szexualitas.hu logo
Regisztráció | Belépés
főoldal cikkek fórum szavazó
FÓRUM

A terhesség első jelei


Új hozzászólás

válasz | 2010-02-10 | 21:22
A megtermékenyülés után kb a 4-ediktől már biztos érzel válltozást és ki is mutatja a teszt is meg a doki is..
válasz | 2010-02-10 | 20:56
Hát talán olyan 5-6 héttel utána, bár nekem még nincs ilyen tapasztalatom:DD
válasz | 2010-02-10 | 12:01
Sziasztok!

Ezeket az elojeleket, a kozosules utan hanyadik hettol lehet erezni?
 
válasz | 2010-02-08 | 20:40
most jól olvastam hogy októberi esetről kérdezel??? hisz az majd 4hónap...
és addig volt valaha hogy enyire kimaradt-felborult a mensid???

mert ha nem akkor vagy terhes vagy nagyobb egészségügyi ügy lehet...

én páromat már a 2. kimaradás után folyton küldeném orvoshoz hogy kiderítsék mi a probléma...neked is ezt javaslom...
(csúszhat stresszel..de ennyit..............)
 
válasz | 2010-02-08 | 20:27
És mellfeszülés meg fáradékonyság, esetleg gyakoribb vizelés nem jelentkezik nálad?
válasz | 2010-02-08 | 20:12
Irásod szerint már majdnem 4 hónapos terhesnek kellene lenned...azt már ki kell hogy mutassák, ha az vagy. Ha korai szakaszban mentél el dokihoz,akkor még lehet nem tudta kimutatni. Mikor voltál orvosnál? És milyen vizsgálatot csinált?
Amúgy a munkahelyeden a nagy nyomás folytonos hajtás fáradtság befolyásolhatja a menzeszt. De az nem normális hogy 4hónapja nem jön meg...
válasz | 2010-02-08 | 20:12
A menzesz késését persze befolyásolhatja a munkahelyi meg bármilyen egyéb stressz, túlterheltség.
Ha viszont terhes vagy, akkor ez már egész szép terhességi időtartam - nem csodálnám, ha nem lennének terhességi jeleid - hiszen azért ez már nem egy egy-két hetes terhesség lenne. Azért 3 hónapos terhességnél nem is csodálkoznék, hogy ne mutatkoznék legalább 1 terhességi jel. Viszont a terhességi teszted negatív lett - csak persze nem mindegy, hogy mikor csináltad a tesztet: mert, ha túl korán, akkor lehet, nem mutatta még ki a terhességet. Orvosnál mikor voltál? -, mert, ha nagyon korai terhességnél voltál, akkor lehet, még nem látott az orvos sem semmit.
A szex éhség egyébként nem jellegzetes terhességi jel - persze, lehet, hogy valakinél fokozottabb lesz a vágy, de ez nem egy klasszikus terhességi jel.
Minden esetre, a legegyszerűbb, ha most csinálsz terhességi tesztet, mert, ha terhes vagy, akkor biztosan ki kell mutatnia már.
válasz | 2010-02-08 | 17:56
Sziasztok!Remélem tudtok nekem segíteni.Kb.október közepén mikor lefeküdtem a párommal nem védekeztünk rendesen.Mielőtt elment volna,gyorsan kivedte és rá pár másodperce élvezett el.Utána(rá pár napra ugyanígy csináltuk).És azóta nem jött meg.Tesztet is csináltam azóta, és orvosnál is voltam, de állítólag nem vagyok terhes,de én aggódom.Ja és rengeteget dolgozom a munkahelyen szeptember óta nincs megállásunk.Ez befolyásolhatja a mensest?És azt hogy a terhesség jelei mutatkoztak(hízás,menses kimaradás,feszültség, állandó "szex éhség")?Előre is köszi!!!
 
válasz | 2010-01-22 | 21:03
Ha november közepén történt a dolog akkor annak már böven lenne jele...(hányás,hányinger,mellfeszülés,fura ételek kivánása...stb.stb) szerintem ha nincsen semmiféle tüneted csak a hiszti (ami ilyenkor elég érthetö) akor nemhinném hogy gond van...nekem a nőgyogyász azmtondta h tabletta kihagyása/vagy esetleg kihányása esetén ha vérzés jelentkezik az jelzi h csökkent a fogamzásgátlo hatása...tehát szerintem ha nemvéreztél akkor semmi gond nem lehet.... szoval nyugodj meg :) és amint tudsz vegyél tesztet...de nemlesz gáz :)
válasz | 2010-01-22 | 19:44
Szia!
Én 3 éve szedek tabit, nem rég elég erős hasmenéses vírust kaptam el, és rögtön hívtam a nődokimat telefonon, hogy ilyenkor a tabi véd-e vagy mit kell tenni. Nekem azt ajánlotta, hogy szedjem rendesen tovább ahogy szoktam, csak használjunk a barátommal más féle védekezési módot is (hüvelytablettát használtunk pluszba, úgy, hogy nem élvezett belém).
Szerintem hányás esetén is ilyes féle teendő lehet a javasolt.
Ha legközelebb ilyen eset lesz akkor így járjatok el.

Az a legfontosabb, hogy nyugodj meg, felesleges görcsölni, a múlton már nem tudsz változtatni. Csinálj meg egy tesztet reggeli első vizeletből is megtudod,hogy van-e gond. De nagyon reméljük,hogy semmi. :)
válasz | 2010-01-22 | 19:28
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni... November közepén volt egy hányásos napom - a fogamzásgátló beszedésének 14. napja... ahogy beszedtem a tabit, 2 óra múlva kihánytam, majd újra bevettem egyet (ahogy a tájékoztató írja) ám azt is kihánytam szintén kb. 2 óra múlva... A papíron az áll, hogy a tabi beszedése után 3-4 órával jelentkező hányás esetén nem a legbiztonságosabb a védelem. Ekkor már 7 hónapja szedtem ezt a gyógyszert. Rá 8 napra ( a gyógyszerszünet 2. napján) szeretkeztünk a barátommal (belém élvezett). Azóta a menzeszemmel semmi baj, rendesen megjön, semmi furcsaság. Én mégis kissé aggódok, hogy lehet-e h terhes vagyok???
ugye a papír azt írja, hogy ha utolsó tabihéten van ilyen, akkor vagy azonnal hagyjam abba a tabit, és gyógyszerszünet, vagy egyből vegyem be a köv. levéllel, de egyiket se csináltam meg.
Nem feszül a mellem, talán ha hisztisebb vagyok (de gondolom ez már a parától is...) a menzeszem ugye normális, de nem tudom, eléggé parázok... Ugye nem lehetek terhes??
persze veszek tesztet, de addig megőrülök (igen, az alatt a 2 nap alatt is.)
Előre is köszi a válaszokat!
 
válasz | 2010-01-21 | 19:36
www.magyarorszag.hu
itt mindig az aktuális, hatályos jogszabályok vannak fent
 
válasz | 2010-01-21 | 19:35
Igen, azért a "ha" szócska elég sok mindent takarhat.
Például terhességre gyanakvó nő elmegy az orvoshoz, aki nem látja még a terhességet, sőt jó ideig még nem látja..., helytelenül diagnosztizál. Elküldi a nőt, mondván nem terhes. A nő esetleg átlagosnál jóval túlsúlyosabb, nincsenek terhességi tünetei, amik számára megerősítenék a terhességet. Vagy, rosszul felhelyezett spirál - ami nem helyezkedik el úgy a méhben, hogy teljesen kifejtse hatását: orvosi műhiba...? - a nő meg ugye teljesen nyugodt a védelmet illetően. Legalább is most éppen ez jutott leginkább eszembe - mintha valahol olvastam volna hasonlót - hiszen a védekezés azon alapul, hogy az orvos kellő alapossággal járt-e el ennél a módszernél...
válasz | 2010-01-21 | 19:19
mondjuk stílusosabb lett volna egyből a törvényt kopizni, nem pedig kivonatot, és akkor nem lenne kérdőjel, hogy hát lehet azóta változott.
akkormeg tessék utánajárni rendesen :D

