szexualitas.hu logo
Regisztráció | Belépés
főoldal cikkek fórum szavazó
FÓRUM

Fogamzásgátlás


Új hozzászólás

Segítõ
válasz | 2005-03-17 | 15:41
Fru, mint mondtam, a nőgyógyász azért lenne fontos, hogy a szervi okokat kizárhassátok, bár ha benedvesedsz, akkor nagy baj a testeddel elvileg nem lehet (ezt sem én, sem más így eldönteni nem tudja). A szexuálpszichológus pedig a lelki okokkal foglalkozik, gyerekkori traumák, tudatalatti szorongás... stb.
A nőknél az orgazmushoz való eljutás egy tanulási folyamat eredménye, ami mindenkinél más és más hosszúságú. Ha viszont kívánod a szexet (ez esetben a maszturbálást), akkor előbb-utóbb mindenképpen sikerrel kellene járnod. Ha ez nem történik meg, marad a doki.
 
Segítõ
válasz | 2005-03-17 | 15:35
Na igen. Tény hogy a magyar egészségügy helyzete napjainkban eléggé szörnyű. Viszont biztos vagyok benne, hogy aki orvoshoz fordul, meg fogja kapni a szükséges kezelést. A hálapénzről annyit, hogy lelkiismeretlen szemétládák mindig voltak, vannak és lesznek. Ugyanakkor gondolom nem az orvosok kezdték el, hogy ugyan adjon már nekem előre 100 000 Ft-ot, mert ha nem, hagyom meghalni a műtőasztalon... hanem a betegek. Maguknak köszönhetik a kialakult helyzetet.
A szegedi kórház példája... na igen, akit bővebben érdekel, az "kis számok statisztikája" illetve "csoportosítási illúzió" címszavak segítségével utánakereshet, hol a hiba ebben az érvelésben. Az egészségügyi intézetekben ugyanis nem a tévedés, orvosi műhiba... következtében elhunytak száma az alacsony (ez akár több tucat ember is lehet évente), hanem annak a valószínűsége, hogy valaki ilyen probléma miatt haljon meg... a sok millióból. Az, hogy egyszer megtörtént egy ilyen szörnyűség, pontosan azt jelenti, hogy az egészségügyben dolgozók kitűnően végzik a munkájukat, mivel ha másképp lenne, akkor ilyen esetek évente előfordulnának. De még ha így is lenne (ami persze elfogadhatatlan) akkor is jelentősen kissebb az esélye, hogy egy sebészprofesszor keze alatt pusztuljon el valaki a vakbélműtét során, mint hogy egy telefonos/internetes távgyogyító (emberhülyítő emberiségellenes kuruzsló) távgyogyítása alatt.
Szóval én hazánk kitünően képzett, nagytudású orvosai mellett teszem le a voksomat az egészségügy anyagi helyzetétől függetlenül.
 
Fru
válasz | 2005-03-17 | 15:28
Segítő a női orgazmus topicban elküldött orvoshoz. Normális? Orvoshoz akkor kellene mennem, ha lelki gondjaim lennének és nem lenne nedves a puncim. Én csak a gyakorlatot nem tudom, hogy lehetne igazán jó magamnak????
Kérem, hogy aki tudja ezt, fogalmazza meg itt nekem, vagy akár a női orgazmus topicban, nem hiszem, hogy ezzel orvoshoz kellene mennem, mert tapasztalatlan vagyok és azt sem, hogy az orvos elmondaná, mit csináljak. Megmutatni a normális oprvos nem fogja elmondani szintén csak azt tudja, amit ti! Akkor mit is kell az orvosnál keressek?
MM
válasz | 2005-03-17 | 14:27
és mégegy apróság:

Jelentkezzen az, aki úgy gondolja, hogy a mai magyar egészségügyben gondos ellátást kaphat az, aki pl. egy nőgyógyászaton másfél órát áll sorban, majd ha bejut az "orvoshoz" kb. öt perc alatt megvizsgálva, tanácsokkal, gyógyszerrel ellátva kijön.


Mert ezért kár még felkelni is. Főleg úgy, hogy ha még a köpenyzseb is jó nagy a hálapénznek.
Mert, ahhoz viszont értrnrk az orvosnak nevezett sintérek. Máshoz nem nagyon.

Aztán, mint Szegeden, a vakbeles betegnek megoperálják az agyát, az agydaganatosnak meg a vakbelét. Most mindketten halottak. Ha elkerülik a szegedi kórházat, talán még mindkettő él.
Szóval, erről ennyit.
 
MM
válasz | 2005-03-17 | 14:21
1 ideje boldog srác!

Látod, rátapintottál a lényegre!

Ha valakinek valamilyen gondja van egészségügyileg, akkor elmegy orvoshoz.
Ha teheti, ha nem akadályozza meg ebben a szégyenérzete, a környezete, vagy valamilyen olyan akadály amit nem tud vagy nem akar leküzdeni.

Aki meg nem fér ebbe a kategóriába, vagy csak egyszerűen olyan mértékben utálja az orvosokat mint én (egyébként nyilvánvalóan nem véletlenül, merthogy mindennek oka van), nos akkor kérdez, laikustól, baráttól, vagy akár itt.

És pontosan ez a lényeg: kurvára egyszerű azt válaszolni: menj orvoshoz. De akkor mit keres itt?

Azt keresi, hogy az egyébként lelkiismeretlen, tudatlan, alulképzett, mennyiség és nem minőség alapján fizetett, orvosnak nevezett sintérek helyett valami értelmesnek tetsző megoldást, választ kapjon a gondjára.

Tehát: itt nem válasz az, hogy menj orvoshoz!Üdv: MM
aggódó srác
válasz | 2005-03-17 | 13:23
Látom nem sokan válaszoltak a fogamzásgátló tablettával kapcsolatos kérdésemre. De addig is kiegészíteném azt: barátnőm most volt beteg, valami influenza szerűség, de gyógyszer (antibiotikum) nélkül sikerült átvészelnie. Közben persze szedte a fogamzásgátlót. Szerintetek egy ilyen betegség/megfázás mennyire befolyásolja a tabletta hatékonyságát?
 
bagira
válasz | 2005-03-17 | 11:11
1ideje boldog srác figyelmébe:

Naptár módszer (Ogino-Knauss módszer)

A menstruációs ciklus ismeretében a termékeny és terméketlen napok nagy valószínûséggel meghatározhatók - legalább 8 hónapon át rendszeresen vezetett - menses naptár alapján. A legrövidebb ciklusszámból ki kell vonni 18 napot, a leghoszabb ciklusszámból pedig 11 napot.

A kapott eredmények közötti napok adják az illetõ nõ menstruációs ciklusában elõforduló termékeny idõszakot. Pl. ha a legrövidebb ciklus 24 napos volt (24-18 = 6 ).

Ha a leghosszabb ciklus 32 napos volt ( 32-11 = 21).

Tehát a termékeny napok: a menses 6 - 21. napjai közé esnek.

Csak ezzel a módszerrel védekezni nagyon veszélyes. Magas a teherbeesések száma. Ma már sokféle, biztonságosabb védekezési módszerrõl tudunk, a "naptár módszert " önmagában nem célszerû alkalmazni.

http://www.szexualitas.hu/eva/fogam/egyeb.html
1ideje boldog srác
válasz | 2005-03-16 | 22:11
Na mostantól nem szólok bele semmibe...mind a kettőtökkel szimpatizálok :D
Inkább csak röhögök a szépen bújtatott élcelődéseken :DDD
Na még ennyit hozzászólok: gondolom azért kér ilyenben tanácsot valaki,mert fél elmenni a dokihoz.Bízik abban,hogy valaki tud itt neki segíteni.Aki pedig itt tanácsot ad,azt pusztán segítő (hehe) szándékkal teszi,a saját tudásának,tapasztalatainak megfelelően.
És mi van,ha a só MM esetében(nem neki,hanem a párkapcsolatában) bevált a folyásra?Remélem itt mki világosan látja,hogy nem akarok belekontárkodni,lövésem sincs az egészről.
Próbáljatok meg elfogadni a másikat/megtűrni egymást.Így jobb lesz mindkettőtöknek.Bár én jól fogok szórakozni...amíg ez tart...

Sziasztok,

J

U.i.:A naptármódszer valaki vázolja fel nekem!Pusztán a kíváncsiság hajt.Előre is Köszönöm.
 
Segítõ
válasz | 2005-03-16 | 16:37
1ideje boldog srác - A helyesírási hibák fikázásával kapcsolatban igazad van. Elnézést.
 
