember izmai nem fogynak.
Ez a kivonatolás olyan, hogy pl. ugye nem mindegy, hogy gyümölcsöt eszek, vagy gyümölcscukrot. Nem mindegy, hogy kukoricaliszt vagy -keményítő. Kb. ilyen a tojás vagy tojáskivonat is.
válasz | 2011-05-22 | 12:29
Sportoló rendszeresen izzad...és mit izzad ki? Milyen ízű az izzadtság? Sós :) Ásványi anyagot ilyen szinten hol pótol az ember általános táplálkozással? És azt meg sem említem, mikor valaki nem 1-2 cseppet izzad, hanem pl fél-1 litert. Pl.: hosszútáv futók.
válasz | 2011-05-22 | 12:28
Hol van abban paradoxon, h tojásból kivont fehérjét iszok?
Sok ember azt se tudja, mi az a fehérje, azt hiszik, h valami olyan por, amit mindenféle kémiai úton kutyulnak össze meg amitől hatalmas izmok nőnek az emberre :))))
Engem nem izgat, h szerinted húsmentes élet mellett fehérjét se kéne pótolnom. A kedvedért, meg azért, h szerinted ez ne legyen paradoxon, nem fogom kitenni magam ilyesminek és nem fogom "lefogyasztani" az izomzatomat :)
válasz | 2011-05-22 | 12:11
A sportolókról még annyit, hogy normál táplálkozással (értem ezalatt, hogy minden turbózás nélkül) lehet sportolni. Minden olyan teljesítmény, amire az ember anélkül nem képes, a szemeben értelmetlen. Az ember ne várjon magától emberfelettit.
 
válasz | 2011-05-22 | 12:03
Hidd el, van fogalmam arról mit eszünk :)

Elsősorban én nem is a vitamin készítményekre gondoltam, hanem pl. számomra az a hosszú távon tényleg fenntarthatatlan, ha vki vega, közben meg fehérje porokat tol. Ráadásul közben mindenben a természetességet keresi/hirdeti? Ebben akkora paradoxon van, hogy csak azzal tudom feloldani, hogy az ember egy ellentmondásokkal teli lény :)
válasz | 2011-05-22 | 11:19
Csak egy hétig nézd meg miket eszel, nézz utána, mi miből mennyit is tartalmaz és rájössz, h elég sokmindenből szinte semmit sem viszel be.
Felőlem mindenki úgy étkezik, ahogy akar. Egy átlagos ember sokszor elvegetál abból, amit bevisz, de egy sportoló nem igen tudna hatékonyan kijönni annyi bevételből. A szervezet mindenhonnan próbálja pótolni. Pl ha valaki kevés folyadékot iszik, az izületi folyadék is fogy. EZ csak egy példa, de tökéletesen érzékelteti, h a szervezet a tartalékaiból szépen lassan kivonja azokat, amikre szüksége van. És ha már nincs honnan felélnie, jön a betegség.
Anyumék pl 1-2 hete kezdtek el szedni egy nagyon ütős vitaminkomplexet és este egyikőjüknek sincs szüksége olvasáshoz szemüvegre. Eleinte nem is tűnt fel nekik.

Mindenki úgy él, ahogy neki jól esik, de nem szabad elfelejteni, h manapság mennyi káros hatás éri az ember, mennyi sz*rt eszik és mennyire kevés olyat, ami hasznos a szervezetnek és amiből ki tud csikarni némi hasznos vitamint/ásványi anyagok/stb-t. Nem kell itt kólára gondolni, elég a boltokban kapható húsokra vagy zöldségekre vagy tejtermékekre. Sőt, eleve vannak olyan hatások is, amik szó szerint kivonnak bizonyos vitaminokat/ásványi anyagokat/stb-t. És én nem sajnálom azt a 2000 Ft-ot havi szinten, ami segít nekem, mert gyógyszerlobby ide vagy oda, nem fogok nevekért kifizetni dupla árat vagy hazug reklámoknak bedőlni :)
válasz | 2011-05-22 | 10:42
Nekem erős kétségeim vannak egyes meghatározások alapján. Rendben, a zöldségek beltartalma csökkent. Viszont egyes összevetések alapján -mennyi a szükséges bevitel és mennyi a valósan elfogyasztott- sokaknak nem szabadna élni sem, ha ming igaz lenne. Bizonyos hiányok gyorsabban, mások lassabban jelentkeznek, de nekem furcsa, hogy bizonyos körök szerint csak étrendkiegészítőkkel van esélyünk a hosszútávú egészséges életre. Érdekes "fejlődés", hogy egy Tangl Harald féle könyv milyen szépen leírja, hogy egyes vitaminok hogy hatnak, bár keveset sorol fel, míg egy 5-10 éves könyv, felsorol egy halmot, és teljesen kézzel foghatatlan "tényeket" állít fel. De érdekes megnézni, hogy egy 90-es kiadású könyv miket ír (hajmeresztő mennyiségeket, hogy miből mennyit), v.ö. egy maival. Meg vicces, hogy terhesvitamin reklámjában hivatkoznak 1000-ből, 10-100ezerből egy előfurdulással jelentkező fejlődési rendellenesség esélyének csökkentésére.
Tulajdonképpen ez egyenlő a gyógyszerlobbival, csak az egyiket sokan utálják, míg a másikat istenítik. Nem mondom, hogy elvetendő mindig minden, csak szelektálni kell itt is.

Bár ebben mi soha nem fodunk egyetérteni, mert én nem fogadok el helyesnek olyan étredet, ami porok nélkül hosszú távon fenntarthatatlan.
válasz | 2011-05-22 | 09:45
Amit mi most rendes étkezésnek nevezünk, az közel sem fedezi egy felnőtt napi adagját az említett "anyagokból". Akármennyire is egészségesen táplálkozik valaki, már a gyümölcs, zöldségekben közel sincs annyi vitamintartalom, mint régen volt. Tehát kb több kg-nyit kéne mindenből magunkba tömni, h meglegyen a napi szükséglet. Ezért az átlagos táplálkozás egy embernek sem elég, nemhogy 2-nek, ahol pontosan a baba az első, a nő pedig szinte alig kap.
Azt pedig tudom, h először mindent a baba kap. Ezért is jönnek elő "hiánybetegségre" utaló tünetek szülés után. A szülés utáni depressziót is az omega-3 zsírsav csökkenésével magyarázzák már. UGyanis azt szinte semmiből nem visz be senki, és az anyától elvonva bizony előjönnek az ilyen jellegű pszichés problémák.
válasz | 2011-05-22 | 08:51
Ha rendesen étkezik, akkor nem is kell sokat változtatni. Egy picivel több mindenből. Amúgy meg a szervezet úgy gazdálkodik, hogy előbb a baba kapja meg, ami kell, aztán ami marad az anyának, ú.h. anyuka úgyis érzi miből kell több.
válasz | 2011-05-21 | 17:30
Végül is..., tudjuk, Te okosabb vagy bárkinél, még a nőgyógyászoknál is.
válasz | 2011-05-21 | 17:01
Az elővigyázatosság jobb , mint a későbánat, atüneteket nem kisujjamból szívom ki, hanem a barátnőmnél ugyan így jelentkeztek a problémák és be is kellett varrni neki, pedig még csak vérzése sem volt, csak apró görcsei.