én azért a taszban bízok, ott azért csak frissítik a dolgokat időről időre. de aki tutira akar menni, az olvassa el az idevonatkozó jogszabályt :D:D:D:D

összegzés: 12. hétig tuti. :D:D:D
válasz | 2010-01-21 | 19:16
ehhe:) ez tetszett :) és még sok igazság is van benne. azért a 18. hétre már a babának elég sokmindene ki van fejlődve...így kell megfelelő indoklás. a köztudatban is amúgy a 12. hét él. aki meg odakerül, azt meg úgyis tájékoztatják korának megfelelően a törvényben foglaltak/előírások szerint.

viszont tényleg 18 év alatt 18. hétig végzik el. megfelelő indoklással az én értelmezésemben.mert hát azért adott feltételnek teljesülnie kell: " ha terhességét neki fel nem róható egészségi ok, illetve orvosi tévedés miatt nem ismeri fel korábban" az a ha szócska nem elhanyagolható, pláne nem a jogban. :)


itt egy link is hivatkozási alapnak:
http://tasz.hu/betegjog/terhesseg-megszakitas-hazai-szabalyozasa-0

csakhogy legyen forrásmegjelölés is :D meg nem vagyok híve a kopizásnak, csak ha már nagyon muszáj

(moncsika: 1 perc volt megtalálni terhességmegszakítás+18 év alatt kulcsszavakkal;) további 2-3 perc megírni ezt a hsz-t :D és a hivatalosság fontos, hasraütészserűen nem lehet válaszolni. legfeljebb a pontatlanságot javítják. lásd a te eseted. és én meg továbbjavítottam ezzel a hsz-sal, hogy hát azért kell indoklás. és így kerek a világ, a történet, mert a hsz-ainkból összeállítható egy kerek infó az abortusszal kapcsolatban :D )
válasz | 2010-01-21 | 18:55
Ha a petting során nem került beléd semmilyen módon spermium, akkor alaptalan az aggodalmad.
Viszont ha volt ide-oda élvezés, simogatás, került a kézre, szájba, majd onnan a hüvelyedhez, akkor lehet esély...igaz, minimális, de lehet.

De ha semmi ilyesmi nem volt, tényleg odafigyeltetek, akkor nincs okod aggódni. És az is erre enged következtetni, h már 2 hét után érezted ezeket a tüneteket...túl korai lenne még, hiszen akkor max a beágyazódás történhetett volna éppen hogy meg...csak ezek után érezhetők a tünetek legtöbbször.
válasz | 2010-01-21 | 18:52
Ez törvényileg van elfogadva, szóval nem én találtam ki.
Azóta lehet, h változott...de az se lepne meg, h azok a szakemberek, akik érintettek a témában, ők sincsenek teljesen képben.

Ezt sajnos jelenleg is tapasztalom jogászoknál...de ez már nem ide tartozik. Érdemes utánamennie az embernek a dolgoknak, mert talán még a szakembernek is újat mondhat, akinek elvileg ezeket a jogszabályokat kéne fújnia.

Persze lehet, h az általam bemásolt "rendelet" azóta változott...
válasz | 2010-01-21 | 18:37
Nem valószínű, hogy terhes vagy. Ha terhes lennél a tünetek ilyen korán nem jelentkeznének. Elképzelhető, hogy csak magadba beszélted, hogy esetleg terhes lehetsz és beképzeled magadnak az egészet...meg más okoktól is lehetnek ilyen tüneteid, elég hozzá egy hirtelen kis stressz vagy bármi más.
Hogy megnyugtasd magad csinálj tesztet reggeli első vizeletből, és megtudod mi a helyzet. De ha engem kérdezel én kizárnám a terhességet.
Nyugi:)
válasz | 2010-01-21 | 18:35
Mindenhol a 12.hétig írják az abortusz elvégzését, nekem is így mondta a nődokim, a védőnőm meg a főorvos is.
12.hét után is elvégzik a műtétet nagyon indokolt esetben(tudják az orvosok is, hogy 12.hét után a babának elég sok mindene ki van fejlődve...és az ezután végzett abortusznak sokkal nagyobb kockázata van a szövődményekre a nő számára...nagyobb területen kell a kaparást/szívást végezni,így több eséllyel sérül a méhnyálkahártya,nagyobb az esélye a későbbi meddőségnek.)

/Egyébként gratulálok Anthico, hogy te mindenre próbálsz a lehető leghivatalosabb választ adni és a neten megkeresgetni... Én sajnos nem,mert nem ülök a gép előtt a nap 24 órájában, vannak fontosabb és izgalmasabb dolgok is az életemben, nem pedig a sok kockulás:)/
válasz | 2010-01-21 | 18:34
Sziasztok.
Elmondom röviden a dilemmámat. Szilveszterkor petting a baratommal, teljesen veszélytelen, max 1-2 szer volt bennt az ujja, abszolut lehetetlen, hogy valami gond is legyen. Elmeletben, ezt hangsulyozom, mivel mult heten megjott rendesen a menstruaciom, elso napok szokas szerint, viszont a kesobbi napok valamivel gyengebbek voltak. Es a gond ott van, hogy azota annyira rosszul vagyok, hogy szinte elviselhetetlen. Fajnak a melleim, a hasam, rosszul vagyok, faradt vagyok. Most valami egi csoda folytan terhes lennek? Tudom, hogy ilyen körülmények között lehetetlen, de akkor mik ezek a tünetek? Persze, csinalok tesztet, de az egesz 3 hete történt, és már 2 héttel utána elkezdődtek a tünetek. Vélemlny?
 
válasz | 2010-01-21 | 18:20
Kis javítás:

"...
(2) A terhesség az (1) bekezdésben foglalt feltételek esetén a 18. hetéig szakítható meg, ha az állapotos nő
a) korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen; (ezen van a hangsúly)
b) terhességét neki fel nem róható egészségi ok, illetve orvosi tévedés miatt nem ismeri fel korábban, vagy az egészségügyi intézmény, illetve valamely hatóság mulasztása miatt haladta
meg a terhessége az (1) bekezdésben foglalt időtartamot.

(3) A terhesség a 20. hetéig - a diagnosztikus eljárás elhúzódása esetén 24. hetéig - szakítható meg, ha a magzat genetikai, teratológiai ártalmának valószínűsége az 50%-ot eléri...."

Tehát 18 éves kor alatt az abortusz 18. hétig elhúzható mindenféle egyéb extrém ok nélkül.
válasz | 2010-01-21 | 18:18
Sok nőnek sajnos még 15-16 éves kora körül is szabálytalan kicsit - főleg, ha eleve később jött meg, mondjuk például, ha valakinek 14 éves korában jön meg először, akkor nyilván még egy ideig szabálytalanabb.
A stressz, félelem /akár terhességtől is/, fogyás vagy hízás..., rengeteg minden kihat a menstruációra - illetve a női hormonrendszerre.
A rendszeres, kielégítő nemi életnek egyébként lehet kedvező hatása a ciklus szabályosságára.
Nekem egyébként régen nőgyógyász mondta, hogy a hosszabb ciklusokban /mondjuk főleg, ha hosszabb 35 napnál/ - de legalább is nem a 28-29-30 napos ciklusokban - valószínűbb az erősebb vérzés, esetleg fájdalmasabb vérzés, mivel a méh nyálkahártyája is a hosszabb ciklus miatt jobban megvastagodhat - mint egy 28 napos ciklusban -, és emiatt nehezebben válhat le. Az erősebb hasfájás is emiatt lehetett. A mellérzékenység elő szokott fordulni menstruáció meg jövetele előtt. És hosszabb ciklusban előfordulhat, hogy akár 8-10 nappal a vérzés meg jövetele előtt fájdogál a has /alhas/.
Úgy, hogy a vérzés késése esetén nem kell rögtön csak terhességre gondolni - persze, ha kétség van, akkor ki kell zárni -, mert rengeteg minden egyéb lehet.
válasz | 2010-01-21 | 18:08
Miután elállt barátnőd menzesze mindenképpen csináljon egy terhességi tesztet reggeli első vizeletből. Mert sok esetben úgy is fennáll a terhesség, miközben a nők menzeszelnek rendesen, mintha nem is lennének terhesek.

