szexualitas.hu logo
Regisztráció | Belépés
főoldal cikkek fórum szavazó
FÓRUM

Fogamzásgátlás


Új hozzászólás

válasz | 2006-11-20 | 11:47
Szia!
Eléggé kellemetlen lehet a helyzeted!!
De talán,ha szereted a lányt elösször tisztáznotok kéne a védekezési lehetöségeket.
Ha a lány vállalja a védekezést és elbagatelizálja,akkor tudatositani kell a következményekkel.És öszintén mond meg neki,hogy te nem szeretnél még gyereket.
Ha nem bizol benne(ami már önmagába is elgondolkoztató)védekezzél te gumival,és igy nem állithat kész tények elé,ha gond lenne az ö védekezésével.
Abortuszt tudomásom szerint csak az anya kérhet és ezt sajnos sok lány használja fel a partnere ellen.
válasz | 2006-11-20 | 11:31
Szia!
Azt hiszem az én hozzászólásomban semmi ilyesztö nem volt.
A saját gondolataimat ill. tényeket irtam le.
Én csak arra szerettem volna a FIATALABB (kort nem irtam) leányzóknak felhivni a figyelmét,hogy mielött elkezdik szedni gondolják át,hogy a szervezetük is felkészült-e már a tabletta szedésére.
És csak javaslatott tettem,hogy HA lehetséges halasszák minnél késöbbre.


Senkinek nem lehet fórumon keresztül tiltani bármit is.
Azonkivül 17 évesen már mérlegel az ember lánya,hogy mi a jó neki,ill a szervezetének. A 17 évesnél fialabbak meg csak legyintenek és mennek a saját fejük után.
De azt is hozzá tettem,hogy mindenki maga dönti el,hogy mivel védekezik csak ,ha már nemi életet akar élni legalább VÉDEKEZZEN, és az a lényeg.
válasz | 2006-11-20 | 07:08
Én 18 fölötti esetet mondtam:P :)
válasz | 2006-11-19 | 22:00
Mondjuk attól is függ, hogy a lány mennyi idős, mert, ha még nem töltötte be a 18-at akkor a "nagyinak" is van beleszólása, vele kell közös nevezőre jutni! Ő meg valószinüleg azt akarja, h elvetessék. Miből hiszed Gábor, hogy rosszul szedi? SAjnos nem tudsz nagyon beleavatkozni, nem préselhetsz le minden szemet a torkán, egyébként ezekre az esetekre van a gumi! Ha még nem bizol meg benne. pussz :)
válasz | 2006-11-19 | 21:55
Okés, majd szólok ha én tapasztalok valamit, vagy hallok bármit is! De Te előbb elkezdted, és mindenki máshogy reagál rá. Na majd megláSSuk! :)pusszanat
válasz | 2006-11-19 | 11:36
ja és 2-3 évente 3 -4 hónap szünet..
 
válasz | 2006-11-19 | 11:35
Abban igazatok van, hogy a fogamzásgátló tablettáknak vannak veszélyei, de azért az itt leírtakkal túlságosan megijeszthetitek a 16 17 éves leányzókat akik szedik...azért ennyire nem durva a helyzet. Meg mint mondtam, tegyük fel: valakinek nem jó gumival (pl öcsémék), valki allergiás a gumira, stb stb, sokáig sorolhatnám az érveket hogy miért jobb a tabletta, de így persze azt is h miért jobb a gumi. De amit mindenki megtehet hogy előtte több nőgyógyáz véleményét kikéri, ha a nőgyógyász nem küldi el xyz vizsgálatokra, akkor ő elmegy magától és megcsináltatja, s a lényeg hogy egy olyan nőgyógyászhz kellmenni aki jó, és nem csak felírja a cuccot és ennyi..
 
válasz | 2006-11-19 | 08:43
Szerintem ha nem rendszeresen szedi a tablettat de azert szedi akkor a baba nem lesz egezseges.Nem hiaba mondjak hogy ha szedi valaki a tablettat es babat akar 3 honapig nem szebed szedje hanem maskepp kell vedekezzen es csak utana lehet babaja.
válasz | 2006-11-19 | 06:36
Hallottam már ilyenről, h direkt rosszul szedte a tablettát.
Viszont el kell keserítselek, az abortuszhoz az kell, h ő el akarja vetetni a babát. Az itt nagyon nem elég, ha te akarod csak az abortuszt.
Hallottam, valami jogszabály módosítást (lehet, rosszul tudom), de most már az "apa" is beleszólhat, de ez csak arra az esetre vonatkozik, ha az apa meg akarja tartani.
válasz | 2006-11-19 | 01:26
Két kérdés:
Milyen érdeke fűződne ahhoz, hogy ne szedje a tablettát?
Milyen kapcsolat az ahol ilyet feltételezel a másikról?
válasz | 2006-11-19 | 00:51
Sziasztok!
Elég érdekes kérdésem lenne ami a következő: ha a barátnőm esetleg teherbe esik, akkor az abortuszt akkor is végrehajtják ha csak az egyik fél akarja, vagy mindkét fél beleegyezése szükséges? Mit lehet ilyenkor tenni? Mi van ha ő nem akarja elvetetni, én pedig igen? Sajnos az az érzésem, hogy nem szedi rendszeresen a tablettát, de ő ezt tagadja...
Előre is köszi a válaszokat.
Gábor
 
válasz | 2006-11-18 | 19:26
Üdv! Én 4 napja kezdtem el szedni és ahogy végignéztem a mellékhatásokat,eléggé megijedtem (egyébként 2. nap torokgyulladást kaptam)...info nekem sem ártana róla...ha megtudsz valamit,szólnál? A kísérleti nyuszi feeling nálam is megvan :S...
Köszi előre is...
És én is várok minden infót bárkitől,aki ismeri...
Ha tudtok vmit,felvehettek msnre..ott gyakrabban vagyok..
darksoul.90@freemail.hu
válasz | 2006-11-17 | 22:45
Itt egy másik fórumba pont erről írtam pár hosszászólásomban.
Teljes mértékben egyet értek Szösszel. Én nem azokat képviselem a korosztályomból, akik a minél kényelmesebb (és "állítólag" veszélytelen) megoldást választják: a fogamzásgátló tablettát. Kicsit utána néztem, olvasgattam, ismerősöket kérdezgettem és ez bőven elég volt ahhoz, h lebeszéljem magam a tablettáról.
A legtöbbnek a leállás után van mellékhatása (pl olyan hormonproblémák, amiket újabb hormonkészítményekkel lehet kezelni, sok esetben NEM MEGSZÜNTETNI) vagy a szervezet a szedés alatt nem mutat ki semmi rendellenességet, csak utána üt be a baj (erre az ismerettségi körömben is van példa, az illető 1.5 éve kómában van).

Azt is kétlem, h ha egy 16-17 éves lány elmegy nőgyógyászhoz, az kifaggatná, h van-e valami olyan szervi baja, amire a tabletta is hat (pl: máj), vagy ha erről nem tud a leányzó, elküldené ilyen vizsgálatra. A vérvizsgálat is általában csak a szedés előtt szokott lezajlani, aztán meg semmi (fél évente kötelező lenne ugyanúgy, mint azok a vizsgálatok, amik a fent említett szervek működését figyelemmel kísérik). Lehet, ez hülyeségenk tűnik, de hallottam olyanról, h a gyógyszer szedés közben durvult el valakinek egy komoly máj-rendellenessége (amit még maga sem tudott azelőtt).
Ja, és a anno (a mostani 40 éves korosztály) is voltak gyógyszerek és hatásosak, mégis itt vagyok :) Élő példa a kockázatra (pedig anyum felelősséggel és rendszeresen szedte). És anyai részről még tudok mondani 5 terhességet, ami gyógyszer mellett következett be.
válasz | 2006-11-17 | 22:27
Sziasztok!Csak azért írok, mert szeretnék hozzászólni a témához! Én 4 hónapja szedek fogamzásgátló tablettát, szó szerint ez jobb az én lelkemnek, nagyobb biztonságban érzem magam. De ugyanakkor megértem Szösz aggodalmát, de JOhnnynak is igaza van: a mai fogamzásgátló tabletták sokkal alacsonyabb hormontartalmúak. nos lehet, hogy a reklám kedvéért mondják ezt és zengik mindenfelé, bár nem hiszem. Ezz az is alátámasztja hogy a bőrgyógyászok néhánya is a túlzott pattanásos börre hormon tablettát írat fel, aminek egy része is fogamzásgátló...és nem egy ilyen ismerősöm van, és azt hiszem aki a bőrgyógyászokat megkeresik ilyen problámával nagy része a 25 év alatti korból kerül ki. És azt hiszem nem véletlenül nincs korlátozva a 18-as korhatár. BÁr igazad van Szösz és teljes mértékben megértem az aggodalmad! Én is sokat gondolkoztam rajta, h elkezdjem-e szedni, bár iagz, korábban semmiképp sem kezdtem volna el, söt ennél fiatalabban készen sem álltam a szexualitásra:) de az ismeröseim között már szedték egy páran, és nem jelentkezett mellékhatás. És ahogy az elején elmondtam így én is, azaz mi is nagyobb biztonsággal szeretkezhetünk. Sztem mindenki döntse el kinek melyik a legmegfelelőbb fogamzásgátlás. én ezt választottam, nekem bevált (eddig), és remélem nem is jelentkezik a késöbbiekbn mellékhatása...
 