Könnyen okoskodik valaki, ha nincs mit veszítenie!
 
válasz | 2011-05-21 | 16:55
Ez most nem idevág, de az utolsó gondolatról jutott eszembe, h manapság az ember mennyire nem visz be eleget a fontos vitaminokból, ásványi anyagokból, aminosavakból, stb.
Egy kismama pedig nagyon nem változtat az addigi étkezésein, szóval 2 szervezetnek kell kigazdálkodni a szükségleteit abból a pici mennyiségből. :/
válasz | 2011-05-21 | 16:47
Nem azt mondtam, hogy ne foglalkozzon a dologgal, de feleslegesen ijesztgetni, nem hiszem, hogy okos dolog lenne.
válasz | 2011-05-21 | 16:44
Szerintem semmi akadálya annak, hogy ilyen "házias" ételeket egyél. Jó, nem a terhesség egész ideje alatt, nagy mennyiségben, de, ha megkívánod, semmi bajod nem lesz tőle, ha jól esik, akkor miért ne ennél ilyesmiket. Jó, szokták mondani, hogy a füstölt húsfélék nem egészségesek, (de egy csomó minden nem a legegészségesebb, ettől még jól esik... néha-néha) de ettől függetlenül, ha valaki néha ilyesmit kíván enni, attól semmi baja nem lesz, lehet, hogy vannak egészségesebb ételek, de a gond nem ilyesmiktől lenne a terhességben, hanem mondjuk a dohányzástól, alkoholtól, vagy attól, ha a kismama túlzottan megvonná a tápanyagokat magától a terhessége alatt.
válasz | 2011-05-21 | 16:42
Ej rá érünk arra még módon, hagyjuk csak a dolgokat!
Majd ha elvetél, lesz miről siránkoznunk, legalább lesz téma. Mi?
Inkább most legyen rámenősebb, min késő bánat!
Volt olyan, akinél nem vették figyelembe az RHnegytívot, ellenanyaggal kellett volna vizsgálni a terhességet, a 10. orvos rájött, hogy miért nem észlelte a többi. A feljelentés megtörtént, de mi lett volna ha tragédia a vége, a papír nem változtat a veszteségen.

Menj el és varrasd össze a méhszájadat, te , akinek görcsei vannak!
válasz | 2011-05-21 | 16:36
Szerintem a nőgyógyásza a kontroll vizsgálatokon biztosan ellenőrizni, hogy nem tágabb-e a méhszája, mint a normális állapot, az apróbb görcsök meg szerintem minden terhességben előfordulhatnak, eleve, ahogy nő a méh, a méh-tartószalagokra is nagyobb teher kerül, nem biztos, hogy amit Ő érez, az kóros állapot, de mivel eleve veszélyeztetett terhes, ezért biztosan fokozottan ellenőrzi az orvos.
válasz | 2011-05-21 | 16:16
Nyitott méhszáj okoz apró görcsöket, ami később labilissá teheti a terhességet. Felesleges megrizikózni egy vetélést. Tessék elmenni orvoshoz és megnézetni, hogy nincs-e szükség bevarrásra! Ha lehet megbízható lelkiismeretes magánorvoshoz. Bár tudom, hogy a babavárás súlyos anyagi teher, de van amiért megéri áldozni.
 
válasz | 2011-05-21 | 12:54
Egyikkel sem élek, és nekem ez alapnak számít hogy ezeket ki kell hagyni :)
válasz | 2011-05-20 | 23:45
Azért az alkoholt és a cigarettát ki kell hagyni. :D
válasz | 2011-05-20 | 22:22
Szia

Először is gratulálok. :)
Szerintem egyél amit megkívánsz. Egy csomó fórum van arról, mit ne egyen a kismama. ha mindet megpróbálnád betartani, ehetnél vajas kenyeret és ihatnál vizet hozzá. Az én dokim azt mondta, egyek bátran amit csak szeretnék. Ma 1 éves a kislányom, makk egészségesen született és a várandósság alatt sem volt semmi problémám.
Az alhasi apró szúró görcsök szerintem nem jelentenek problémát ha nem erősek és nem jár vérzéssel. Mindenesetre azért kérdezz rá az orvosodnál, de aggódásra szerintem semmi ok. :)
Boldog babavárást!
válasz | 2011-05-19 | 10:50
Sziasztok

Ismét én vagyok bár már régen jelentkeztem,jelenleg 12+6napos kismama vagyok,voltam múlt héten genetikai uh-n és minden rendben volt...
Bár most mással kapcsolatban lenne kérdésem,szeretném ha valaki válaszolna...szóval lehet-e enni házi füstőlt sonkát,sült húrkát stb...kerestem már fórumokon de nem találtam semmi ilyent...
Még egy másik kérdés..normális-e az ha néha vannak apró alhasi szúró görcseim?
Kérlek aki tud az válaszoljon
Köszönöm
 
válasz | 2011-05-15 | 12:27
Nem mindenkinél mutatja ki a terhességi teszt a pozitív eredményt, akinek NullaRHNegatív (azt hiszem) a vére ellenanyag beadása után kap helyes eredményt.
Előfordul, hogy több orvosnál negatív az eredmény, miközben a kimama már állapotos. A dokik meg nem veszik észre.
 
válasz | 2011-04-25 | 08:01
Köszönöm válaszod,és elnézést,hogy eddig nem írtam de kedden befektettek megfigyelésre a kórházba ahol a 12.ik hétig bent kell maradnom,semmi baj csak biztos ami biztos alapon,hogy feküdjek,most jöhettem haza 1 napra de esti vizitre már megyek is vissza....közben megkérdeztem már dr a duphaston-ról és megnyugodtam,...köszönöm a válaszod...
válasz | 2011-04-19 | 12:58
A Duphaston-t éppen azért írják fel, hogy az esetleg kevesebb sárgatesthormon miatt ne következzen be újabb vetélés, szóval az orvos tudja, milyen gyógyszert szabad szedned (tudnia kell), és mivel már volt egy vetélésed, gondolom, emiatt kaptad ezt a gyógyszert. Nyilván az orvos a kontrollon úgy ítélte meg, hogy szedned kell ezt a gyógyszert, hogy még stabilabb legyen a terhességed. Nem véletlenül kaphattad ezt a gyógyszert, biztos ennek oka van. Én a helyedben egyébként megkérdeztem volna az orvost, hogy milyen jellegű a gyógyszer, miért kapom...
Jogod van hozzá, hogy tudd, mit miért szedsz.
De ártani biztosan nem árt.
válasz | 2011-04-18 | 15:34
delfin...

Kösz rákerestem...el is olvastam tájékoztatót is mert nem veszek be semmit tudatlanul...de én tapasztalatokat kérdeztem...
 
válasz | 2011-04-18 | 15:33
Keress ra a keresoben es a hasznalati utasitasnal kellene irja, hogy terheseknek szabad-e szedniuk......
válasz | 2011-04-18 | 13:50
Sziasztok

Lenne egy kérdésem,van valakinek tapasztalata a Duphaston 10mg tablettával kapcsolatban?Ma voltM DR-nál kontrollon és ezt irta fel napi 3x1et...ugye ez nem árt a picikémnek,jelenleg 7hetes és 6napos terhes vagyok...
Válaszotokat köszönöm...
 
válasz | 2011-04-07 | 09:03
megcsináltam a Clearblue tesztet hajnali fél négykor, mert akkor kellett pisilnem. az első 2 percben negatív eredményt mutatott. Eltettem a tesztet, mivel 10 perc után is hasonló eredményt kell mutasson...
Sajnos megjelent egy másik csík, de nagyon haloványan és sokkal véknyabb mint amilyen az ellenőrző ablakban van és a leírás szerint egyforma szélességűnek kell lenniük.