Elképzelhető az is, hogy semmi ok nincs aggodalmaskodni, mert a stresszel életmódtól (és a lelki okok - amikről te is írtál) is késhetett a menzesze.

Én azt mondom, hogy szerintem nem terhes, de a tesztet mindenképp csinálja meg !!!

Az abortuszról annyit, hogy ha bnőd nem múlt el még 18 éves, akkor szülő/gondviselő aláírása kell a szükséges papírok kitöltéséhez. Kb.30 ezer forintba kerül, amit néhány esetben elengednek (hátrányos helyzet,veszélyeztetett terhesség). És a 12.hétig szokták végezni(indokolt esetben később is,viszont az már nagyon veszélyes), így ha tényleg probléma van akkor ajánlatos minél hamarabb elvégezni az esetleges szövődmények miatt.
válasz | 2010-01-21 | 12:59
Természetesen a nővér az nem rossz, csak úgy említettem. Ők jól megvannak egymással, meg egyébként az édesapjukkal is. Csak haggyja hogy évek óta ez a nő parancsoljon az egész családnak szinte. Nem zavarja el a fenébe. Inkább beletörődött hogy egy ilyen nőt fogott ki, bár nem tom ebbe hogy lehet beletörödni. Talán pont a pénz lehet a dologban. Hogy két embernek könnyebb eltartani két gyereket és már nincs kedve másikat keresni. Pedig az a nő nagyon rosszul bánik velük néha.
 
válasz | 2010-01-21 | 12:54
Sziasztok!

Hát igen végülis családi háttér bőven lehet a dologban. Elég szomorú sztorija van. 7 évesen elvesztette az édesanyját betegségben. Van egy 4 évvel idősebb nővére. És ami még rosszabb hogy most egy olyan mostohaanyja van aki hát nem éppen egy tündér hanem inkább hasonlit az ilyen mesebeli gonoszabb mostohához. Eléggé vissza van fogva főleg a mostoha anyja miatt. De ez elég hossz sztori meg nem is ebbe a topicba vág. De egy anya halála és egy olyan mostoha anya általi felnevelés igen csak változtathat egy gyerek lelkivilágában. És ez gondolom fizikaliag is kihathat a testre akár ilyen problémákban főleg ha lány az illető.
 
válasz | 2010-01-21 | 12:33
ebben a korszakban még néha simán ingadozhat a mensije...
lehet hogy a para miatt is késett már a végén...
(valakinek (20-évesen) egy keményebb vizsgaidőszak simán tologathatja kicsit..)

én azt mondom hogy megnyugodhattok..de azért a tutibizti végett a mensi után majd 1 tesztet csináljatok....
válasz | 2010-01-21 | 12:19
Lényeges, h mikortól menstruál, mert ha 5-6 éve, akkor már igencsak be kellett volna állnia.Viszont ha 2-3 éve, akkor kb mostanra rendeződik.

Most viszont késett neki, másmilyen a lefolyása is...nem akarom a falra festeni az ördögöt, de ha van esély arra, h terhes, akkor érdemes lenne menzesz után tesztelnie. Ugyanis a megszokottól eltérő lefolyású (több, kevesebb, rövidebb/hosszabb idő, ...) vérzés utalhat terhességre és mivel voltatok együtt védekezés nélkül, ezért jobb kizárni a terhességet a teszttel.
válasz | 2010-01-21 | 12:15
Szia!

Persze, hogy lehet. Sőt még a mindennapi stressz és egyes lelki behatások is arrébb tudják löködni az egyébként pontosan beállt menzeszt. Félelem... szorongás... instabil családi háttér... instabil anyagi háttér... összeomló egzisztencia... a sort a végtelenségig lehetne folytatni. Ezek mind-mind befolyásolhatják a menzeszt.
válasz | 2010-01-21 | 12:10
Sziasztok!

Huhh na lehet hogy csak nagy volt az ijedelem. De érdekes, tegnap délután végre megjött, én még nem tudtam mikor irtam a hsz-emet, de úgy jött meg hogy késett kb 1 hetet, vagy lehet csak 5 napot inkább, a hasa is egyébként több mint egy hete fájt neki, igaz nem minden nap fájt, vagy legalábbis nem egész nap. Viszont azt mondta hogy sokkal több vér jött most mint eddig szokott, többször is teljesen átázott. Ez mitől lehet vajon. Az is lehet hogy a szex változtatta meg folyamatosan a menses kialakulását? Egyébként én előttem régebben mindig szabálytalan volt a mense. Miután már többször együtt voltunk valahogy beállt neki és minden hónapban szinte napra pontosan jött, ez érdekes. Csak most volt egy kisebb késés, meg a has fájások. És érezte azt is hogy érzékenyebb volt a mellbimbója. De az is lehet hogy ennek az egésznek csak a serdüléshez illetve hormonok alakulásához van köze? Ugye ez a 16-17 éves korszak. Lehet róla szó. Köszi az újabb tanácsokat előre is!
Üdv Flomaster88!
 
válasz | 2010-01-20 | 20:45
opsz..na már legalább okosabb lettem:)))

de a lényeg hogy nem lehet ezt sunyin megoldani.. szülőknek szóni kő...
válasz | 2010-01-20 | 19:27
Nem, törvényileg csak tudomásul vevő nyilatkozat szükséges fiatalkorúnál a szülők részéről, nem beleegyező.
válasz | 2010-01-20 | 19:07
1-gratula nektek és még sok boldogságot és sok-sok szerelmes esztendőt..

2-nem biztos hogy terhes.. mennyit késet a mensije? máskor is előfordult már ez???

én azt javaslom hogy vegyetek 1 tesztet és az eredmény tudatában már biztosabban kalkulálhattok..

ha 18 alatti akkor a szüleinek kell a belegyezése az abortuszhoz.. szoval lészen 1 kellemes beszélgetés..............
mivel még semmi érettségije és keresete nincsen.. én a baba megtartásást nem javasolnám.. ő még mindenképpen gyerek az ilyen dolgokhoz... és most nem akarlak bántani..de 1év a mai világban.. még nem garancia semmire... 3-4 éves kapcsik is simán szétesnek....
szoval a babával még várnotok kéne...

a másik hogy ezzel kiesne a fiatalságotok..iziben felnőnétek..
válasz | 2010-01-20 | 17:46
A megszakításos "védekezés" nagyon nagy felelőtlenség. Ha valóban nem akartok babát, abortuszt, akkor tessék védekezni!

Egy régi hsz-emből egy részlet válasz a kérdésedre:

"(2) Korlátozottan cselekvőképes személy nyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének a terhességmegszakítási kérelmet tudomásul vevő nyilatkozata szükséges. "

Szóval mivel akkor se lenne még 18, ezért szülői tudomásul vevő nyilatkozat kell az abortuszhoz, ezt nem lehet elkerülni.
válasz | 2010-01-20 | 17:09
Sziasztok!

Szeretnék egy kis tanácsot kérni. Én 22 éves vagyok barátnőm még csak 17. Több mint egy éve együtt vagyunk és mindig is védekeztünk óvszerrel. De volt olyan is amikor csak megszakítással. És most megjelentek nála az ismerős tünetek. Menstruáció késése, hasfájás. Elképzelhető hogy terhes lett de még nem derült ki biztosan. Sokszor hallott már mindenki ezekről az esetekről. Ugye fiatalkorúság, gyermek vállalása. Barátnőm tanul, csak jövőre lesz érettségi. Én már dolgozok. De lehetséges még túl korai lenne a dolog főleg az ő részéről. Persze ott van az abortusz lehetősége. Itt a probléma a szülőkön fog múlni mivel biztosan nem fognak ennek az egésznek őrülni. Barátnőm 17 és ha terhes, még így is a 18. születésnapja előttre lenne várható a baba. A szülők így mennyire avatkozhatnak bele a dologba? Ha abortuszon gondolkodnánk akkor nekik is muszály lenne tudni róla? Ha pedig megtartanánk akkor meg úgy is fogják tudni. De gondolom ez a mi döntésünk. És egyébként tényleg nagyon szeretjük egymást és remek párkapcsolatunk van. Csak még fiatalok vagyunk főleg ő. Előre is köszönöm szépen a tanácsokat!