válasz | 2006-11-17 | 10:59
Szia!
Mint irtam sem lebeszélni,sem meggyözni nem akarok senkit.Mindenkinek saját felelösségére van bizva,hogy hogyan védekezik.
Az orvos tudományról meg csak annyit,hogy amikor én voltam 16-17 éves akkor is annak a korszaknak a legjobb fogamzásgátloit forgalmazták mégis ha megnézel egy statisztikát az én korosztályomban lévöknél van a legtöbb probléma a teherbe eséssel.(ami ebben a korban már kétségbe ejtő,ha nem jön össze)
Nem mondom,hogy konkrétan a tabik miatt,de nagyon sok velem egykorút keseritettek el azzal,hogy a tabi mellékhatása miatt nem lehet gyereke spontán.
Ugyhogy lehet,hogy a mostaniak szuperek,de lehet,hogy 10 év mulva kiderül,hogy mégsem.
Ezek tudatában nekem az a véleményem,hogy ha lehet minnél késöbb kerüljön sor a tabi szedésére,de ha lehetöség van rá inkább csak gyermek vállalás után vállalja valaki a tabi szedését.
Az orvosok meg magas ivben tesznek arra,hogy kinek mit irnak fel.Ha egy nö elmegy 5 orvoshoz 5 különbözö tabit fognak felirni és soha nem lehet tudni biztossan,hogy a legjobbat irják fel.
De mint mondtam nem vagyok a tabletta ellen csak sztem kényelmi szempont miatt(mert ez mennyivel könnyebb,mint gumival) nem érdemes az embernek kockáztatnia.
De ez is csak az ÉN véleményem.
válasz | 2006-11-17 | 07:23
Menjetek el nogyogyaszhoz es mondjatok el neki azt amit itt leirtal es majd o megmondja a helyes valaszt.Es o majd tudja hogy ir fel neki vagy sem.Mi itt nem vagyunk orvosok.Szerintem jobbanjartok ha elmentek es ot kerditek meg evel kapcsolatba.
válasz | 2006-11-16 | 21:23
Sziasztok!
Ha már ennyire belemerültünk ebbe, én is felteszem a kérdésem. Az én barátnőm 16 éves múlt, lassan 17. Ő is szeretne tablettát szedni, de nem amiatt, mert kényelmetlen lenne a gumi. Engem nem zavar a gumi, persze sokkal jobb lenne anélkül, de védekezni KELL. A probléma ott van, hogy a barátnőmnek nagyon gyakran kimarad a menzesze. Volt, hogy két hónapot, volt, hogy másfelet. A tabletta mellett szólna az az érv is, hogy állítólag "napra pontosan" beállítja a menstruációját. Eddig az volt a gond, hogy hiába védekeztünk óvszerrel, heteket aggódtunk amiatt, hogy nem jött meg neki. De ugyanakkot itt van az ellenérv is. Ha ennyire nem állt még be neki, ajánlott a tabletta? (bár van, akinek később sem áll be normálisan). Nagyon féltem az egészségét, de az sem állapot, hogy heteket, sőt, akát hónapot is idegeskedünk. Szóval elmenjünk nőgyógyászhoz szerintetek tablettát íratni, vagy sem?
 
válasz | 2006-11-16 | 21:17
Na szal öcsémnek nem jó úgy, így megvárják míg a barátnője 16 éves nem lesz, s megbezsélik a szüleivel is, és íratnak fel tablettát. Szerintem ez így jó megoldás. Ja és szerintem az sem véletlen hogy 16 éves kortól lehet engedély nélkül tablettát feliratni. Gondolom mert a maiak már olyan alacsony hormontartalmúak hogy 16 éves szervezetre nem lehetnek károsak, de szerintem évekkel ezelőtt nem ennyi volt a határ...
 
válasz | 2006-11-16 | 21:15
folytatom:D
 
válasz | 2006-11-16 | 21:14
Na hello! Látom írtatok sokat a fiatalkori tablettaszedésről. Na most én erre annyit tudok írni, hogy folyamatosan fejlődik az orvostudomány, s ma már nagyon alacsony hormontartalmú fogamzásgátlók léteznek, amik helyes kivisgálás, egy jó nőgyógyász és néhai szünetekenél szinte tuti nem okoznak bajt. Én 24 éves vagyok és sok ismerősöm van aki 15 16 éves korában kezdett fogamzásgátlót szedni, na hát akkoriban még nem votlak oylanok a tabletták mint ma, de ők is mindig tartottak szünetet, és mostmér persze a mai fogamzásgátlók egyikét szedik. A másik: az a helyzet hogy a 2 legmegbízhatóbb fopgamzásgátló a gumi és a tabletta. Na most a gumi biztonságos, de sokaknak nem jó vele, a szexnek meg örömet kell okoznia. A tabletta is biztonságos, de lehetnek káros mellékhatásai, de mint írtam, szerintem ezek száma nagyon kevés. Az öcsémék pl: bnője nemrég múlt el 15, öcsém pedig 17. Kipróbáltákl már gumival,d e az öcsémnek egyszerűen úgy annyira nem jó, hogy nem csinálják!
 
válasz | 2006-11-16 | 20:43
Szia bucoooka!
Szerintem biztos nem jelent problémát! Igaz szerencsére nekem ilyenre nincsen szükségem!
Nyugi! Azért várd meg a többi csaj mit felel, de nem hiszem, hogy ez rendellenes, elvégre nem tudsz fejjel lefele aludni. :)
válasz | 2006-11-16 | 20:35
Áhh isten ments, hogy ne védekezzek, azon izgulnék, hogy lesz-e gyerekem, aztán esemény utáni tabletta! Kétségbe esés felsőfokon! Én is hallottam már hirből egy két dolgot. a barátnőm ismerőse nem szokott védekezni, csak szeretkezés után egy gyors tusolás, hüvelyöblitő...hogy lehet valaki ilyen felelőtlen? És ha neadjisten várandós lesz, és elveteti-jobb esetben- , talán sose lehet gyereke. megpecsételné az egész életét.
Az meg a másik, hogy szigoruan akkor nem védekeznék, ha megbizok a partneremben, hogy nem lép félre, nem hiányzik, sem tripper, sem semmi gombás megbetegedés, esetleg rosszabb!
ugy emlékszem -ha normálisan szedi az ember a gyógyszert- akkor vmi 97%-ios biztonságot nyujt, persze benne van a pakliban egy csomó más is...hogy 2 tabletta közt mennyi idő telik el, esetleg ha valki kihagy egy szemet, ezeknek utána kell olvasni, nem akarok hülyeséget mondani, de az első pár hónapba, ha kihagyunk mondjuk egy szemet, akkor rögtön pótolni kell, ha ez egyszerre 2 tabletta bekapását is jelenti!
na elég volt ennyi. puszi :)
válasz | 2006-11-16 | 17:59
Kedves Szosz es Kivancsicsacsi koszonom a valaszotokat.Meg csak arra a kerdesemre nem kaptam valaszt hogy baj e ha egy nagypn pici,vehetjuk 3 vizcsapnek,kifolyik megis a kupbol reggelre???Igaz az nem baj???mert a szervezetem csak nem tudja felvenni az egeszet!
Megegyszer kosz hogy irtok!!!
 
válasz | 2006-11-16 | 15:47
Szia szösz!