Segítõ
válasz | 2005-03-16 | 16:33
Hogy orvososdit játszasz a fórumon, és megpróbálsz lejáratni a süket szövegeddel, miközben menekülsz a fájó igazság elől, az a te magánügyed, az viszont már nem az, hogy ezzel másokat veszélybe sodorsz. A komplexuasaidat egyébként valahol máshol kéne kiélned kéne kiélned.
Még nem válaszoltál a kérdésemre... szóval hogyan is öli ki az antibiotikum a természetes hüvelyváladékot?1ideje boldog srác - az effajta (gondolom, abban megegyezünk, hogy egyátalán nem szakszerű) tanácsadás veszélyesebb, mintha semmi sem történne, akkor ugyanis az illető előbb-utóbb belátja, hogy orvosi segítségre szorul... így viszont addig húzhatja a dolgot, esetleg a jótanácsokban leírtakat próbálgatva, hogy a kis bajból nagy baj lesz és az orvosnak nehezebb dolga lesz. A segítségnyújtás és internetes tanácsadás ilyen formájának abban kell kimerülnie, hogy a helyzetről átadjuk az összes általunk ismert információt (nem a probléma kezelésére vonatkozó világmegváltó ötleteinket), miközben próbáljuk oldani a feszültséget és rávenni az illetőt, hogy forduljon szakemberhez, azaz orvoshoz. Ha az orvos esetleg éppen tengeri sót rendel (bár ezt nem tartom túl valószínűnek), hát áldásom rá. Ha viszont ezt egy egészségügyi téren képzetlen, laikus teszi, akkor abból súlyos helyzetek is adódhatnak.
 
1ideje boldog srác
válasz | 2005-03-15 | 18:34
Na ezek is azok a részek,amikor jobb,hogy nem a vicclap.hu-ra megyek!Itt eddig sokat tanulhattam,tapasztalatot gyűjthettem.Segítőnek annyiban(és csakis annyiban...)van igaza,hogy egy ilyen témában,ha elsőre,másodjára nem talál megoldást,akkor jobb,ha az orvost keresi fel.Szerintem az,akinek ti mindketten tanácsot akartatok adni nem próbált ki semmit.MM valószínű konyít valamit hozzá, már egy párszor engem is ellátott jó tanácsokkal.Nem kell lehurrogni a másikat,ha tanácsot igyekszik adni--->Segítő!
Remélem azért itt marad abba a vita,mert kezdett gyerekessé fajulni (helyesírási hibák fikázása),és nem a 16-18 éves (kikérem magamnak :D ) hanem az ovis szintre.
Peace

J
 
MM
válasz | 2005-03-15 | 17:22
Látod, Segítő, Te tényleg hülye vagy.

Azt hiszem, Te kb. lehetsz úgy 16-18 éves, és még nőt nem láttál közelről, viszont maszturbálás közben olvasgatsz különféle ismeretterjesztő álkönyveket. Ez itt a baj, tehát részemről ezt a vitát lezárom Veled, de CSAK Veled. Bárkivel hajlandó vagyok beszélhetni, vitázni, akinek van TAPASZTALATA, és tudja miről, és mit ír. Te sajna NEM tartozol ezek közé.
Itt azért annyit had jegyezzek meg, akit ténylegesen érint és érdekel a táma, az már mailon megkeresett. És nem azon a mailon, amire Rata B. Dániel sorstársad ( vagy Te)kb. 100 levelet zúdított, hanem azon, amit azokkal használunk akik tudják miről beszélnek. Nem csak a női magazinokból meg az anyukától elcsórt orvosos könyvekből, és a többi.


Üdv:

MM


(épp a fentiek miatt, viszont egy orvos meglátogatása a részedről érdemes lenne...:)

(és itt kell megjegyezzem, gyógynövényüzletekben kapható az erősebb folyásra alakalmasan használható tenheri só is, és termálvízből kivont só is, hogy mást ne is említsek, pl. a Sárvári Termálkristály, ami egy sós-kénes kivinat, kifelyezett nőgyógyászati célokra. Tudatlan barátom...)
Segítõ
válasz | 2005-03-15 | 15:08
Ha én vagyok hülye, áruld már el nekem, hogy hogy lehet kiölni a hüvelyváladékot? Mert ha ezt papírra veted, szerintem orvosi Nobel-díjat kapsz majd érte.
A sós víz és egyéb huncutságok helyett pedig mindenkinek a szakszerű orvosi kivizsgálást és kezelést tudom figyelmébe ajánlani.
 
MM
válasz | 2005-03-14 | 17:38
Segítő!


Attól mert én el-elütök egy-egy betűt, Te még akkor is hülye maradsz!

Ami pedig a "tudós doktorokat" illeti:

egy kis folyásra szó nélkül felírnak antibiotikumot, meg hüvelykúpot. aztán, mikor elfogy az adag, a folyás kezdődik előről, közben pedig a természetes hüvelyváladékot kiöli. Szóval, folyással irány a doki????
Nagy marhaság.

Inkább egy kis sós vizben fürdés, pl. a tengerparton, de ha az messze van, akkor a kádba egy fél kiló tengeri só is megteszi. Csodát művel a dolog...


Segítő: rajtad viszont már ez sem segít.....
aggódó srác
válasz | 2005-03-14 | 14:58
sziasztok!

fogamzásgátló tablettáról lenne kérdésem. Barátnőm már két hónapja rendszeresen szedi, de én ennek ellenére még nem mertem gumi nélkül csinálni. igazából félek is, hogy a tablettától is összejöhet a nem kívánt terhesség, és a leányzóban se bízok annyira, hogy tuti rendszeresen szedi-e, mivel ő szerelemes belém, de én belé nem, ezért mindig azzal tuningolom az idegrendszerem, hogy biztos egy gyerekkel akarna megtartani magának.
Szóval kérdés: HA tényleg rendszeresen szedi, akkor ha kipróbáljuk gumi nélkül, kb hány %-os az esély a terhességre? Amúgy én még soha egyetlen bnőmmel se mertem gumi nélkül csinálni, valahogy rettegek a terhesség gondolatától, és mindegyikkel kapcsolatban bizalmatlan voltam.
 
Segítõ
válasz | 2005-03-14 | 12:59
Kritizálni már tudod a másikat a három diplomáddal, most már csak gépírni kéne megtanulnod te világ megváltója.
 
Merengõ
válasz | 2005-03-13 | 22:30
Hahahahhaha! "az orvos vállán felelősség is van" - ez jó. Javaslom beszélj egyszer egy kórboncnokkal - majd mesél Neked egy-két érdekes történetet a műhibákról. :)

Amúgy teljesen egyetértek azzal a megállapítással, hogy Mia-nak el kéne kajtatnia egy dokihoz. Egyébként vannak nagyon kedvesek és segítőkészek - komolyan! Volt, hogy elmentem kezelésre, (nem volt sok beteg) aztán egy csomót beszélgettünk, meg kaptam ajándékba egy könyvet, mert látta, hogy érdekel a téma! Aztán van amelyikkel nagy viccmester!
Haha - kérdeztem, hogy "doktor úr, kb. mikorra gyógyulok meg?"
Erre Ő:
"Viccel? Olyan nincs, hogy egészséges ember, csak olyan, hogy rosszul kivizsgált beteg!" Brühahhahahahha!
Ehhez tuti visszamegyek még valami ürüggyel. :)
És még van egy csomó jó sztorim - szóval már csak poénból is érdemes elmenni. :)

Üdv.:
Merengő
MM
válasz | 2005-03-13 | 19:24
Segítő!

Annyira hülye vagy, hogy ha a hülyeség növesztene, úlve nyalnád a holdat....

MM
 
Segítõ
válasz | 2005-03-11 | 22:38
Mia, nézd, ezen a fórumon úgysem találsz diplomás nőgyógyászt, legfeljebb olyan gumicsizmásat... szóval talán keress fel egyet a maga teljes valójában, ahelyett, hogy itt cseszed az időd egy rakás idiótával, akinek fingja nincs a témáról és a legkevésbé sem érdekli, hogy a tanácsai milyen hatással lesznek rád, mert ugye, ha esetleg beledöglesz egy komolyabb fertőzésbe, gyulladásba, vagy tudomisén, itt annyival elintéznek, hogy milyen szép temetésed volt és mennyire sajnálnak. Ellenben az orvos vállán felelősség is van, és bár tény, hogy ők is hibázhatnak, mégis szignifikánsabban kevesebb ember pusztul el azok közül, akik orvoshoz fordulnak, mint azok közül, akik egy internetes fórumon próbálják kezeltetni magukat olyan emberekkel, akiknek a szakmai tapasztalata és felelőssége nullával egyenlő.
Ha ezek után még itt próbálsz diagnózist felállíttatni a problémádra, akkor jobb, ha bevonulsz pár hétre egy szanatóriumba, gyógyszeres kezelésre... mert ugyan lehet, hogy a folyásod normális, de ugyanannyira lehet az is, hogy nem és ezt egy fórumon keresztül sem egy orvos, sem 10 orvos, de hiszed vagy sem, még a 100 tagú cigányzenekar sem tudja megállapítani.
 