Bár most ahogy nézem, a 10.percig csak várnom kellett volna, mert én csak most reggel néztem rá újra...és megint csak leírás szerint, a 10. percig lehet leolvasni, és ami utána történik az nem érvényees....

Kell még egy teszt nem sokára...:/
 
válasz | 2011-04-06 | 22:48
Jó, én elhiszem...de annyi meg annyi mindent hallani mindenhonnan, honnan tudjam rám mi lesz az igaz.

egyébként talált...igen, tudom, most jöhetnének a lecsesző válaszok, hogy miért nem 72óráztam, meg ehhez van eszed stb... tisztában vagyok a súlyosságával a dolognak. De korábban volt egy 9 hónapos kapcsolatom, amit végig ilyen módszerrel "védtük ki" és sose volt gond...csak hát...nem tudom.

Én értem és elfogadom, hogy ezen felhördültök, hogy ilyen hülye voltam. Én is csak és csakis magamat tudom hibáztatni, ha valami komoly lesz a dologból...
 
válasz | 2011-04-06 | 22:13
Nem vagyok doki, de mikor én anno gyanakodtam, közölte a dokim, h a korai terhességet kézzel se tudná kitapintani és a norm UH se mutatná még ki. Itt most 1-2 hetes terhességre gondolok.
Teszttel én még várnék a helyedben, de te tudod, szerintem csak feleslegesen csinálod meg.

Kérdés, h mi történt 27-én, ami miatt ennyire aggódsz? Nem védekeztetek megfelelően? Megszakításos?
válasz | 2011-04-06 | 22:08
Nem mondtam,hogy ultrahangozott volna. De a méhszáj, illetve a méh valahogy reagált volna, amit kézzel lehet valahogy érzékelni, legalábbis nem hiszem, hogy véletlenül vizsgált volna így.. 12 nap meg már eltelt így is, a clearblue meg talán tud valamit mondani már most.
Tudom, hogy korai volt a doki, de amikor már napok óta émelygek, ájulás környékez, amit az alhasi nyomó érzés teltségérzettel párosul...és aludni se tudtam egész este..akkor szrintem természetes hogy minél hamarabb szeretném tudni mi a helyzet...:/
 
válasz | 2011-04-06 | 21:54
A doki nem is láthatott volna semmit. Csak utána kéne számolni, h hány nap is telt el 27-e óta. Mert általában kb 10 nap a beágyazódás. Ami azért mostanság lenne esedékes, ha gond lenne és ember és UH legyen a talpán, aki ilyenkor kimutat bármi terhességet.
A legérzékenyebb tesztet is beágyazódás után 3 nappal (10+3= 13) érdemes a legkorábban csinálni, addig felesleges. Ha viszont a teszt nem az érzékenyebb fajtából van, azaz nincs ez ráírva, akkor még több nap szükségeltetik ahhoz, h bármi hcg emelkedést kimutasson.
SZóval a mai doki teljesen felesleges volt...bár érdekes, h az infok fényében is megvizsgált...gondolom, csak tud fejben számolni, h ha 27-én voltatok együtt, akkor mostanra kb hol tartasz.
válasz | 2011-04-06 | 21:50
Holnap csinálom a tesztet.
Ma voltam nőgyógyásznál is, egyelőre semmit nem észlelt elváltozást...Amikor eljöttem egy jó pár óráig semmilyen zavaró tünetem nem volt, pedig órákkal előtte még hányni tudtam volna...
Nyílván rengeteget rástresszeltem.
De most estére már megint kezdenek előjönni a dolgok...nem tudok dönteni hogy magam idézem-e elő ezeket, vagy tényleg van egy pocaklakóm :s
 
válasz | 2011-04-06 | 21:32
Persze, ha megfelelő volt a védekezési mód (óvszer, ami nem lyukadt ki, gyógyszer ...) akkor nemhiszem, hogy túlságosan félned kéne. Hasi puffadás szerintem simán lehet a gombától, a tompultság és egyéb tünetek pedig egy "beképzelt terhességtől" (nekem is voltak olyan hányingereim mikor 4 éve azt képzeltem h terhes vagyok h csak nocsak, mégsem szültem még gyereket, nem szültem, és terhesség megszakításom se volt).
Szerintem jobb, ha tesztelsz, mert ha nem szeretnétek megtartani, idejében kell cselekedni.
válasz | 2011-04-06 | 21:07
Akkor már elég más a leányzó fekvése. Így már semmi megnyugtatót nem tudok mondani. Legveszélyesebb időszakban voltatok együtt.
válasz | 2011-04-06 | 17:01
Ez már nem a 16. nap. Március 12én volt a legutolsó ciklus első napja. Szóval már holnaptól esedékes a menstruáció. És így a március 27 nem az 5. nap :s
 
válasz | 2011-04-06 | 13:57
A 16. napnál tartasz. Ha a szokott min. 26 napra jön meg, akkor még kb. 1,5 hét van a köv. vérzésig. Amúgy meg a ciklus 5. napján nem sok az esély a teherbe esésre. Sztem feleslegesen parázol.
válasz | 2011-04-06 | 02:17
Sziasztok

Nem tudok nyugodtan aludni attól a gondolattól, hogy esetleg teherbe estem...
Márciusban szokatlan módon 22napra jött meg az átlagos 26-28 napos ciklusomhoz képest. Március 27én szeretkeztünk a párommal. Elméletileg most a héten már meg kellene jönnie.
Azonban hétfő óta különböző dolgok gyötörnek. Fura hasi puffadtság, tompultság, és most már a hideg is ráz. Mindennek tetejében még gombás is lettem. Nem tudok nyugodni a bizonytalanságtól, szeretnék már végre csinálni egy tesztet is, de nem merek szembenézni egy pozitív teszt eredménnyel...
 
