szexualitas.hu logo
Regisztráció | Belépés
főoldal cikkek fórum szavazó
FÓRUM

Biszexualitás


Új hozzászólás

válasz | 2008-12-23 | 09:45
jaja..most azon túl menően hogy nekem mennyire szimpik/vagy éppen nem szimpik..

azáltal hogy mi vagyunk a többség.. és ők a kisebbség.. máris védeni kell őket és +előjogokat biztosítani nekik..

mert ha épp őt rugod ki bizti azért van mert meleg.. és nem mert válság van és még 10másikat is elküldesz...stb..
és dettó persze a barna fajtársainknál is ez az eset.. anyumék sulijában nem mernek már a cigóknak intőt meg ilyen megrovásokat adni mert begyün a szülő azt 5ig nem tud számolni de a kisebbségi hivatallal iziben tud jönni.. és szinte megadják nekik a 2-t mindig csak huzzon már tőlük el végre..

az egyetemi többlettbontokról ne is beszéljünk.. mert lehet h. bejut..de attól még síkhüle és nem sokáig fog bentlenni..

persze aláírom hogy rengetegszer már iziben diszkriminálják őket.. pl hugaim sulijában csak fehér gyerekek járnak és kisebbségnek sansza sincs bejutni...
válasz | 2008-12-22 | 23:51
Hát ez az... Ahogy tudom, a homoszexualitás már az Ókori Rómában sem volt ismeretlen jelenség... sőt. Ennek ellenére nem hiszem, hogy ezt a jelenséget ők provokatív módon hirdették.
És igen, lehet, hogy maradi vagyok, de nem értem, hogy a média is miért erősíti ennyire a "másság jó" tudatot az emberekben /bár, ahogy már mások írták, az átlag ember nem emiatt lesz más beállítódású/. Ennek ellenére akkor sem biztos, hogy jó ezt a képet sugallni mondjuk a serdülőknek, fiataloknak. /Mondjuk azért egyet sejtek, a nagyobb nézettség, a profit miatt.../
válasz | 2008-12-22 | 23:46
Igen, szerintem is ez sokszor a probléma. Nem is azzal van a probléma sokszor, hogy ki tesz meg dolgokat, hanem azzal, hogy hogyan tesznek meg emberek dolgokat. A helytelen /társadalom számára nem elvárható/ cselekedet akkor is helytelen valóban, ha egy hetero- biszexuális- vagy homoszexuális ember teszi. /Ez a dolog, amit írsz szerintem különösen veszélyes manapság a bűnözésnél.../ Valahogy úgy érzi néha magát az átlag állampolgár, mintha ő volna diszkriminálva akkor, ha szól, mert akkor egyből elő jönne az intolerancia kérdése. Pedig az átlag toleráns embereknél nem erről van szó. Hanem az a lényeg, hogy ami helytelen, az mindenkinek legyen egyformán helytelen - akár kisebbség, akár bárki...
válasz | 2008-12-22 | 23:41
Erre egyszerű a megoldás....ha megszűnne a kirekesztés,és mások megszólása,akkor nem lehet többé erre hivatkozva védekezni.Ennyi.
válasz | 2008-12-22 | 23:41
Számomra az az érdekes, h ugyanúgy élhetnék a másabb emberek is az életüket, mint bárki más. De nekik felvonuláson kell hirdetni, h ők vannak...amit ugye mindenki tudott eddig is és most is tudjuk. Ezekkel a felvonulással pedig szinte direkt provokálják azokat az embereket, akik kevésbé tolerálják a homo beállítottságot.
Ugyanígy média előtt, tv-ben trendi manapság felvállalni a másságot (ezzel azért sokmindent bebiztosíthat az ember..hiszen ha valami sérelem éri, egyből foghatja erre is).
válasz | 2008-12-22 | 23:36
Igen,amit írtam az egy pszichológiában jól ismert jelenség...embereknél és állatoknál egyaránt megtalálható.Csak az ember sajnos ezekre az érzelmekre és reakciókra rájátsza mindenféle rossz dolgokra képes.Most őszintén gondolj bele,ha látsz egy homoszexuális vagy leszbikus párt,az van a Te szexualitásodra hatással?Kevésbé érzed magad nőnek,vagy kevésbé vonzanak a férfiak,és inkább azonos neműeket fogsz megkívánni?Ugye hogy nem...látod,akkor meg miért baj ha vannak?Az az ő dolguk,az ő érzéseik,amik semmiben nem befolyásolnak Téged. És egy példa: mondjuk ha van egy férfi,aki nem magabiztos,és úgy érzi mindig hogy a párjának nem elég az amit ő nyújt,és mondjuk meglát egy boldog leszbikus párt,akkor felmerül benne tudat alatt a féltékenység,hogy bezzeg a 2 nő együtt boldog,biztos ez a kapcsolat többet adhat egy nőnek....és akkor tudat alatt féltékeny lesz erre(a saját önbizalmának hiánya miatt),és emiatt reagál agresszívan az azonos neműek látványára. Ez csak egy példa volt,de többféle indíttatása is lehet...csak egy lehetségest írtam most le.
válasz | 2008-12-22 | 23:31
Én pl azt se szívesen látom, mikor mellettem a tömött buszon nyalja-falja magát egy hetero pár...de ugyanezt érezném egy homo pár mellett is. A gond tényleg az, h bármi nem tetszik, egyből azzal védekeznek, h biztos megkülönbözteted őket a nemi identitásuk miatt. De ez sajnos igaz a kisebbségre is,a bűnözőkre is...ők védekezhetnek...te pedig mint tisztességes,hetero állampolgár csak bámulhatsz...
válasz | 2008-12-22 | 23:23
A megcsalás témát csak azért említettem,hogy kicsit érezhetővé tegyem,milyen a sablonos megközelítés,a beskatulyázás.Ugye hogy nem jó? Az ilyen "divathomoszexualiás" meg teljesen ártatlan dolog...a felnövő gyerek csak ismerkedik saját határaival.De ez amúgy is főként külsőségekre,vagy ártalmatlan kis dolgokra korlátozódik.Szépen kialakul a személyiség,és akiben nincsenek homo/bi hajlamok,azok nem lesznek azok,bárhol,bármennyi ilyen embert vagy párt látnak.Ez egy teljesen megalapozatlan félelem.
válasz | 2008-12-22 | 23:23
Mondjuk, amit írsz, ilyen - amennyire én tudom, van a pszichológiában. Egyébként az biztos, hogy a mások másmilyen identitására, vagy bármilyen másságára "kirohanó" emberekben az biztos, hogy lehet plusz agresszivitás...., és, ha belegondolunk a történelemben is számtalan eredménye volt nyilván az intoleranciának a másság iránt /elég borzasztó dolgok.../. Én nem is mondom azt, hogy az a jó, ha valaki intoleráns, és nem is akarja végig sem gondolni, ha más másképp él, vagy gondolkozik..., ez azért mindenképpen valahol elvakultság.
Az arany középút valahol az intolerancia és a túlzott mindent megengedés között lenne szerintem.
válasz | 2008-12-22 | 23:17
Az általad említett országokban nem a kisebb arányú homoszexualitás miatt nagyobb a népszaporulat,hanem a társadalom nőkhöz való viszonya miatt...ugyanis az elnyomott nőknek nincs lehetőségük az önálló döntésre a fogamzásgátlásban,vagy a gyerekvállalásban...tehát ha szex van,akkor az általában hímsoviniszta és primitív férfiakon múlik hogy lesz e gyerek vagy sem....és hát ismerjük be,a férfiak nem arról híresek hogy ezt saját problémájukként kezelnék..."terhes maradt az asszony?Ő baja,szülje meg....".Ez vezet a nagy népszaporulathoz,nem a homoszexualitás nemléte.
válasz | 2008-12-22 | 23:15
Na, azzal egyetértek, hogy "lassan a heteroszexuálisoknak kellene szégyenkezniük", az lehet, hogy kicsit "hülyén jött le" - jó, ebben igazad van, hogy itt még nem tartunk. Csak valahogy nekem is - mint néhány hozzászólónak,megmondom őszintén, hogy a nemi azonosságtudat terén ma mutatkozó kicsit túlzott szabadság már néha riasztó. A másik, hogy senki sem mondta, hogy nem kellene megfelelő erkölcsi példát mutatni a felnőtteknek a majdani gyerekeiknek. A másik, hogy a legszomorúbb nekem - személy szerint - a más hozzászólók által említett "divat"-identitásváltás, ez ami elég aggasztó.
A másik, ami az erkölcsöket illeti, senki sem mondta, hogy erkölcsös az, ha mondjuk egy házasságban a férj össze-vissza csalja a feleséget, és a gyerekek ebben nőnek fel..., hogy ez a természetes, mint ahogy az állandóan félrelépő nő sem feltétlen jó példa. Ugyanakkor szerintem az, hogy valaki milyen szinten "jár félre" - elég csúnya ez a megfogalmazás, annak vannak azért fokozatai. Egészen más az a férfi vagy nő, aki szinte sportot űz ebből az egészből, és a gyerekek azt látják, lám, ha nem sikerült a kapcsolat, akkor megyünk tovább a másodikhoz, vagy a harmadikhoz.... stb.
Megint más az, ha valakinek egy tönkrement kapcsolatából kell szinte menekülnie, és mondjuk egy férfi lelki társat /lehet persze testi vonzalom is pluszban/ keres egy másik nőben. És az is más, ha a férfi azért megy el egy másik nőhöz, mert már teljesen megszűnt a kontaktus /szellemileg és testileg/ a régi partnere között, ugyanakkor az élet hoz olyan dolgokat, amikor anyagilag nem biztos, hogy az adott férfi tud lépni /itt mellesleg az én jelenlegi partneremről is írhatnék.../. Szóval - egészen más az, ha csak szórakozásból váltogatja a férfi a parnereit, ráadásul közben még az otthon maradt asszonnyal is van kapcsolata. Arról nem beszélve, hogy akkor voltaképpen kép nőt csap be érzelmileg és lelkileg....
Az pedig, hogy egy jogilag teljesen független nő miért választ ilyen bonyolult kapcsolatot /ez lehetnék én is... gondold, ahogy szeretnéd.../, annak is meg van a maga oka... nevezetesen az, hogy egyszerűen szerelmes lett, a szó legteljesebb értelmében.
Ja, és még egy dolog - amit már mások is írtak -, hogy adott esetben egy biszexuális vagy homoszexuális pár tagjai is megcsalhatják egymást...
Szóval az identitás keresés mindenkinek valahol valóban magánügye, a megcsalás pedig - a legjobb esetben valós érzelmek miatt történik. /Ha belegondolok például abba az arab nőbe, aki mondjuk olyan területen követ el házasságtörést például, ahol még ma is előfordul a megkövezés...,, valószínűleg nem "szórakozásból" teszi, hanem egyszerűen azért, mert olyan szerelmet talált a másik férfiban, amiért még az életét is feláldozna adott esetben... hát ennyi./
válasz | 2008-12-22 | 23:07
A homoszexuális férfiak között nem a promiszkuitás miatt elterjedtebb az AIDS,hanem mert az anális érintkezés gyakoribb náluk...és úgy könnyebben terjed.Ennyi az egész.
válasz | 2008-12-22 | 23:04
"És szerintem az nagyon érdekes, valóban, hogy miért kell azt feltételezni, hogy aki biztos a saját nemi identitásában, és kijelenti, hogy ez ő, és nem fog változni, miért kellene arra gondolni, hogy irígy más boldogságára, vagy önképe bizonytalan, és csak a saját megerősítésére írja, hogy ilyen és olyan az identitása. " Félreértettél valamit...én azt mondtam,akinek nincs egészséges önképe,és magabiztossága,az reagál kirekesztően vagy agresszíven,ha magától eltérő dologgal szembesül.Ugyanis az ilyen emberek általában ide-oda csapódnak,hangsúlyozva mindig a hovatartozásuk nagyszerűségét...de valójában csak mindig a többség mellé állnak,mert abban kevesebb a rizikó,és labilis személyiségük így érzi biztonságban magát.Tehát függőségben van másoktól,mivel a saját énje gyenge.Azonban ha ez a biztonságos megszokott közeg megváltozik,valami újjal/mással szembesül,akkor elbizonytalanodik...és általában agresszióval reagál.
válasz | 2008-12-22 | 22:59
Pontosan ezt mondom én is - a túlzott liberalizmuson én is ezt értem. És soha nem azt mondtam, hogy ne fogadnám el a másképp gondolkodó vagy érző embert. Nem erről van szó, de, ahogy ezt nagyon jól mondod szerintem, még a végén az átlag heteroszexuális nő vagy férfi lesz úgymond "látensen" ilyen vagy amolyan, mert vállalja a nemi azonosságtudatát. Miért ne vállalhatnám például én heteroszexuális nőként azt, hogy ilyen vagyok, egyszerűen azért vállalhatom, mert a biszexuális vagy homoszexuális stb. férfi vagy nő is vállalhatja ma már felemelt fejjel az ő azonosságtudatát. Egyszerűen ennyi az egész. Azért viszont nincs miért megrökönyödni, ha van akinek ez esetleg nem tetszik, és vannak olyan emberek, akiknek ez már borzasztóan nem tetszik, és vannak sajnos olyanok, akik a véleményüknek elég durván hangot is adnak, ami nem biztos, hogy már jó.
válasz | 2008-12-22 | 22:58
Tudom hogy nem vagy olyan,aki nekimegy másoknak,ugyanis olvastam a korábbi hsz-eidet.Csakhogy amire én reagáltam,abban a hozzászólásban 5 alkalommal hivatkozol arra,hogy a heteroszexuálisoknak kell lassan már szégyenkezniük...és csak felhívtam a figyelmedet,hogy ez nem valós dolog.Ha meg nem szó szerint érted,akkor ne említsd anyisszor,mert akkor félreérthető.
válasz | 2008-12-22 | 22:52
Teljesen egyetértek veled. Ha például az én hozzászólásaimat valaki megnézi, úgy általában nem az derül ki belőlük, hogy én mondjuk valakit a nézetei miatt eleve elítélnék. Ami pedig a serdülőkorúak nemi hovatartozásának kialakulását elősegíti, az biztos, hogy ez így van, nagyo fontos szerepe van a szülők példájának. Ugyanakkor persze nem mondanám, hogy genetikai alap bizonyos ilyen irányú szexuális beállítódásoknál - biszexualitás, homoszexualitás nem jelentős. A másik, hogy valóban el kell különíteni azt, mikor valaki csak azért változtatja a saját nemi identitását, mert ez valahogy esetleg divatos. Ugyanakkor az is lehetséges, hogy egy nem heteroszexuális beállítódású szülő teljesen korrekten elmondja a gyermekének, hogy milyen szexuális beállítódást vár el tőle, és az nem biztos, hogy egyezik a saját beállítódásával. És szerintem az nagyon érdekes, valóban, hogy miért kell azt feltételezni, hogy aki biztos a saját nemi identitásában, és kijelenti, hogy ez ő, és nem fog változni, miért kellene arra gondolni, hogy irígy más boldogságára, vagy önképe bizonytalan, és csak a saját megerősítésére írja, hogy ilyen és olyan az identitása. Egy önképében, nemi hovatartozásában biztos nő vagy férfi ma is és holnap, meg holnapután is tudni fogja, hogy mi a vonzó számára a szexuális párválasztása során. Ugyanúgy, ahogy egy biszexuális, vagy homoszexuális stb. is bizonygathatja nekem nyugodtan a fórumon, hogy mit gondol, és miért, biztos nem fogok arra a következtetésre jutni, hogy biztosan azért írja,mert tulajdonképpen ő nem is az, voltaképpen heteroszexuális, csak úgy önbizonytalanságában írja...