MM
válasz | 2005-03-11 | 21:36
És mégegy apróság:

folyás nélküli nő NINCS!

Akiezt állítja, nemes egyszerűséggel hazudik.

MM
 
MM
válasz | 2005-03-11 | 21:35
Mia!

Azt hiszem, tényleg jobb, ha orvoshoz mész! Csak ne nőgyógyászhoz menjél (annak semmi értelme és feleslewges az esetedben), hanem diligyógyászhoz!

Hogy nyakalhatsz be ennyi baromságot, mint amit néhány előttem szóló elsütött?

Térj már észre!


Üdv: MM

(mm@mafia.hu)
Mia
válasz | 2005-03-11 | 19:27
Tehát, beteg vagyok, ez biztos? Nem lehet, hogy ez a hüvelyváladék valamilyen izgalmi hatásra vagy természetesen így termelődik? Az nem lehet, hogy másnak is problémája ez?
Ki az az orvos? Akkor írj elérhetőséget, ha beteg vagyok, megyek.
bizsi
válasz | 2005-03-11 | 19:20
Szia Mia!
nagyjából belenéztem a kérdéseidbe: semmilyen folyás nem természetes. nem kell megijedni, hisz ennek sok minden lehet az oka. (amúgy is vannak bacik, elég ha egy icipicit megszaporodnak). ami a nógyógyászt illeti, el lehet és el kell menni....ne irtózzatok az orvostól, sok mindent meg lehet előzni, kezelni...persze, előbb érdeklődj, milyen orvoshoz menj (én a legdrágábbhoz, legismertebbehez járok, de legalább bízom benne)....még egy tipp: ne menj bármilyen tanács után...itt elhangzott egy-két....fura tanács is...
az viszont okos volt, hogy ezeket anyuddal is megbesz ha olyan a kapcs...persze már elég nagy vagy ahhoz, h saját magad is elmenj egy dokihoz....
és igen, fürdőhelyiségről nagyon könnyű elkapni bármit...
 
Mia
válasz | 2005-03-11 | 18:42
Igazán köszönöm a segítséget!
A butaságot visszautasítom!
Segítõ
válasz | 2005-03-11 | 16:24
Mia, kérlek menj el egy orvoshoz ezzel, ahelyett, hogy egy lepukkant fórumon kérsz távdiagnózist laikusoktól.
 
Ministry
válasz | 2005-03-11 | 14:47
Mia te honnan pottyantál ide, hogy ennyi mindenről nincs semmi fogalmad???! Hát ha máshol nem, akkor biológia órán az emberi testnél, biztos, hogy van ilyen fejezet és legalább a leg alapvetőbb kérdésektől megkímélhetnél minket. Ahogy így visszaolvastam a dolgokat amiket írtál, elég elszomorító, hogy ennyi mindenről nem tudsz még.
Miért nem anyukádat zargatod az ilyesmivel?
Ezeket amiket itt most leírtam ne vedd sértésnek, de bennem már felment a pumpa, hogy ilyen kis buta vagy.
Na mindegy!
(Remélem most nem haragszik meg rám senki. :-) )
 
1ideje boldog srác
válasz | 2005-03-11 | 00:24
Miért van az,hogy csak nekem nem válaszolnak?
 
Mia
válasz | 2005-03-09 | 14:58
Ebben biztosra mész vagy csak mondod? Az utóbbi időben, pár évben sokat voltam fürdőben és félek, hogy annak ez az eredménye, hogy kellemetlen a szag és bizony nedvesség......Tehát, ez normális és csak a hormonok működnek? Mikor fog ez csökkenni, illetve el fog múlni?
Gondolod, ha bekenem magam Lactaciddal, akkor ez megszűnik?
Mia
válasz | 2005-03-09 | 14:55
Köszi!
Mia
válasz | 2005-03-09 | 14:54
Ezzel azt akarod mondani, hogy a fiatal nőknél ez a rák, méhnyakrák tünete???
MM
válasz | 2005-03-08 | 20:58
Mia!

A Te korodban a fokozott folyás teljesen normális!
Ha sárgás akkor is.

De, ha zavar, a gyógyszertárakban kapható kb. 100 féle tejsavas hüvelykúp, pár nap és elmúlik.
De ha viszolyogsz a kúptól, vegyél pár deci tejsavat és öntsd a fürdővizedbe!

MM
Segítõ
válasz | 2005-03-08 | 19:53
A linkek végénél a .jpg -re figyelj oda, ne legyen üres hely a j és a pg között... egyébként 404-es hibát ír ki... nem tudom, hogy miért, de ez van.
 
Segítõ
válasz | 2005-03-08 | 19:49
Nem cuki emberek, gyakorlott orvosok.
Hogy van-e olyan orvos a nőgyógyászon kívül, ahová akkor is elmennek az emberek, ha semmi bajuk? Van. Én pl. évente 2x elmegyek fogorvoshoz, akkor is, ha látszatra minden rendben. Hogy mit fognak veled csinálni, azt előre közölni szokták, ha meg nem, meg kell kérdezni.
Ha nem mész, nem mész, te tudod.
Tényleg olyan szörnyű lenne ez számodra?:
http://www.phac-aspc.gc.ca/slm-maa/slides/exam-test/images/8lav56.j pg
http://www.phac-aspc.gc.ca/slm-maa/slides/exam-test/images/her109.j pg

Egyébként ez történik ilyenkor:
http://www.mhhe.com/socscience/sex/common/ibank/ibank/0038.jpg
http://www.healthsquare.com/fgwh/wh1c0502.jpg
A hüvelytükör meg így néz ki (van sokkal vékonyabb is, amivel valószínűleg meg tudnak nézni annak ellenére is, hogy szűz vagy):
http://www.hksccp.org.hk/pictures/speculum.JPG

Ezt az oldalt meg érdemes átolvasnod (talán a legjobb ismeretterjesztő oldal a témában és nem csak vaginizmusban szenvedőknek):
http://www.vaginizmus.hu/


 
MaN
válasz | 2005-03-08 | 16:23
Na igen. Nem értek a nőgyógyászathoz, de szerintem nem kell tőlük félni, ezzel viszont biztosan elmennék hozzá.
Nemrég én is jártam urulógusnál. Találtam egy csomót az egyik herém mellet, és vagy egy évig nem mertem elmenni. Naná, hogy rögtön rákra gyanakodtam. Paráztam, hogy mit csinálhat velem. Aztán rávettem magam, benéztem hozzá, jól megmogyorózott (:-)) És kiderült, hogy semmi gáz, csak egy ciszta. Elhihetitek, a dokiktól nem kell félni, és hülyeség, hogy csak akkor kell hozzájuk fordulni, ha valami baj van. Ha valami gyanúsat észleltek, emi nem múlik el egy-két hét alatt, meg kell mutatni egy szakorvosnak és kész. Meg nem esz. Azért nézd meg, hogy van-e rajta nadrág. (Vicc volt, lesz rajta.)
 
Mia
válasz | 2005-03-08 | 15:56
Mondjuk....ih.ih....a bugyimon mindig van sárgás, fehéres nedvesség, ez ugye nem normális? Attól félek, hogy valami fürdőben kaptam el valamit....Jaj. 17 évesen lehet ilyen, hogyha nem mentstruálsz....?
MM
válasz | 2005-03-08 | 15:50
Mia!

Én egyetértek Veled!

Ha valaki egészséges, nem is akar gyógyszert szedni, akkor miért menne orvoshoz?
Más orvoshoz sem jársz azért, hogy csak menjél! Akkor miért pont a nőgyógyász lenne az? Főleg fiatalon.
Ilyen alapon a férfiak is járkálhatnának urológushoz. Minek? Kérdem én?
Mia
válasz | 2005-03-08 | 15:11
Persze, igazad van, csak félek, mert még nem voltam és baromi szokatlan lesz. Én nem kattogok rajta, csak arrakértem valakit, hogy részletesen írja le, mi fog történni. Ez már csak nem baj????