Üdv. Flomaster88!
 
válasz | 2010-01-20 | 10:43
Az sem mindegy, hogy szokott-e késni a menstruációd, mint most, vagy mindig pontosan jön meg. Ha igen, akkor valószínű, hogy most is a szokásos késésről van szó. Mondjuk erős görcsölés, fájdalom lehet vetélés jele is, de azért nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. Lehet, hogy a menstruációd akar megjönni, kis csúszással. Valószínű, hogy egy szem gyógyszertől - ha terhes lennél -, nem lenne azért probléma. De eleve nem lehet tudni biztosan, hogy terhes vagy-e. Minden esetre normál terhességnél nincs igazán rendben a nagy fájdalom, mint amit leírsz. Ritkán előfordul terhességnél, hogy nem marad ki teljesen a vérzés, hanem gyengébben van a terhesség első egy-két hónapjában /még ritkábban valami kis vérzésszerű pár hónapig/. Ahogy leírod az erős görcsöket, inkább a menstruáció megjövetele a valószínűbb de, ha furcsán kevés lenne a vérzésed, vagy nagyon rövid ideig tartana /a megszokotthoz képest/, akkor lehet gyanakodnod terhességre. Ha ugyanúgy megjön, mint máskor, akkor biztos nem vagy terhes.
válasz | 2010-01-20 | 06:34
sziasztok!

nem jott meg a menszeszem ,de nagyon gorcsol a hasam ,eddig csak tompan hol egyik felen hol a masik felen ,most viszont ,vagyis ma eross ...mint menszesz elott ilyenkor mar fajdalomcsilapitot szoktam szedni,mert elso nap csak azzal szunik amikor menszesz alatt vagyok,lehet ma megjon ugy erzem ,de ha megse szedhetek nurofen fajdalomcsilapitot zseles lagykapuszlat?Azt irja rajta terhesseg alatt utolso 3 honapban nem javasoljak ,elso 5-ben kerdezzem meg a dokimat...(1-etszoktam max meg 1-et amikor annak elmegy a hatasa es tovabb faj)...szerintetek ha esetleg megis terhes lennek nagyon artana?Vagy ennyire nem szokott fajni a has?nem tudom ,nincs tapasztalatom...
 
válasz | 2010-01-19 | 20:16
Pontosan így estek már teherbe, sőt ide is írt már be olyan nő, aki pont vérzés alatt alkalmaztak megszakításost a párjával és aztán mehetett abortuszra.
Az esély kicsi, de ez nem azt jelenti, h legyinteni kell rá, hanem azt, h kicsi az esélye, h összejön a baj, de attól van esélye és lehet, h pont nálatok jön össze minden olyan körülmény, amiből végül baba lesz. Ezt nem lehet tudni előre...

Ezért érdemes mindig (!!!) védekezni, ha nem szeretnétek egy babát.

Mellesleg a vérzés alatti natur szex eleve veszélyesebb a fertőzést illetően. Hiszen ekkor tágabb a méhszáj és könnyebben feljut bármiféle baci a méhbe.
válasz | 2010-01-19 | 20:13
Szeretnék egy kis tanácsot kérni! Barátnőmmel együtt voltunk mikor meg volt a menstruációja gumi nélkül közösültünk de nem élveztem belé! Mennyi az esélye hogy terhes lesz?
 
válasz | 2010-01-18 | 10:17
Persze, hogy lehetsz terhes, rengeteg "próbálkozási lehetőség" van még előtted. De általában a teherbeesés sok nőnél nem az első egy-két alkalommal szokott megtörténni /persze vannak olyan nők is/, hanem kell bizonyos idő, míg pont összejöjjön a terhesség. Általában azért sok párnál - persze normális nemi élet mellett - 1 év próbálkozás elegendő, de a párok másik részénél még ennél is több idő kell hozzá. Hiszen, hiába van normális nemi élet közöttük, akkor is "sok véletlennek" kell egybeesnie, hogy sikerüljön a terhesség. A nőnek pont az aktusok körüli napokban legyen peteérése, és ezeken a napokon ugye összetalálkozzanak sikeresen az ivarsejtek. Amennyire én tudom, két éven belüli normális nemi élet mellett, ha nem esik teherbe a nő, akkor szoktak javasolni a pár részére vizsgálatokat, hogy kizárják, nincs-e valamilyen gond, bármelyik fél részéről. És a normális nemi élet nyilván nem egy havi egy aktust jelent, de ugyanúgy állítólag nem célravezető a napi, vagy napi többszöri aktus sem, mert a túl gyakori nemi élettől csökkenhet az ondósejtek mennyisége - nyilván nem véglegesen. Gondolom, a heti kettő-három alkalom tekinthető fogamzás szempontjából legideálisabbnak. De egyébként minden pár más, vannak párok, ahol pár alkalom /akár egy is/ után terhes marad a nő. Rágörcsölni pedig végképp nem szabad a terhességre a párnak.
válasz | 2010-01-18 | 08:25
A mellfeszülés lehet terhességi jel is, de sok nőnél mellfeszülés van a menstruáció előtt is. Én például minden menzesz előtt ezt tapasztalom, sokkal teltebb a mellem, és sokszor fájdalmasan feszül, mikor megjön a vérzés, ez szinte rögtön el is tűnik.
De terhességi gyanújelnél talán még erősebb a mellfeszülés.
Lehetséges, hogy terhes vagy..., csak még a teszt nem bírja kimutatni, de ugyanúgy az is lehetséges, hogy csak késik a vérzésed, lehet, hogy pont azért, mert annyira vágysz a terhességre.
válasz | 2010-01-18 | 06:19
Sziasztok!

Szombaton teszteltem ..negativ ,ma reggel ismet negativ.A melleim viszont tegnaptol meg vannak duzzadva es nagyon erzekenyek ,ja es nem jott meg ,de szokott neha kesni 1-2 mapot.


Nalatok mi ujsag?
 
válasz | 2010-01-17 | 14:34
Üdv Mindenkinek!
Én ritka olvasó vagyok...és még ritkább hozzászóló. Bár most kivételt szeretnék tenni.
A témához csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy persze....meg van a teherbeesés biológiai folyamata, ami mindenkinél ugyanaz...de mégsem....Viszont nagyon fontos, hogy az ember ne görcsöljön rá pszichésen. Minél jobban akarja a nő, annál nehezebben jön össze a baba. Nem?
Szóval kitartást, és sok sikert!
(7 hónapos kismama....aki meglepődött, mikor pozitívat tesztelt... :))
válasz | 2010-01-16 | 09:04
Anthico,kanyim!

Koszonom a valaszt ,igen igazatok van mint altalaban...:)Ma veszek akkor tesztet ,hatha ..hatha....tudom nem vartam ki es biztam a teszt erzekenysegeben...sot mint irtam 5-en is voltunk egyutt ...az akkor meg jobban tolodhat ha esetleg akkor...

kellemes hetveget mindenkinek.Irjatok nalatok hogy alakul en is megirom!