Ami meg külön érdekes, hogy hogyan lehet egy témaként említeni a gyermekek szexuális identitásáról gondolkozva, hogy például az adott házasságban, vagy kapcsolatban megcsalják-e a felek egymást, vagy sem? - Amit egy hozzászóló a fórumon itt említett. A megcsalás - senki sem mondta, hogy egyenlő a liberalizmussal, és megcsalt és megcsalás is létezett régen is, és szerintem létezni is fog mindig. A megcsalás maximum erkölcsileg /bár ezzel sem értek különböző okok miatt egyet!/ ítélhető el..., aki ítélkezik, az tegye..., a megcsalás sokszor meg nem kapott érzelmek, gyengédség, szex hiánya ... lehetne sorolni miért következik be - akár férfiről, akár nőről legyen szó. Hogyan lehet ezt a jelenséget összehasonlítani azzal, ha az emberek nemi identitásáról van szó.
És, valóban, hogy vannak szerintem is kultúrák, ahol bizonyos, hogy - bár, nem biztos, hogy ritkább a homoszexualitás, vagy biszexualitás -, de esetleg az egyének elfojtják jobban magukban ilyen irányú vágyaikat, mert, ha nem, akkor az adott kultúrában igen kemény büntetés, megtorlás, várna rájuk.
válasz | 2008-12-22 | 22:50
amúgy most a túlzott liberalizmus.. és egyebek terén sokanak azokból lett elege.. hogy lassan már mi.. a többség.. az átlagosak érezzük magunkat kisebbségben.. nekünk vannak kevesebb jogaink.. minekünk kell védekeznünk.. bizonyítani az ártatlanságunkat..
most hogy ez a cigánykérdés... a bünözésük... az ingyenélésük.. a 7-8gyerekük és állambácsi eltartása...
persze ezt ellehet sinkófálni azzal hogy milyen szemét diszkriminálóak vagyunk és olyan hogy cigánybűnözés nincs is;)))))))))))))))))))))