válasz | 2011-04-03 | 14:51
Próbálj ne gondolni arra, hogy "most elérkeznek azok a hetek, amikor a múltkor gond volt" - persze, könnyű mondani, de még nehezebb betartani..., nagyon jól tudom, mit érezhetsz, pontosan hasonlón mentem át - igaz régen volt -, és ismerem azt az érzést, mikor az ember fejében ott motoszkál, hogy "jaj, megint nehogy ugyanaz legyen, mint már egyszer". Nekem is fájdogált (inkább görcsölgetett) kezdetben a hasam, sőt barnás folyásom volt legelőször, azt hittem, meg fog jönni a vérzésem, azután megcsináltam a tesztet, mikor láttam, hogy minimális folyásom van vérzés helyett - pozitív lett -, attól kezdve az járt a fejemben, hogy nehogy megint át kelljen élnem a a pár hónappal előtte lévő "rémálmot". Szóval nem könnyű nem gondolni a negatív dolgokra, és közben pozitívan szemlélni a dolgokat..., mikor az ember aggódik valamin...
válasz | 2011-04-03 | 13:40
A terhességben megnő a hüvelyfolyás mennyisége, érezhetően bővebbé válik, de ez a terhességgel jár. Nekem is érezhető volt ez a változás, de ez normális a terhességben, vérbővebbé válik a méh és a hüvely is.
Ha a folyásod nem kellemetlen szagú, nem véres, akkor az biztosan normális - de megemlítheted az orvosnak a kontrollon.
Szerintem a No-Spa-t biztosan szedheted, mert egyébként nem mondta volna az orvos, a nőgyógyásznak tudnia kell, hogy milyen gyógyszert szedhet a terhes nő biztonsággal a terhessége alatt.
Lehet, hogy jót tenne Neked, mert oldaná a görcs-szerű érzéseidet, és nyugodtabb lennél már ettől önmagában, persze csak annyit szedjél be, amennyit az orvos előírt.
Amiatt ne aggódj, hogy most is biztosan probléma lesz, mint az előző terhességednél, gondolj arra, hogy nem törvényszerű, hogy megint baj legyen!
válasz | 2011-03-30 | 17:24
Sok dolgot nem tudok tanácsolni ,mert nem voltam még terhes ,de egyet biztosan állíthatok a gondolatok cselekedetek kihatnak a baba egészségére .Vedd egy picit lazábban inkább szeretgesd a pocakodat és mond el egy nap többször hogy egészséges leszel gyönyörű leszel és nagyon vártunk már és nagyon vigyázunk majd rád.Ha így stresszel azt megérzi a baba és tudat alatt a szervezeted is azt parancsolja amit mondasz /gondolsz.Reggel felébredsz kezd ezekkel a pozitív dolgokkal .csodát nem tesz persze de ha hiszel benne és csak annyit elérsz hogy nem sresszelsz annyit ,hidd el sokkal könnyebben fog menni ez az egész és nem lesz semmi baj.
Rokonom elvetélt és utána 1 éven belül tehess lett és semmi gond nem volt a terhesség alatt és egészséges lett.A másik pici biztos okkal ment el lehet nem lett volna egészséges erre gondolj ne arra hogy valami baj lesz most is.Minden rendbe lesz ne aggódj
válasz | 2011-03-30 | 15:42
Sziasztok

Tegnap voltam újra UH-n és képzeljétek dr megerősített,hogy hála az égnek méhen belüli terhesség...nagyon izgultam, tavalyi vetélésem óta...jelenleg 14mm-es a petezsák és 4mm-es a szikhólyag ez normális 5-6 hetes terhességben?Jövő hét csütörtökön kell újra mennem UH-ra...már alig várom,remélem nem lesz semmi gond,a hasgörcsökre meg azt mondta szedjek No-Spat...de én valahogy idegenkedem a gyógyszerektől pláne most...szerintetek merjem?Kinek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban?Még valami,jelentkezett nálam fehér folyás nem nagyon de van,szóval ez normális?Mindig nézem nem-e véres vagy,hogy milyen a színe...sajnos ez a vetélés óta bennem van és lassan elérem azt azt időt 7-8 hetes terhességet mikor tavaly elvetéltem...szóval aggódom emiatt...
 
válasz | 2011-03-30 | 09:49
Köszönöm szépen a válaszod. Remélem minden rendben lesz. Már 4 pozitív tesztem van :):)!!! Nagyon vigyázok magamra!!!
válasz | 2011-03-29 | 13:27
A történeted annyira nem is meglepő, hiszen - ha csökkent mértékű is -, volt a férjednek azért termékenyítőképes spermája, csak mondjuk az átlagosnál csökkentebb volt a nemzőképessége. Ezért is vártatok két és fél évig a babára, plusz, ha még hozzávesszük, hogy nem biztos, hogy a legtermékenyebb időszakban szeretkeznek mindig a párok (hanem amikor megkívánják egymást...), így érthető teljesen a történeted.
Persze, valamivel kisebb volt az esélyed így a babára, de az csodálatos, hogy így összejött, és minden esélyetek megvan arra, hogy egészséges babátok szülessen! Ha már beágyazódott a "pici", akkor sok-sok figyelem, és vigyázó terhesgondozás, és mindennek rendben kellene lennie.
válasz | 2011-03-28 | 17:48
Sziasztok!!!

Az én történetem nagyon érdekes!!! Most a világ legboldogabb emberének érzem magam, mégis tele vagyok aggodalommal! A mi történetünk 2. 5 éve kezdődött. A férjemmel azóta szeretnénk kisbabát. Elmentünk egy csomó helyre, többek között urológushoz is és kiderült, hogy minimális az élő spermája a férjemnek. Elkezdünk járni a Kaáli-ba, most januártól, de ott azt mondták, hogy ők nem tudnak javítani a spermaszámon, majd akkor menjünk vissza ha sikerült jó értékre feltornázni az eredményt ( hozzá teszem elvileg egy darab élő sperma elég a megtermékenyítéshez). Nálam mindent rendben találtak. Azt mondták, hogy a férjemnek nem csak kevés de lassú mozgásúak is. Nos a férjemnek van hereviszere - na ezt nem biztos, hogy jól írtam le :)-és azt mondta a doki, hogy javulás csak akkor várható ha ezt megműtik. Aztán elmentünk március elején egy hosszú hétvégére feltöltődni. És jött a nagy meglepetés. . . :). Késett a menstruációm, de persze először megmagyaráztam mindennel, hiszen elvileg nem lehetek várandós. Március 22-én (kedden) kellett volna megjönnie. Vettünk tegnap egy tesztet (vasárnap), délelőtt megcsináltam és pozitív lett, kicsit halvány, de egyértelműen látható. Aztán ma reggel csináltam a másodikat. . . na ez már nagyon erősen pozitív lett :):)!!! El sem tudtuk hinni. Persze a férjem mondogatja, hogy ne éljem bele magam, mert nagyot fogunk zuhanni, ha bármi történik, de már késő. Nagyon beleéltem magam . Beszéltem ma az orvosommal és azt mondta hogy várjunk még egy hetet, akkor már elvileg 6 hetes leszek és akkor menjek hozzá, mert akkor már láthatunk is valamit. Nagyon félek attól, hogy ez egy álom és én egyszer felébredek és újra a zord valóság fogad. Már most imádom ezt a kis csöpséget. . . . mindennél jobban. Igazából a hasfájáson, a fáradékonyságon, a gyakoribb pisilésen kívül nincs más panaszom. A melleim fájnak de nem jobban mint a menstruáció előtt. Nagyon szeretnénk ezt a kis gyönyörűséget. Kérlek írjatok nekem, hogy ti mit gondoltok. Lehet olyan erős ez a kis csöpség, hogy meg, maradjon, azután, hogy elvileg nagyon ki esélyünk volt arra, hogy sikerüljön???
Köszönöm
 
válasz | 2011-03-28 | 16:03
Köszönöm! Ha elmarad, akkor biztos csinálok tesztet és akkor majd meglátjuk, hogy hogyan tovább... :)
 
válasz | 2011-03-27 | 23:42
Ez változhat egyik ciklusról a másikra. Amúgy a menstruácio elmaradasa utan tesztelj, ha szükségét látod.
válasz | 2011-03-27 | 21:14
Sziasztok!
23 éves vagyok. Két napja igen érzékenyek lettek a melleim, főleg ha nyomás éri őket! Utánaolvastam ennek a neten és a legtöbb helyen azt a megállapítás találtam, hogy ez a terhesség első jelei közzé tartozik, viszont lehet, hogy permenstruációs tünet. Az volna a kérdésem, hogy mivel nekem ilyen tünetem eddig nem fordult elő menstruáció előtt, szerintetek nagy a valószínűsége annak, hogy terhes lehetek? Általában óvszerrel védekezünk a párommal, vagy Pharmatex tablettával. Szakadást nem tapasztaltunk, és a tablettánál is kivártuk az előírt időtartamot!
Valaki tapasztalt már ilyen tüneteket?
Kb. 3 nap múlva kellene megjönnie a mensesemnek.
Előre is köszönöm válaszaitokat és a segítséget!
 