"legjobb haverom apja 57évesen meghalt tüdőrákban...sosem cigizett..
nagyapám tesója meg 92éves.. és napi 2doboz cigit szív kb 70éve......."

kanyim :Igen ,szemelyfuggo minden ,ilyen esetekkel sokszor talalkozhatunk eletunk soran es igy minden kobe vesett ugymond "kinek mi a jo" dolog semmit nem er.Szerintem mindenki sajat maga tudja kb mi a jo neki,sot meg az is sokszor a fejben dol el hogy hogyan hatnak bizonyos anyagok rank ,vagy lerakodnak a szervezetunkben ,vagy nem....
 
válasz | 2010-01-15 | 09:50
üdv itt a fórumon..

de én is azzal "vigasztalnálak" mint anthico..
hogy "normális" esetben kb mostanság kéne a tesztet elvégezni hogy szinte biztos eredményt adjon... kicsit elkapkodtátok..
szoval uzsgyi 1 tesztért;))))

de ha most nem jött össze..nincsen semmi probléma..
azt mondják hogy akár 3-5 hónapos próbálkozás is tökéletesen normális még (legalábbis ahogy én tom...)


és hát.. tény..mások vagyunk..valaki akarna azt 1-2 éve nem tud teherbeesni..más meg egy 1x védekezés nélküli betolástól megtemrékenyül....

legjobb haverom apja 57évesen meghalt tüdőrákban...sosem cigizett..
nagyapám tesója meg 92éves.. és napi 2doboz cigit szív kb 70éve.......
válasz | 2010-01-15 | 09:16
A tesztek semmit sem mutattak 6 és 4 nappal ezelőtt, még akkor sem, ha sikeres volt a próbálkozás.

31-én, 1-jén és 2-án voltatok együtt...3 nap kell a megtermékenyítéshez kb, 10 nap kell a beágyazódáshoz. Tehát ha 6 és 4 napja, azaz 9-én és 11-én is csináltál tesztet, egyáltalán nem vártad ki a beágyazódás + 3 nap időt (kihangsúlyozom, h ennyi a legérzékenyebb tesztnek kell és nem tudom, h te milyet is alkalmaztál, a többinek több nap szükséges).

Szóval tesztelni kb most lenne érdemes, mert mostanra telt el annyi nap, h kimutathatja a terhességet.
válasz | 2010-01-15 | 08:27
...Most a problemamat szeretnem leirni es tanacsot kerni ,hiszen ebben a temaban nalamnal sokkal tapasztaltabbak vagytok.Mivel az eletem nagyreszet 18 eves koromtol tanulassal es iskolakkal toltottem (lehet azert mert agyilag keson ero tipus vagyok),vegre megtalaltam a parom 2 evvel ezelott es tavaly majusban volt az eskuvonk.decemberben ugy gondoltuk gyereket szeretnenk ,mar ideje is ....Egeszseges eletmodot elek ,ferjem szinten ,soha nem hasznaltam fogamzasgatlokat ,de maskent vedekeztunk ,december 21-en volt az utolso menszeszem ,igy kiszamoltam hogy pont ovulaciom 30-tol 5-6-ig lesz ,ugy is volt es 31-en probalkoztunk,1-en szinten(2x),2-an (2 alkalommal szineten),aztan januar 5-en ismet....Azota nem ...34 evesen elso ilyen elmenyem volt ,hogy valaki belem elvez ...es hat nagyon tetszett meg minden ...csinaltam tesztet 6 nappal es 4 nappal ezelott ,normalisan januar 17-en kellene megjojjon a menszeszem ,sajna a tesztek negativak lettek.Ismetlem magam ,nemcsak mindig egeszsegesen eltunk ,hanem meregtelenitettunk ,atlagban bio kajakat ,vagy teljes ertekut eszek ,nem cigarettazom ,nem alkoholizalok ,osszes teszteket megcsinaltuk novemberben mindketten es egeszsegesek vagyunk.....es hat ugy nez ki megse jott ossze....Azt akarom mondani meg az egeszseges elet sem mervado ....Tudom lehet a fejben kell megszulessen a baba eloszor ,de ott is megvolt mar ,sot....Ettol elteroen unokatesom 27 evesen elso probalkozasra teherbe esett es egyaltalan nem olyan eletmodot vitt ,sot nem is akart gyereket ,na meg a csalad sem olyan osszetarto ,hogy jol jojjon a gyerek ,bar lehet pont azert jott megtanitsa oket valamire.Holisztikus felfogassal talan ertheto ,de sok sok tapasztalat mellett azt tudom mondani semmi de semmi nem mervado es mindenki egyedi ,lehetnek hasonlosagok ,de megis mindenkinel mas a helyzet.A kerdesem az lenne lehetek meg terhes?Tudom csak ugyanolyan boldogtalan no vagyok mint itt sokan ,de en sem fogom feladni ,menszesz ha nem jon meg gondolom mervado ,1 evben 1-2 alkalommal szokott kesni de 1-2 napot csak ,lassuk most mi lesz.......Egy 2007-es irason itt a forumban eleredt a konnyem amikoris egyik anyuka irta mennyire szeretne allpotos lenni aztan meg amikor az lett nem maradt meg a baba....!Soha nem tudtam es nem gondoltam volna ilyen problema a teherbe eses ,most meg en is meg vagyok ijedve ,mert naiv voltam azt hittem ,elsore mar megfoggan ,vagy mert egeszseges vagyok akkor nem lesz gond ,de sajna nem igy van......most mar tudom es hat az itt leirtak nagyon sokat segitettek ,az embernek mindig a tapatszalatok a mervadobbak mint a konyvekben leirt "vesett" dolgok.

Kivanok mindenkinek Boldog Uj Evet ,aki gyereket szeretne annak Hozzon Az Ujev!
 
válasz | 2010-01-15 | 08:12
Sziasztok!
Teljesen uj vagyok .Van felsofoku vegzettsegem es termeszetgyogyaszati foiskolam is ETI-vel ,de nincsen orvosi diplomam kulon,viszont nagyon hasznosnak talalok mindent amit ide leirtok ,azt tudom mondani sok orvos vagy doki megirigyelne ,hogy ennyi informacioval rendelkeztek es majdnem mindenrol.Nagyon sok hasznos dolgot irtok!Csak igy tovabb!Lattam par irast a vitaminokrol is ,miszerint a mai elelmiszerek energiaja vagy vitamintartalma csekely ,igen igy van ,de vannak termeszetes ,teljes erteku natur vitaminok ,amik kaphatoak ,mondjuk ez is vitatema ,hogy a kemiailag eloallitott a hasznosabb vagy a termeszetes ,ugyanis szerevezet fuggo ez is ,vagy kinek hogyan szivodik fel ,milyen a szervezete ,mennyira tiszta ,de sokszor meg az sem meghatarozo...egyedi lenyek vagyunk ,persze mindenben vannak altalanos dolgok.
Nagyon szomoru ,hogy ennyi no ,fiatal noknek nem jon ossze a gyerek ,igazan sajnalom ,talan en is ide tartozom es mindjart leirom miert.Az en velemenyem az ,hogy a sok fogamzogatlo tabletta is hozzajarul ehez ,de nemcsak ,mert peldaul anyukam folyamatosan szedte es megis terhes maradt velem:)(jo akkoriban lehet mas hatoanyaggal rendelkeztek).Tudom az is befolyasolhatja ,hogy milyen az eletformaja a noknek a mai vilagban ,hiszen a legtobb no sokat dolgozik ,talan 8-10 ora munka utan meg otthon is (regebb ugye 1800-as evekben otthonulok voltag atlagban),aztan a hormonszint is valtozik emiatt...,na meg az elelmiszerek keves taperteke ,a levegoben a szennyek es nem folytatom a gyogyszerek hatasaioval.A WHO reg kimutatta mar ,hogy az emberek 70-80%-nak az elhalalozasaert a korhazakban a gyogyszerek mellekhatasai a felelosok.Persze sokszor szuksegek ,nem vitatom ,sot eletmentoek is lehetnek ,csak nem kell allandoan szedni en itt gondolok mindenfajat gyogyszerre atlagban ,tudom nehez ,peldaul barmennyire vagyok termeszetgyogyasz mindent kiprobaltam de mindent...megis a menszesz elso napjan nem tudok meglenni fajdalomcsilapito nelkul....
 
válasz | 2010-01-12 | 13:39
Én meg már csak annyira ugrottam fel hogy megosszam a jóhirt. Szerencsére nem leszek Apuka :D Köszönöm mégegyszer mindenki segitségét :)
 
válasz | 2010-01-12 | 09:33
Minimum 2 hetet érdemes kivárni. 10 nap után max a beágyazódásig jut el a dolog, amit még nem fog kimutatni a teszt, ha akkor csinálod.
10 nap a beágyazódásig + 3 nap a legérzékenyebb teszthez...szóval ha a legérzékenyebbet veszed, akkor is min 13 napot kell várni, de ha nem 3 naposat veszel, akkor ennél többet kell várni.