vagy az hogy a melegeket ajnározzák.. politikus a melegnapon bejelenti hogy ő is az és máris hősként kell ünnepelni.. a médiából ez folyik folyton..és a homárok néznek ránk csúnyán ha inkább odébbmegyek a hugaimmal a buszon ha 2 rusnya lány ott nyalja-falja magát... és milyen gonosz vok...
persze ezt ellehet ökörködni azzal hogy bizti bennünk van a hiba és látens homik vagyunk és félünk hogy ha meglátjuk még bennünk is felélednek ilyen ösztönök.. persze... persze....;)))))))

ez lényegében nézetbeli különbség... valakinek begyün.. valakinek nem... akinek nem..valaki elnézi.. valaki eltűri.. valakit idegesít.. valaki rühelli... mert most miért is kell szeretnem őket? miért kell képmutatóan megjátszanom hogy mindenkit a keblemre ölelek??? sorry.. én nem vok a mindenki szeressen mindenkit és majd megszépül a világ mozgalom lelkes tagja
(de nekik javaslom a rambo 4 megtekintését.. aki látta érti;)))))

én kimondom.. kimutatom ha valaki-valami nem szimpi..
mint ahogy a szaros-büdös csövest sem akarom hogy mellém áljon mert olyan szaga van hogy menten én is kidobom a taccsot...és a nyavajákról nem is beszéltem...

de ez nézetbeli.. gondolkodásbeli ellentét...
egyiknek ez..másiknak az az idegen szemléletmód..

csak ne akarják mások rámerőszakolni hogy most hogyan is kéne melegebb embertársaimra tekintenem;)))))))))
(de szerencsére a természetes szaporulat idővel megoldja;)))))
 
válasz | 2008-12-22 | 22:35
ha jól tom a homiknál van a legnagyobb párcserélgetés...
megcsalás.. és egyebek...
persze tisztelet a kivételnek...
válasz | 2008-12-22 | 20:59
Bár szerintem nem is azzal van probléma, h valaki bi vagy meleg...hanem, h ez már szinte követendő a fiatalok számára. Egy emo-s fiú szívesen közeledik egy másik fiúhoz, mert az trendi vagy király :S Nem a nemi vonzalom miatt teszi ezt, hanem mert ezt látja a "menőktől", azt látja, h sokan csinálják....és itt a probléma...amikor egy ember a saját nemi irányultságát is megerpszakolja csak a divat miatt :S
 
