szexualitas.hu logo
Regisztráció | Belépés
főoldal cikkek fórum szavazó
FÓRUM

Fogamzásgátlás


Új hozzászólás

válasz | 2009-12-19 | 19:08
Nem az a kérdés, hogy mit tehettél volna, ilyenen csak akkor gondolkodj, ha valakinek a sírja mellett ücsörögsz! Most azt gondold végig, hogy mit kell tenned. Egy ciszta nem játék, ha az aktuális orvos, akihez jártok nem foglalkozik vele, akkor ideje váltani! Te pedig gondolkodj el abban, hogy mennyire szereted a barátnődet és nézd végig az összes lehetséges védekezési módszert, akár közösen is megtehetitek!
 
lassan két éve vagyunk együtt. ja még azt nem tudom, hogy mit tehettünk volna ilyen esetben ha nem ezt?


válaszotokat és megértéseteket köszönöm
válasz | 2009-12-19 | 18:59
Másik orvos?
 
Sziasztok!

Nem tudom mi itt a felelőtlenség, nem mi tehetünk róla hogy kilyukadt a gumi :(. A ciszta igen. Megállapították, és jár mindig vissza vizsgálatra azóta nem nőt műteni nem akarják (orvos), mást nem mondanak mit kell vele csinálni. Akkor szerintetek mi lenne a teendő? Most mindig jönnek menj doktorhoz, de a doktor sokszor semmit sem mond.

üdv
 
válasz | 2009-12-18 | 20:58
Sziasztok szerintem tudnék nektek segiteni ebbe a témába:
Sürgős!!!Megmaradt Milligest és Lindynette 20 Eladó.3000ft/3 havi adag.Valamint postinor 2 /eseményutáni tabletta/3000ft Érdeklődni a 06302170965-ös telefonszámon lehet!
Nagy Erika
 
válasz | 2009-12-18 | 10:20
SiHing Hou rávilágított a ciszta komolyságára.
Barátnőd esetében h kell elképzelni? Diagnosztizálták és ennyi? Van egy ciszta és vegye tudomásul és ezzel nem kell semmit tenni? Nem mondták,h az nem egészen jó, h ott van? Hogy csináljon ezt azt, vagy egyen-igyon valamit rá, ami eltüntetheti? Azért nem szabad ezt így ráhagyni :S

A folyamatos késések, rendszertelen ciklus oka lehet hormonális probléma is (amire a ciszta is utalhat). Ennek azért utána kéne járni (endokrinológiai vizsgálatok), nem annyiban hagyni, h "jó, van egy ciszta és sose jön meg rendesen" :S
válasz | 2009-12-18 | 10:11
Cisztaaaaaa???? Meg ilyen kalandok. Ekkora felelőtlenség betegségért kiált!!!!
Azonnal fejezzétek be a felelőtlenkedést!
Ez nem vicc. A hölgy cisztája, ha van neki. Altesti Vér pangást, elnyomott indulatokat jelez. Ezek a gyulladás kezdetei. Eztán jön a hosszú gyulladásos folyamat, mely után a rák és nőgyógyászati műtét jön. Az ilyen tabletta nem fogamzásgátló szer. Magas hormon tartalmú vetélést beindító vegyszer.
A hölgy, pedig jobban tenné, ha többet mozogna, kibeszélné a problémáit és ha ló nincs, jó a szamár is alapon alacsony hormon tartalmú antibébi tablettát szedne. Nem mintha ez nem rontaná a cisztásodást, de legalább nem akkor mértékben, mint az ilyen lórúgásnyi hormon adagok!!!!!
Itt egy oldal a természetes fogamzásgátló módszerről, hosszú távon együtt élő párok számára, akiknek fontos mindkettejük egészsége.
A módszer kombinálható még az un. naptár módszerrel az elején.
http://wudangshanhu.5mp.eu/web.php?a=wudangshanhu&o=fP3g_kmHGJ
Ha valamit nem értetek akkor azon a weblapon a KAPCSOLAT oldalon megtaláltok.
Remélem megússzátok ezt a kis kalandot betegség nélkül
Nagyon szép napokat kívánok nektek!
Szia! Elmentünk vettünk 5e volt 2 tabletta ilyen piros dobozban volt. Receptre írták fel. 11órával utána szedte be. Mondjuk rá volt írva, hogy mindig jó csak akkor nem ha késik neki. Remélem ez nem befolyásol semmit. Mert Neki mindig késik vagy valamikor 5 napig van valamikor csak 2. Mondjuk ez lehet a ciszta miatt is.