válasz | 2011-03-26 | 20:14
ne aggodj nekem is volt az elejen hasmenesem
 
válasz | 2011-03-25 | 14:10
Szia Gyöngykagyló

Köszönöm a válaszod,sztem 1xi gyomorrontás volt mert ma 2x voltam eddig wc-n de úgy tűnik elmúlt hasmenésem ill. remélem,a dr.azt mondta kedden,hogy úgy néz ki eddig minden rendben és UH szerint jó helyen van baba,de még nagyon korai lenne bármit is mondani,most 7-8 mm-es a petezsák ill. kedden akkora volt,majd jövő kedden mond biztosabbat...TALÁN.
Probálok nem stresszelni,már görcsölés sem olyan sűrűn jelentkezik csak néha-néha,és a házban is csak azt csinálom amit nagyon kell,csak alap dolgokat és ezzel befejeztem...most jelenleg mindennél fontosabb a baba élete számomra,így szégyen-nem szégyen de ma is fél 11kor keltem ki az ágyból :-),párom elment dolgozni én meg még visszafeküdtem "kicsit" hát jól is sikerült.
 
válasz | 2011-03-25 | 13:20
Szia!

Nem hinném, hogy volna összefüggés a hasmenésed és egy esetleges kezdődő vetélés között. Feleslegesen ne stresszeld magad, ha ez a baba "jól megtapadt", hormonálisan rendben van a kezdődő terhességed, akkor nem hiszem, hogy egyszeri hasmenés gondot okozhatna.
Bár általában az a jellemző (amennyire én tudom, és a saját tapasztalatom is ez volt), hogy terhesség alatt gyakori a székrekedés, de ez lehet, hogy Nálad később lesz jellemző (vagy nem is). Lehet, hogy most Nálad a kezdeti terhességben más a "békműködés", és a hormonális változások miatt van hasmenésed (lehet egy egyszeri gyomorrontás akár), de nemutolsó sorban attól is lehet hasmenésed, hogy stresszben, aggódásban vagy a baba miatt, és ettől gyorsul fel az anyagcseréd (netán a félelem miatt, hogy rendben lesz-e minden a babával)...
Szerintem emiatt ne stresszelj, ha a baba "stabilan beágyazódott" (nem tudok erre jobb szót...), akkor holmi hasmenés nem okozhat vetélést. Viszont hashajtót a későbbiekben (ha székrekedésed lenne) tilos szedni (vagy ha orvos ír fel - gondolom), mert bizonyos hashajtók okozhatnak vetélést (nekem orvos mondta régen).
A pihenés viszont valóban fontos, most nem olyan fontos, hogy "ragyogjon a lakás", ennél sokkal fontosabb, hogy csak azt csináld meg, amit tényleg muszáj - ha meg emelni kell, akkor ott a Párod, na persze "port lehet törölgetni"..., de az sem létkérdés most, ha úgy érzed, inkább pihennél, most nem fontos, hogy "múzeumi rend" legyen a lakásban...
válasz | 2011-03-25 | 12:03
Sziasztok

Mint előzőekben már írtam nagyon úgy néz ki állapotos vagyok,jelenleg a 4ik hétben,de lenne kérdésem,ma reggel ill éjjel arra ébredtem,hogy csikar a hasam és hasmenésem van...igaz eddig csak 1x voltam wc-n de egész nap dolgozik hasam(korog stb...) szokásos hasmenés jelei...A kérdésem az lenne,hogy okozhat ez gondot a babának?Esetleg vezethet vetéléshez?Már annyi de annyi mindent olvastam 1ik cikkben jókat írnak másik cikkben meg félelmeteset...szóval már nem tudom mit is higgyek...
Orvoshoz meg csak jövő kedden kell mennem,hogy megmondja rendben van-e minden...
Ha vannak tapasztalaitok írjatok legyetek kedvesek...
Köszönöm
 
válasz | 2011-03-23 | 11:15
Nagyon szurkolok értetek!:)
A házimunkát pedig tedd kicsit félre, gondolom a párod se fog megharagudni, ha most kicsit rumlisabb a lakás:)
válasz | 2011-03-23 | 08:49
F.R

Köszönöm,hogy írtál...jelenleg nekem is görcsölget még hasam épp ma éjjel volt,hogy úgy éreztem megszülök annyira belenyílalgatott...tegnap voltam orvosnál,megvizsgált és azt mondta még nagyon korai szakaszban vagyok mármint 4.ik hétben de 7.8mm-es a petezsák és úgy néz ki jó helyen is van,1 hét múlva kontroll és akkor már többet tud mondani addig is sokat pihenjek mivel volt már vetélésem és azonal menjek vissza ha vérezgetést tapasztalok,de eddig hála az égnek semmi...Szóval imádkozom és pihengetek már amennyit lehet és tudok de a házimunka sem várhat....
 
válasz | 2011-03-22 | 05:44
nekem egeszen a 6. hetig gorcsolt es olyan erzesem volt mintha meg akarna jonni.azt hitte az orvos hogy a ciszta miatt nem jon meg.az 5. heten a teszt negativ volt az uh semmit nem mutatott. kaptam hormon pirulat es attol sem jott meg, 2 het mulva ujra elmentem es akkor mar 7 hetes terhes lettem.
nem ertem hogy nem latta az uh 5 hetesen.azotam mar a 22. hetben vagyok es nagyon varjuk a picit
válasz | 2011-03-21 | 16:01
Először is köszönöm nektek a sok jó tanácsot...nagyon aranyosak vagytok,tudjátok mi már nagyon szeretnénk párommal babát már lassan 2 éve próbálkozunk és ebből már volt 1 vetélésem sajnos,és mivel 29éves vagyok így már nem sok időm van hátra ezen a téren ,a mostani babát meg nagyon de nagyon féltem,már mindent elolvastam az első hetekről meg mindenről,próbálok sokat pihenni-feküdni és várom a szerdai eseményeket,de én sem szeretném ha hüvelyi uh-t csinálnának mert emlékszem tavaly is mikor görcsökkel bementem kórházba igaz volt barnás folyásom is ...na mind1 akkor csináltak hüvelyi uh-t és utána azt hittem megpusztulok görcsöktől utána sem állni sem ülni se feküdni nem tudtam...addig éppen csak kicsit szúrogatott ...aztán megcsinálták műtétet "mondván" elkerülhetetlen volt...de gondolom német orvosok tudták a dolgukat,nem kérdőjelezem meg őket és nincs is jogomban....
jobban bízom bennük,mint itteniekben mióta meghalt nővérem az ő hibájukból és árván hagyták kisöcsémet 14hónapja....nem vették észre HELP-szindróma jeleit nála vizeletminta hiánya miatt amit "elfelejtettek" nézni...
ezért is félek tőlük,bár sok helyen olvastam,hogy a terhesség korai szakaszában előfordulhat enyhe görcsölés,vérezgetés...nekem utóbbi nincs csak néha enyhe nyilalások, lehet bolondnak néztek de néha beszélgetek babámmal,hogy kitartás...
 