Ja és érdemes gyógyszertárból beszerezni a tesztet, azok valamilyen szinten ellenőrzöttek, nem úgy, mint amiket kitesznek a drogériák polcaira.
válasz | 2010-01-12 | 09:28
Legalább az a 10-13 nap, amit az együttléttől rá kell számolni, de ez a minimum. Igazából minél később csinálod meg a tesztet /reggel, a legelső vizeletből/, annál több terhességi hormon /HCG/ lesz benne /már, ha terhes vagy, nyilván/, és annál nagyobb az esélye, hogy már képes kimutatni a teszt. Tehát, ha 20-a körüli időpontig kibírod a teszt elvégzését, akkor nagyobb az esélyed, hogy már valós eredményed lesz. Utána már hamarosan kell is jönnie a vérzésednek. Ami nyilván, kimarad - vagy csak nagyon minimális lesz -, ha terhes vagy.
válasz | 2010-01-11 | 23:01
hm..az pont jó is lenne..mert 15-én lesz 5 éve hogy együtt vagyunk..szép kis ajándék lenne!!! :-)))
 
válasz | 2010-01-11 | 22:21
Köszi az infókat..én ilyeneket nem találtam a teszt leírásában..
tehát ha 3-án voltunk együtt, akkor + 10-13 nap?! szóval a hétvégén már hihető lesz az eredmény?!
 
válasz | 2010-01-11 | 22:10
5 nap alatt max a megtermékenyítés történhetett meg, a beágyazódás semmiképp. Szóval a teszt semmit nem tud kimutatni, hiszen az x nappala beágyazódás után adhat csak hihető eredményt.

"úgy általában az együttléttől számított hányadik napon érdemes megcsinálni, hogy az eredmény biztosnak mondható legyen? "
Ez kerek-perec le van írva a tesz tájékoztatóján is. De ha nem olvastad: többféle teszt van, a legérzékenyebb a beágyazódás után 3 nappal mutat eredményt, a többinek még több nap kell. No meg azért érdemes tudni, h mikor melyik folyamathoz mennyi idő kell...jelen esetben egy beágyazódáshoz kb 10 napra van szükség.
válasz | 2010-01-11 | 21:55
Szia!

Én csak érdeklődni szeretnék..
dec.27- 31-ig tatrott az előző vérzésem.
jan 3-án voltam együtt a párommal, nem védekeztünk.
mennyi az esélye, hogy teherbe estem? örülnénk a babának.. jan. 8-án csináltam egy vizeletes tesztet, ami negatív lett. bár nem tudom, hogy ennyi idő alatt ( 5 nap ) kimutatható-e már?!
mennyi időt várjak a következő teszttel?( mert biztos ami biztos azért csinálok mégegyet )
úgy általában az együttléttől számított hányadik napon érdemes megcsinálni, hogy az eredmény biztosnak mondható legyen?
Előre is köszönöm választ!
 
válasz | 2010-01-10 | 12:42
Értem. Hát nagyon szépen köszönöm Mindenkinek a segitségét. Majd ha megvan a teszt meg ilyenek vagy ha esetleg mejönne neki akkor mindenképpen irok:) További szép napot kívánok mindenkinek!
 
válasz | 2010-01-10 | 12:39
Ennyire azért ne ugorjunk előre...
Először teszteljen a lány, aztán az eredmény fényében cselekedjetek.
válasz | 2010-01-10 | 12:36
Értem. És ez az abortusz ez hogy működik meg mennyit kell fizetni? Meg mik az általános tudnivalók. Mert nagyon félek hogy mi lessz. :S
 
válasz | 2010-01-10 | 09:13
hááát... ez necces dolog...
az a bibi hogy lehet hogy terhes..de lehet hogy ezt megússzátok...

jó hogy kevéssel a mensije után volt..
de ez sem oks mindig mert volt aki a mensi alatt is terhes lett...


de ha be is került a spermád.. vannak párok akik hónapokig próbálkoznak hogy terhesek legyenek.. szoval 1 aktus még nem fix terhesség.......de van aki meg csak 1 próba betolástól élvezés nélkül is terhes lészen...
szoval totálisan emberektől függő dolog ez......


simán lehet hogy csak ő is nagyon nagyon izgul... és ezért késik...
(van akinek egy egyetemi vizsgaidőszak sztressze eltudja tolni kicsit...)


mivel már 2-3hét eltelt..
javaslom hogy irány a patika.. és kb 600-1000Ft-ért vegyetek egy terhességi tesztet...(szinte mindig napi első vizeletből 1-2 csapp és kész)

az már biztosabb eredményt ad...


de ha besikerült a baba...

kb 2-3 hónapotok van arra hogy elvetessétek (abortusz)
amit én a korotokból kiindulva nagyon nagyon javasolnék...

(csak 1 a bibi.. mivel gondolom ő is 18-nál fiatalabb... ha jól tom a szüleinek is bele kell egyezniük.. szoval egyik ősének szolni kell......)
válasz | 2010-01-10 | 01:51
Sajnos van esélye a terhességnek, hiszen a lányba is került. Akkor kellett volna elmenni eseményutánit intéztetni, mert így már csak a remény maradt nektek.
Érdemes lenne most vagy az elkövetkezendő napokban vennie egy tesztet és reggeli első vizeletből megcsinálnia.
válasz | 2010-01-10 | 01:36
Értem. Nagyon szépen köszönöm a segitségedet. Üdv.: Robert :)
 
válasz | 2010-01-10 | 00:52
Ezt így nem lehet megmondani, vagy 30 féle jele van a teherbe esésnek, és csak egyet mondtál, ami akármilyen másik betegség jele is lehet! Ha viszont a menzesz után 1-3 nappal történt a dolog, akkor kicsi az esélye, de ugyanúgy van esélye, mégha csekély is!
válasz | 2010-01-10 | 00:24
Vagyis pontosan Dec. 23 án voltam vele . Előtte pár nappal mult el neki.
 
válasz | 2010-01-10 | 00:24
Elvileg a lánynak már megkellett volna jönnie... Meiknek vannagyobb esélye? Hogy terhes lessz vagy hogy nem? Ha igen utána mit tudok csinálni? Mert hallottam ilyen kikaparásrol vagy miről... ?!
 
válasz | 2010-01-09 | 23:59
Van rá esély, de csak hasfájásból nem lehet megmondani biztosan!
válasz | 2010-01-09 | 23:41
Szépjónapot Mindenkinek:)

Lenne egy kérdésem. Előre is elnézést az idenem illő megfogalmazásokért. Voltam egy lánnyal. Óvszerrel védekeztünk. Miután elélvezted láttam hogy a gumi már nincsen rajtam. Viszont a lányból az ondó kifolyt. Megnéztem a gumit abba is volt ondó és nem volt lyukas. Ez kb. 2 és fél hete volt. A lány panaszkodik hogy fáj a hasa de nem olyan mint a menstruácio előtti görcsök. Valószinű hogy egy gyereknek adtam életet? Valaki segitsen nagyon fontos lenne. Üdv.: Róbert
 
válasz | 2010-01-07 | 18:33
Persze, esélye lehet a terhességnek, de azért a terhesség jelei ilyen korán - ennyivel a kimaradandó vérzés előtt - még nem szoktak jelentkezni. A gyakori vizelés a terhességben később szokott megjelenni, és alhasi fájdalom is sok nőnél szokott jelentkezni akár a várt menstruáció előtt is.
válasz | 2010-01-07 | 16:33
7 nap telt el, ergo még a beágyazódás se történt meg..azaz az amit érzel, biztos, h semmi köze semmilyen terhességhez.
Ettől függetlenül lehet a szilveszteri következménye egy baba, csak azt nem fogod most érezni..sőt, a beágyazódás után is el kell telnie némi időnek...de van, h sok időnek...nem lehet tudni, h nálad pl mikor jelentkeznének a tünetek.