köszönöm válaszod.

üdv:
 
válasz | 2009-12-17 | 09:07
Nagyon ajánlatos lenne az eseményutáni, mert még ha csak nyomásra is szivárgott a gumi,mi a biztosíték, h barátnődbe nem jutott? Sőt ennek nagyon minimális az esélye.
Az eseményutánit nődoki írja fel és olyan 5-7000 Ft körül van az ára. 72 óráig érdemes bevenni, de az időmúlásával a hatása is csökken. Ha jól emlékszem régről, akkor ha 48 órával az aktus után veszi be a nő, ott már 50-50% az esély...a legelején (aktus utáni pár órában) nagyon nagy %-ban hatásos.

Én a helyetekben azonnal mennék a dokihoz és amilyen gyorsan csak lehet, bevenném.
Sziasztok. A követező lenne a problémám. Körülbelül 1 órája szeretkeztem a barátnőmmel és mikor befejeztük még azt hittük nincs baj, de mikor levettem a gumit (mindig befogom a végét megnyomogatom, hogy van e valami baja). És volt rajta egy egy kis lyuk olyan mintha egy tűvel szúrták volna meg. Látszólag semmi baj nincs vele. mert nem jött ki belőle folyadék, de nyomás hatására igen. És nem akarjuk a véletlenre bízni. 18 éves a barátnőm. A következő lenne a kérdésem, vegyünk eseményutáni tablettát vagy mit tegyünk? Ha tabletta akkor az, receptre vagy a nélkül kapható? Mennyire hatásos ha 72 órán belül beveszi és mennyi lenne az ára?


Előre is köszönöm a segítségeket.
 
válasz | 2009-12-16 | 22:45
Pontos infó: én használtam egy jó ideig hüvelytablettát. A neve Pharmatex hüvelytabletta. Patikákban vény nélkül beszerzehető, azt hiszem olyan 12 db körül van benne és amikor én használtam (2-3 éve) akkor 1200 Ft körül volt.

A legfontosabb dolog ezzel kapcsolatban, hogy CSAK az ELŐVÁLADÉK felszívására alkalmas.

Mielőtt beléd hatolna az előtt kb. 5 perccel kell alkalmazni. Lefekszel a hátadra, egy tabira rácseppentesz kb. 2-3 csepp sima csapvizet, feltolod a tabit a hüvelyedbe olyan mélyre amíg csak tudod.

Kb. 5 perc kell amíg a tabi elolvad. Az olvadék arra teljesen alkalmas, hogy az előváladékot felszívja, szóval addig nyugodtan használhatjátok amíg a barátod NEM ÉLVEZ EL. De ha már érzi, hogy mindjárt elmegy akkor rögtön vegye ki a péniszét és vagy húzzatok fel egy gumit, vagy élvezzen a szádba vagy akárhová.

Elég megbízható módszer az ELŐVÁLADÉK felszívására, szóval ezzel nem lehet gond.