válasz | 2011-03-21 | 14:18
Az a baj, hogy a terhesség során vizsgálatoktól függetlenül is eleve felléphet vérezgetés vagy vérzés, egy normál nőgyógyászati vizsgálattól egy egészséges terhesség nem szakadhat meg. Problémás terhességnél meg tudnia kell az orvosnak, hogy milyen vizsgálatot végezhet, és milyet nem. Ha azt nézzük, régen - az ultrahang előtt például a legtöbb terhességet - gondolom - fizikális vizsgálattal állapították meg (na meg vérvizsgálatból).Régi nőgyógyászati terhességi jel a méh változása, megnagyobbodása, jellegzetes felpuhulása. Ha normális, egészséges a terhesség, akkor a szülők nemi életétől sem szakad meg, ha meg vetélésra hajlam van, akkor az orvos eltilthat bizonyos ideig a nemi élettől.
A modern vizsgálómódszereknek azért van egy csomó pozitív hatása - például ultrahangnak -, anélkül anno lazán kaphattam volna súlyos fertőzést akár (ha nem fedezik fel, hogy elhalt a baba), anélkül csak találgathattak volna, hogy nincs szívhang, és ki tudja, hány hetes terhesen lehetetett volna egy súlyos vetélésem.
Szóval, én "örülök" a modern orvostudomány "áldásainak", bár mindennek van biztosan árnyoldala is. Előny és hátrány, ezt úgyis mérlegelni kell...
válasz | 2011-03-21 | 14:04
Az egész terhesség alatt a vizsgálatok során felléphet apró vérzés, ami az orvosok szerint teljesen normális. Én viszont, főleg ilyen korai szakaszban félnék, hogy még egy nagyon pici magzatról van szó,még bizonytalan és semmi esélyt nem akarok adni az elvesztésére. Ultrahang ellenes meg azért vagyok, mert van egy érzékeny fogam, aminek ha a közelébe megy a kozmetikus az ultrahangos ketyeréjével, óriásit ugrom mert nagyon fáj. Hát még egy olyan picinek milyen lehet... Az pedig köztudott, hogy a babák a sok ultrahang miatt akadnak bele a köldökzsinórba.
válasz | 2011-03-21 | 13:51
A HCG-szintet valószínű, hogy a nőgyógyász fogja vérből nézni, egyébként szerintem a vetélés nem a fizikális vizsgálattól következik be, vagy a hüvelyi ultrahangtól, hanem valamilyen hormonális vagy genetikai rendellenességtől vagy gyenge méhbe ágyazódástól, ha normális a terhesség, akkor a nőgyógyászati vizsgáló módszerektől nem fog "megszakadni", illetve nem attól szakad meg.
Egyébként lehet, hogy automatikusan hasi ultrahanggal fogják megnézni a terhességet.
válasz | 2011-03-21 | 13:38
Kedves Merienne!
Én még sose voltam állapotos (nagyon szeretnék babát, csak még nincs itt az ideje) de én nem engedném meg az orvosnak, hogy hüvelyi úton vizsgáljon, ultrahangozzon. Annak a kis magzatnak ez egy trauma, én félnék, hogy annyira megviseli, hogy eltávozik:( Én a helyedben elmennék a háziorvoshoz, kérnék egy laborvizsgálatot HCG szinttel, mert hogy lehetséges az állapotosság. Azt pedig, hogy nem e méhen kívüli, szerintem hasi ultrahanggal is meg tudják állapítani. Mást ilyen időszakban még úgy se tesznek, csak moziznak, hogy meg van e. Ha sajnálatos módon mégsem titeket választ szülőnek, akkor a természet el fogja intézni megfelelően a dolgot.
Szoríítok Neked!
válasz | 2011-03-21 | 13:29
Próbálj nem izgulni, mert az nem tesz jót!
Ez nagyon jó, hogy már most szerdára kaptál időpontot, gondolj arra, hogy nem lesz semmi baj! Az, hogy volt egy vetélésed, nem jelenti azt, hogy a következő terhességednél is gond lesz, max. azt, hogy fokozottabban odafigyel rád az orvos és a védőnő.
Nem tudom, milyen gyógytea, bármi van, ami jó vetélés ellen..., de szerintem semmit se igyál vagy szedj be, amit az orvos nem javasol.
válasz | 2011-03-21 | 13:23
Nyugalom, szeretet és türelem.
válasz | 2011-03-21 | 13:10
Igen,én is úgy tudom,hogy mivel volt már vetélésem így veszélyeztetettnek minősülök...hívtam már a kórházi nőgyógyászatot de sajna csak szerdára kaptam időpontot...remélem nem lesz baj addig sem...én nem szeretnék magánorvost sőt ami azt illeti a kórháziaktól is félek mióta nővérem meghalt miattuk a szülésben 2009ben 27hetes állapotosan...szóval így is elég nagy mersz kell nekem,hogy bízzak a dr-ban...
De esetleg tudtok valamit ajánlani ami jó az esetleges újra vetélés ellen?Tea vagy bármi?Jelenleg Elevit-et szedek...
 
válasz | 2011-03-21 | 12:25
Én a helyedben, amint lehet, elmennék nőgyógyászhoz. Az orvos, lehet, hogy elfogadja a teszt eredményét, de lehet, hogy csináltat újabbat, hogy megerősítse a terhesség tényét. 4-6 hetes terhességet már fizikális vizsgálattal "érezhet" az orvos, mert meg van nagyobbodva a méhed.
Mivel korábban már volt egy vetélésed, ezért fontos, hogy minél előbb orvoshoz fordulj, aki elmondja a további teendőket, vizsgálatokat. (Nem tudom, most hogyan van, de, ha a korábbi terhességed vetéléssel végződött, akkor - azt hiszem -, hogy veszélyeztetett terhesnek "minősülsz".) Szóval, minél hamarabb orvoshoz fordulsz, annál hamarabb megkezdik a terhesgondozást, meg fogod tudni, ki lesz a védőnőd (aki a lakóhelyed szerint "illetékes").
Nem tudom, van-e már orvosod - akár magán-, vagy kórházi- klinikai nőgyógyász, akit fel tudnál hívni, és időpontot kérni tőle, hogy felkeresd?
válasz | 2011-03-21 | 11:20
Köszönöm a válaszod gyöngykagyló...
Igyekszem minél többet pihenni és nem nehéz munkákat végezni,nagyon félek és 1ben féltem "babát"..bár néha olyan mintha megjönne mensesem de semmi csak fájdogál ágyékomnál,nem tudom mikor menjek orvoshoz,a héten vagy jövő héten...szerintetek mikor érdemes?Mivel első vetélésemnél fent állt méhen kívüli terhesség így most nagyon félek ettől.kiszámoltam neten most lehetek 4ik hétben...ez még korai orvoshoz?Olyan sok-sok kérdésem van,és olyan tudatlannak érzem magam de mentségemre válik,hogy még nem szültem soha kisbabát és állapotos is csak 1x voltam és sajnos elvetéltem ezért kérlek értsetek meg engem és ha tudtok válaszoljatok...
Mindent előre köszönök
 