válasz | 2008-12-22 | 20:58
Ja???? Mert a melegek nem csalják meg egymást!
És egyébként még egy tény. Ismert orvosi statisztika, hogy a HIV-fertőzés a tűs drogokat használók után a legelterjedtebb a homoszexuális férfiak között, pont az egymás közötti félrelépéseik miatt /mivel a spermában ugyanúgy jelen van mint a vérben/.
válasz | 2008-12-22 | 20:56
Csak megjegyzésként fűznék ehhez a hsz-hez néhány szót:
Említve voltak az arab nemzetek. Nos, ott nagyon komoly hagyományok és vallás uralkodik, elvárások. Ahol esetleg egy csalfa nőt meghurcolnak, ott szerintem egy homoszexuálissal se bánnának kedvesebben. Nem hinném, h ott nem élnek ilyen emberek..csak éppen nem vállalják fel, ugyanúgy megházasodnak, ahogy ezt el is várják tőlük, gyerekeket nemzenek, mintha ők is heterok lennének. Szóval nem hiszem, h maga az ország, vallás befolyásolná ezt, mert bi- és homoszexuálisok mindig is voltak, most is vannak és lesznek is. Csak éppen egyes országokban, más vallásokban másképp reagálnak rájuk.
válasz | 2008-12-22 | 20:52
Ha elolvasod, amiket irtam láthatod, hogy egyetlen sértő szót sem használtam a melegekre, sőt ha jobban megfigyeled itt még a heteroszexuálisokat szidják inkább. Egyébként meg nem tartozok a melegeket leköpdösők, megdobálók táborába, csak azt ellenzem, hogy már tulzottan ajnározzák meg reklámozzák őket.
válasz | 2008-12-22 | 20:47
Válaszolok az összes kérdésedre!!!
1. Igen, tudnod kéne, hogy a serdülőkorúakra nagy hatással van a környezete és a média (nem véletlenűl tiltanak serdülőkoruaknak bizonyos műsorokat) és nagyon sokat tanulnak onnét és ennek a hatására kipróbálnak olyat is ami eszükbe se jutna (nem véletlen az a kifejzés hogy divatmeleg, csak a szó sártőbb formájával, használják). Csak, hogy tudd a jellem 90 %-ban a külső tényezők hatásától függ és csak 10 %-ban öröklött tényezőktől.
2.Olyan országot vagy népet itt nem említek ahol igen sok a homoszexuális és egyben kipusztulóban vannak mert még sértegetésnek veszik, inkább ellenpéldákat mondok. Vegyük az Európai latin vagy Amerikai latin népeket, vagy a Kelet Ázsiai, estleg Arab népeket ahol az ilyen beállítottság nagyon ritka, nincsenek népességi problémáik, míg sok igen toleráns Európai ország népeségét csak a fentebb említett népekből való bevándorlások tartanak életben, hogy ne foggyon rohamosan a népességük, közte Magyarország lakosságlétszámát is csak a rengeteg külföldi magyar, kinai és egyébb bevándorlók tartják fen, meg a romák népszaporulata, mivel náluk is elég ritka és szégyen is a homoszexualitás.
Igen sok sértő megjegyzést soroltál fel a homoszexuálisok látványát nem tolerálókra (és ezzel bizonyítottad egy korábbi hozzászóló igazát, hogy már a normál szexuálbeállítottaknak kel meghúzni magát), vettem is a célzást, de el kell hogy keserítselek elméletetben tutira nem vagyok bizonytalan nemi identitásomban, nem is vagyok irigy mások boldogságára mert nincs okom rá, impotens és orgazmusképtelen, na az tuti nem vagyok sőt...!
válasz | 2008-12-22 | 20:29
Egyébként, nem hiszem azt, hogy leszólva lennének a heteroszexuálisok, ezt nem is szó szerint így értettem..., hanem arra gondoltam, hogy lassan - ahogy például Anthico is mondjuk írta - ez nagyon jó megfogalmazás: hogy "divatleszbikusság"... stb., persze nyilván a leszbikusok között is vannak olyanok, akik azért ilyen identitásúak, mert szívvel és lélekkel vannak benne egy ilyen kapcsolatban. A másik, hogy én soha nem bántanék nyíltan és semmilyen módon egy homo- vagy biszexuális embert. Ha ne adj Isten véletlenül a baráti körömbe tartozó ilyen valaki lenne, akkor ugyanúgy becsülném, mint embert. Az meg, hogy én szégyellném, hogy heteroszexuális vagyok ezt nem tudom, hogy honnan veszed..., nem kell mindent szó szerint érteni - lehet átvitt értelemben is gondolkozni arról, amit valaki ír. Én soha nem szégyelltem a nemi identitásomat, és boldog vagyok a nemi azonosságommal, úgy, ahogy vagyok. Az meg nem szégyen, ha valaki kijelenti kategórikusan, hogy ő ebben az identitásban érzi jól magát. Azért, mert hangsúlyozom a nemi identitásomat, nem kellene azt leszűrni, hogy azért hangsúlyozom, mert, hogy biztos ez, meg az... ez valami nagyon furcsa logika véleményem szerint. Az meg, hogy rosszul érezném magam a heteroszexualitásomban - nem tudom, hogy ezt helyettem honnan szűrted le? Borzasztóan jól érzem magam, mint nő, és tudom, hogy nőként férfit akarok szeretni... és férfit is fogok szeretni... ráadásul, ami a megcsalást, és hasonlót illeti -én sok mai tizenévessel szemben /akinek nem inge, ne vegye most magára!/ - egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány férfi volt az életemben, és nem csinálok sportot abból, hogy nőként "skalpot gyűjtök". /Persze, hogy most ezt leírom, erre megint valami tudatalatti "hiányosságomra" fogsz következtetni./ A másik - pedig, ami a hűséget illeti, én speciál független vagyok - jogilag is..., és az, hogy én pillanatnyilag nem tudok mindig azzal lenni, akit szeretek, az az én privát magánügyem. És ennek ellenére a normális, őszinte kapcsolat híve vagyok - ugyanis csak egy férfit szeretek, és soha nem szerettem egyetlen férfinél többet. És, ha én ennek a férfinak megadom az életében a lelki társ szerepét, a testi-érzelmi társ szerepét, és borzaszóan jól érezzük magunkat együtt /pl.: főzni is imádunk együtt stb./..., akkor mit kellene szégyellnem. Szégyellje magát az a nő, aki nem adja meg a boldogságot, és elüldözi /szó szerint a férfit/. A másik, hogy - igenis bizonyos dolgokat személyeskedésnek is vehetnék - de nem veszek. Csak még egy adalék: sokkal inkább gerincesebb dolog abbahagyni mondjuk egy nőnek /vagy férfinak/ egy romokban lévő házasságot, mint látni olyan házasságokat, ahol mondjuk 18-30 évet élnek le együtt, és a pár mindkét tagja marja egymást: de együtt maradnak, mert milyen szégyen a válás, meg, hogy ki mit szól, meg, hogy a gazdasági egység megmaradjon. Ez eszméletlen képmutatás szerintem. És speciál az én párom esetében a nő - akitől még nem tud különköltözni, már jó pár éve elkülte őt minden értelemben /gyengédség, szex nulla.../, és én érzem azt, hogy engem szeret, és szüksége van rám ennek a férfinak mind lelki társként is. Míg a nő otthon, naponta ordítozik vele, és csak azért van ott, mert szerintem attól fél a párom, hogy a nő elszakítaná lehet, hogy a legkisebb gyerektől, meg az én anyagi körülményeim miatt nem költözhetünk össze... egyelőre. A másik, ha elolvasod egy-két régebbi hozzászólásomat, én éppen nem az a típusú ember vagyok, aki "nekimegy" a másként gondolkodó vagy érző embereknek.
válasz | 2008-12-22 | 19:41
Igen, sajnos ferdül a világ és sajnos divat lett a másik nemre jellemző tulajdonságokat elsajátítani...ahogy van divatleszbiség, most az emo-val bejött a divatb*ziság és ez valahol már ijesztő. Ha egy ilyen stílust követve a fiatalok ilyesmit tesznek, az nagyon ijesztő :S Vagy csak ennyire nincs a fiataloknak öntudata, h ennyire befolyásolhatók.
válasz | 2008-12-22 | 19:37
Ez egy olyan hülye közhely...mondd már meg hol vannak leszólva a heteroszexuálisok?Ki mondta hogy emiatt szégyelljük magunkat?Mikor szóltak le?Az hogy ha te rosszul érzed magad a heteroszexualitásod miatt,az a benned lévő bizonytalanság...ne vetítsd ki másokra.Én soha nem éreztem pl. attól rosszul magam,és nem szégyelltem magam,hogy hetero vagyok,és sosem ért inzultus emiatt.Szerintem Téged sem.Szóval hagyjuk a közhelyeket. Amúgy meg ha már a példamutatásnál tartunk...az mennyivel jobb példa,ha a gyerekek azt látják,hogy a szülők együtt élnek,de mindkét fél eljár más szeretőhöz?Szép példa lesz..azt látni hogy a szülők nem is szeretik egymást,de a képmutatás és hazugság miatt együtt vannak...Az általad említett "túlzott" liberalizmus(az milyen egyáltalán??) miatt már elfogadott hogy a házaspárok tagjai eljárnak máshoz,szeretőt tartanak,félredugnak....és még azoknak "kell meghúzni magukat",akik a "normális" őszinte és hűséges kapcsolat hívei(ez nem személyeskedés volt...csak egy elgondolkodtató példa az előítéletekről..tehát ne vedd sértésnek).
válasz | 2008-12-22 | 19:36
HAHA!
A tolerancia és az emberi hülyeség, befolyásolhatóság, gyávaság nem járnak kézenfogva.Ne mosd már össze az egészet! Attól még hogy toleráns valaki, nem nyalja ki a melegek s#ggét.
Az, hogy nem köpdösi le őket az ember szerintem még nem a túlzott tolerancia kategóriája. Az sem , ha nem fikázzuk és cikizzük őket egy állítólag szexuálisan nyitott fórumon, ahová szexuális irányultságától függetlenül bárki jöhet tanácsért, segítségért.
válasz | 2008-12-22 | 19:22
Remélem magad sem veszed komolyan azt a sok butaságot,amit mondtál.Szerinted ha valaki homoszexuálisokat lát,attól ő maga is az lesz?Ez egy vicc....A másik meg: honnan veszed ezt hogy ahol több a homoszexuális,az a népesség pusztulóban van?Melyik az a népcsoport?Amúgy meg a homoszexuálisok látványa,vagy létezése legfejebb a magukban(nemi identitásukban) bizonytalan,érzelmileg sérült,mások boldogságára irigy,saját szexuális életükkel elégedetlen(netálan kis péniszméretű),vagy impotens/orgazmusképtelen embereket zavarja.Aki tisztában van önmagával,azt mások szexuális vonzalma vagy boldogsága nem hinném hogy zavarja vagy befolyásolja.
válasz | 2008-12-22 | 18:38
Hát, igen, ez mondjuk nagyon elképzelhető. Nem is igen emlékszem már, hogy hol is olvastam erről... Az biztos, hogy nem tudom, milyen tudományos módszerekkel támaszthatták alá, ha egyáltalán valamilyen módon bizonyították.
válasz | 2008-12-22 | 18:30
Ezt valószínű homoszexuális kutatók mutatták ki.
válasz | 2008-12-22 | 18:28
Nagyon igazad van!!! Mert a világ ebbe az irányba halad, a már-már erőssen eltulzott tolerancia miatt. És ez minden téren így van, hogy az ilyen igencsak túlzottan toleráns emberek miatt már a fonákjára fordul a világ. Vegyük mondjuk a bűnözést. A bűnöző megverhet, megölhet megerőszakolhat bárkit, de ha netán visszaütsz, vagy a rendőr kicsit indulatosabban lép fel vel akkor már kikéri a jogait és az ilyen túl toleráns emberek miatt meg is kapja, majd röhög a markéba.
válasz | 2008-12-22 | 18:16
A példában amit felhoztam, nem erőszakoltak meg senkit, szexuálisan is max. az adott pasit zaklatták, na de most itt nem ezen van a hangsuly, hanem a melegeken.
A melegek kapcsán pedig akárhogy is vesszük nem természetes dolog és az állandó önreklámozásuk negatívan hat, a serdülőkorúakra. Nem véletlen, hogy azokban az országokban, népekben, ahol igencsak sok van belőlük, eléggé kipusztulóban van a népesség, mert nem épp erősségük a gyermekválalás.
A közelebről való megismerés kapcsán pedig egy ilyen hasonlat, lehet mondjuk egy szatír is kedves ember, meg szerethet is valakít nagyon, de attól még nem lessz természetes az, hogy az utcán mutogatja magát.
válasz | 2008-12-22 | 18:09
Egyébként, állítólag kimutatott, hogy minden nőben és férfiban van valamennyi természetes érdeklődés a saját neme iránt, de azért ahhoz, hogy valakiből "valódi" biszexuális legyen, azért ahhoz ennél már jóval több kell.
válasz | 2008-12-22 | 18:08
Szerintem azért az már probléma, hogy a túlzott liberalizmus miatt lassan a "normális" átlag heteroszexuális beállítódású párok lesznek elítélve, míg mondjuk a homoszexualitás, biszexualitás, fetisizmus stb. lesznek a követendő példák. Én egyáltalán nem ítélem el azt, ha valakinek a heteroszexualitástól eltérő irányultsága van, de az azért már valahol túlzás, hogy a heteroszexuális párok lassan már meg lesznek "kövezve", hogy "csak" egy irányultságú a szexualitásuk, csak egy nemhez vonzódnak, és az különböző a saját nemüktől. Az átlag szexualitású egyén igenis a másik nemhez vonzódik..., és nyilván nem magához a neméhez, hanem az emberhez... És a mai túlzott liberalizmus elterjedésével lassan a heteroszexuálisoknak "kell meghúzniuk magukat", ha őket a hagyományos férfi-nő viszony teszi boldoggá. Szóval ez a megfogalmazás, hogy, mondjuk aki egy nemhez vonzódik - fetisiszta lenne - ez már azért túlzás. És mondjuk ki, hogy a fetisizmus is az átlag szexuális beállítódástól /korábban normálisnak elfogadott/ negatív irányban eltér. Ettől függetlenül én elfogadom a másságot, és nem ítélkezek durván senki felett - ehhez nincs jogom, de az azért, hogy a heteroszexuális kapcsolat legyen lassan a negatívum, az azért már igen erős túlzás. Ilyen értelemben egyetértek Omega13-mal, csak azzal nem, hogy kicsit erősebb hangnemben ítélkezett szerintem. De az biztos, hogy az alap - normális - identitás tekintetében az átlag heteroszexuális szülőknek igenis azért példát kellene mutatniuk a gyermekeiknek. Az én szexualitásom például heteroszexuális - és állítom, hogy halálomig az is fog maradni -, egyszerűen engem semmi pénzért nem lehetne rávenni, hogy akár egyetlen-egyszer is egy nővel legyek, azért mert az én azonosságtudatom a férfira irányul, engem a férfi vonz, azért mert én nőnek akarom érezni magamat, valódi nőként egy kapcsolatban. És a végén nehogy már én szégyelljem magam, mert nőként a férfiakat szeretem... Egyébként még annyit, hogy a fetis egy tárgy, és nem egy érző embert takar...
válasz | 2008-12-22 | 17:38
Van...de lehet hogy tudatilag ezzel az egy nemhez való ragaszkodással nyomjuk el magunkban a biszexualitást.Ki tudja? Csak leírtam,mert ezen gondolkodtam valamelyik nap.
válasz | 2008-12-22 | 17:07
Hát, azért nem neveznék fétisnek egy szexuális irányultságot, mivel a vonzódásban biokémia is van.
válasz | 2008-12-22 | 16:50
Ráadásul,ha úgy vesszük,a heteroszexualitás egyfajta fétis....mert aki heteroszexuális,az nem az "embert",a személyiséget szereti,hanem egy nemhez vonzódik...tehát a szexualitása rögzülve van valamihez.
válasz | 2008-12-22 | 16:33
Nagyon igaz ez, amit a félelemről írtál.Valójában aki intoleráns heteró, az szerintem valahol retteg attól hogy benne is el vannak rejtve ilyen érzések és még véletlenül sem akar szembesülni velük, mert tudja, valahol, hogy gyenge lenne a feldolgozásához.Inkább elutasít, szem becsuk.
válasz | 2008-12-22 | 11:26
Egyébként szerintem aki félelmet vagy gyűlöletet érez a homo/biszexuálisok,vagy bármilyen "másság" iránt,az főként saját magától fél....kevés az önbizalma,kisebbségi érzése van,és megriasztja ha magától eltérő dologgal szembesül.A gyenge éntudatát ez még lejjebb húzza.
válasz | 2008-12-22 | 11:20
Nem értem mire gondolsz. A szexuális zaklatás szexuális zaklatás itt is és Amerikában is, maximum ott komolyabban veszik, Magyarországon meg már fel se figyelnek arra se, ha megerőszakolnak egy nőt. Úgyhogy nem a bűntényekről beszéltem, hanem az alapvető felfogásról. Ők nem úgy tolerálják a melegeket, hogy majd ha nem látom őket, meg "nekem semmi bajom velük, csak ne mutogassák magukat", mert ez nem tolerancia. Tolerancia az, amikor ő is létezhet úgy az utcán vagy bárhol, hogy ostoba emberek nem szólnak be nekik, nem röhögnek az arcába, stb... ehhez viszont előbb közel kéne menni hozzájuk, megismerni őket, hogy mit éreznek, stb... csak rengeteg heteró már alapvetően elzárkózik attól is, hogy egy utcán lásson egy meleg párt. Szóval itt már nem is szakadékok, hanem Grand Canyonok nyílnak EMBER és EMBER közt.
válasz | 2008-12-21 | 14:36
Hááááááát az amerikaiak szexhez való viszonyulása eléggé mulatságos. Pláne a tolerancia értelmezésük e téren. Amikor náluk komoly vétségnek, már-már bűncselekménynek számít az is ha valakít lesz*pot a munkatársa, míg a lesz*pást végzőből egyenesen hőst csinálnak. De kiváncsi lettem volna ha az orált végző személy is férfi lett volna, hogy akkor is ilyen balhé lett volna belőle, vagy akkor nem lett volna szabad foglalkozni az üggyel mert az sértette volna azt a híres szex-pozitív gondolkodást.
válasz | 2008-12-21 | 11:40
Csak az a helyzet, hogy itt ebben a hszedben már semmi olyasmiről nem írsz, aminek a biszexualitáshoz legcsekélyebb köze lenne. Már az autótól kezdve a hajszínen át mindenről szó van, de hogy hogy jönnek ezek a biszexualitáshoz...noénnemtom. Mindenkinek annyi pénze van, amennyit nem átall és olyan hajszíne van,a milyenre festeti a haját. na lol teljesen témánál vagyunk. Legközelebb ha még jobban szeretnél a témától eltérni valami sütireceptet is mellékelj, itt már úgyis mindegy. XD
válasz | 2008-12-20 | 21:44
Látom valahogy jólesik számodra, hogy nekem ellent mondj :-). Egyébként mindenki azt gondol rólam amit akar. Én tisztában vagyok a szexualitásommal. Azoknak a férfiaknak akik nem tudják mirevaló a popójuk, ajánlom igyanak meg kb. 4 l keserűsó oldatot. Aztán majd megtudják.
 