Látom egyezik a véleményünk. Puszika!
válasz | 2006-11-16 | 15:46
Szia bucooka! Én is írok neked, ...nem okozhat gondot, ha párnát teszel a feneked alá, ne aggódj emiatt, a fiatal korban elkezdett gyógyszerszedés jár némi kockázattal, attól függően, mennyire van a szervezet felkészülve, illetve "kifejlődve", na ez csúnyán hangzik, de nem tudom másképpen kifejezni. Ezek a készítmények akár merről is nézzük, hormon készítmények... hatnak a szervezetre, kérdés, kire hogyan?
válasz | 2006-11-16 | 15:44
Szia!
Az elsö kérdésedre válaszolva nem a tabletta szedése ellen vagyok,csak egy 16-17 éves szervezetet tönkre lehet tenni egy életre a hormontartalmú készitményekkel.
(Nem mondom,hogy törvényszerü,de senkinek sincs szavatolva,hogy késöbb nem lesz belőle problémája.)
A másik,látod szeded a tabit mégis kénytelenek vagytok gumizni a betegséged miatt,amit lehet hogy ha folyamatossan használtok ,akkor most nem kéne dokihoz járni és kupokat dugdosni(de erre sincs garancia,mert mástól is elkaphattad a bacit)
Harmadszor,ha megfelelöen használjátok a gumit nem lehet galiba Elég,ha a partnered megnézi mielött leveszi,ha nincs kiszakadva akkor nem kell mindig azon parázni,hogy terhes leszel-e vagy sem.
Sok mindent hallottam a tabikról jót is és rosszat is mindenkinek más a szervezete nem lehet áltlánositani,de akinek nincs még a hormonháztartása felkészülve erre annak biztos,hogy nem tesz jót.
Nem véletlenül találták ki régen,hogy 18 év felett lehet csak feliratni.
De mint mondtam mindenki maga dönt!!
Amit a doki felirt kupot annak az a lényege,hogy felszivodjon és kiirtsa a bacikat onnan ahonnan kell.
Nem attól kellene tartanod,hogy most gondot okoz (hisz egyszer-kétszeri használatnál nem lehet probléma)inkább a késöbbiekben kéne odafigyelni,mert a kupok legyengithetik a hüvely védekezését és könnyebben szedhetsz össze bármit.
Remélem sikerült megválaszolni mindent,jó gyógyulást.
válasz | 2006-11-16 | 15:10
Elolvastam amit irtal es bar nem nekem szol orulok hogy irtal.Szeretnem megkerdezni miert ellenzed a tabletta szedeset.En is elkezdtem szedni,mar 1 honapja szedem.En tulajdonkeppen azert szedem mert igy sokkal nyugodtab vagyok,azelott mikor gumival csinaltuk(mondjuk meg most se csinaltuk gumi nelkul mert fertozesem van,amit neked koszonhetoen azt hiszem azert kaptam el mert mikor a menszim volt szeretkeztunk a baratommal)mindig idegeskedtem hogy vajon nem jukadt ki,meg minden ijesmi.Honaponta 3 terhessegi tesztet vettem.De most hogy szedem a tablettat ,amit a nogyogyaszom irt fel, sokkal nyugodtab vagyok.Te hallottal valami olyasmit hogy fiatalon elkezdo tabletta szedese valami bajt okoz,mert babat azt szeretnek es egezsegeset.Vagy nem ertem miert ellenzed ennyire a tabletta szedeset.Vegulis ez is egy vedekezesi modszer.
Szeretnek megvalamit kerdezni toled hisz te idosebb vagy es tapasztaltabb.A fertozesemre irt fel az orvos huvej kupot,amit minden este feltettem es minden reggel kifolyt.Es miutan beszedtem a gyogyszereket eszrevettem hogy nem mult el a betegsegem es visszamentem a dokihoz.Azt mondta hogy azert mert kifolyt a kup es annak nem lenne szabad.Es irt fel nekem megint kupot.Az este feltettem a kupot es egy parnaval a fenekem alatt aludtam egesz ejjel,igy nem tudott kifolyni.Persze reggel egy pici kifolyt,de csak egy pici.Igaz nem lehet bajom attol hogy parnat teszek a fenekem ala???Mar ugyertve hogy nem folyhat az a kup tul fel???A mehembe???Vagy nem tudom.Kerlek irj valamit.Mar alig varom hogy meggyogyuljak.Te tapasztalt vagy,a te tanacsodat szeretnem a legjobban olvasni.
Elore is koszi.
válasz | 2006-11-16 | 13:52
Se lebeszélni,se meggyözni nem akarok senkit,igy téged sem.
Csak szeretném,ha tudnád/tudnátok,hogy a tablettának sokkal nagyobb a teherbe esési lehetösége,mint a guminak.Én sem gondoltam volna,de sokkal több mindenre kell figyelni mint a guminál.
Az meg,hogy nem tartjátok biztonságosnak a gumit?...hát igen, van vele macera,mire megtanulja az ember ,hogy hogyan lehet biztonságosan használni anélkül,hogy illuzió romboló legyen.
De mint látod a koromat, nem vagyok már mai csirke,de nekem mindig nagyobb biztonságot adott a gumi mint bármi más.
És nem csak a teherbe esés miatt,hanem azért is mert van egy csomó olyan betegség amiről az ember nem is tudja,hogy magában hordozza és megfertőzheti vele a partnerét is.
De nem akarom senkire ráerőltetni a saját véleményemet.Mindenki saját maga felel a maga egészségéért.
Én csak arra szeretnék figyelmeztetni mindenkit,hogy ne csak a mára gondoljon,hanem gondoljon arra,hogy mi lesz holnap...
Mindenesetre örülök,hogy te nem csak a csapjunk a lecsóba és majd kivárjuk,hogy mi lesz kategóriába tartozól és gondolsz a védekezésre is,mert sokan nálad jóval idösebbek is csak a véletlenre bizzák magukat!
Vigyázzatok egymásra üdv. Szösz
válasz | 2006-11-16 | 13:11
Az első hozzászólásoddal egyet értek! Én is ugy tudom, hogy nem ajánlatos ilyenkor szeretkezni!
a 2. válaszod is korrekt! TEljesen jogos!
a 3. pedig, igazad van, h még alig állt be a szervezetem stb. demégis ezt tartoma legjobb megoldásnak. irtam már azt hiszem mésik fórumba is hogy a barátommal nem tartjuk biztonságosnak a gumit, és elég illuzióromboló tud lenni néha néha, ezen kivül a menstruációk alatti fájdalom enyhülne. És ha ez sem válik be,mint nálunk a kup, akkor még mindig ott a gumi.
válasz | 2006-11-16 | 11:45
Sziasztok!
Látom mindenkinek van egy kis kérdése,vagy problémája.
Ha valakit érdekel hozzá szolnék én is.
1. A menszesz alatt történö aktus nem tilos,de ahogy te is irtad nem ajánlatos,mert ekkor a nö belsö nemi szervei könnyebben fertözödnek,mint a többi napon.
Ezért lehet szeretkezni,de könnyebben lehet egy kis fini betegséget összeszedni.(mármint a nönek)
2. Amit nem értek az-az,hogy miért kell kisérletezni,ha valaki még nem szánta el magát arra,hogy családot alapitson ,miért nem védekezik?
Miért jó az bárkinek is ,hogy 1-2 mp.-es gumi nélküli behatolástól egy teljes hónapot idegeskedjen.
Ha valaki érettnek érzi magát a szexuális élethez gondolkodjon már éretten a védekezésről is.
Itt elég sokan vagytok akik tartós kapcsolatban vagytok, tehát lenne lehetöségetek megbeszélni a partneretekkel,hogy mikor mit lehet és mit nem.
De ha mindenképpen gumi nélkül akarjátok csinálni legalább gondoljátok át,hogy ilyenkor mit hova lehet és hova nem.
Anélkül is lehet óriásit élvezni,ha nem a partneredbe élvezel és mind a kettőtőknek jó , csak egy kis fantázia kell hozzá.
3. Sorba olvasom a fiatalabbnál fiatalabb hozzászolásokat.Nekem nem azzal van gondom,hogy valaki tul fiatalon kezdi a nemi életet,hisz mindenki másképp nö fel ehhez a feladathoz,de sztem 15-16 évesen elkezdeni egy hormontartalmú gyógyszer szedését
elég bátor dolog.
Én nem széggyellem,hogy 9 éve élek a férjemmel és elötte is tartós kapcsolatom volt,de én csak most kezdtem el szedni a tabit és most is csak egészségügyi dolog miatt.
Nekünk is megfelelt,hogy gumival védekeztünk.Pedig már nem mondható el rólunk,hogy fiatalok vagyunk.
Tehát minden tinit kérek,hogy gondolja át mégegyszer,hogy csak azért,mert a fiunak igy egyszerübb ne kezdjen bele a gyógyszerezésbe,várjon egy kicsit mig a szervezete is kész lesz a tabletta szedéséhez.
Most befejezem az okoskodást és már előre tudom,hogy sokan negativan fognak hozzá állni a hozzá szolásomhoz,de állok elébe mindenkinek szivesen válaszolok majd.
Szép napot mindenkinek
 