válasz | 2011-03-21 | 11:09
Ez az eredmény, akkor már (szinte) biztosra vehető. A ma kapható terhességi tesztek közül sok van, ami nagyon érzékeny, és elég hamar eredményt mutat. (Ha jól emlékszem, én is - anno - már a várható menstruáció kimaradása után egy-két nappal már pozitív teszteredményt kaptam.
Minden esetre vigyázz magadra, és próbálj ne (nehezet) emelni..., pihenni, amikor van lehetőséged.
Szorítok!!!!
válasz | 2011-03-20 | 19:23
Sziasztok

Ma csináltam tesztet és erős 2 csík lett...nagyon örültünk neki párommal,de 2-3 nap után csinálunk újjat...
Addig is reménykedem és bizakodunk...bár egyforma erőssek a csíkok...
Addig is köszönöm mindenkinek a választ...
Szorítsatok nekünk :-)
 
válasz | 2011-03-20 | 18:56
Nagyon függ attól, hogy mikor volt olyan aktus, amikor teherbe eshettél, mert, ha mondjuk a 30 napos ciklusod középidejében (vagy netán még előbb), és akkor volt ovulációd, akkor már simán lehetsz terhes.
Minden esetre, minél több napot marad ki a vérzésed, annál nagyobb a remény a terhességre. (Persze sajnos stressztől, vagy a túlzott babára vágyástól is kimaradhat.) Érdemes még várnod a terhességi teszttel, még akkor is, ha még napokig nem jön meg a vérzésed, és csak utána csinálnod terhességi tesztet.
válasz | 2011-03-19 | 12:45
Az aktus utáni 2 hétig felesleges tesztet csinálni, hiszen a legérzékenyebb tesz is (amire ez rá is van írva) a beágyazódás után 3 nappal képes kimutatni. Beágyazódásig akár 10 nap is eltelhet, innen a kb 2 hetes határidő (a legérzékenyebb teszteknél).
válasz | 2011-03-19 | 12:43
Sziasztok
Ismét lenne 1 kérdésem,tegnap kellett volna megjönnie mensimnek de még ma sem jött meg...amit nagyon NEM bánok,mivel lassan 6hónapja szeretnénk újra babát a vetélésem után,azóta mindig napra pontosan megjön...de ebben a hónapban késik...szóval a kérdés mikor érdemes tesztelnem,annyi mindent olvastam már erről van aki 4-5 napot ír van aki 8-10et szóval elég kusza....igaz kicsit bele-bele szúrogat alhasamba,ágyékomnál is szórogat de SEMMI más jelét nem észlelem mensinek,sem vizeletből sem semmiből...a mellem érzékeny és erezettebb,mint más napokon,néha-néha émelygek és gyengének-fáradékonyabbnak érzem magam.....szeretnénk már nagyon babát de már félek beleélni magam dologba.....
imádkozunk párommal ne jöjjön meg mensi--bár tudom ez édes kevés hozzá...
Kérlek válaszóljatok
 
válasz | 2011-03-18 | 11:05
Hát igen...sajnos lehetnek a menstruáció jelei is bár eddig még nem igazán vettem észre a folytonos evés utáni vágyat..pl most is eszek :-)a mell érzékenység az szokott lenni de őszintén az erezetet sosem figyeltem(1 hibapont)..bár az is igaz,hogy 2hete értem haza németből szóval jelenleg 2 hete próbálkozunk de mindig időre megjött "bajom" aminek most is 18.-án lenne az ideje...ááá már nem értem dolgokat,lehet ezt már nálam a beteges vágy teszi...
Na majd meglátjuk,az idő úgyis mindent eldönt....
 
válasz | 2011-03-18 | 10:46
Abban igaza van az orvosnak, hogy ti már "bizonyítottatok pároddal", hogy lehet közös gyereketek, ilyen értelemben kár izgulnod. A korábbi vetélésed meg nem jelenti azt, hogy legközelebb is gond lesz. Nekem is volt például, és utána pár hónapra egészséges terhességem lett.
Szerintem próbálj türelmes lenni (nem könnyű, tudom, régen én például alaphőmérséklet-görbét vezettem például a "sikerhez", annyira akartam babát...), minden esélyed meg van a terhességre.
Miket most érzel azokkal csak az a "baj", hogy kb. ugyanúgy lehetnek a menstruáció előtti jelek, mint a terhességé. Persze ez attól is függ, hogy a vérzés megjövetele előtt mennyire szoktak ilyen tüneteid lenni.
Ha nem jellemző a mellfeszülés, fáradékonyság, ételek kívánása, például édességeké, a vérzés előtt, akkor azért nagyobb az esély a terhességre. Amiket leírtál egyébként tipikus terhességi jelek..., de legyél még türelmes, mert sajnos még megjöhet a vérzés, majd, ha napokat, hetet késik, akkor már nagyobb a remény.
válasz | 2011-03-18 | 10:34
Sziasztok
Ismét én vagyok,érdekelne a véleményetek,ma kellene megjönnie mixi-nek ahogy én hívom de még semmi jele ,bár néha mintha bele-bele nyílalna ágyékomba de ezen kívűl semmi,már 1hete kb mellfeszülésem van és melleimen is erősebbek az erek,kicsit fáradékonyabb vagyok meg mindig csokit ennék bár visszafogom magam :-)de menseshez semmi hasonló jelet nem érzek,mint előzőekben írtam már volt tavaly júniusban 1 vetélésem azóta sem jön össze baba,1,5 hónapja elkezdtem Elevit-et szedni....lehetséges hogy babát várnék?
Nagyon szeretnénk már párommal,voltam múlt 7en dr-nál hátha valami gond van,de azt mondta várjam ki az időt mert 1 év próbálkozás után a sikertelen terhesség esetén kezdik el meddőségi vizsgálatot...meg hogy mi már bizonyítottunk párommal,hogy teherbe tudok esni...szóval nem volt valami barátságos...
Köszönöm előre is a válaszotokat..
 
válasz | 2011-03-09 | 12:46
Nem kell azért mindjárt a legrosszabbra gondolni. Persze, bizonyos váladékozás lehet kóros - ezt orvosnak kell eldöntenie. Nekem szülés után /is mindmáig csak az egyik mellből nyomásra szivárog tejszerű folyás/. Nőgyógyász /egyben onkológus is/ megnézte, elküldött mammográfiára, negatív a leletem, ezen kívül hiába mondom a "sima" nőgyógyásznak nemigen érdekli az ilyen panasz, pedig a mellvizsgálat is hozzá tartozik/tartozna a nőgyógyászati vizsgálathoz.
A mellráknak meg elsősorban a rendellenes csomók a mellben az elsődleges tünete. Meg az sem mindegy, hogy a mellből ürülő "folyadék" valamilyen váladék /netán véres - az persze kóros/, vagy egyszerűen előtej szivárgás, mert, ha fennáll terhesség, akkor az is lehetséges, egyszerűen arról van szó.
válasz | 2011-03-09 | 08:13
Javaslom, hogy menj el egy nőgyógyászhoz, mert a ,,szivárgás mellből" betegség jele is lehet. (Mellráknál is ezt nézik) Nem kell pánikba esni, de tuti, ami tuti.
 