A fájdalommal és a sűrű vizeléssel viszont érdemes lenne felkeresni egy urológust.
válasz | 2010-01-07 | 16:28
Alhasi fájdalom és sűrű pisilés inkább egy felfázás jele. ;) De, ha kiszakadt az óvszer, persze van esélye! :)
válasz | 2010-01-07 | 16:27
A szeretkezés után két héttel szokták ajánlani, akkor jelennek meg azok a hormonok kimutathatóan, amit ezek a tesztek mérnek, de ha jól tudom leírják ezt a használati útmutatóban is! :) Hajrá! :)
válasz | 2010-01-07 | 16:17
Sziasztok! Új vagyok itt,és ha már itt vagyk akkor megszeretném azt kérdezni,hogy vőlegényemmel szilveszter este voltunk együtt és kiszakadt az óvszer. Alhasi fájdalmaim vannak,és sürven kell pisilnem. Most 20-án kell jelentkeznie a mensesemnek,ugyan még nem késett....Szeretnénk a babát ha van. Szeretném kérni a véleményeket:) Kicsit izdulunk! előre is köszönöm
 
válasz | 2010-01-07 | 15:32
Sziasztok!

Olvasgattam a fórumot, remélem valaki tud segíteni.
Dec. 8-án jött meg utoljára, és általában 30-35 napos a ciklusom.
Lehet, hogy korai, de szeretnénk babát.
Szóval lassacskán meg kéne jönnie, mától legkésőbb 12-én.

Tudom, hogy van még idő, de már vettem egy terhességi tesztet, ami elvileg a menzesz előtt 4 nappal kimutatja a terhességet, (ez nem csíkos teszt, hanem kiírja h terhes, vagy nem terhes, remélem megbizható) Nem szeretnék csalódni, és abban kérek tanácsot a tapasztaltabbaktól, hogy mikor lenne érdemes megcsinálnom.

Vasárnap voltak erős méhfájdalmaim, keddig tartott, vettem rá magne b6-ot, meg cickafarkteát ittam gyömbérrel. Akkor kezdtem el terhességre gyanakodni, mert sok helyen olvastam, hogy a méhszalagok nyúlnak ilyenkor, és ez okozhatja. 37.3 mostanában a testhőmérsékletem. Jobban érzek szagokat, és a melleim is hirtelen megnőttek, az udvara meg kicsit sötétedett. hányingerem csak a méhfájdalmakkor voltak, de sokat szédülök, és fáradtabb vagyok. Nem tudom, h mindezt csak beképzele-e, de vannak tények, és itt a teszt is, csak nem tudom mikor teszteljek, mert nem pontos a ciklusom.

Köszönöm előre is a segítségeteket. :)
 
válasz | 2009-12-29 | 14:33
Hát remélem. Egyszerűen annyira kikészítem magam enni se tudok.:|
 
válasz | 2009-12-28 | 18:10
A terhesség első hónapjaiban előfordulhat fogyás a gyakori rosszullétek miatt. A te esetedben nem erről lehet szó. Védekezzetek rendesen, és akkor nem kell félni. :)
válasz | 2009-12-28 | 14:39
Hát mostantól jobban fogok vigyázni magamra,mert azt hittem meghalok már, annyira fájt egész nap,ma hálaisten kisebbek a fájdalmak. De viszont 54kgról lefogytam 51re.. Nem hiszem hogy ha terhes lettem volna,vagy lennék,fogynék.
De attól köszönöm,hogy nyugtattok.♥:$
 
válasz | 2009-12-27 | 23:15
Én nem szoktam felfázni. Már jó pár éve nem voltam, csak most nem vigyáztam, mert amikor voltak a nagy hidegek, meg előtte, papucsba jártam ki cigizni... :S de most már vigyázok.
 
válasz | 2009-12-27 | 23:11
Nem érdemes ilyen dolgokkal játszani fiatalon, inkább legyetek kevésbé csábosabbak és divatosabbak, mintsem megpusztuljatok a fájdalomtól minden hónapban!
válasz | 2009-12-27 | 23:03
Nekem is pár napja jött meg, és december elején voltam utoljára a barátommal. Azt hittem ketté szakadok úgy fájt a hasam, amikor megjött. Anyum szerint, a felfázástól lehetett, mert én is felvoltam pár napig. Meg a barátom össze zavarhatta a hormonjaimat.
 
válasz | 2009-12-27 | 19:58
Érdemes lenne felkeresni egy urológust, mert ezek a nagyon erős, visszatérő alhasi fájdalmak nem normálisak...vagyis nem kéne ilyenektől szenvednek.
Gige-vel értek egyet, h ez lehet a sok felfázás következménye.
válasz | 2009-12-27 | 19:30
Vetélés dehogy. Nekem inkább úgy tűnik, hogy elintézted a veséidet egy szép felfázással. Nem vagy véletlenül vashiányos is? Akkor szokott eszelősen fájni.
válasz | 2009-12-27 | 19:20
Nekem ma olyan erős fájásaim vannak, azt mondta anyám rá neki is ilyenek voltak mikor vetélt..
Persze anyám nem tud semmiről.. de mégis.. milyen az ha vetél valaki milyen fájdalommal jár?
Lehet nem itt kellet volna ezt a kérdést feltennem,
nekem a derekam,petefészkem és a hasam alja meg a hüvelynél a csontok,olyan szinten fájt hogy azt hittem megpusztulok.. Már hányingerem volt az erős fájástól..
Feküdni nem bírtam,nagy nehezen persze elmúlt de ismét előjött
nagyon rossz...
És fogalmam sincs mitől lehet..
Tényleg vetélés is lehet?
Vagy csak sima felfázás okozhatja?
 
válasz | 2009-12-27 | 12:49
Ma már az ikrekkel várandós nő a menő gumipólóban?
válasz | 2009-12-27 | 12:27
Az a derékfájás lehet a megfázástól...
Már lehet kapni amúgy derékmelegítőket,amik tök jól néznek ki! Olyan mintha a felsőd alatt még egy lenne. Több színben van így lehet variálni. Amúgy már nem divat az ha kinn van a hasad....
válasz | 2009-12-27 | 12:01
Hát igen sokan leszidnak,még a barátom is rám szólt.. öltözzek melegebben..
És egyszerűen ha lehajolok a derekam utána elkezd nagyon fájni nehezen tudok utána kiegyenesedni
úgy hogy elintéztem magamat rendesen..
 
válasz | 2009-12-27 | 11:59
Már felesleges,meg jött hálaégnek..
Így terhes nem igen lehetek..
De köszönöm a tanácsot.
 