válasz | 2006-11-15 | 23:13
Na most akkor mire juttottatok? Menstruáció alatt lehet szeretkezni, de nem ajánlatos, és tényleg nem lesz baba féle baj, ha ilyenkor nem védekezik az ember és esetleg elélvez a nőbe? Hú de hosszú kérdés:-)
 
válasz | 2006-11-15 | 22:45
Én csak Yasmineról hakllottam eddig, de ha orvos ajánlotta akkor valszeg jó!
Ja, és ne ijesztegesd!:) Nemkell teszt, amíg nem jön emg a kvetkező havja, ha nemjön meg, na akkor kell teszt. De GGG. etől nagyon kevés eélye van a bnődnek a teherbeesésre!!
válasz | 2006-11-15 | 17:49
Nem tud vki vmit a Yasminelléről? Állitolag nagyon uj, és ugy érzem, mintha én lennék az egyik próbanyuszi, Állitolag kicsi a hormontartalma, erre panaszkodnak legkevésbé, hogy hiztak tőle. a neten is nézelődtem, de semmi, nem tudna valaki infókat adni róla? Különben következő hónapban fogom elkezdeni a szedését.
GGG, annyi, hogy van rá esély, hogy teherbe esik a barátnőd, nem tudom mikor történt, de nem ártott volt esemény utáni tabletta :S De szerintem nincs semmi probléma, azért a biztonság kedvéért menjetek el nőgyógyászhoz, vagy vegyetek egy terhességi tesztet! biztos ami biztos! :)
 
válasz | 2006-11-14 | 16:38
Nem hiszem hogy nagy az eselye annak hogy terhes.
De kiprobalhat masik fogamzasgatlo tablettat,attol meg hogy az a falyta nem jott be neki lehet egy masik bejon.En peldaul a Logest nevu fogamzasgatlo tabletatt szedem,es azt mondta az orvosom hogy nagyon jo mert keves a hormontartalma es egyaltalan nem okoz sulycsokkenest sem sulygyarapodast.
En azt tanacsolom hogy menjetek el egy nogyogyaszhoz,egy kivizsgalas nem art.En peldaul 2 honaponta elmegyek kivizsgalasra,mert annyi fele nemi betegseg letezik es ojan konnyen el lehet kapni hogy sose lehet tudni.Nekem egyszer peldaul egy ijen betegsegtol kesett sokat a menszim.
Sok sikert!
válasz | 2006-11-14 | 16:29
Foggalmam sincs hogy mi baj lehet belole,hisz mikor megvolt a bajom es szeretkeztunk a baratommal ugyanojan volt mint maskor.De ha az orvos azt mondja hogy nem egezseges akkor inkabb kibirom azt a par napot.Most elkezdtem szedni fogamzasgatlo tabletat es ez megroviditi a piros napokat,ugyhogy azt az 2-3 napot meg kibirom szex nelkul.
Bocs hogy arra nem tudok valaszt adni miert nem tanacsos ojankor szeretkezni.
válasz | 2006-11-14 | 09:24
Sziasztok!

Először vagyok itt, és elsősorban szeretném megjegyezni, hogy nagyon jó az oldal.

Van egy problémám, amiben segítséget szeretnék kérni. A menyasszonyom kb fél éve abbahagyta a fogamzásgátló tablettát (Meliane), súlygyarapodás miatt. Emiatt felborult a menstruációs ciklusa. A tabletta szedésekor napra pontosan jött meg. De amikortól abbahagyta, volt olyan hogy 6 napot késett.Majd a következőhónapban a 6 nap késéshez viszonyítva rendesen jött meg.
A kérdésem a következő lenne. Mióta nem szedi a tablettát mindíg gumival védekezünk. Az okozhat e bajt, terhességet ha az aktus előtt a szeméremajkához tettem a fütyköst, és egyszer félig gumi nélkül betettem.Utánna persze gumival folytattuk. Nem is volt nagyon előtte petting. Az előváladékban mennyi az épp spermák száma? Lehet e tőle teherbe esni, úgy hogy szeretkezés előtt félig becsúszott gumi nélkül, egy löket erejéig.
Választ előre is köszönöm.
 
válasz | 2006-11-14 | 07:12
Miért kell mindenért szidni a kormányt?itt ne politizálj már...az előző években is ennyi volt, amikor Pista volt hatalmon nem Jóska...
válasz | 2006-11-13 | 23:46
ez oké ,amugy havont 4et lehet bevenni belőle.azt értem hogy nagyon egészségetlen ,de csak nőgyógyász irja fel szal ha 300forint lenne akkorsem venne mindneki ha kell ha nem.attol még hogy 5000igyis kell.de sztem akkoris támaogathatná eza ******kormány!na mind1 ezz van!!vigyázni kelll ;)
válasz | 2006-11-13 | 20:13
bucoooka köszi a választ!!
Vagyis nem egészséges dolog.. hmm ez hasznos infó!! Köszi!!
Bocsi, hogy kukacoskodok de miért?? mi baj lehet belőle??
válasz | 2006-11-13 | 20:08
En most 1 honapja szedek fogamzasgatlo tablettat,de kozbe kellett gyogyszereznem magam igy most is gumival csinaljuk.Vagyis en meg soha eletembe nem csinaltam gumi nelkul!De mar varom.
válasz | 2006-11-13 | 20:06
En is voltam mar akkor egyutt a baratommal amikor eppen piros mikulasom volt,Ugyanojan jo volt a szex mint amugy.De a doki felvilagositott hogy ez nem tul egezseges,azota olyankor nem csinaljuk.
válasz | 2006-11-13 | 18:05
Van még valaki aki lüktetést érez amikor elmennek benne mint BUUCCOOKÁNAK?ÉS TE BUUCCOOKA CSAK FOGAMZÁSGÁTLÓT HASZNÁLTOK?
 
válasz | 2006-11-13 | 16:38
Volna egy hülye kérdésem amit egyik haverom mesélt és nem tudom, hogy most hülyeséget mondott vagy tényleg ilyet csinált??
Azt mondja , hogy a barátnőjével együtt voltak akkor is amikor acsajnak éppen "piros betüs napok voltak".. na a kérdés a következő: A maszatos részétől eltekintve! Ez a dolog nem okozhat valami bajt??? mármint pl a lánynak ez nem okozhat károsodást???
 