MM azt írta, ne bízzak a nőgyógyászokban, Te azt írod, hogy cuki emberek. Most mi az igazság? Ahány ember annyi féle.
Ismerettségi körömben azonban van tapasztalat, hogy kurva sok pénzt elkért kurva privát helyen és a lány majdnem ottmaradt a kezei között, mert ő elcseszte a szülést és jött a rengeteg baj, ami normális esetben távol marad..A nőgyógyász miatt, igen!!!!!!!!
Érted, hogy miért félek tőlük? Ha nem muszáj, nem mennék és taln ez így normális is. Döntésképes vagyok, tablettát nem akarok szedni, tehát, mi okom lenne elmenni?: Nem megyek, mert végiggondoltam az egészet és nem éri meg a kellemetlenséget, hiszen nem szülni akarok és nem is tablettát szedni. Eldöntöttem.
Ha szerinted nem helyesen cselekszem, akkor írd le légy szíves.
MM
válasz | 2005-03-08 | 10:57
Ha gondosan elolvasod a bogyód dobozában található papírt, akkor azt fogod benne találni, hogy VAN VÉDETTSÉG.

És ez így helytálló is.
mz/x
válasz | 2005-03-08 | 10:13
Lenne egy kérdésem: Fogamzásgátló tablettát szedek, rendszeresen szokott megjönni, nem tart 7 napig, de a bogyót ugye mindig csak a 8. napon lehet elkezdeni szedni. Na most ezzel teljesen tisztában is vagyok. De az alatt az idő alatt amikor még nem szedem a gyógyszert , de már elmúlt a mensesem akkor is van védettség?
Huh, remélem érthető volt a kérdés...
A válaszokat előre is köszi!
 
MM
válasz | 2005-03-08 | 08:20
Kedves Mia!

Eszedbe ne jusson bízni a nőgyógyászban!!!!!!!!!!!!
 
Segítõ
válasz | 2005-03-07 | 21:44
Kedves Mia, jobban meg kéne bíznod a nőgyógyászokban, ők ugyanolyan orvosok, mint bárki más, mondjuk a fül-orr gégészeten, vagy tudomisén. Elsősorban a te érdekeid tartják szem előtt és ha tényleg perverzek lennének, akkor kapásból kiestek volna a pszichológiai szűrőkön, mert hogy ilyen is van. Amit tenni fognak veled (már ha megengeded nekik), azok mind rutinvizsgálatok, mint pl. vér, vizeletvizsgálat, Pap-kenet (ezt a méhnyakról veszik le egy vékony pálcikával), ultrahangos vizsgálat, esetleg nyálkamintát vesznek a hüvelyből (viszketés, folyás...stb - kitenyésztik és megnézik, milyen baktériumok élnek benned). A tapintásos vizsgálat miatt pedig tényleg feleslegesen aggódsz, ha te úgy döntesz, nyugottan visszautasíthatod (mégis mit tehet, talán leteper???... agybaj, hogy így parázol, most komolyan, pszichológussal már beszéltél?-ezt most a legjobb szándékkal, nyugodt és együttérző hangemben értelmezd, ha lehet-).
Pozitívabban kéne hozzáállnod a dolgokhoz. Gondolj arra, hogy a testedtől te nagyonis különbözöl, a testünk ugyanis 98%-ban megegyezik a majmokéval (DNS-tervrajzilag), ami alapvetően megkülönböztet tőlük minket, embereket, az a szabad akarat és az emberi érzések. Szóval erről csak ennyit. Hátraléphetnél kicsit, és megnézhetnéd milyen apróságokon kattogsz, miközben a világban 1000-el zajlik az élet, gyerekek születnek, emberek halnak meg..... be fog nyúlni a hüvelyedbe... na és akkor mi van? Semmi. Most komolyan, ezen akarsz kattogni egész hátralévő életedben??? Egy kurv@ nőgyógyászati vizsgálaton? Ahelyett, hogy elmennél és 2 óra múlva már a barátoddal smárolnál a szobádban? Ez a hozzáállás, hogy szorongsz, meg minden, egébként teljesen érthető, teljesen rossz és teljesen felesleges. Én úgy látom, hogy egyik lábadról a másikra ugrálsz és magadat kínzod ezzel az egésszel, csak nem értem, miért. A fogamzásgátlásról 1000+1cikket találsz az interneten, ha akarod, keresek neked linkeket, ha nyitsz egy freemail szemetesládát nyilvános használatra, e-mailben is φvesen válaszolok a kérdéseidre, csak sajnos elég ritkán érek rá, szóval ha felteszed a címed a fórumra, légy türelmes.
Addigis sok sikert a nőgyógyászhoz (egyébként teljesen mind1, milyen nemű) és az első együttlétedhez.
 
1ideje boldog srác
válasz | 2005-03-04 | 21:57
Kedves MM!

Azt a választ kaptam,amire számítottam.Na most figyeld azt is,hogy 15 ill 16 évesen nem fogunk neked kúpot/krémet/bogyót használni.Lányos szülőkkel ilyet Te nem fogsz tudni megtenni!Legalábbis nem nálunk.
Ezt a naptármódszert felvázolnád nekem?
Hálás lennék nagyon!
Köszönettel,

J
MM
válasz | 2005-03-04 | 07:42
1ideje boldog srác:

Százalékos esély még a legjobb fogamzásgátló tablettánál, meg spirálnál is van a teherbeesésre.

Tehát 100 %-os biztonságot legfeljebb a Kalmopyrin ad.

De, azért kis odafigyeléssel elkerülhető a terhesség. Pl, ha a ciklus szabályos, szépen kiszámolhatóak a biztosan fogamzésképes napok, ami idő alatt ővszer, vagy a fentebb említett 100 %-os módszer alkalmazandó.

Említettem korábbi hozzászólásaimban is, krémet, kúpot egyedül vagy pesszáriummal inkább a biztosabb, mentruáció előtti és közvetlen utáni napokban érdemes használni, mert akkor lényegesen megbízhatóbb a módszer.

Az persze más kérdés, hogy akár az 1% is sok(K) Neked.
Hááát, kockázat nélkül pedig nincs üzlet..:)))))))))

1ideje boldog srác
válasz | 2005-03-03 | 21:47
Sziasztok!

Az ellen nem véd... :D
Lenne egy kérdésem:mennyire nagy az esély egy nem kívánt terhességre egy óvatos,ámbár tapasztalatlan párnál?????
Ez elég hülye kérdés,de azért inkább +kérdezem.Engem riogat az az 1%.Túl sok!
Esetleg vannak-e apró 'trükkök' az efféle védekezéssel?Azon kívül,ami a dobozon van.
Előre is
Köszönettel,

J
 
mazsola
válasz | 2005-03-03 | 06:39
Nem véd. Csak az óvszer. Női vagy férfi.
csak1srác
válasz | 2005-03-02 | 23:00
Kicsit lemaradtam a tudomány ilyen irányú fejlődésében, és azt szetném kérdezni, hogy a zselé véd a nemi úton terjedő betegségektől? Mert ha nem akkor maradok a guminál. Ha meg igen akkor ÉN fogok hordani magammal ilyet:) gumi helyett:)))
 
MM
válasz | 2005-03-02 | 09:44
Tény, a krémek, kúpok leginkább csak a "biztonságosabb" időpontokban megbízhatóak. Pesszáriummal együtt már a ciklus közepén is jó lehet, de én azért akkor mindenképpen az óvszert javaslom. Végül is egy ciklus 28 nap, abból 4-5 a menstruáció, kb. 5-10 az amikor erősen fogamzásképes a hölgy, tehát az említett védekezési módra marad kb. 10-12 nap.
mazsola
válasz | 2005-03-02 | 06:38
Én is ismerek egy lányt, aki évek óta csak kúppal védekezik, és nem lett terhes, csak megemlítettem, hogy nem ajánlják annak, akinek ha mégis becsúszna, gond lenne. Gondolom ez azért van, mert könnyű elszúrni a használatát.
MM
válasz | 2005-03-01 | 19:23
mazsola!

Ez esetben a párom ámr évek óta folyamatosan szülné a gyerkőcöket!

Szóval, jók azok a krémek, kúpk, persze a pesszárium se árt!


Üdv:

MM
mazsola
válasz | 2005-03-01 | 18:17
A krémek, kúpok, hüvelybe helyezhető tabletták csak azoknak ajánlottak, akiknek nem gond, ha terhesek maradnak. A betegtájékoztatóban is benne van. Nem túl biztonságos. Úgyhogy az nem ajánlott szerintem. Viszont a pesszárium engem is érdekelne.
MM
válasz | 2005-03-01 | 15:28
Mia!

Bármelyik gyógyszertárban kaphatsz fogamzásgátló krémet és kúpot is. A krém elsősorban a pesszáriumhoz van kitalálva, ami egyébként könnyen felhelyezhető, csak jó méret kell. Viszont, a mértet a nőgyógyász tudja pontosan megállípítani, és gyógyszertárban veheted meg, általában 5 mm-es lépcsőben kapható, 50 és 80 mm közti peremes gumikarika. A perem akad be a hüvelyboltozatba (elön, felül a hüvelyben) és tartja meg

Védekezni meg szerintem mindíg kell, mert ahogy a seprű is eldülhet, úgy én már láttam hölgyet teherbe esni menstruáció alatt elkövetett közösülésből kifolyólag is.