válasz | 2008-12-20 | 21:23
no az is igaz hogy ha valaki már nagyon nagyon hajtogat valamit akkor általában az is ott sántikálhat a háttérben hogy elterelje a figyelmet;)))

bár néha ez is csak 1 sztereotipia.. mint pl a kisfarkú nagy autóval.. és bizti sokan csinálják ezt.. de pl én átlag felett vok jóval.. és bizony ha megtehetem nem kicsi-átlag autóval fogok járni hanem nagy-böhöm-luxusjárgánnyal.. mert megtehetem.. megengedhetem magamnak...

mint ahogy tényleg sok hüle szőke van...
de rengetegre csak azért mondják mert féltékenyek rá mert rengeteg a szép-szöszi lányka is...
válasz | 2008-12-20 | 21:19
jaja...nekem szinte viszket a tenyerem amikor valami pasik szégyenét meglátok... sosem értem hogy jöhet be bármilyen nőnek is ez az izé.. átmenetes trutyik:)))
semmi férfiasság nincs bennük..

de én detto sosem vonzódtam a nagyon férfias nők felé sem...
válasz | 2008-12-20 | 21:18
eheh..ezzel én is így vok:)))

imádom a nőket..de ha csak 1 pasi érintésébe belegondolnék máris hányinger kerülgetne...

ha nem is full ferdeség.. 1 bizony dolog ezt is mint egzotikumot-segédeszközt tekinteni..ami sokaknak nem fér már bele
válasz | 2008-12-20 | 12:36
Érdekes olvasgatnivaló:
"Amerikában az ötvenes években, tudományos szövegekben jelent meg először a szex-pozitív jelző, mint az erotofília szinonimája. A nyolcvanas-kilencvenes évek feminista szex-háborúinak idején azok használták, akik a szex pozitív voltát hirdették. Ma szex-pozitívnak lenni azt jelenti, mint elfogadni, hogy az emberi szexualitást egyéni preferenciák határozzák meg, hogy mindenféle szexuális magatartás legitim, és az ezek közötti szabad átjárásnak helye van. A szex-pozitív gondolkodás nem tesz etikai vagy morális megfontolások alapján különbséget hetero-, bi- és homoszexuálisok között. A szex-pozitív aktivisták a judeo-keresztény kultúrkör szex-negativitásának ellenében határozzák meg magukat. Fontosnak tartják a széles körű és árnyalt szexoktatást. "