válasz | 2006-11-13 | 15:04
Hat mikor a baratom elmegy bennem akkor erzem hogy luktet a futyije.Szoval ha erezted hogy luktetett neki akkor elment benned.
Ennel tobbet nem tudok mondani.Lehet ez hujen hangzik de maskepp nem tudom leiirni,en igy erzem.
válasz | 2006-11-13 | 15:01
Szia.
Mikor nekem eloszor kesett masfel honapot a menszim en is csinaltam tesztet,ami nekem is negativ lett.Aztan elmentem az orvoshoz aki megerositette azt hogy nem vagyok terhes,de kiderult hogy masmiatt kesett.Egy betegseg miatt.Az en betegsegemnek a jelei eros hatfajas,hasfajas es a menszi kesese voltak.De sokfele nemi betegsegtol keshet.En azt tanacsolom menjetek el a baratnoddel egy nogyogyaszhoz.
válasz | 2006-11-13 | 10:19
Sziasztok!
A bnőmmel előző menzesze óta kétszer volt alkalmunk szeretkezni. Okt.20-án és nov.3-án. A pirit nov.6-ára várta, de nem jött meg, és azóta se. Nov 11-én csináltunk tesztet ami negatív lett. De mivel azóta se jött meg, kicsit izgulunk. A dokik azt írják, hogy a tesztek a fogamzás után 10-12nappal, a beágyazódást követően mutatnak eredményt, illetve a menzesz után 4-5 nappal, és csaknem 99%-ban lehet hinni a tesztnek. Nos nekünk ez az idő is megvolt a teszt elvégzésekor. Na meg az is előfordulhat, hogy elmaradt az ovuláció, de nem tom ennek mennyi az esélye.Neketek mi a véleményetek mennyire hihető a teszteredmény? Másik kérdés, hogy a menzesz mennyiben függhet a stressztől, izgalmaktól?
 
válasz | 2006-11-13 | 09:07
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! :) :)
válasz | 2006-11-13 | 08:06
Sziasztok!Tegnap este szeretkeztünk a barátommal és igazából nem tudja eldönteni hogy most becsúszott vagy sem!Hülyén hangzik mert még soha nem ment el bennem és vajon az ugyanolyan mintha kivenné?És ha bennem megy el egy kicsit és közben kiszáll utánna is kellene még jönnie?Teljesen kétségbe vagyok esve mit tegyek?Írjatok
 
válasz | 2006-11-13 | 05:52
Szia!
Igen van módszer, el kell menned egy gyógyszertárba vagy drogériába, és vásárolnod kell terhességi tesztet! Ha jól tudom, egy hét, vagy 8 nap szükséges az eredmény kimutatásához, de van olyan teszt is, ami 1-2 napon belüli aktust is kimutatja!
A megszakított közösüléssel az a baj sok esetben, hogy a fiúnak akkora élvezet, hogy nem akarja kivenni, mikor ott a pont, és szinte "szándékosan" élvez a lányba! Ismerős a helyzet!
FONTOS, hogy amennyiben 72 órán belül történt az aktus (mikor belédélvezett), vegyél egy eseményutáni tabit, és az biztosra segíthet neked!
A TE esetedben 80%, hogy "ép" spermiumok kerültek beléd a szex közben, ami okoz már bőven terhességet!
Remélem válaszaimban megleled a számodra fontos választ!
válasz | 2006-11-13 | 00:58
Sziasztok! Szeretn?k tan?csot k?rni... Sz?val a bar?tommal megszak?t?ssal v?dekez?nk,?n nem szedhetek gy?gyszert. De sajnos bel?m ?lvezett.. L?tezik valamilyen m?dszer ami kiz?rja hogy terhes legyek? A v?laszt el?re is k?szi..
 
válasz | 2006-11-13 | 00:01
Szia!

Tapasztalatból írnék most neked, mert úgy gondolom sokkal fontosabb lehet egy olyan emberke vélemények, aki jártas a dologban, mint elolvasni vmit az interneten!

Én szeretek, sőt imádok menstruáció alatt szeretkezni! Ami a legjobb benne: sokkal jobban élvezi a lány ilyenkor az együttlétet; a fura csak annyi lehet az egész dologban, hogy szex után véres lesz a farkad! Ha gumival csinálod, akkor arra kell figyelned, hogy ilyenkor nem igen lesz a lánynak testnedve: sikosítót kell használnod, hogy a surlódást elkerüljed!
De mondok neked egy sokkal jobb dolgot: MENSTRUÁCIÓ IDEJE ALATT NEM SZÜKSÉGES ÓVSZER HASZNÁLATA, NEM SZÜKSÉGES VÉDEKEZNI!!! Ha ismered a menstruáció folyamatát, akkor tudod, hogy nagyon kevés az esélye, a menstruáció alatt történő teherbeesésnek! Max 2 %
Nyugodtan szeretkezhetsz barátnőddel mindenféle védekezés nélkül, és el is élvezhetsz benne a félelem nélkül, mert megnyugtatlak: nem eshet a barátnőd e időszakban teherbe! A ciklus közepe: 1,5-2 hét a legveszélyesebb időszak, és a menstruációs időszak teljesen biztonságos, ami a szexet illeti!
Remélem SATISFACTION választ adtam a kérdésedre! :)
válasz | 2006-11-12 | 23:52
Hogy miért is nem támogatja az állam az ilyen helyzeteket?
Egyszerű a magyarázat: a fogamzás-gátló tabi, és a sürgősségi tabletta egy olyan ("részben veszélyes") gyógyszer, mellyel akár az egészséget lehet tönkretenni! Képzeld el, ha a sürg.tabi csak 300 Ft lenne, akkor a fiatalok dögivel vennék, és nem számitana az ára; igen ám, de abból MAX. 2-öt lehet bevenni egy hónapban! Elfeledkeznének a védekezésről, mondván, vagy eseményutáni...és csak azt használnák, ami helytelen!
Remélem érted, hogy miért nem szabad olcsón adni a készítményeket!
válasz | 2006-11-12 | 22:05
Sziasztok!

Engem az érdekelne, hogy menstruáció alatt lehet-e szeretkezni. Sokat keresgéltem, és azt találtam, hogy nincs semmi akadálya, maximum esztétikai gondokat okozhat, de egy valami aggaszt. A weborvos.hu-n ezt találtam:
" -Hello! Szeretném megkérdezni ,hogy menstruáció alatt is lehet óvszerrel szeretkezni? Előre is köszönöm. Ildi
-Tisztelt Hölgyem!
Lehet szeretkezni, de fennáll a méhgyulladás veszélye.Tisztelettel "
Mostmár nem tudom minek higgyek. Szóval lehet abból baj, ha menstruáció alatt szeretkezünk, vagy inkább várjuk ki a végét?
Előre is köszönöm!
 
válasz | 2006-11-12 | 18:41
nálunk a szitu az volt ,hogy elszakadt az ovszer,ezt a végén vettem észre.A lényeg ,elmentünk éjszaka felirattuk a sürgősségi tabit >>gyógyszertár,kiváltottuk,és 4600ft volt!az állam 5%ban támogatja a gyógyszert.Nah ez a szomorú,nemhogy segitené az állam az olyan fiatalokat,akik legalább felelősséggel elmennek,és megakadályozák,az abortuszt ,a nem kivánt terhességet,hanem jol lehuzzák az embert.Ehhz csak gratulálni tok az államnak.ez szomorú!!!
 
válasz | 2006-11-09 | 20:01
Szia!

Mi már próbáltuk és az elsőnél volt égő érzése bnőmnek, azóta már elment 7 kúp és semmi. Nem volt égés. Az igaz hogy folydogál kifelé, de ami sokat nyomott a latba, hogy óvszerrel nem volt orgazmusa és így "szabadon" sikerült neki eljutni a csúcsra! Neki is és nekem is nagyon zavaró az óvszer, főleg, hogy néha nemigazán akar állni a cerka "munkaruhában"! :-) Gondolkodtunk a tabin is, de álltalában 2-3 alkalom van havonta :-( és így nem érdemes! Majd később lehet róla szó!
Azért köszi a tapasztalatokat!

üdv
kiccsávó
válasz | 2006-11-09 | 20:01
Szia!