A rossz az egészben maga a folyamat, hogy 5 percet várni kell (bár azt az időt is el lehet tölteni simogatással, csókolgatással, stb.). Illetve, hogy utána nem olvad el totál folyóssá, hanem kicsit darabos lesz, mint a túrónak az állaga. És az íze is eléggé kesernyés, szóval utána szájba venni a péniszt alapos törölgetés után javasolt, hacsak nincs nagy keserű-tűrő képességed. :)
válasz | 2009-12-16 | 22:41
Az antibébit orvos írja fel az tuti. Én nekem az jött be a legjobban. De van aki elvből nem szed gyógyszert. Eleinte én is ódzkodtam tőle, de mára már az az abszolút befutó nálam:)
válasz | 2009-12-16 | 22:40
Huhhh...nem tudom biztosra...de mintha gyógyszertárba bemenve is kaphatnál ilyeneket.
Mert ugye ezek se nem gyógyszerek, nincs bennük hormon, ami miatt előzetes vizsgálatokra lenne szükség.
válasz | 2009-12-16 | 22:36
:O
azt hittem nőgyógyász intézi az ilyeneket...*-)
de ezt orvossal kell felíratni ? vagy...*-)
válasz | 2009-12-16 | 22:30
Én nem használtam még ilyet, szóval tapasztalatom nincs velük.
Viszont ha jól tudom, aktus előtt x órával (vagy perccel) előtte kell felhelyezni, felkenni, h az aktusra "szétterjedjen" a hüvely teljes falán és kifejthesse a hatását. De ez önmagában nem elég, azaz max megszakításossal kombinálva jó, önmagában nem képes elpusztítani minden spermiumot (ha beléd élvez a férfi).
Viszont abból kiindulva, h a spermicides óvszer milyen ízű..nos ez se lehet túl kellemes...tehát nyalakodás előtte, közben, utána eléggé kizárva :S
válasz | 2009-12-16 | 22:29
de az olyan... orvosi... :D jó persze értem. keresgélek... :)
válasz | 2009-12-16 | 22:28
Google-ban is találsz ezekről csomó mindent:)
válasz | 2009-12-16 | 22:27
Kérlek, mesélj ezekről: hüvelykúp, hüvelykrém, -tabletta
válasz | 2009-12-16 | 22:26
A megszakításos a LEGROSSZABB védekezési mód, ha egyáltalán annak lehet nevezni. Ennél minden más (bármi más) módszer hatásosabb...bármi!
Ott van az előváladék is, ami ugyanúgy tartalmazhat spermiumot...no meg ha közvetlen elélvezés előtt rántja ki a férfi, akkor ott már nagyon nagy a valószínűsége, h spermium is került a nőbe.

Ha ennyire elzárkóztok a fogamzásgátló módszerektől, legyetek tisztában azzal, h bármikor besikerülhet egy baba. Ennél már az is jobb lenne, ha valami spermicides anyagot (hüvelykúp, hüvelykrém, -tabletta) is kombinálnátok ezzel.
válasz | 2009-12-16 | 22:23
Párommal,sajnos, tudom h nagy hiba... de szinte mára már rászoktunk a megszakításos szeretkezésre...
a párom mondta, h szedjek bogyót, de én olyan családban nevelkedtem és én is ezt az elvet követem, hogy ha nem muszáj ne öljük a testünket antibiotikummal, vagy más gyógyszerekkel, zölden élek,homeopátiázok... az óvszert meg nem is tudom.... hajjaj... :S
csesszetek le!!!! :S
most is késett 5 napot :S szerintetek? féltünk ? mi hülyék... tépjük az ideget 1 hétig.. csak azért h jó legyen 1-2 óra az ágyba... :S mikre vagyunk képesek.
válasz | 2009-12-16 | 22:17
2 nappal később kezdted el, azaz 2 tablettát kihagytál (teljesen mindegy, h most az első tablettát vetted be csúszva, a szervezeted úgy érzékeli, h a ciklusod elején kihagytad azt az 1-2 szemet), azaz kell a kiegészítő védekezés. Pláne, h nem a ciklusod legelső napján kezdted el.
válasz | 2009-12-16 | 22:14
Sziasztok!