( Mester Dóra Djamila )
 
válasz | 2008-12-20 | 12:28
Akkor pisilj konnektorba. :D De viccet félretéve százszor gyanúsabb, ha valaki ennyire elhatárolódik és ennyire bizonygatja, hogy ő bizony nem és soha és perverz dolog ez... :) Nem ferde hajlam ez, ez is csak szerelem. A szerelem meg nem hoz létre ferde hajlamokat.
válasz | 2008-12-20 | 10:58
Szerintem eddig is volt ilyen, csak most már egészen nyíltan csinálják :S
Amúgy lehet, h nem is kíváncsiság van a háttérben, hanem egyszerűen csak nemtalálják önmagukat és így próbálják felfedezni, mire is vágynának. De ezen meg se lepődök a mostani divat miatt...lányos pasik, fiús lányok..keveredik minden mindennel....mintha nem lenne meg az emberekben az az erős éntudat...h "én nő vagyok és pasitkat szeretek és nőként viselkedek vagy h "pasi vagyok és nőket szeretek és pasiként is viselkedek".
válasz | 2008-12-20 | 10:54
Erről nekem is hasonló a véleményem...csak egyet nem értek...a mai világban miért kell mindenkinek mindenkivel mindent kipróbálnia????!!!
válasz | 2008-12-19 | 21:14
Már ne haragudj, de én úgy érzem előbb pisilnék a konnektorba, mint, hogy kipróbáljam egy velem azonos neművel.
Sok mindenre kíváncsi vagyok, de arra például egyáltalán nem, hogy milyen lehet egy másik férfival.
Úgy gondolom ezzel minden férfi így van akibe nincs semmiféle ferde hajlam.
válasz | 2008-11-24 | 19:31
Élek és virulok :) - dehát hogyan is nézne ki, ha egy "nemérintett" tartaná életben ezt a fórumot. :) Meg hát...a zAsszonnyal egyre több időt szentelünk a multiorgazmusos mókák elsajátítására. Nem rossz... :)
válasz | 2008-11-17 | 14:29
ebbe negyet értek.. akiben semmi hajlam nincsen.. sőt.. inkább undor kerülgeti (mint engem ha 1 másik pasi "úgy" hozzámérne) annak ez nem szempont..
de aki erre azt mnodaná hogy ő feltudná ezt fogni úgy mnit 1 sexuális kiegészítést.. extrát.. az amolyan félig az;) és aki akár komoly kapcsit is eltudna azonos neművel képzelni..az a biszex...
válasz | 2008-11-17 | 10:15
Aki nem biszex és nincs ilyen hajlama az is lehet bizony azonos neművel és ennek sok oka van: pótszer, kompenzáció, játék, kíváncsiság, kipróbálás, tehát csupa komolytalan ok. Ettől ő még nem válik biszex-szé.
válasz | 2008-11-16 | 22:53
Te jobban tudod ezt, de sztem aki nem biszex, vagy nincs ilyen hajlama, esze ágában se lenne másik lánnyal foglalkozni az ágyban. Én rosszul is lennék, ha egy nővel kéne bizonyos dolgokat művelnem...
válasz | 2008-11-16 | 15:14
Ha azért történtek ezek a dolgok, hogy utána később villoghass ilyesmikkel, akkor bizony nem vagy biszex. :)
válasz | 2008-11-15 | 16:50
aki kimondottan biszex.. és nem cska mint sexuális segédeszköz..néhai kiegészítésként gondol az ő nemére..

az az úton ugyanúgy megnézi mind a két nemet...

(persze ha olyan a jelleme hogy skubizza a többieket;))))
válasz | 2008-11-14 | 21:22
a biszex leányzó az utcán is megnézi a szép lányokat, esetleg kívánja is őket. Ugye?
Lánnyal már voltam, nem is eggyel, gondolom ez nem csak "fellángolás" :D
 
válasz | 2008-11-04 | 11:09
Tudom, szívem ne félj értem a humorodat. :)
válasz | 2008-11-04 | 11:05
fúúúúj ;))))))))))))))))))))

eheh..csak ökörködöm ám;)
válasz | 2008-11-04 | 10:56
Attól, hogy két lány egymással foglalkozik az ágyban, még egyikőjüknek sem kell biszexnek lennie, igen. Sok minden hajthatja őket. A biszexualitás viszont épp arról szól, hogy érzelmileg is ugyanúgy éreznek egymás iránt, mint akár egy heteró egy másik heteró iránt.
válasz | 2008-11-04 | 10:53
khm.. úgy értettem hogy a 2 leányzó bőven foglalkozhat 1mással;)))
de akkro ez cska maolyan sexuális ..khm.. perverzitás? mint 1 segédeszköz? mert az igazi bi aki komoly kapcsit.. érzelmeket is tudna táplálni??? hmmm..na eztet kiderítem.. mert akkor párom lesheti mikor jut nő közelébe;)))))))


de én pasival nem hogy érzlemeket.. de még a testi kontaktust sem tudnám elképzelni...
válasz | 2008-11-04 | 10:51
deh persze 2 leányzó bármikor jöhetne ha nem párkapcsolatban élnék;) ---> csak ez nem biszexualitás. Attól még, mert az ágyban együtt vagy két lánnyal, ott aztán egyik félnek se kell biszexnek lennie, szóval nem sok köze van hozzá. A biszexualitás nem bevállalósság kérdése, hanem az illető ilyenkor úgy érzi, hogy nincs is más választása. És nem csak az ágyra korlátozódik. Szerelmet érezhet akármilyen nemű ember iránt. Az utolsó mondatodért viszont nagy dicséret. :)
válasz | 2008-11-04 | 10:47
ez most már fejben eldőlt..valakinek vagy belefér..vagy nem.. sokakanak kapásból a gyomra azt mondja fúúúj...
mások meg nem zárkóznak el előle...

engem pasik semennyire sem vonzanak..ez van.. deh persze 2 leányzó bármikor jöhetne ha nem párkapcsolatban élnék;)

szoval bármennyire sem szimpatizálok a homikkal.. nincs jogom csapdosni őket mert az eléggé álszentség lenne...
 
válasz | 2008-11-04 | 09:54
elég sajnálatos. én mondjuk örülnék neki, ha mernének ide írni az emberek. mert engem tényleg érdekelne, hogy ki hogy éli ezt meg vagy valami.bár az előményeket visszaolvasva én sem nagyon írnék be, max privit küldenék :(
válasz | 2008-11-04 | 09:51
Nem döglött volna ki, ha páran inkább ide írnának és nem privibe, csak végigolvasva a betegezést, inkább nem ide írtak, hanem privát... ennyi. :)
válasz | 2008-11-03 | 17:52
De írhattam volna azt is:
Meghalt Mátyás, oda az igazság. :))
 
válasz | 2008-11-03 | 17:47
Eltűnt Lacafaca=kidöglött a biszexualitás fórum
Azért ez elgondolkoztató... :)
 