Mi már próbáltuk és az elsőnél volt égő érzése bnőmnek, azóta már elment 7 kúp és semmi. Nem volt égés. Az igaz hogy folydogál kifelé, de ami sokat nyomott a latba, hogy óvszerrel nem volt orgazmusa és így "szabadon" sikerült neki eljutni a csúcsra! Neki is és nekem is nagyon zavaró az óvszer, főleg, hogy néha nemigazán akar állni a cerka "munkaruhában"! :-) Gondolkodtunk a tabin is, de álltalában 2-3 alkalom van havonta :-( és így nem érdemes! Majd később lehet róla szó!
Azért köszi a tapasztalatokat!

üdv
kiccsávó
válasz | 2006-11-09 | 19:09
Szia Kiscsávó! Én használtam ilyesféle spermaölő kupot, de szegény barátom nem igazán rajongott érte, azt mondta, hogy nagyon kellemetlen, hogy meleg vagyok belül. De ez az "égés" jelentkezhet a másik félnél is... Nekünk nem vált be, és ahogy elolvadott a kup habzott, meg folyt ki ratam, amit akarsz.
Nekünk nem vált be, de megér nektek is egy próbát.
 
válasz | 2006-11-08 | 10:23
Szia, mi a barátnőmmel mi használtunk Pharmatex krémet. Az elején jó volt, de legutóbb irritációt okozott, úgyhogy vigyázni kell vele.

Annyi a rossz ezekkel, hogy kicsit illúzióromboló, ha spontán kívánjátok meg egymást és úgy akarjátok használni, mert a nagy hév közepette elég rossz, hogy szarakodni kell a krém benyomásával. A kúpnak meg idó kell hogy feloldódjon, úgyhogy az sem éppen spontán. :) És állítólag rossz az íze, úgyhogy ha a szeretkezés után még egy kis orális izgatásra vágysz, akkor jól le kell öblítened a kukacodat!
válasz | 2006-11-07 | 22:51
Szia!

Köszi a választ!
Nézegettem a neten a Pearl-indexet és ott elég jónak számít a helyi hatású fogamzásgátlónál (a pharmatex oldalán néztem), hogy 0.75 a pharmatex Pearl-indexe.
Azt nemtudom, hogy ezekre a dolgokra menyire lehet adni,de én úgy gondolom, hogy ha nem bent élvezek el akkor majdnem, hogy csak nulla az esélye, mert az sztm nagyon nagyon kevés ami bajut akkor!
Azért még várom a tapasztalatokat, mert sztm többen is próbálták, de lehet tévedek! :-)

üdv
kiccsávó
válasz | 2006-11-07 | 20:43
Szia!nemhiszem hogy lecsurgott:)hiszen ha benned élvez el,még az sem biztos,hogy terhes leszel,mert csak a leggyorsabb himivarsejt termékenyiti meg a petesejtet,a petefészekben!ugyhogy nincs miért aggódnod!ha be is folyt,ami nem valószínű,az odáig nem ér fel!
válasz | 2006-11-07 | 20:42
Szia!
én használtam kúpot,és elvileg biztosmságos,de mellette még gumit is használtunk!igy volt a legbiztosnságosabb!de ha csak gumit használtok,és nem történik semmi,szerintem abban is megbízhattok!persze a legjobb a fogigátló!
válasz | 2006-11-07 | 20:42
Ismeri valaki a Logest fogamzasgatlo tablettat???Nekem ezt irta a doki.
Kivancsi vagyok masoknak bevalt.
 
válasz | 2006-11-07 | 18:10
Ha beléd élvezett a barátod akkor azt mondanám hogy félj mert menzesz után 1,5, 2 héttel van a legveszélyesebb időszak. De mivel a hasadra ment sztem tuti nincs gáz. lecsuroghatott....ott van az a hat. szal hga lecsurgott is nemhiszem hogy becsurgott:D elég vicces lett de szerintem érthető. Szerintem nincs miért aggódnod.
válasz | 2006-11-06 | 19:42
Sziasztok!

Érdekelne, hogy annak mennyi az esélye, ha menstruáció után másfél héttel csináltuk, és a hasamra ment, de attól félek, hogy onnan lecsuroghatott.Mennyi az esélye ilyenkor a teherbeeésnek?

Válaszotokat köszönöm!
 
válasz | 2006-11-06 | 07:53
Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy van-e itt valakinek tapasztalata helyi hatású fogamzásgátlókkal, hogy ezek mennyire biztonságosak, és ha ilyen kúpot használunk nbőmmel és sosem benne élvezek el akkor gondolom nagyon de nagyon minimális a terhesség esélye. Nekem még kicsit fura, hogy iylen úton is lehet biztonságosan védekezni!
Akinek van tapasztalata ezekkel kapcsolatban annak örülnék ha megosztaná!

üdv
kiccsávó
 
válasz | 2006-11-05 | 21:29
Nyugi, azért ennyire szerintem nem kell túlzásba vinni a dolgokat. Ha belegondoltok hogy a megszakításos közösülésnek alapból kb 70-75 % a biztonsága, akkor ahhoz hogy valaki teherbeessen pár mp-től, nagyon nagy pech kell. Persze meg van rá az esély, de nagyon kicsi szerintem. Nem mondom hogy csináljátok ezt, de mostmég nyugodjatok meg mert valószínű nem lesz baj, és következőre mielőtt ilyet csinálnátokgondoljatok bele hogy mennyit aggódtatok most is, aztán inkább felhúzzátok a gumit.
 
válasz | 2006-11-05 | 18:41
Ha a teszt negatív akkor nincs értelme orvoshoz menni. Őrizd meg a nyugalmadat és legközelebb figyeljetek jobban!
válasz | 2006-11-05 | 18:18
Megvettem a tesztet,az volt rá írva h egésznap alkalmazhato.Szerencsére negatív lett,de addig vlhogy nem tudok megnyugodni míg meg nem jon.Rendesek vagytok.Jobban fogunk vigyázni és 100% hogy elmegyek orvoshoz.Koszonom!
 
válasz | 2006-11-05 | 17:22
Értem! Hát erről a gyógyszerről még tényleg nem hallottam, pedig naon jártas vok a témába... Én Harmonetet szedek és 5068 Ft 3 havi. De már szedtem Lindynett20-at és Milligestet is és azok ára is kb ennyi volt.
válasz | 2006-11-05 | 15:57
rigevidont szedek!két fajta változata van,van egy olyan,amiben vannak vaspótló tabletták,és van olyan,amiben nincs,és a menstruáció alatt nem kell szedni!amiben van vaspótló,az egy picivel drágább 2000-né,,de amilyet én szedek,az olcsóbb picivel!
válasz | 2006-11-05 | 15:37
Nem akartalak - énrészemről - megijeszteni Téged, csak légy tisztában mindennel, ha netalántán baj lenne!
A 2 hét veszélyes időszaknak számít, ha kisebb hiba becsúszott, akkor szinte biztos a félelmed alapja! Hangsúlyozom, ha becsúszott! Vegyél egy tesztet, és győződj meg magad arról, hogy terhes vagy-e vagy sem!
Bárhogy is alakul, írd meg a végeredményt itt a fórumban, segítünk, ha rosszra fordulna a dolog, íej sokan jártak már hasonló cípőben, és tudnak segíteni neked!
Sok sikert!
válasz | 2006-11-05 | 14:54
Koszonom szépen.
Nem tuom mi tévo legyek,kicsit megijesztettetek.A héten akartam menni orvoshoz tablettát kiiratni,mert ugyanis anyum nem engedte,nem akart velem eljonni.De elmegyek egyedul.Ez már biztos.Én annyira félek,el sem tudjátok képzelni.De tesztet biztos veszek.Ja még annyi h úgy kb. a mens.után 2hét
 
válasz | 2006-11-05 | 13:49
Valóban a négy nap még nem számít késésnek, főleg a te korodban. Stressz, idegesség miatt akár heteket késhet, sőt hónapokat is kimaradhat anélkül, hogy terhes lennél.
Az orvos ráér később is, ha esetleg baj lenne, nem kell fölöslegesen szaladgálni hozzá, megijeszteni szülőt, barátot, mindenkit...
A gyógyszertárban lehet kapni terhességi tesztet, vegyél egyet, olvasd el mit kell vele tenni és minden rendben lesz...
Nem valószínű, hogy néhány másodperctől most teherbe estél volna, de azért jobb megelőzni a bajt inkább, szóval csak óvatosan az ilyen játékokkal!
válasz | 2006-11-05 | 13:31
Bocsi, csak a kérdésre válaszoltam, és a menstruáció késésére nem! Most akkor megtenném!