Azoktól szeretném kérdezni, akik szednem fogamzásgátló tablettát, hogy beszedtem a 21 szemet, utána megjött a menzeszem, megvolt a 7 napos szünet, de csak a 9.napon vettem be az első bogyót, mert barátnőmnél felejtettem a tabimat.

Szerintetek a védettség így is fent áll vagy védekezzünk másképp is a párommal?

Ha nem kapok BIZTOS választ akkor mindenképp felhívom a nőgyógyászomat...a hétvégén úgy is megyek hozzá, csak így este nem akarom zaklatni:S
 
válasz | 2009-12-14 | 15:30
Szerencsére ritkán okoz problémát. Különben nem is lenne ez a felületes gyakorlat. (Legalább is próbálom abban a hitben tartani magam, hogy a legtöbborvosnak azért csak van lelke, mert időnként csak a kezük közé kerülhetek.)

Én tudok pozitív meg negatív példáról is. A negatívban egy kicsit a lánynak is lököttnek kell lenni. Mert ha érzi, hogy nem jó, mert a libidója 0 az egyiktől meg a másiktól is, talán elgondolkodhatna, hogy vajon tényleg neki való-e ez a módszer. De ő dolga, ha nem teszi... Végül is, ha kevesebbett szexel, még kevesebb az esély a teherbe esésre :D
válasz | 2009-12-14 | 15:21
ezt én is tudom.. annó nekem 2 partneremnél is simán..minden vizsgálat nélkül írtak fel bogyit..
valami yadint vagy mit..de ott szerencsére nem lett probléma.. és jól is működött mert baba sem;))))
válasz | 2009-12-14 | 15:05
Kérés!
Kérlek benneteket, ha lehet támogassátok csatlakozásotokkal a következő oldalt:
http://intimtrening.network.hu/ !
Ha elérjük az 50-es létszámot minden héten friss hírekkel láthatunk el benneteket ezen a honlapon.
Köszönöm a segítségeteket:
Wlacsil Zoltán
SiHing Hou
 
válasz | 2009-12-14 | 13:14
Nem egy orvos van, aki minden vizsgáltat nélkül felírja. Régen menten 72órásért, mert elszakadt a dumi. Egyből felírta volna (minden vizsgálat és kérdés nélkül!) a normál fogamzásgátló tabit is. Meg másról is tudok, akinél hasonlóan jártak el.

Egy barátnőm orvos, ő mondta, hogy nekik ki van adva a főorvos által, hogy ha valaki bemegy bármivel az osztályra, legalább egy receptet kell neki adni. És ír ő is, mert munka csak kell neki. A gyógyszergyár meg néha valami aprósággal tiszteleg az osztály irányába, meg a főorvos +1-2 fő időnként mehet az ő számlájukra konferenciára. Szomorú, de így működik.
válasz | 2009-12-14 | 11:53
nincs ilyen hogy "ideális"...
elméletileg a mercilon is jó szokott lenni szinte mindenkinek..
gondolom ezért is írták fel nektek..

elméletileg ha az orvos alapos.. és elküldi párodat 4-5 vizsgálatra.. akkor kicsit jobban letudja szűkíteni a dolgokat...

szoval vissza a nődokihoz és kérjétek hogy alaposabban járjon utána...
(ha nem akarja akkor másik nődoki.. hisz már alapból is ajánlott lett volna ez a vizsgálatos trutyi..)
válasz | 2009-12-14 | 11:23
Nem igaz,lehet úgy is,nem feltétlen kell szétdobni a lábakat,ki van próbálva.:)
válasz | 2009-12-14 | 11:00
És amelett, hogy kevés a mellékhatása, 100%-os a biztonság és olcsó. Kell ennél több?
 
válasz | 2009-12-14 | 10:59
Én az algopirynről hallottam, de biztos az is megteszi :DD

Meg másik módszer a pohár víz helyette.
válasz | 2009-12-14 | 10:02
A Kalmopiryn.
Jól a térd közé szorítva.
Szerintem ez okozza a legkevesebb mellékhatást a fogamzásgátlás témakörében...
válasz | 2009-12-13 | 13:13
"Csak az a gond h nemtudjuk vajon melyik lenne az ideális. "