válasz | 2008-10-15 | 08:58
És akkor ott van még Feldmár, ha már Ferenczy-t említetted. Ez a kis idézet Feldmártól van és ebben arról beszél, hogy fonódik össze a kultúra és a szexualitás.
"Beszéljünk egy pillanatra a homoszexualitásról. Kinek van ahhoz köze, hogy én kivel szeretkezem, egy férfival vagy egy nővel? Ha egy gyerekkel akarnék szeretkezni, akkor elhiszem, hogy valaki jogosan vonhatja össze a szemöldökét. De ahhoz, hogy öreg emberrel, öreg nővel, fiatal emberrel vagy fiatal nővel akarok szeretkezni, ahhoz kinek van köze? Miért érdekli ez az embereket? Nem régen, öt vagy hat évvel ezelőtt, az amerikai pszichiátriai társaság kihúzta a nagy könyvből a homoszexualitást, mondván, hogy az nem betegség. A többség azonban még mindig azt hiszi, hogy betegség. Politikai okok miatt kihúzták a könyvből, s azt mondták – „Jó, jó, jó, nem betegség.” De közben azt gondolják, hogy „Dehogynem, ez betegség!” Miért érdekel az valakit, hogy két felnőtt ember mit csinál önmagával, vagy egymással, ha azok teljes beleegyezésükről biztosítják egymást? Voltak olyan kultúrák, ahol homoszexualitás nélkül az ember nem lehetett politikus. Most csak férfi homoszexualitásról beszélek. A görögöknél, ha egy fiatalember kezét nem kérte meg egy idősebb, okos, bátor férfi, akit hősként könyveltek el a környéken, akkor az a fiatalember a család szégyene lett. Ha például nekem lett volna egy tizenhat éves fiam, akkor már nagyon vártam volna, hogy egy egyetemi tanár megkérje a kezét, hogy jöjjön, s azt mondja, hogy „Nagyon szeretném elvinni a fiadat azért, hogy éljek vele, s én lennék a tanítója.” S ha ő valóban becsületes ember, s jó neve van az egyetemen, akkor azt mondanám, hogy nagyon örülök, viszontlátásra fiam, menj ezzel az idősebb emberrel. Van egy görög szó arra, ami a legjobb a férfiban: bátorság, ész stb. Csak egy szavuk volt rá, az „arete”, s „arete”-t csak úgy kaphatott meg egy fiatalember egy idősebb embertől, akinek már ilyen nyilvánvalóan volt, hogy vele élt, vele lakott, s az idősebb ember belejuttatta a magját a fiatalemberbe. Enélkül nem lehetett a fiatalember becsületes, okos, bátor. Tehát a görög államban, nem lehetett politikus olyan férfi, akinek fiatalkorában nem volt idősebb férfi szeretője. Mert az nem volt becsületes ember, az nem kapta meg a transzmissziót. Az nem kapta meg, amit egy férfi meg tud tanítani egy férfinak. Nyilvánvaló, hogy teljesen feje tetejére van állítva a dolog. Ma egy politikusnak el kellene titkolnia, hogy homoszexuális, nem? Különben valószínűleg bajba kerülne. Ott azt kellett eltitkolni, ha éppen senkinek sem tetszett. Tehát nagyon kell vigyázni arra, hogy mit ítél el az ember. S arra is, hogy kinek van joga mit csinálni, kivel, s mikor. Ezt hívta Laing az élmények politikájának. Van egy olyan hatalom a mi rendünkben, amely ellenőrizni akarja az élményeinket. Szerintem ezt nem szabad. Minek? Miért kell nekem ellenőrizni valaki másnak az élményeit, s miért engedjem meg én, hogy valaki kontrollálja az én életemet? Miért nem lehet olyan élményünk, amilyet akarunk, ha az, amit csinálunk nem tör be a másik életterébe?"
válasz | 2008-10-14 | 20:23
Ezt nem az utsó linkedre írtam...mert akkor még nem olvastam... ;)
A guglis/netes dolgot csak azért írtam, mert -úgy általában az a tapasztalatom- hogy nem mindig teljesen fed le egy területet. Pontosabban egy-egy terület nem mindig a leghitelesebben van reprezentálva rajta. Egy egyszerű példa: ha az ember mondjuk egy székláb-fotót keresne bármihez, a székláb nevű palotapincsitől az önkényesen ugyanilyen névre keresztelt kakaós süteményig minden fene beugorhat... Sokszor nem a legautentikusabb forrásból. Ilyen szempontból egy picit konzervatív, könyvtárpárti vagyok. És a könyveknek milyen isteni illatuk van!! :) Monitorról eléggé rühellek olvasni, meg -saját tapasztalataim szerint- eléggé rongálja a szemet...
válasz | 2008-10-14 | 20:09
Az hogy valaki belinkel ide ezt-zt az nem jelenti azt, hogy csak gugliból és netből áll az élet.Szerintem. :o)
válasz | 2008-10-14 | 20:06
A tanítványok azért jó esetben mindig "túlnőnek" a mesterükön. :) Néhai egyetemista koromban gyűjtöttem az efféle irodalmat. Évfolyamtársnőim körében igen "népszerű" volt a "Miért isznak a nők?" c. könyvecske - amely az orális fixációk (cigi, szeszesüveg...) egész sorát boncolgatta. :D Sajnos, a szerzőre már nem emléxem. :( A magyar pszichoanalízis történetében a világhírű Ferenczi Sándor és iskolája viszont mindenképp említést érdemel.
Egy másik nagy név a pszichiátria területéről: Eric Berne. Egyik leghíresebb klasszikusa az "Emberi játszmák" c. könyv. Talán az egyik leggyakoribb játszma a nő által kezdeményezett "Verekedjetek meg ti ketten!" c. produkció... A nő rendezi meg a versenyt, s mialatt a két férfi küzd egymással, lelép egy harmadikkal... Bocs - jól elkalandoztam a témától.
A lényeg, a kultúrtörténeti, vallási megközelítést én még nem adtam fel... Akkora (szak)irodalma van mindennek - és nem csak a netből és a "gugliból" áll az élet. -Szerintem-.
válasz | 2008-10-14 | 20:02
http://kutatas.gay.hu/szociologia/2-szociologia/41-dunkel-nepomuk-nor bert-homoszexualitas-madartavlatbol.html

ízelítő:
"Mert nem a melegség a perverzió, Jung szerint a másokon való hatalmaskodás, a túlzott kontroll igénye az!"
 
válasz | 2008-10-14 | 19:14
Amúgy Freud egy nagy hülye volt... XD lám mire képes a már itt is jólismert szakmai irigység..merthogy neki is olyanja volt nem is kicsi. a feljelentős-fenyegetős duma??ilyen ez a fránya jogállam. tetszettek volna forradalmat csinálni. :)
válasz | 2008-10-14 | 19:04
Kivéve amikor egy túlkulturált, extratechnicizált világ tesz állatá egy embert. Senkinek nem ajánlom William Burroughs Meztelen ebéd című könyvét, mert túl elgondolkodtató, de abban van egy kutató, aki szeret emberek szexualitásával kísérletezgetni és egyik kísérletében heteroszexuális emberből "csinál homoszexuálisat. Szerinte az egész csak kondicionálás, egy kis elektromosság és hormon kérdése az egész. Persze azt nem ajánlom senkinek, hogy ezen a témán itt ebben a topikban túl sokat elkezdjen gondolkozni. Az a lényeg, hogy jókora illúziók képesek a tudattalan szélén megdőlni arról, hogy ki mennyire tartja civilizáltnak a szexualitását.
válasz | 2008-10-14 | 18:22
Inkább Jungot ajánlanám.A tanítvány tovább fejlesztette, amit a mestere csak felületesen kaparászott.
válasz | 2008-10-14 | 17:31
Hogy teccik merni ilyet itten...? ;)
válasz | 2008-10-14 | 17:29
Azért nem mindenki vetette el a feldobott témát. Pont a kultúra az, amely megkülönböztet bennünket az állatoktól...
A pszichológia-történet is egy izgalmas terület. Épp beletrafáltam Freud Mester egy-két érdekes irományába. :) Nem volt buta ember...

Kár, hogy kicsit egyoldalú a cenzúra. A feljelentős-fenyegetős duma marad, az ezt észrevételező, teljesen semleges megállapítás pedig lapátra kerül.
válasz | 2008-10-14 | 16:47
Tisztában vagyok ezzel.Amit írtam, az ironikus hangnem volt. ;o)
válasz | 2008-10-14 | 16:23
Pedig szerintem mindenféle vonzatban megemlíthető egy téma..ha éppen foglalkoztak vele a történelem során a különböző korokban vagy a különböző vallásokban.
válasz | 2008-10-14 | 16:14
(és közben szép helyesírási hibákat is vétettem az előző hsz-ben, így nem is írnék kultúráról) kacc
 
válasz | 2008-10-14 | 16:12
Igen, tudom, hogy én vetettem fel először, de fel is adom, mert pár órára sikerült vele témát váltani. És ahogyan-asszem többen is-írták, nem ide való a vallásos/töris megközelítés.Hát akkor nem.Meg kell atnulni alkalmazkodni, és nem érdemes semmit sem erőltetni. Részemről lezárva a kultúra. Az úgy látszik, nem a szexulaitás része. :D
válasz | 2008-10-13 | 20:21
Nem biztos, hogy a legautentikusabb forrás, de íme egy kis történeti áttekintés:

http://www.sulinet.hu/tori/szakkor/homosz/homosz1.htm
http://www.sulinet.hu/tori/szakkor/homosz/homosz2.htm
 