válasz | 2009-12-27 | 11:09
Ahogy Ancsa is írta, előváladék szinte már onnantól van, h elkezd merevedni a férfi, nemcsak elélvezés előtt.
Viszont én a hsz-ed másik részére térnék ki. Még csak 15 éves vagy, de már sorozatosan képes vagy felfázni? Tudod, h ennek milyen következményei lehetnek? Különféle vese és nőgyógyászati gondok...és akár meddőség is. Ez nem játék. A divat az divat, de ha állandóan kint a derekad és nem vízhatlan cipőkben jársz télen, gondolkozz el, h mindez megéri azt, h később krónikus veseproblémáid legyenek vagy éppen terméketlen legyél?? Ugye h nem! Tessék normális nadrágot, felsőket és meleg kabátot hordani. Lehet, h most még legyintesz ezekre, és csak majd akkor fogod fel, miről is beszéltem, mikor már a vesegörcsöktől mozdulni se tudsz :S
válasz | 2009-12-27 | 11:02
Előváladék nem csak élvezés előtt van. Változó kinél hogy, de őszintén szólva erre nem alapoznék a helyedben. Ha már eltelt 2 hét az együttlét óta, vegyél 2 tesztet és 2 külön napon, reggeli első vizelettel csináld meg. Elég fiatal vagy, lehet azért késik, mert még nem állt be rendesen a ciklusod. A hasgörcs és derékfájás nem épp a korai terhesség tünetei, inkább a menszesz előjelei. Derékfájás akkor jelentkezik terhességkor, mikor már nőtt a pocak, a hasgörcs meg kifejezetten rosszat jelent állapotosan. Szóval csak nyugi, és ha lehet próbálj odafigyelni a védekezésre, nameg arra is hogy ne legyen ki a derekad és ne mezítlábaskodj.
Neked is kellemes ünnepeket. :) És nyugodj meg.
válasz | 2009-12-27 | 03:22
És megint én, a kis fiatal-ocska, aki tanácsot kér, hogy hogy lehet az hogy bennem nem élvez el a pasim és védekezünk (óvszer)
mégis késik, fájnak a melleim, a hasam görcsöl, a derekam már nagyon rég óta fáj.. szóval az még nem jöhet ide.
És utoljára lecsúszott a gumi, de nem élvezett viszont el bennem,
szóval jó előtte nem volt bennem..:)Még előváladék se nagyon lehetett mert az azt hiszem a vége felé jön mikor elélvez az előtt..
A késést meg próbálom magamat azzal nyugtatni,hogy fellehetek könnyen fázva..mindig kint a derekam.. átázik a csizmám.. Mezit lábas kodás egyebek..
Meg mostanába ért elég ideg..
Meg frontok is vannak..
Köszönöm ha válaszoltok rá..
Boldog karácsonyt,és kellemes ünnepeket :D
 
válasz | 2009-12-11 | 20:07
Szia

A terhesség tünetei az együttlétet követő napokban még nem jelentkeznek. Az orvos az 5-6 hetes terhességet tudja kimutatni ha jó uh készüléke van, a teszt az együttlétet követő 14. napon már kimutatja az eredményt. Érdemes kettőt tesztelni, két külön napon reggeli első vizelettel.
válasz | 2009-12-11 | 17:06
ha csak mostanság csináltátok akkor ezek még nem lehetnek a terhesség tünetei...
inkább csak beképzeled-parázod..

de ha pl 5-10napja szeded a bogyit.. az okozhat ilyeneket..
mindenki máshogy reagál rá...
válasz | 2009-12-11 | 16:21
Már sokszor leírtam, de ismét megteszem: a mostani után a legérzékenyebb tesztnek is el kell telnie 3 napnak a beágyazódástól számítva. Ez kb 2 hetet jelent, szóval felesleges jövő héten csinálni. Várd ki a 2 hetet és aztán.
A mostani rosszullét pedig NEM KÖTHETŐ a 2 nappal ezelőtti aktushoz, hiszen ilyenkor még a megtermékenyítés se biztos, h megtörtént. Értsd: nem érezhetsz semmit.
válasz | 2009-12-11 | 16:14
Igen, most előszőr fordult elő ilyen.
Remélem nincs összefüggés e között és a rosszullétem között, reménykedem h vmi egyéb nyavaja... :S
Nátha pl...
Tesztet mindenképp csinálok jövhéten v utána!

Köszönöm még1X!!!
 
válasz | 2009-12-11 | 16:11
Az orvos kb. 5 hetesen látja ultrahangon, ha terhes vagy. Ezt az 5 hetet az előző vérzés első napjától számolják. Jó eséllyel beképzeled, de ki tudja...
válasz | 2009-12-11 | 15:13
"Sajnos volt 1-2 alaklom amikor gumi nélkül próbálkoztunk. "
Akkor ez a 2 nappal ezelőttire vonatkozik? Előtte nem volt semmi ilyesmi, csak most volt először 2 napja? Ha ez nem rendszeresen fordult elő (ami miatt nagyobb esély lenne a terhességre), csak most....akkor 2 hét után 1 (vagy 2) tesztelj.
Orvost így én nem látom indokoltnak, kivéve ha pozitív lesz a teszt. De ez az én véleményem.
válasz | 2009-12-11 | 15:06
Ez volt az első alkalom hogy ilyet csináltunk.
Reménykedem, de természetesen elmegyek orvoshoz is!

Köszönöm a segítséget!
 
válasz | 2009-12-11 | 15:03
A mostani eset után (ha eddig nem lett volna semmi baj, csak most, akkor) azt mondom, h semmi köze a terhességhez (hiszen 2 nap telt el, még meg se történt a megtermékenyülés, de a beágyazódás sem). De írtad, h korábban volt olyan, h nem védekeztetek, gumi nélkül mozgott benned....szóval a mostani rosszullét lehet egy korábbi (pár héttel ezelőtti) felelőtlenkedés következménye.

Összegezve: ha most vagy rosszul,én az előző gumi nélküli szexekre gondolnék,h onnan besikerülhet egy baba.

Megoldás: teszt vagy doki (előzmények után már ez is indokolt lehet).
válasz | 2009-12-11 | 14:58
Akkor a gyógyszerre nem foghatom a panaszaimat?!:(
És tegyük fel, megtörtént , amitől félek, akkor lehetséges h 2-3nap után már rosszul legyek?
 
válasz | 2009-12-11 | 14:49
Akkor viszont nem zárható ki a terhesség.
Érdemes 2 hét múlva tesztet venni (addigra a mostani esetleges baleset eredménye is már láthatóvá válik) és reggeli első vizelettel megcsinálni. De mivel néha megbízhatatlanok, ezért én a helyedben 2-t vennék és különböző napokon csinálnám meg. Főleg így, h egyáltalán nem zárható ki a terhesség.
válasz | 2009-12-11 | 14:47
Hát igen...
A lényeget eddig kihagytam. :(
Sajnos volt 1-2 alaklom amikor gumi nélkül próbálkoztunk.
Soha nem csináltam számomra ennyire felelőtlen dolgot, ugyh most bánom az egészet.
És még annyit, hogy elötte 5nappal kezdtem el gyógyszert szedni.
Ennyi idő után még annak semmi hatása nincs. Igaz?
Lehet a gyógyszer mellékhatása a hányinger? Ha igen, akkor miért 1hét szedés után jön ki? :S

Köszönöm!!!
 
válasz | 2009-12-11 | 14:45
Értem...:)
De amióta itt válaszra vársz, már kismilliószor felhívhattad volna a nődokidat feltenni neki ezt az egyszerű kérdést, nem?:)
válasz | 2009-12-11 | 14:40
azért vártama választ, mertt nem lóg a lába:)mivel ha nemvagyok védett ezalatt a 7nap alatt, akkor még egy hónaouig a régi bogyit váltom ma ki.... nah mindegy
Új hozzászólásFórum

Pornográfia
2018-07-12 - 11:38

Maszturbálás
2018-07-01 - 15:41

Biszexualitás
2018-06-23 - 08:37

Merevedési zavarok
2018-05-10 - 10:17

Segédeszközök
2018-04-22 - 17:20

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2018-04-05 - 19:29

Anális szex
2018-03-25 - 08:59

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-02-25 - 18:36

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Erotikus játékok
2018-02-04 - 10:53

Beszélgetünk
2018-01-26 - 04:35

Szexuális nevelés
2018-01-23 - 22:17

Orális szex
2017-12-19 - 22:38

Láb, harisnya és tűsarok
2017-10-23 - 10:12

Barátság extrákkal
2017-02-08 - 14:54

Szüzesség elvesztése
2017-01-12 - 15:35

A méret a lényeg?
2016-10-10 - 16:32

Hűtlenség, megcsalás
2016-08-05 - 18:22

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Nemi betegségek
2016-02-16 - 12:54

Női orgazmus
2016-01-02 - 12:04

A terhesség első jelei
2015-09-14 - 22:41

Nők szexuális problémái
2015-03-12 - 14:06

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Homoszexualitás
2014-03-10 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Szex különleges helyeken
2013-07-30 - 12:37

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Menstruáció
2013-01-06 - 18:25

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41