A krém, meg a kúp is teljesen ártalmatlan, hamar kiürül a hüvelyből. Használati utasítás meg a dobozban mellékelve, de egyébként egyszerű: a kúpot mélyen a hüvelybe a méhszáj elé kell dogni, és várni kicsit (5-10 perc) míg felolvad. Aztán mehet a buli.
A krémhez meg van egy applikátor, amiben a krémet a tubusból belenyomod, és szintén a méhszáj elé benyomod.

A krém és a kúp neve is: Pharmatex

Ha rendetlenül menstruálsz még, akor meg inkább a gumi, főleg a számított félidőben!!!


A krémet, vagy a kúpot a fiú is felrakhatja, természetesen tiszta kézzel, óvatosan.
(nálunk a pesszáriumot is én rakom a lányba, mert megtanultam, de ha ezt használod, azért az csak régi partnerre bízd)

Árak: krém, kúp: kb. 1.500 Ft, úgy 10 alaklomra

Pesszárium: 700-4.000 Ft, gyártótól függően, és kb. az ötvenedik használat után érdemes újat venni.


Üdv: MM
Mia
válasz | 2005-03-01 | 15:14
Nagyon szépen köszönöm a tanácsodat!!!

De: nem ártanak ezek a krémek, főleg, ha bejutnak a szervezetembe???
Láttam már pesszáriumot, de azt nem mélyen be kell tolni a hüvelybe????Jaj, nincs semmi gyakorlatom,,,,kár.....A krémek megvédenek???? De azokat hogyan kell használni??? Gyógyszertárban lehet kapni őket???
Ha menstruáció után vagyok.pl: két nappal, akkor is kell védekezni??? Akkor még nincsen, ami megtermékenyüljön, nem? Az előtti időszakkal az a bajom, hogy mivel a menstruációm nem annyira rendszeres, ezért , ha véletlenül nem jön meg az esemény után a várt napon.......akkor durva. Holott, nem igazán lehet ebből már baba, csak lehet, hogy amúgy se jött volna meg, mert pl: ideges voltam...stb.
MM
válasz | 2005-03-01 | 14:42
Kedves Mia!

Egy gumit felhúzni néhány másodperc, főleg ha közelben van. Másrészt, ez szerves részévé lehet tenni a szexnek, mondjuk úgy, hogy a gumit a lány húzza fel (nem magának..:), és közben eljátszik a fiú illetékes szervével.

Amúgy meg, a saját tapasztalatomat hadd említsem, nálunk bevált a módszer. És azért így jut a gumi nélküli érzésből is, meg amikor kell, akkor meg ott a védekezés.

Szóval, kecske-kápszta szindróma.

Hidd el, én sem vagyok odáig ezért, de mivel az asszony bogyót nem szedhet, a spirál nem vált be, sok más megoldás nincs. néha ráveszem a pesszáriumra, de az meg nekem nem fekszik nagyon, mert hiába van jól felrakva, (mindíg én rakom fel előjéték gyanánt), érzem, és zavar, meg dörzsöl, pedig sok krémet (természetesen fogamzásgátló krém) is használunk hozzá.

Apropo: fogamzásgátló krém és golyó meg kúp:

kockázatmentesebb időszakban, (menstruációt megelőző napokban és néhány napig utánna is) érdemes megfontolni a használatát.

Üdv:MM
Mia
válasz | 2005-03-01 | 14:13
Ezt én is tudtam, de hogyan kivitelezhető ez, hoy közben megállunk, mikor már megy 20 perce és felhúz egy gumit, aztán vissza az akcióba....Jó ez így????
Merengõ
válasz | 2005-03-01 | 11:00
Na, utojára. :))

Szerintem nem mindegy. Az AIDS sperma v. vér útján terjed - pl. ha nagyon vad a szex és alig láthatóan, de megsérül, horzsolódik a hímtag.

Merengő
MM
válasz | 2005-02-28 | 19:43
Mia!

Egyvalamit tisztázzunk!

Az AIDS és egyíéb nemi betegségek ellen a bogyó NEM VÉD!!

És innentől az hogy a gumit az elején, vagy közben "veszi fel" a partnered, tulajdonképpen mindegy. De, én sok éves tapasztalatból azt mondom, ha tényleg megbízható fiúval vagy, nem tesz rosszat, ha az elején nincs gumi, csak úgy félidőben.
Akkor még jó eséllyel véd. Legalábbis a terhesség ellen.

Üdv: MM
 
Mia
válasz | 2005-02-28 | 19:21
Hogy érted, hogy semmi fájdalmasat nem csinál...sőt????
Pontosan mit csinál??? Ezt el akarom kerülni, csak kíváncsi vagyok, mert talán egyszer nem lehet már, mikor gyermeket várok majd....Jaj, akkor milyen vizsgálatok vannak, ezeknél durvábbak???

Bocs, hogy kíváncsi vagyok.
Mia
válasz | 2005-02-28 | 19:12
Köszi!
De akkor le sem kell vetkőzni és nem lesz iszonytatos dns-pálca, amivel leveszi a mintát...ha a méhről veszi, akkor elég mészen fel kell nyomnia, hát, az nem tudom, milyen lenne.
Nos, hogy világos legyen nekem is.: elég , hogy megmondom, mikor volt az utolsó menses és, hogy nem annyira rendszeres, megnyomkodja ahasam, hogy van rajtam bugyi és ennyi, ugye? Semmi több???:::::ugye?
A vetkőzős, benyúlós....dolgot szeretném nagy ívben elkerülni, de mi van, ha odamegyek és azt mondja, hogy, na akkor bugyit le???? Hát, azt hiszem, meggondolnám magam és nem kellene vizsgálat. Főleg, a olyan hipochonderséggel megyek ofűda, hogy nézze meg, nincs -e valami rosszindulatú vagy jóindulatú betegség, akkor tuti, hogy levetkőzetet, igaz???

Mondjuk, a vérvételnél már biztos, hogy ájulok, de a nyúlkálós dolgot nem szeretném!!!!!
Azt nem írtad, hogy a bogyókat el lehet-e kerülni,,,
makettka
válasz | 2005-02-28 | 18:42
Én júniusban leszek 17 és már 2 hónapja szedek fogamzásgátlót és semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam.
Mia!
A vizsgáltok elkerülhetetlenek szerintem. Semmi fájdalmasat nem csinál, sőt. Ha még szűz vagy akkor valőszínűleg hozzád sem ér, hacsak nincs valamilyen problémád (fertőzés, gyulladás, alhasi fájdalmak stb...). Én 14 évesen voltam először nőgyógyásznál, de csak azért mert akkor már volt egy tartós kapcsolatom, ahol éltem szexuális életet is. Tuom sokaknak kicsit furinak tünik a dolog, hogy miért kezdtem ilyen korán, dehát a szívünknek nem lehet parancsolni amikor szerelmesek vagyunk. :) Akkor hüvelyzselét kaptam ami fogamzásgátló. (Mondjuk azóta sem lett felbontva, mert miután voltam a dokinál, nemsokkal utána szakítottam az akkori barátommal). Ezután másfél évig senki, de most megint van egy komoly kapcsolatom. Na az a lényeg, hogy a doki csak akkor nyúl be ha ő azt jónak látja.
Egyébként részben én is azért kezdtem el szedni a bogyót, mert még nem állt be a mensim (ami mára már beállt), részben pedig a barátom miatt.
Na mind1! A lényeg annyi, hogy nincs mitől félni. A doki is csak a dolgát végzi.
:))
 
Mia
válasz | 2005-02-28 | 17:22
Köszönöm a tanácsot mindenkinek!

Hogy érted, hogy a vége felé legyen óvszer???

Nem az elejétől kezdve kell? Mert milyen az, amikor megáll a műveletben, hogy az orgazmus köüzeledtével felhúzzon egy óvszert??? Ja, és akkor bennem lesz az esetleges nemi fertőzés is...
Vagy ezt hogyan értetted??????

Nem tudom kikerülni a bogyókat az életem során????
Jó, akkor nem megyek, végülis nem lehetek AIDS-es, de lehet méhnyakrákom,,,,stb, én ettől félek....lehet valami hasonló kialakulóban 17 évesen ,,,????Úgy tudom, nincs tünete, de semmi....
MM
válasz | 2005-02-28 | 09:58
Minden érintettnek:

meggondoltalan, vagy gumidefektes..:9 szex után még van egy mentség:

Sürgősségi fogamzásgátlási Ambulancia, 0-24 óra között, a hét minden napján, a II. sz. nőgyógyászati klinikán, (Üllői út), vagy minden nagyobb város Nőgyógyászati Központjában.