Ezt nem ti döntitek el. Fontos vizsgálatok eredményei alapján kalkulálja ki a nődoki, h most melyiket is írja fel a nőnek. Gondolom, barátnődet is elküldte ezekre a vizsgálatokra és ezek alapján döntött ezen tabi mellett.
Érdemes lenne felkeresni a dokit és elmesélni, h miket tapasztal. Ugyanis az oldalsó fájdalom elég sok mindenre utalhat (vese problémától a petefészek problémáig bármire)...persze ezeket a doki azonnal le tudja szűkíteni a fájdalom helye szerint.
válasz | 2009-12-13 | 13:11
Nah most ide is írnék egy kicsit mert ezzel is akadtak problémák :S
Nemrégiben 3 hónapja kb a párom elkezdett fogamzásgátlót szedni. Ez a tabi a Mercilon nevet viseli állítólag eléggé jó fajta készítmény gyakorlatilag nemtudom bnőm szokott panaszkodni a szedése során h valami nincsen rendben fájni szokott az oldala meg lejebb a hasa is valamint depresszív hangulata van az első 2hét alatt. Én mondtam neki h váltson gyógyszert mert ha nem jó akkor nemjó. Csak az a gond h nemtudjuk vajon melyik lenne az ideális. Aminek semmiféle mellékhatása sincsen tudom h ez emberfüggő is de arra lennék kiváncsi melyik az a gyógyszer ami felmérések infók alapján a legkevesebb problémát okozta ezen a téren?
válasz | 2009-12-13 | 09:11
ezt általában a tabi leírása tartalmazza....

de a tabik 99%-ra igaz hogy ha a ciklusod első napjátol szeded akkor védett vagy..míg ha késöbb akkor több idő kell neki..

de azért sokan az első ciklust még máshogy is szokták biztosítani mert jobb biztire menni...
válasz | 2009-12-12 | 23:48
Sziasztok! 19 éves vagyok, a nőgyógyászom Stodette fogalmazásgátlót írt fel nekem. Ma szedtem be az első szemet.. Az lenne a kérdésem, hogy mivel eddig mindig óvszerrel védekeztünk a párommal, az első tabletta beszedése után mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy ne legyen szükség óvszerre? Előre is köszi! :)
 
válasz | 2009-12-11 | 20:54
Védenie kell,mert eddig is így volt a váltással kell észen lenni,akkor másképpen is védekezni,nekem azért volt félelmem mert gyengébbre váltottam,ezért védekeztünk 2 hétig máshogyan is.Egyébkén az orvos amikor felírta a gyengébbet semmire nem figyelmeztetett,ez 10 éve volt.
válasz | 2009-12-11 | 11:45
akkor a 7 napos szünetben tuti védett vagyok? :D ha áttérek akkor is ?
 
válasz | 2009-12-07 | 07:53
Szia! Az egy hetes szünet alatt védett vagy mint eddig is,de ha már az új bogyót szeded érdemes kiegészítő védekezést is bevetni,én anno az Anteovinról Tri-regolra váltottam 2 hétig védekeztünk másképpen is,még így is frászoltam az első két levélnél,mert erősebbről -gyengébbre váltottam,de szerencsére nem lett gond. Szóval érdemes védekezni másképpen is inkább két hétig mint csak egy hétig,de ez csak az én véleményem.Ezt az új gyógyszert nem ismerem.
válasz | 2009-12-06 | 14:40
sziasztok

azt szeretném megkérdezni, bár lehet butaság... de szeretnék biztosra menni... szóval 2 éve szedek cypromixet, és most vettem be csütörtökön az utolsó szemet, most van az egyhetes szünet. át szeretnék térni a gestomixre. és ugye áttérésnél annyi van h az egy hetes szünet után már a másikat veszem be, tehát történetesen pénteken kéne a gestomixet. és tegnap együtt voltam a barátommal. ha most áttérek a gestomixre, védve leszek ugyanúgy? ? (mert mintha arra emlékeznék h áttérés esetén kiegészítő védekezés kell az első egy hétben) vagy most inkább még egy havi cypromixet vegyek be, h biztos legyena védelem? egyébként gestomixről vkinek tapasztalat? merth egészen új gyógyszer, nemrég van forgalomban... előre is köszi a segítséget!
 