válasz | 2011-03-08 | 12:53
Olyan van, hogy "előtej szivárgás" (terhességi jel, többek között), de az ennyire hamar még nem jelentkezne, ha terhes lennél, hanem csak később. De lehet valamilyen hormonális zavartól is (túl sok prolaktin hormon például).
Ha van esély a terhességre (talán a pharmatex tabletta nem 100% - igaz, mi az...), akkor figyeld meg magad, változik-e még valami, vagy erősödik-e ez a szivárgás dolog, amit írtál, és biztos, ami biztos, csinálj majd később egy terhességi tesztet. Ha kiderül, hogy biztosan kizárt a terhességed, és továbbra is zavaró vagy erősödik ez a szivárgás, akkor szerint lehet, érdemes lenne nőgyógyászhoz menned (vagy inkább endokrinológushoz), hogy vérvételből megállapíthassák, rendben vannak-e a legfontosabb hormonjaid szintjei, nincs-e valamilyen eltérés.
válasz | 2011-03-08 | 12:41
Ha váladékozni, nem is, de "előtej" szivárgás elő szokott fordulni már a terhesség korai hónapjaiban is, ez is lehet terhességi tünet.
Sőt sok nőnél a terhesség után /szülés után/ is előfordulhat, hogy nyomásra szivároghat még a mellből minimális folyadék.
De színtelen vagy "tejszerű" /fehér/ folyadék minimálisan szivároghat, vagy nyomásra /netán szexuális "behatásra"/ pici ürülhet egyik vagy mindkét mellből. Állítólag az utóbbi összefügg a magas prolaktin /tejhormon/ szinttől.
Szóval van ilyen.
válasz | 2011-03-08 | 12:07
Én még nem hallottam olyamiről, hogy válasékozna a mell a terhességtől. Bár még egyáltalán nem hallotam ilyen tünetről.
válasz | 2011-03-07 | 18:47
sziasztok. ma vettem észre,hogy ha megnyomom a mellem, váladék jön ki belőle. 2 héttel ezelőtt volt meg, utánna pharmatex hüvelytablettával védekeztünk. lehetséges,hogy terhes vagyok? nagyon félek :( vagy esetleg ez a váladék lehet mástól? köszönöm,ha valaki válaszol.
 
válasz | 2011-02-13 | 08:53
ha akár egy pillanatra is gumi nélkül voltatok, akkor lehetsz terhes

attól, hogy nem érzel konkrét terhességi tüneteket, még lehetsz terhes

ajánlatos volna normálisan védekeznetek..és teszt
Ha úgyis tudsz mindent, akkor minek kérdezel?

émeLYeg, biZtos, hangnembeN, kUrva.
válasz | 2011-02-11 | 18:30
pfff....ekkora egy barom nőt mint te...
szerintem normális hangnembe kérdesztem te idióta.
paráznom akkor kellene ha terhes tüneteim lennének.én csakkérdezni akartam..jajj elnézésg h megmertem tenni.
de látom ez az oldal egyenlő a szarral+veled.
te pedig egy szánalmas szűz kúrva lehetsz,osztod itt az észt!
Ilyenkor csak pislogok, hogy tényleg ilyen sötét emberek vannak a XXI. század elején. Hol élsz? Hol voltál 5-6. osztályban, mikor felvilágosítást tartottak? Hol voltál nyolvadikban, mikor biológián az emberi szaporodást tanulták mások?
Orgazmus előtt 15-20 perccel gumi, ha már előtte bedugta= eső után köpönyeg, halottnak a szentelet csók; értsd: szärt sem ér! Soha nem olvastad el még az óvszer haszálatiutasítását sem?

Baromira van min paráznod, ha gumi nélkül beléd dugta a péniszét a csődöröd.
válasz | 2011-02-11 | 13:39
igen..de orgazmus előtt párom kb 15-20 percel gumit húz..soha nem élvez belém.
nemtudom miért parázok ennyire..semmien terhes tünetem nincs..ha az lennék bisztos émejegnék.hányinger ,fájó mellek.késen a havi. nem?
Gondolom, csak megszakítjátok at aktust. Ez esetben simán lehetsz terhes.
válasz | 2011-02-11 | 09:30
sziasztok.
segítsetek légyszi.
lenne kérdésem
a párom soha nem megy el bennem,mégis félik h terhes vagyok.
előző hónapban normálisan megjött sőt még hamarabb is,mostanában sokat eszek és ezért képzelem be magamnak h terhes vagyok ..lehetséges ez?
 
válasz | 2011-02-07 | 13:30
Ja, igen..., nagy rá az esély. De, ha szeretnél 17 évesen netán anyuka lenni, akkor csináld továbbra is úgy, ahogy eddig...
Az, hogy eddig megúsztad, kb. a szerencse eredménye volt, lehet, hogy továbbra is szerencsés leszel, de lehet, hogy nem. Kb. 50-50%, hogy terhes leszel, vagy nem - ez pedig nem igazán megnyugtató. Legalábbis engem nem nyugtatna meg..., és szerintem Te se nyugodj bele, ha a barátodnak mondjuk óvszer nélkül kényelmesebb..., nem a barátod "viszi vásárra a bőrét", hanem Te, nem neki kell abortuszra mennie, ha balul sikerül a dolog!
Új hozzászólás


« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 »

Cikkajánló

Nézd, ahogy szexelünk!

Férfiszex (1.rész)

Fórum

Női orgazmus
2018-12-15 - 11:50

Anális szex
2018-12-11 - 14:35

Maszturbálás
2018-11-26 - 11:05

Beszélgetünk
2018-11-08 - 23:52

Szüzesség elvesztése
2018-10-13 - 06:40

Biszexualitás
2018-10-02 - 12:08

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Láb, harisnya és tűsarok
2018-08-05 - 07:47

Pornográfia
2018-07-12 - 11:38

Merevedési zavarok
2018-05-10 - 10:17

Segédeszközök
2018-04-22 - 17:20

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2018-04-05 - 19:29

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Erotikus játékok
2018-02-04 - 10:53

Szexuális nevelés
2018-01-23 - 22:17

Orális szex
2017-12-19 - 22:38

Barátság extrákkal
2017-02-08 - 14:54

A méret a lényeg?
2016-10-10 - 16:32

Hűtlenség, megcsalás
2016-08-05 - 18:22

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Nemi betegségek
2016-02-16 - 12:54

A terhesség első jelei
2015-09-14 - 22:41

Nők szexuális problémái
2015-03-12 - 14:06

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Homoszexualitás
2014-03-10 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Szex különleges helyeken
2013-07-30 - 12:37

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Menstruáció
2013-01-06 - 18:25

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41