Az abortusznál minde jobb!

Ezeken az ambulanciákon egy sima, előrehaladott terhességet kizáró vizsgálat után INGYEN kap a páciens egy db. bogyót, amit a helyszínen, az orvos előtt kell bevenni. Hatásossága 72 órán belül 95%, de a menstruációs ciklust kicsit megkeveri. Hasonlóképp műxik, mit a Postinor esemény utáni tablatta, amit kultúremberként én pl. 1982 óta mindíg tartok a tárcámban. Biztos ami biztos alapon.
deem
válasz | 2005-02-28 | 02:38
Meddig elnek a spermiumok a levegon ill meddig a huvelyben?
 
sasa
válasz | 2005-02-28 | 02:37
lklk
 
Merengõ
válasz | 2005-02-28 | 00:32
Most eléggé összecsaptak a hullámok, úgyhogy nem fogom látogatni a fórumot - ha valaki konkrétan az én véleményemre kíváncsi nyugodtan írjon a mail címemre!

Merengő

merengo@c2.hu
 
Merengõ
válasz | 2005-02-28 | 00:29
Szia!

Persze. De ha 1 óránként bevesz 10 mg ciánt, akkor még biztosabb, hogy nem lesz gyerek.
Lehet, hogy nem lesz, de a mellékhatás nagyon necces!!!!!!

Orvoshoz elmenni mért ciki? Ha beteg vagy nem mész el?
Egyébként is: a Te vagy a szüleid adójából élnek, hát hogy a francba ne vennétek igénybe a szolgáltatást, ha szükségetek van rá és már kifizettétek?!!!!

Üdv!

Merengő
sim
válasz | 2005-02-27 | 23:58
hello mindenki!Segítség kellene barátnőmmel megesett egy szeretkezés, de már egy ideje nme szed bogyót. A gumi valószínű kilyukadt vagy mi. a kérdésem: beszélt vmi ismerősével, aki azt mondta neki, ha 12 óránként bevesz összesen 3 bogyót azzal olyan hatást ér el, mint az eseményutánival, ez igaz? Mert cikinek érzi, hogy elmenjen orvoshoz, de ha ha más nincs akkkor muszály lesz. előre köszi válaszod
 
MM
válasz | 2005-02-27 | 21:03
Raga!

lásd mint lejjebb!
Raga
válasz | 2005-02-27 | 19:19
Hello mindenki!
Légyszi adjatok pár tanácsot... a barátnőmmel tegnap vesztettük el a szüzességünket, óvszerrel védekeztünk...de én eléggé örülnék ha fogamzásgátlót IS szedne mert nagyon félek h valami gond lesz egyszer...remélem mos nemvolt semmi baj (3* csináltuk) mindegyik után leellernőriztem a gumit úgy h vizet engedtem bele...én nemláttam h eresztett volna bárhol...de ugye egy óvszer ha ki szakad azon nem rés lesz hanem rendesen nagy hasadás?!?
A baj csak az h a bnőm anyukája nem szeretné h fogamzásgátlót szedjen a bnőm (17 éves) sztetek is gáz? nincs már oian fogamzásgátló aminek valószínűleg nem lesz mellékhatása? légyszi segítsetek!!! Köszönöm szépen!
 
MM
válasz | 2005-02-27 | 18:05
Szia kedves Mia!

Tüzetesen végigolvasva a hozzászólásodat, egyet nem értekj: ha nem akarsz "bogyót" szedni, (amivel mellesleg egyet értek), akkor miért akarsz nőgyógyászhoz menni, főképp szűzen????

Ebben a formáben semmi értelme, ráadásul a doktorokkal kapcsolatban minden tekintetben lesújtó véleményem alakult ki az elmúlt évek során.

Szexelj szépen a barátoddal, vegye el a szűzességedet, (óvatosan, kellő szeretettel és szerelemmel és gyengédséggel) és használjatok a vége felé gumit.

Aztán ráérsz elmenni orvoshoz bogyót feliratni, de csak óvatosan a sintérekkel!

Üdv: MM
Somate
válasz | 2005-02-27 | 18:03
Szerintem a gumi egyáltalán nem gáz. Ha a találunk egy olat ami mind a kettőnken jó akkor ez kell. Mert mondjuk szerintem egy 17 éves csajnak nem tesz túl jót ha beletúrnak a hormonjaiba. Én pasi vagyok és azt mondom kell az a gumi.
 
Mia
válasz | 2005-02-27 | 16:14
Köszönöm szépen mindenki segítségét és arra kérlek titeket, hogy írjátok meg a tapasztalataitokat!!!!

Visszacsatolva az előző levelemhez: Ugye, jobb, ha egy nő az orvos és nem férfi???

Igen, szűz vagyok, de teljesen, tehát még senki és semmi nem ért a nemi szervemhez és nem lenne jó, ha ezt egy idegen tenné meg, ráadásul, ilyen körülmények között. 17 éves vagyok, nincs tapasztalatom.

Nem lehet helyettesíteni a vizsgálatokat? Nekem nagyon furcsa éás rossz lenne, ha ott lennék egyedül és meztelenül és egy vadidegen ujja hatolna a hüvelyembe.

Nem tud valaki egy jó nőgyógyászt Budapesten vagy a környékén???? Aki ért hozzá. Nem baj, ha nem nő, bár jó lenne, mert olyant szeretnék, akivel később is mindent meg lehet beszélni, ha majd élek szexuális életet. Olyan 25-45 év közöttire gondoltam, aki fiatal, nyitott, segítőkész, akihez talán szívesen megyek, mert tudom, hogy elmondhatom neki a kérdéseimet, tapasztalataimat és tudom, hogy segíteni fog.

Remélem, értitek, hogy mi a problémám, én tényleg szeretném megkerülni az ilyen vizsgálatokat, ha egy mód van rá!!!

Nem szeretnék bogyót szedni, mert utánanéztem és rengeteg veszéllyel jár és kihat az egész életemre.
Ugye, ki tudom kerülni az egész életem folyamán???
Nem tudom, ti tudjátok, hogy a gumi mennyiben kellemetlen és kinek és mennyiben rossz vagy más, mint nélküle???

Kérlek, most mindenre válaszoljatok!

Köszönöm szépen!
 
Mia
válasz | 2005-02-27 | 16:02
Pontosan ennyi idős vagyok most én is.....
És nem szeretnék elmenni....Rosszul döntök?
Egyszer voltam ultrahangon, amikor 13 éves koromban pár hónapig nem jött meg, de azt mondta az orvos, hogy ez normális ilyen korban és semmi probléma. Akkor alig ultrahangozott a köldököm alatt, tehát bugyit nem kellett levenni.
Hát, igen, a vetkőzés problémája.

Tényleg nem lehet kiváltani a vetkőzős , nyúlkálós vizsgálatokat ultrahanggal, mint a múltkor???? Én komolyan nem szeretném a hüvelyemben érezni egy idegen ember ujját vagy hasonlót sem szeretnék.

Nem lehet olyant, hogy ultrahang, és vérvétel és pl: számból olyan mintát vesz, amilyent akar.....ok. Nem egészen hüvelyváladék, de nyálkaminta az is.....

És, ha majd egyszer elmegyek, akkor mit javasoltok, milyen emberhez érdemes menni?
Legyen ősz hajű, öreg bácsi, vagy 40-es ember vagy sármos pasi?

A nőnemű ugye jobb???????

Köszönöm a segítséget!
mazsola
válasz | 2005-02-26 | 23:43
Sajnos nem lehet helyettesíteni semmivel a vizsgálatokat. Amit Nehéz írt, az nagyon jó, összeszedett, meg minden. Fogadd meg a tanácsait. Gumi, gumi, gumi! A gyógyszer csak egy szükséges rossz. Ráérsz arra később is. Én emlékszem az első nőgyogyi látogatásomra, 17 voltam. Borzasztóan féltem, úgyhogy kb. sejtem mit élsz át. Még most is rosszul érzem magam, ha vizsgálatra megyek. De nem azért, mert fáj, hanem a meztelenség, azért mégiscsak egy idegen ember nyúlkál egy olyan helyre, amit csak a párom és én érinthetünk. Ezt nem lehet megszokni soha.
mazsola
válasz | 2005-02-26 | 23:37
Nem valószínű, főleg ha előtte nem élvezett el a fiú.
Gabo
válasz | 2005-02-26 | 21:32
Sziasztok szeretném kérdezni ha valaki még szűz(lány) barátja csak oda tette neki de nem be kicsit rossz a megfogi!!Ugye nem lehet semmi belőle??Előre is köszi.
 
Nehéz
válasz | 2005-02-26 | 19:01
Szia Mia!