válasz | 2009-12-04 | 19:34
Tudom, hogy nem éppen ez a topic témája, de mivel az előző hsz.-ben szerepel egy N.-betűs "gyógyhatású" szer, figyelmeztetés gyanánt elmesélném, én hogy jártam vele.
Szembe tudnám köpni magam, amiért az elveim ellenére este bevettem belőle egy adagot, de lázasan, náthásan is muszáj volt ma is dolgoznom, mert hétfőn váratlan! :) ellenőrzést kapunk és mindennek rendben kell lennie. (És most kezdtem dolgozni 3 hét szabi után, nem maradhattam otthon. Ráadásul új a főnökünk, na mindegy, nem magyarázkodom, h*lye voltam és kész!)
A tájékoztatót töviről hegyire elolvastam, nem találtam benne olyat, ami miatt nem szedhetném. A mellékhatások felsorolásánál is csak ritka és igen ritka tüneteket említett. Ehhez képest...
Öt perc múlva már éreztem, hogy a szemem környéke kezd feldagadni, utána már az egész arcom, alig tudtam beszélni, nem tudtam mozogni, még a kezemet is alig tudtam felemelni, ha megpróbáltam volna felállni, úgy csuklottam volna össze, mint egy rongybaba, még ülve is alig tudtam tartani magam. Olyan volt, mintha durván leszedáltak volna! A párom nagyon megijedt, el akart vinni a közeli ügyeletre, de én nem engedtem. Kb. egy órába telt, amíg úgy, ahogy magamhoz tértem! Remek kis lecke volt ez... Hát, igen, az okos a más kárán tanul, ...
 
válasz | 2009-12-03 | 12:46
igen. akkor remélem minden ok lesz. Bár nem bánnám,ha most nem lenne köztes vérzés,csak simán a 7 napos szünetben.

Amúgy csak akkor kellet gumizni,mikor írtam aug-ba hogy a bölcsességfogam miatt felírták ezt az antibiotikumot...mert mondta is a doki,hogy gyengítheti...a meghűléseknél,amiket írtam régebben,akkor nem kellett, mert a neocitran,meg az algopiryn nem gyengíti...a hsz-ok után beszéltem azért a dokival is...múltkor is felhívtam mikor bekavart az antibiotikum,és mondta,hogy gumizni kell....szal azt a félévben egyszeri mellévédekezést meg kibírjuk...bár sose voltam beteges hálistennek...cska most felköltöztem pestre a nyáron,és mostanra szokta meg a szervezetem...de azért rem minden rendben lesz.
válasz | 2009-12-03 | 12:41
"lehet,hogy igazad van...de én még mindig ezt tartom a legbiztonságosabb módszernek, mióta egyszer elszakadt a gumi...:S "

Ez oké, de az elmúlt hónapokban ugyanúgy szinte csak a gumira támaszkodtatok, mikor alkalmazni kellett, mert esélyes volt, h a tabi nem véd (eléggé).

"ha mondjuk hnap elkezdem szedni az antibiotikumot,és mellé gumizunk,akkor ugye nem lehet gáz?"