válasz | 2008-10-13 | 19:14
hát nem semmi energiák szabadulnak fel olyankor... jó, jó tudom ez betegség, de ez esetben bár mindenki úgy élvezné a betegségét, mint ahogy a bik és a melegek. :) De komolyra fordítva a szót, amúgy miért kell gúnyolódni?? Most tényleg ebben leled örömöd?? Mert mintha már mondtam volna, ha ezt akarod, semmii gond, csak erre egy másik fórumot ajánlok. Egy dolog, hogy azt mondod szerinted ez betegség, oké, de akkor miért kell még leállni gúnyolódni?? Ez a nem oké. Ha nem érted, nem is baj, mi értjük, mit keresel akkor ezen a topikon, ha nem éred?? És hiába is akarnánk megmagyarázni, mert te nem is akarod megérteni... :S és tudom, hogy most megint én leszek a nemelfogadó aljas és gyűlölködő intoleráns barom... :S ha az ember elfogad, akkor miért kell utána még feszegetni ennek az elfogadásnak a határait?? Amúgy kérdezz meg pár heteró férfit, szerintem ők szívesen elmagyarázzák neked ezt a dolgot a meredező női csecsbimbókról. ;)
válasz | 2008-10-13 | 19:04
A kulturális és vallási megközelítést azt hiszem, Te vetetted fel itt legelsőként. Szerintem, akkor kezdett értelmes irányba elmozdulni a csevegés. Engem ez komolyan érdekel.
No meg kevésbé komolyan, inkább csak -nem rosszízű viccként- az, hogy milyen tantrikus energiák szabadulhatnak fel két meredező női csecsbimbó érintkezésekor... :)))
válasz | 2008-10-13 | 18:48
Hogy Neked milyen jó humorod van! :D:D:D
válasz | 2008-10-13 | 18:22
Esetleg vmi kultúrtörténeti link senkinek nem jött elő? Buddhisták, hinduk, muzulmánok, keresztények hol bújkáltok? Ki-merre-hol-mit-hogy-csinál-tolerál-nemtolerál-diagnosztizál-sze ret-nemszeret...? :D
 
válasz | 2008-10-13 | 17:21
Csak azt tudom ajánlani, amit tengerszem is-annak, akit érdekel a toleranciatéma.
A történetben a lebénult egykor macsó heteró meg akar tanulni újra beszélni és a hőn utált szomszédja az éjszakai bárokban fellépő transzvesztita segít neki.Ő pedig az elején szégyelli, hogy ilyen "korcsra" van rászorulva.
Mindenkinek ajánlom! Nem csak szórakoztató,hanem van igazi mély mondanivalója is.
:D
kis ízelítő
http://www.youtube.com/watch?v=YHwt_nLLZ3g
 
válasz | 2008-10-13 | 15:34
Pontosan ez történt. Leírtam egyik hozzászólásomban, hogy elfogadom a véleményedet és hogy ettől nem változik semmi.Innentől végképp nem értem, mi a baj. Olyat soha nem írtam, hogy ne gondoljátok azt, hogy betegség, csak azt írtam, hogy szerintünk meg nem az. Tehát innentől a kérdés nem az, hogy mi nem fogadjuk el, hanem, hogy te hozod fel újra, még akkor is, amikor már le volt írva, hogy elfogadjuk. De ennyi hiszti után már mindegy az egész szerintem. De még mindig nem lenne késő lezárni. Majd ha lesz ehhez kezdve, akkor esetleg tedd meg ezt az apró dolgot, hidd el, attól, hogy lezársz egy vitát és elismered, hogy más véleménye a tiédet nem rövidíti vagy másítja meg, attól nem leszel kevesebb.
válasz | 2008-10-13 | 15:28
Elfogadás számomra az, amikor nem kötnbek bele az ember nézetébe, nem akarják mindenhonnan átforgatni a véleményét, hanem egyszerűen tudatosul benne, h én így látom, ő pedig úgy gondolja.
válasz | 2008-10-13 | 15:22
Ezt már kérdeztem egy másik topikban, de nem válaszoltál. Neked mi az elfogadás?? Ha valaki csöndben marad, vagy az, ha egyetért veled?? Mert amúgy szerintem egyik sem a véleményelfogadás kategória. Az, hogy a véleményekkel újabb vélemények születnek, amik ellentétesek, azoknak köze nincs az elfogadáshoz. "Úgyse fogadják soha el" mi?? Mikor már leírtam vagy háromszor-négyszer korábban, hogy elfogadom... természetes, hogy észre se vetted, hisz nem is akarod észrevenni, csak mint a gép mondod automatikusan újra és újra ugyanazt.
válasz | 2008-10-13 | 15:16
Hagyd rájuk, úgyse fogadják soha el :)
Attól, h nem tartjuk természetesnek a homoszexualitást, szerintük egyenesen gyűlölnünk kéne a melegeket...érdekes gondolatmenet, de ha ennél többre nem futja, akkor felesleges próbálkozni megértetni velük.
válasz | 2008-10-13 | 12:47
Senki nem utál senkit.Ráadásul a véleményeddel egyedül voltál,hisz az általad említett másik fórumozó korábbi hozzászólásait beidézve láthattad hogy korábban még más véleményen volt,sőt izgatónak találja a dolgot.
válasz | 2008-10-13 | 11:14
Főleg neked szeretnék ide belinkelni egy filmajánlót, hátha talán megnézed, nagyon jó kis film, azért a többieknek is ajánlom. :)
http://www.napvilag.net/film/20080113/hibatlanok_robert_de_niro_dal olva_kuzd_az_eloiteletek_ellen
válasz | 2008-10-13 | 10:26
Remek. Reméljük azért másoknak ez sem kötelező vagy nem muszáj a Biblia szerint nemi életet élni, mert ha igen, én nagy bajban lennék. :D Ez is az általad emlegetett sokféleség részét képezi. Sőt még az is, hogy a gondolataidról kinek mi jutott eszébe.
válasz | 2008-10-12 | 23:01
Én sem vagyok se zsidó, se buddhista, se se hindu. Engem viszont érdekel, hogy évszázados, évezredes kultúrák vallásai -melyek az egyetemes emberi kultúra elidegeníthetetlen részét képezik- hogyan kezelték a kérdést. Nem vagyok körülmetélve, mégis sok tekintetben megfogadom a rabbi tanácsait - mert egyszerűen értékesnek, jónak tartom azokat. Ennyi.
válasz | 2008-10-12 | 22:55
Sajnos, itt ketten eléggé nagy útálat tárgyává váltunk puszta MÁSságunk és SAJÁT véleményünk tényszerű közlése miatt. Nem kéne ebbe ilyen heves érzelmeket vinni egyeseknek - mert itt már a nácizástól a becsületsértési per víziójáig mindenféle előjött. Sokfélék vagyunk, sokféle véleménnyel. A tetteivel méretik meg az ember, nem azzal, hogy milyen a szeme színe, vagy lúdtalpas-e vagy sem. Ezt próbáltam itt szinte betűre bontva magyarázni, de hiába. Én nem hiszem, hogy Elton John, Freddie Mercury vagy George Michael tehetségét bárki megkérdőjelezte volna csak azért mert homo- vagy biszexuális (volt). És ez a lényeg. Ha viszont valaki alapból tehetségtelen, összeférhetetlen vagy bármi gond van vele - ne hivatkozzon alaptalanul a "kirekesztős" dumára. Mert sajnos sok esetben ez is megy ma Mo-on.

--------------

A vallási-kulturális megközelítést tényleg nem ártana vki(k)nek evidenciában tartani, mert szerintem nagyon tanulságos lenne évszázadok, évezredek bölcsességeinek "esszenciája"!!
válasz | 2008-10-12 | 22:54
Nem vagyok vallásos,és meg se vagyok keresztelve...ja,és szerintem a vallásnak semmi köze a szexuális identitáshoz.
válasz | 2008-10-12 | 22:33
A "főállású fórumozó" jelző viszont nagyon érthető, valóban akadnak olyanok is.ez egy későbbi lehetséges fórumtémát juttat az eszembe. Köszi az ihletet!!! ;o)
Új hozzászólásFórum

Maszturbálás
2018-07-21 - 17:51

Pornográfia
2018-07-12 - 11:38

Biszexualitás
2018-06-23 - 08:37

Merevedési zavarok
2018-05-10 - 10:17

Segédeszközök
2018-04-22 - 17:20

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2018-04-05 - 19:29

Anális szex
2018-03-25 - 08:59

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-02-25 - 18:36

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Erotikus játékok
2018-02-04 - 10:53

Beszélgetünk
2018-01-26 - 04:35

Szexuális nevelés
2018-01-23 - 22:17

Orális szex
2017-12-19 - 22:38

Láb, harisnya és tűsarok
2017-10-23 - 10:12

Barátság extrákkal
2017-02-08 - 14:54

Szüzesség elvesztése
2017-01-12 - 15:35

A méret a lényeg?
2016-10-10 - 16:32

Hűtlenség, megcsalás
2016-08-05 - 18:22

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Nemi betegségek
2016-02-16 - 12:54

Női orgazmus
2016-01-02 - 12:04

A terhesség első jelei
2015-09-14 - 22:41

Nők szexuális problémái
2015-03-12 - 14:06

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Homoszexualitás
2014-03-10 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Szex különleges helyeken
2013-07-30 - 12:37

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Menstruáció
2013-01-06 - 18:25

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41