Kicsit visszafelé is olvastam a leveleidet. Arra végül nem sikerült rájönnöm, hány éves vagy (csupán a nőgyógyászati vizsgálat szükségessége miatt érdekelt volna).

Nőgyógyász - szerintem az első ilyen nőgyógyászati "látogatást" kb. 14-15 évesen érdemes megejteni (persze, ha vkinek nőgyógyászati problémái vannak, akkor előbb is ajánlatos). Az orvosok zöme! aranyos, kedves, azt viszont előre elárulhatom: nem feltétlen közlékenyek. Sokszor úgy kell kiszedni belőlük dolgokat, ha vmire kíváncsi vagy v. érdekel. Tehát érdemes (és ne nevess ki) készíteni magadnak egy listát, mit akarsz majd esetleg tőle kérdezni (ugyanis én legtöbbször akkor jövök rá, hogy úúúúúúúú,még ezt is meg akartam, meg azt is meg akartam kérdezni, amikor már kijöttem a rendelőből. A vizsgálatoktól ne félj, cseppet sem fájnak, esetenként kicsit kellemetlen, ha megnyomkodja a hasad, de semmi az egész. A "fültisztító"-szerű dolog pedig inkább csikiz belül, de semmiféleképp nem fáj. Úgyhogy ne aggódj. És bátran válaszolj a doki kérdéseire, azért kérdez, hogy megismerje a szervezeted és így tud igazán Neked bármiben is segíteni.
Ami a mensidet illeti, feltétlen jegyezd fel az utolsó dátumát, azt kérdezi meg, és mindenképp mondd el neki, hogy rendszertelen (sok doki épp a mensi rendszeressé tételére ír fel fogamzásgátló bogyit, de én ezt mondjuk nem tartom szerencsés dolognak).
Mindenesetre, én a Te helyedben, hogyha még nem élsz aktív szexuális életet a pároddal (márpedig úgy vettem ki a szavaidból) nem kezdeném el még a tablettát. Alapjában véve az egy "szükséges rossz". Ha egyáltalán szükséges... Ugyanis szerintem sokkal egészségesebb -bármennyire is hangsúlyozzák, hogy alacsony hormontart, biztonságos, stb - ha gumit használtok. Persze, ahogy szokták mondani semmi sem 100%-os, de ha vigyáztok a gumi felhúzásánál (magyarul nem lyukad ki, nem sérül meg) úgy gondolom ez a legbiztonságosabb védekezési módszer. Nem beszélve, hogy az egyetlen, ami a fertőzésektől, nemi betegségektől is megvéd!!!!!!!!
Mia
válasz | 2005-02-26 | 17:34
Neked is köszönöm, de nem tudom, elmenjek-e?
Egyáltalán, ha még nem élek nemi életet 17-18-19-20 évesen, akkor is el kell menni?????
És a másik, ami még gázos, hogy mit fog kérdezni???
Fóleg első alkalommal???? Miért mentem el hozzá? Miért akarok tablettát szedni, volt e már szexuális kapcsolatom,....
Az nem lehet, hogy menstruációs naptárat fog kérni, főleg, ha van vmilyen fertőzésem, betegség,...stb?????? Vagy a gyanúja?
Csak, mert az nekem nincsen, viszont, nem annyira rendszeres.....
Na ez is gond. Nem tudok neki mutatni erről semmi konkrét időpontot.
Mia
válasz | 2005-02-26 | 17:30
Na, jó. Ez az, amit nem tudok elképzelni. Hogy felnyúl???? De mégis, hát oda csupán egy ujja fér 2 cm-re befele. Az még kellemetlenebb, igaz?????Befele nyomkod?
És abból mit állapít meg, mert akkor nem lesz a birtokában hüvelyváladék-minta....Vagy, az kikerülhetetlen?
Nem lehet az ilyen kellemetlen vizsgálatokat helyettesíteni???
Elájulok biztos, de a vérvételt választom inkább, minthogy a hüvelyembe vagy máshova feldugjon valamit és...neee.
Melus
válasz | 2005-02-26 | 16:59
Szia Mia!

Először is, ha szűz vagy még, akkor a doki tényleg a végbélnyíláson keresztül vizsgál meg. Nem vészes érzés, de komolyan. Ha visszaemlékszel milyen volt, amikor kicsikorodban kúpot kaptál, akkor el tudod képzelni kb. milyen lesz. Mindenesetre nem fájdalmas, de az sem biztos, hogy megvizsgál első alkalommal, ezt is orvosa válogatja. Viszont ha normális akkor megteszi, sőt még vérvételre is elküld, hogy megnézze, minden ok a májaddal, és nem lehet semmi gond, ha elkezded szedni a tablettát. Ha minden stimmel, akkor felírja a gyógyszert. Tehát nyugi, a nőgyógyász nem szadista, nem akar neked rosszat, és főleg nem akar bántani. Bár hallani rémhíreket, de a többség normális, és rendes.:)
mazsola
válasz | 2005-02-26 | 16:19
Öhm... vérvétel. Az sokkal rosszabb szerintem. Egyébként tőlem nem vettek vért, pedig kellett volna azt hiszem.
A méhszájadból veszik a mintát. Ha semmi nem volt a hüvelyedben, akkor még szűz vagy, ugye? Ilyen esetben a végbélnyíláson át nyúl fel a doki és nyomkod meg belülről. Velem ilyen nem volt, barátnőim mesélték. De az első alkalomra bőven elég a gumi is ám! Nem kell rögtön gyógyszerrel kezdeni! Azt majd később, amikor már sűrűn szeretkezel ugyanazzal a fiúval!
Mia
válasz | 2005-02-26 | 14:14
Köszi!!!

Viszont, már láttam olyan nagy fülpiszkálót....
tv-ben. Azzal veszik le a szádból a dns mintát, jól megforgatja a szádban....

Nos, egy ilyet jól benyom a hüvelybe és megforgatja??
Nekem még semmi nem volt a hüvelyemben, úgyhogy frankó lesz.......
Ezt biztos muszáj????? Nem elég a vérvétel vagy valami, amivel lehet helyettesíteni a vetkőzős vizsgálatokat??????
mazsola
válasz | 2005-02-26 | 00:00
Ja, a tünetek, majd el felejtettem. Sokféle lehet, és nem szeretnélek elrettenteni. Fejfájás, mellfeszülés, fogyás/hízás, eleinte hányinger, míg meg nem szokja a tested. Sokan számolnak be libidócsökkenésről (lehet, hogy ettől hatásos, nincs szex, nincs bébi :))) de szerintem ez hülyeség. Az bármitől lehet. A gumi elég, ha helyesen használják, majdnem 100%-os, ugye, de egy hosszútávú kapcsolatban zavaró. Én egyébként sem szeretem. A szagától kiráz a hideg. De ez az én bajom. És hangsúlyozom, a mellékhatások nem jelentkeznek mindenkinél. Pl. nálam sem.
mazsola
válasz | 2005-02-25 | 23:54
Hát igen, ha gyógyszert akarsz feliratni, bizony megvizsgálnak. Rákszűrés. És évente egyszer ismételni kell. Le kell vetkőzni, de persze csak alul. Nem kell félni, egész nap ezt csinálja, neki természetes a meztelenség. Mármint a dokinak. Kenetet vesz a méhszájból, olyannal, mint a fülpiszkáló, csak nagyobb. Meg nyomkod is kicsit. A petefészkeket nézi meg. Az egy kicsit kellemetlen érzés. De én még nem találkoztam szadista dokival, bár rémhírek terjengenek róluk. Remélem tudtam segíteni. De nyugodtan kérdezz!
1ideje boldog srác
válasz | 2005-02-25 | 23:20
Ja és nézd meg a 'Mit változtatna a szexualitas.hu-n?' fórumot :-))
1ideje boldog srác
válasz | 2005-02-25 | 23:18
Kedves Merengő!

Én tudod hogyan születtem?El tudod képzelni :D De azt már kevésbé,hogy a fogamzásgátló mellett még gumit is használtak a drága szüleim!
Úgyhogy NEKEM NINCS SEHOL 100%!!!
Most hogy belegondolok:mekkora mákom van,hogy itt nyomogatom a billentyűket!Hordhatnék egy nadrágot apuval:D
Látod,ezért vagyok beszarva ettől a nem kívánt terhességtől...
Szurkoljatok holnap délelőtt:matekversenyem lesz!
Jó éjszakát:

J
Merengõ
válasz | 2005-02-25 | 20:17
Szia Mia!

Elég - sőt szinte lángol! :)) De vicc nélkül: ha rendesen felhelyezik, akkor 100%-os bármikor.

Merengő
Mia
válasz | 2005-02-25 | 19:42
Ha már itt vagyok, akkor megkérdezem, hogy pontosan miből áll egy nőgyógyászati vizsgálat????
Általános. Tablettafelírós vagy kivizsgálás. jesszus, mit csinál majd???