Szerintem nem lesz baj, hiszen ha a tabi nem is véd, ott a gumi. A keddi együttléttől számítva már eltelt 2 nap, szóval a "beléd került veszélyes anyagok" se nagyon okozhatnak gondot..ha pedig pénteken kezded el a gyógyszert, ha már akkor ki is üti a tabit, kedd óta több mint 3 nap fog eltelni és ugye olyan 72 óráig maradhatnak, vándorolhatnak a hímivarsejtek a hüvelyben, méhben, tehát addig meg véd a tabi.
válasz | 2009-12-03 | 12:34
lehet,hogy igazad van...de én még mindig ezt tartom a legbiztonságosabb módszernek, mióta egyszer elszakadt a gumi...:S

na szóval mikor ezt az antibiotikumot kellett szednem augusztusban,és akkor bekavart,és köztes vérzést okozott,az azt jelenti,hogy valszeg most is be fog kavarni,vagy nem feltétlenül? Kedden együtt voltunk,azóta nem...ha mondjuk hnap elkezdem szedni az antibiotikumot,és mellé gumizunk,akkor ugye nem lehet gáz?
válasz | 2009-12-03 | 12:27
Kicsit visszább olvastam a hsz-eidet és feltűnt, h elég sokszor szedsz valami más gyógyszert, antibiotikumot és egyéb gyógykészítményeket mindenféle bajra. Igaz, h csak májusig követtem vissza az előzményeket, de elég sokszor szedtél mellette mást is, ami miatt aggódtál, h bekavarhat.

Egyrészt a sokszori gyengélkedés az, ami feltűnt...és célszerű lenne erősíteni az immunrendszereden. Mert így havonta vagy 2 havonta valami kiüti a tabi hatását.
Másrészt ha csak havonta szedsz össze valamit, amire antibiotikumot írnak fel, már arra a ciklusra végig bevetitek a gumit (mert ugye kiegészítő védekezés szükséges). Az utóbbi időben szerintem elég sok ciklusnál (most is, novemberben is volt valami, szeptemberben is, augusztusban 2x is bekavart valami, ami miatt gumiznotok kellett, stb...) ugrott a tabi biztonságos foggátló hatása. Összességében ez szerintem nagyon sok idő, amíg teljesen feleslegesen szeded a tabit, hiszen máshogy kell védekeznetek.

Szerintem vagy nagyon fel kéne turbóznod az immunrendszered, h ne legyen ennyiszer valamiféle nyavalyád vagy felesleges a tabiszedés, ha átlagban minden 2. ciklus védelmét ki lehet dobni a kukába. Persze ez az én véleményem, de szerintem nem éppen az az optimális, amit most csinálsz: sokszor gyógyszer és sok ciklusban óvszerezés is tabi mellett, mert kiegészítést igényel a védekezés.
válasz | 2009-12-03 | 12:16
Sziasztok! Hangszalaggyulladásom van, tegnap írt fel a doktornő aktil duot, köptetőt, és rhinosprayt. Mercilon fogamzásgátlót szedek, a hét napos szünet után ma veszem be a 4.szemet. Kedden voltunk együtt a párommal, azóta nem. Ha elkezdem az antibiotikumot beszedni, és a hónapban nem lesz aktus, vagy pedig használunk gumit, akkor szerintetek mennyi az esélye annak,hogy baj legyen? Mert szedtem már aktil duot, és miután elfogyott,egyből véreztem,és még volt egy hetem a hét napos szünetig...úgyhogy kicsit félek,hogy most is be fog kavarni...ha odafigyelünk,akkor remélem nem lehet baj...mit gondoltok?
 
válasz | 2009-12-01 | 16:32
Nekem a fájdalmat illetően volt lényeges változás. Nem fájt, aztán nagyon, aztán még jobban, most meg szinte semmi. A vérzésem hossza is egy kicsit ingott, de 5 nap alatt nekem soha sem volt.

Ráhibáztál, még nem szültem.