A menstruáció késése lehet természetes; függ nagyrészt attól, hogy milyen lelki állapotod van, milyen a családdal a kapcsolatod; értek-e a közelmúltban lelki csalódások, esetleg félelmek! A TE esetedben (félelem a terhességtől) eredményezheti a késést, ez természetes. 4 nap még nem nevezhető késésnek! A Menstruáció fog.gátló tablettával állítható be --> SZINTE PERCRE PONTOSAN, HOGY UGYANAKKOR JÖJJÖN MEG! De fiatal vagy még, neked még nem alakult ki igazán a "ciklus"-od! Később nem lesz semmi baj vele!
Amit korábbi hozzászólásomban írtam, tartsd be, és fordulj orvoshoz!!!
válasz | 2006-11-05 | 13:26
Szia Maszat!
Először is meg kell kérdeznem, hogy a ciklus mely időszakában voltatok együtt?! Ez fontos, hiszen a veszélyes zóna a menszesz után 1-1,5 hét, azaz a ciklus felénél!

Néha a kíváncsiság hozza a bajt, és ha lehetek őszinte, akkor elmondom a véleményem!

Az hogy terhes vagy 50% az esély! Az előváladék is tartalmaz(hat) spermiumot, ami elegendő egy fogamzáshoz! Tehát az esetetekre lefordítva: KÖNNYEN MEGESHET, HOGY TEHERBE ESETÉL! Nem kell percig sem csinálni, elég egy-két másodperc míg a makkról a hüvelybe jut a spermium! Ha ilyet csináltok, akkor okvetlenül a szex után ki kell mosni a hüvelyt, alaposan kiöblíteni; ez is csökkenti az esélyét a "baleset"-nek!
De nem kenném az ördögöt a falra, menj el egy orvoshoz, kérd szüleid segítségét ez ügyben, s ha baj van, ők segítenek! (Ne feledd a szüleid akkor is tudomást fognak szerezni az esetleges bajról, ha csak TE magad mész el az orvoshoz, mivel kiskorú vagy és az orvosoknak kötelessége a törvényes képviselőt / szülőt tájékoztatni a gyermekével történtekről! Erről törvény van!)
Máskor jobban figyeljetek oda, vagy ha ennyire mellőzni akarjátok az óvszer használatát, akkor térj át tablettára, és akkor nem kell félned!
NE FELEDD: a fog.gátlás nem játék, ha a jövőd nem akarod megalapozni a közeljövőben, akkor játssz csak a tűzzel, de nem győzöm hangsúlyozni: NEM JÁTÉK! Tartsátok be, ha nem akarsz terhes lenni!
válasz | 2006-11-05 | 12:16
Kérem segítsetek!
Nagyon ideges vagyok mert 4 napot késik és nálam ez szokatlan,csak nagyon ritkán fordul elo hogy pár napot késik.A barátommal idáig mindig ovszerrel védekeztunk és én kíváncsi voltam milyen nélkule.Kiprobáltuk ovszer nélkul de csak pár másodperc,percig lehett így bennem.Az eloválladéktol teherbe lehet esni?Nagyon félek és nagyon rossz eloérzetem van!
 
válasz | 2006-11-05 | 11:30
Lmas köszönöm a választ!

Még egy olyan kérdés, hogy mennyi esélye van annak, hogy a barátom orgazmusa előtt kivette a péniszét és a hasamra ment el, viszont azthiszem a keze is olyan lett és utánna belémnyúlt.
Nos akkor mennyi ilyenkor az esélye a teherbeesésnek?
Azt hallottam, hogy már 1 csepp is elegendő lehet...
 
válasz | 2006-11-05 | 10:34
Black Girl!

Ne játszz a tűzzel! Ha lejárt az esemény utánni, akkor azt dobd ki, írass újat az orvossal!
Ez egy "életmentő gyógyszer" ha úgy vesszük, és a célja, a fogamzás eseményileg az aktus utáni meggátolása!
Az, hogy milyen mellékhatása lenne, nem tudom, megmondom őszintén, de valószínűleg azért van szavatossági ideje, mert valamelyik összetevője hatását elveszíti, és lehet ez a hatás kellene az azonnali menstruáció kialakításához!
Ne sajnált az 5000 Ft-ot új tabira, mert lehet ez az 5000 Ft ment meg a 27.000 Ft-os abortusztól! Nem érdemes..... hidd el!
válasz | 2006-11-05 | 09:12
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy a 72 órás esemény utáni tablettának májusba lejárt a szavatossága.
Kellene, viszont ha beveszem lehet hogy nem hat ez miatt?Vagy egyéb káros következménye lehet ha beveszem?
Lécci valaki adjon tanácsot!Köszi
 
válasz | 2006-11-05 | 06:18
Robyy!
Azt tudni kell, hogy a petesejt és az egész folyamat (menstruáció...stb!) milyen veszélyességi pontokra épül!
A menstruáció lényege a petesejt elhalása, és új képződése! Menstruáció alatt nem eshet teherbe senki (1:1000 esély). A legveszélyesebb időszak a nőnél, a menstruáció után 1-1,5 héttel, akkor a leg termőképesebb a petesejt, és könnyen megeshet a teherbeesés akkor, ha valami "félrecsúszik"! Azt azonban tudni kell, hogy nyugodtan szeretkezhetsz barátnőddel a menstruáció előtt 1-2 nappal, alat és utánna 1-2 nappal; nem látom okát a félelemnek! Maximum nem mész el benne, akkor 100%, hogy nem lesz terhes!
A kérdésedre válaszolva: MAXIMÁLISAN BIZTONSÁGBAN VAN A BARÁTNŐD, nem eshet attól teherbe (az idő, és a cselekvést nézve!) Nyugodj meg! Nekem sokkal durvábbak voltak, és mégis megúsztam mindent! ;) Szerencsére :)
válasz | 2006-11-05 | 06:11
Kedves Reczki!
A gumióvszeres védekezés mindentől megvéd, ha rendeltetésszerűen használjátok, és nem szakad ki az óvszer!
A teblettánál nagyon figyelni kell a bevétel időpontjára és pontosságára, hiszen sokminden ettől is függhet! Ügyelj arra, hogy a kezdeti fázisban várj 1 hónapot (némelyik tabinál 2 hét elegendő, de ha bíztosra akarsz menni: 1 hónap!), és evvel elkerülöd a felesleges félelmeket! Az első tablettás szeretkezés nagyon fura lesz, mert nagyon félni fogsz, és úgy fogod majd várni a menstruációdat, ahogy eddig még soha! :)
Másik fontos dolog: ha hasmenésed van / hánysz, akkor a tabletta hatása semlegessé válhat, és a védelem megszűnik: mindenképpen óvszertt kell használni iylenkor a szeretkezésnél! Ha régebb óta szeded a tabit, akkor nem lesz gond, de a "kezdeti fázis" elég veszélyes még! Ügyelj a tabi bevételébek pontosságára, és nem lehet baj! ;)
válasz | 2006-11-05 | 00:27
ha nem szakad el a condom, akkor nem :-))))))))))
válasz | 2006-11-04 | 23:12
nos,koszonom a sok valaszt:)Yasmin-t irt fel a doki,egyfazisu...amugy a cisztamra kell szednem a hormontartalma miatt,szoval akkor jobb ha egy honapot tuti varok:)de ha elkezdem szedni es kozben van szexualis kapcsolatom,persze gumiovszerrel is vedekezek,akkor ez nem befolyasol semmit azon hogy a tabletta hogyan hat?nemde?
 
válasz | 2006-11-04 | 21:54
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: barátnőmet a makkommal próbáltam izgatni és be is tettem max.1-2 cm-re egy pillanatra.Közben megtöröltem a makkomat,de a legelején nem.(az egész a menzesze után 1 nappal történt,nem tudom,hogy van-e jelentősége ennek) Mennyi esélye van annak,hogy teherbe essen?Kérlek nyugtassatok meg,hogy nem lesz baj!Előre is köszi a választ!
 