Most ez hülye kérdés, de feltétlenül le kell vetkőzni a pedofil, vén dokibácsi előtt vagy a fiatal sármos pasi előtt vagy a néni előtt???
Jó, nem vagyok se hülye, se ilyen fiatal, csak tudni szeretném, mert még nem voltam és fogalmam sincs, hogy mit csinál, hova nyúlkál.....áááááááhhhhhhh
 
Mia
válasz | 2005-02-25 | 19:39
Sziasztok!

Mik lehetnek a tünetek? Én nagyon félek, de még éppen ezért nem szedek, pedig mostmár el kellene kezdeni. Az alacsony hormontartalmú is hormontartalmú. Nem elég a gumi???????Ugye mindig elég, ha van peteérés, ha nincs...stb.
makettka
válasz | 2005-02-25 | 18:22
Bocs, az előbb tévedtem. 28-30 hetesen.
 
makettka
válasz | 2005-02-25 | 18:19
Hát igen. Vagyunk...vagyunk...
Ma olvastam az egyik npilapban, hogy állítólag a dokikám nem látta,hogy milyen fejlődési rendellenességei vannak a gyereknek. Erre megkérdezték az újságírók egy Budapesti kórház nőgyógyászától, hogy ő mit szól az esethez. Még ő is azt állította, hogy az orvosnak látnia kellett volna. 38-40 hetes terhesen már tisztán látszódik a gyereknek mindene. Tuti, hogy látta, csak nem szólt. A pasi amúgy is egy eléggé pénzéhes fószer, biztos, hogy csak az hajtotta, hogy minél többet kaszáljon. Az meg már nem érdekelte, hogy mi lesz a baba sorsa, ha egyszer felnő.
Jah és az orosházi kórház igazagatója azzal védekezett, hogy nem arra koncentráltak. Hát akkor kérdem én...Mire? Hisz azért van az orvos, hogy észrevegye, ha valami gáz van és ha lehet rajta segíteni akkor segítsen. Ez a kötelessége. Vagy netán én tudom rosszul???
Na mind1. Nem is húzom fel magam ilyen hülyeségeken. Jók legyetek, puszi mindenkinek.
Amúgy ajánlom mindenkinek a figyelmébe a www.blikk.hu internetes oldalt.
:))
 
mazsola
válasz | 2005-02-25 | 06:35
Sziasztok!
Én négy éve Harmonet fogamzásgátlót szedek folyamatosan. Nem tapasztalok mellékhatásokat. De persze ez csak nálam van így. Aki érzékenyebb a hormonokra, az megszenvedheti a bogyószedést. Ezt ki kell tapasztalni. Rengetegen élnek tünetek nélkül bogyó szedése mellett.
 
csak1srác
válasz | 2005-02-24 | 23:11
Szóval vagyunk itt egy páran Békés megyéből...
Meg fogom változtatni a nevem Lokál Patriótára:)
 
makettka
válasz | 2005-02-24 | 10:37
Sziasztok!
Én "betegfiúnak" vagyok a barátnője. Olvastam, hogy hogy befosott amikor azt hitte, hogy terhes lehetek. De snem lettem az. Végül orvoshoz sem mentem, mert volt/van egy kis galiba a dokival. Biztos ti is láttátok a tv-ben, hogy úgy született egy kisbaba, hogy a végtagjai nem vagy csak részlegesen fejlődtek ki. Na nekem is az az ember a nőgyógyászom. (Sajnos). Ja és a doki végig tudta,hogy mi van és nem szólt. Pedig időben meg lehetett volna szakítani a terhességet. De keresni fogok másikat az már biztos. Ő kezelte a nagynénémet is és neki elment a babája 8 vagy 9 hónapos terhesen. A baba korához képest fejletlenebb is volt, de a doki nem szólt, hogy gáz van és egy nap a néném rosszul lett és bement a korházba ahol kiderült, hogy a baba már egy napja meg volt halva a testében és így is születtett.SAJNOS!!! És most a doki Szentesen van, mert az egyik volt évfolyamtársa csinált neki oda helyet, mivel Orosházán felfüggeszették. Nahát én ezt a doki, ha rajatam múlt volna nem felfüggeszettem volna, hanem fel is akasztottam volna.
Na mind1 srácok. Szóval semmi para, nem lettem terhes. :))
 
Merengõ
válasz | 2005-02-21 | 18:20
Teljesen ok.

Egyébként nem olyan vészes a gumi, ha találsz egy számodra kényelmeset, meg hát nélküle is lehet okoskodni, csak akkor tudnod kell, hogy az izgalmi állapotod melyik fázisában jön az előváladék Nálad.

Én éltem mindkét lehetőséggel és még nincs gyerekem - szerintem. Hahahhaha. De tényleg.

Merengő
Merengõ
válasz | 2005-02-21 | 18:18
Haha! Hát csodálnám is! Ez 5-10 év - csak szép lassan... :)

Merengő
1ideje boldog srác
válasz | 2005-02-21 | 16:44
Kedves "Szilárd"!

Ugyan nem vagyok illetékes ebben az ilyen dolgokban(majd Merengő "elvtárs" fog válaszolni minden igényt kielégítően:),de azt tudom csak írni,hogy az ördög soha nem alszik.A fiú előváladékában tudtommal lehet sperma,tehát azok a bizonyos "bonjour" cseppektől is terhes lehet a lány.
Szerintem kell a gumi,ha ott tartotok.Most figyelj:nem jobb az,ha nem aggódsz mindig,hogy megjön-e neki?
Nekem ez is sokat jelent.Egy gimnazistának egyébként is van miért aggódnia!!!

Üdvözlettel,

J
Szilárd
válasz | 2005-02-21 | 13:19
Sziasztok! A férfi elövaladekaban lehet sperma? Ja és ha olyaan lett a kezem, aztán igaz h megtöröltem, de utána maszturbáltam, lehet ebböl valami gond???!!! Fontos lenne! nagyon! Minnél hamarabb válaszoljatok! Előre is köszi!
Ezt Babes írta de nekem is ez a kérdésem! Szóval gyorsan felejtsem el ezt a módszert és inkább rontsam el a pillanatot egy ilyen szöveggel: "Bocs gumi" vagy mi legyen??
pitypang
válasz | 2005-02-20 | 18:54
A thrombosis amúgy azt jelenti,hogy jobban alvad a vér és vérrög keletkezik az egyik érben,ez elzárja az eret,így abban nem áramlik szabadon a vér,és ennek mindenféle-igen súlyos következményei vannak.De azért nem kell abbahagyni a tablettát,csak egy jó doki kell,nem szabad dohányozni és sokat kell mozogni:-)
 
Melus
válasz | 2005-02-20 | 10:35
Senki nem is mondta, hogy bajod lesz tőle. Viszont nem mindenki olyan szerencsés, mint te, és lehetnek családi öröklődést mutató problémái, pl. thrombosis hajlam, amit a tabletta fel fog erősíteni, akár kicsi a hormontartalma, akár nem.
k
válasz | 2005-02-19 | 20:06
Hát én még nem láttam ilyen viszereket pedig már több mint 1éve szedek tabit.
Na mind1
És nem tudom milyen bajuszról beszélsz?
Nem olyan nagy a hormon tartalma!!!
Semmi bajod sem lesz tőle, de bajszod tuti nem!
 
Új hozzászólásFórum

Maszturbálás
2018-07-21 - 17:51

Pornográfia
2018-07-12 - 11:38

Biszexualitás
2018-06-23 - 08:37

Merevedési zavarok
2018-05-10 - 10:17

Segédeszközök
2018-04-22 - 17:20

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2018-04-05 - 19:29

Anális szex
2018-03-25 - 08:59

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-02-25 - 18:36

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Erotikus játékok
2018-02-04 - 10:53

Beszélgetünk
2018-01-26 - 04:35

Szexuális nevelés
2018-01-23 - 22:17

Orális szex
2017-12-19 - 22:38

Láb, harisnya és tűsarok
2017-10-23 - 10:12

Barátság extrákkal
2017-02-08 - 14:54

Szüzesség elvesztése
2017-01-12 - 15:35

A méret a lényeg?
2016-10-10 - 16:32

Hűtlenség, megcsalás
2016-08-05 - 18:22

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Nemi betegségek
2016-02-16 - 12:54

Női orgazmus
2016-01-02 - 12:04

A terhesség első jelei
2015-09-14 - 22:41

Nők szexuális problémái
2015-03-12 - 14:06

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Homoszexualitás
2014-03-10 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Szex különleges helyeken
2013-07-30 - 12:37

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Menstruáció
2013-01-06 - 18:25

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41