válasz | 2006-11-04 | 21:08
Sziasztok!
Lehet h hülyeséget fogok klérdezni, de szeretnék tisztában lenni néhány dologgal. MOst kezdtem el a Lindynette20-at szedni...az első 21tablettát már bevettem, de nem értem hogy pontosan hogyan kellene megjönnie, mert a papír azt írja hogy hét nap után kezdjem el újra szedni, akkor is ha a vérzés nem állt el....de nem pont akkor kellene megjönnie?28 napra?Vagy csak én értelmeztem félre?Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném
 
válasz | 2006-11-04 | 20:47
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy a 72 órás esemény utáni tablettának májusba lejárt a szavatossága.
Kellene, viszont ha beveszem lehet hogy nem hat ez miatt?Vagy egyéb káros következménye lehet ha beveszem?
 
válasz | 2006-11-04 | 19:57
Milyen gyógyszert szedsz?
válasz | 2006-11-04 | 14:02
Szia Reczki!
Én egy hónapot vártam,azt javasolta az orvos!de orvásnál irattad fel?vagy máshol is lehet?mert ha nem akkor anélkül ne szedd be,amig meg nem vizsgál az orvos,hiszen ő irja fel alkatra,és ő választja ki a megfelelőt,és majd ő elmondja,hogy mit hogyan csinálj!
válasz | 2006-11-04 | 14:00
Szia!nen haragudj,de én 2000 ft-os fogamzásgátlót szedek,és még ismerek többet is ami ennyibe kerül,ezt használták a régebbi időkbe is!az orvosom irta fel,őneki van egy listája amin az összes fogigátló fel van irva árral együtt!
válasz | 2006-11-04 | 03:33
Szia

Ebben a témában nem kielégítő a tapasztalatom, de ez gyógyszer függő

Én azt szűrőm le a problémádból, hogy nem gnőgyógyásznál írtattad fel az fogamzásgátló tabblettát, hisz a gyógyszer kiválásztását egy vizsgálat előzi meg

mindenképp fordulj előtte orvoshoz
válasz | 2006-11-03 | 22:23
kerdes:most fogok ELOSZOR fogamzasgatlo tablettat szedni(18 vagyok),es lenne par kerdesem:mennyi ido elteltevel all be a hatasa,marmint mennyi idonek kell eltelnie ahhoz hogy ne eshessek teherbe?milyen mertekben ved?(pontos szedes mellett)ha mar az elso beszedett tabletta utan sexualis kapcsolatom lenne,akkor teherbe esnek nemde?mennyi az az optimalis ido amit varnom kell...valaszotok elore is koszonom
 
válasz | 2006-11-03 | 15:31
Szia!

Én úgy tudom h az egyes színeken belül a sorrend mindegy, de olyan sorrendben szedje a színeket ahogy a nyil mutat! Ez olyan mint az egy fázisúnál: ott is mindegy a sorrend (ott ugyebár mindegyik egy színű)! Remélem érthetően kifejeztem magam! ^^
válasz | 2006-11-03 | 15:01
Sziasztok!

Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a Millgest tablettában az egyes színeken belül különbözik-e a hatóanyag mennyisége? Mert a barátnőm a második színt (fázist) a másik végén kezdte... Szerintem nem, de hátha valaki okosabb nálam!

Köszi&üdv!
 
válasz | 2006-11-02 | 20:40
Már bocsi, de 2000 Ft-ért csak egy gyógyszert tudok, az pedig hivatalosan nem is fogamzásgátló, csak a mellékhatása az és arra van támogatás azért ilyen olcsó (csak most nem jut eszembe a neve)! A fogamzásgátlók átlagosan 4000-6000 Ft között vannak, amit én is drágának tartok! De mi pl úgy oldjuk meg a Szerelmemmel, h felét Ő felét én fizetem!
válasz | 2006-11-02 | 19:04
Szia Darklady!figyu,vannak olcsóbb és drágább gyógyszerek,ez személyfüggő,lehet hogy a te alkatodhoz a drágábbat kelle szedni,ezt az orvos mondja meg!nekem először 5000 ft-os gyógyszer irtak fel,ami megszűnt,és most szinte ugyanolyat szedek 2000 ft-ért,ami szerintem 3 havonta nem sok,mert igy legalább nem esik meg a baj.....az pedig hogy kevesebb lenne a terhesség,ha tabit szednének,az nem ezen múlik,mert mindenki tudna megfelelően védekezni,ha akarna,vannak ugyanolyan jó fogigátlók,mint a tabi,de ez a legpraktikusabb......sok fiatal nagyon felelőtlen....ezen csúsznak be a nem kívánt terhességek,nem a tabi ára miatt!
válasz | 2006-11-02 | 19:00
Szia Rency!szerintem is nyugodtan használhattok gumit,az elején mi is azt használtunk,a tapasztalatlanságtól ne félj,mert mindegyikünk szűz volt:)és minden jól alakult!az a lényeg,szeressétek egymást,ha pedig nagyon félsz a gumitól,akkor használj spermiumölő kúpot melléje....és igy biztos lehetsz mindenben!
válasz | 2006-11-02 | 17:50
Sziasztok! én j vagyok itt,de egy ideje már nézegetem a fórumot, én tabit szedek,csak azt nem értem miért kell ilyen drágán adni? :( lehet olcsóbb és akkor talán többen használnák és nem lenne ennyi abortusz,vagy csak én vagyok naiv? :S
 
válasz | 2006-11-02 | 14:27
Kösy szösz!Sztem ma megpróbáljuk megint.nagyon figyelve a felhelyezésre.puszi neked!
 
válasz | 2006-11-02 | 13:46
Szia!
Tudom nem engem kérdeztél,de sztem én is megtudlak nyugtatni.
A gumi megvéd minden kellemetlenségtöl,ha jól használjátok.
Kutakodo nagyon jó tanácsot adott a gumi használatához pár topikkal ezelött.
Próbáljátok megfogadni a tanácsát,akkor nem lesz gond a kiszakadással.
Mi évekig használtunk gumit anélkül,hogy problémánk lett volna belöle.
De ha ennyire féltek a balesettöl akkor inkább csak pettingeljetek,mig nem szeded a tabit.
Az is több a semminél:)
válasz | 2006-11-02 | 13:26
Kösy Judy a megnyugtatást!Csak az a baj,h emiatt nem merem gumival csinálni,csak ha tuti biztos fogamzásgátlót szednék,hamarosan elkezdem,de addig mi lesz?
nem bírom sex nélkül,iszonyatosan kívánjuk egymást.A gumit se tudom,h biztosan jól húzom e fel,egyikőnk sem tapasztalt:Sés ez nagy baj,ugye?szted merjek használni gumit?
 
Új hozzászólásFórum

Maszturbálás
2018-07-21 - 17:51

Pornográfia
2018-07-12 - 11:38

Biszexualitás
2018-06-23 - 08:37

Merevedési zavarok
2018-05-10 - 10:17

Segédeszközök
2018-04-22 - 17:20

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2018-04-05 - 19:29

Anális szex
2018-03-25 - 08:59

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-02-25 - 18:36

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Erotikus játékok
2018-02-04 - 10:53

Beszélgetünk
2018-01-26 - 04:35

Szexuális nevelés
2018-01-23 - 22:17

Orális szex
2017-12-19 - 22:38

Láb, harisnya és tűsarok
2017-10-23 - 10:12

Barátság extrákkal
2017-02-08 - 14:54

Szüzesség elvesztése
2017-01-12 - 15:35

A méret a lényeg?
2016-10-10 - 16:32

Hűtlenség, megcsalás
2016-08-05 - 18:22

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Nemi betegségek
2016-02-16 - 12:54

Női orgazmus
2016-01-02 - 12:04

A terhesség első jelei
2015-09-14 - 22:41

Nők szexuális problémái
2015-03-12 - 14:06

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Homoszexualitás
2014-03-10 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Szex különleges helyeken
2013-07-30 - 12:37

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Menstruáció
2013-01-06 - 18:25

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41