Nekem a férjem nem zárkódik el az óvszertől. Régebben ragaszkodott hozzá, mert így étezte kontroláltnak a helyzetet. Azt mondta, hogy tartana attól, ha valaki gyereket akar tőle, ő meg nem, akkor nem mondhatja X év után, figyi, nem bízok benned, mostantól gumit húzok :) Persze mikor ilyesmiről beszéltünk, akkor még messze nem mélyült el ennyire a kapcsolatunk. Most már ismer annyira, hogy tudja, apa nélkül én nem akarok gyereket, és bizonytalan apával sem merném bevállalni.

Nekem is van trombózisos a nagyszüleim között; az összes nagyszülőmnek magas a vérnyomása, ehhez hozzáveszünk egy csipetnyi agyi infarktust és változó mennyiségű dohányt... Kész is az ellenjavallat. Meg lejjebb kifejtettem erről a nézetemet. A hüvelygyűrű is csak hormon tartalmú, és növeli a húgyuti fertőzések veszélyét. Na, nekem abból is elég kijutott :P

A spermicidekben nem bízok én sem, pesszárium abszolut nem tetszik.
Gumival elvoltam kb. 8 évet, de aztán meggyűlt vele a bajom, mert hosszasan küzdöttem candidával, utána nagyon sokáig érzékeny volt a hüvelyem. Meg vérzés előtt-után is kellemetlenséget okozott az utóbbi években. Meg azért szakadni is tud, és lecsúszni.
Az abortusz után addig volt egész jó a szex, amíg nem hatolt be a párom. Onnantól a nemi izgalmat felváltotta a lenecsússzon-stressz. Életemben olyan rossz dugásban nem volt részem. Pár perc után mondtam is, hogy hagyjuk abba, mert pocsék. Azt hiszem, még egy próba volt, de az sem lett más. Aztán nem is akartam aktust kezdeményezni. Ha nem válna be a spirál, akkor ehhez térnénk vissza, de majdnem elértem már a célt, a 10 napot irányoztam be. Még egy nap, és megvan, ha rövidebb lesz, boldog is leszek :)
válasz | 2009-12-01 | 12:30
Az alacsony vas szint sajnos összefügg a hosszan tartó menstruációs vérzéseddel is. Majd látod, mennyire alacsony, és milyen készítményt kell rá szedned. Egyébként meg szedjél valamilyen C-vitamin készítményt, például Rutascorbint, mert, ha jól tudom a C-vitaminnak van kedvező hatása a véredényekre - is, elhúzódó vérzésnél érdemes használni.
válasz | 2009-12-01 | 12:12
Még akartam írni, csak tegnap már nem volt erőm..., igazából szerintem türelem - ahogy az orvos is mondta -, mert lehet, hogy pár hónap elteltével beáll egészen elfogadható időtartamra a vérzésed. Az alapprobléma az, - ahogy írod, hogy a vérzésed spirál nélkül is egy hétig tart, ami eleve hosszabb egy kicsit az átlagnál, - de hát ez is alkati dolog - egyébként meg változik a szervezet, nekem az utóbbi pár évben sokszor egészen lerövidül - szerencsére -, és még spirállal is néha megúszom 2-3 nap alatt.
Nálad az is közrejátszik, hogy még nem szültél - jól gondolom, ugye? -, és azért a spirál kicsit jobban megviseli a szervezetet. De, valóban, mérlegelni kell mindig valaminek az előnyeit - mennyi előnyt kapsz tőle -, és a hátrányait: elviselhetőek-e a hátrányok.
A férfiaknak pedig bizonyos értelemben egyszerűbb sokkal a helyzetük. Igazából az én mostani párom is már a kapcsolat elején közölte, hogy ő soha nem használt óvszert - nyilván most sem fog, ez egyértelmű. Hozzáteszem, hogy csak egyetlen egy partnerem használt óvszert - ő viszont "ragaszkodott" hozzá. Mondván, hogy senkinek nem akar tartásdíjat fizetni... - ilyen is van! Mellesleg én sem rajongok az óvszerért. A tabletta nekem nem jöhet számításba: trombózisveszély, migrénre való hajlam, tehát ez is kilőve. Spermicid krémek, habok... oda a spontaneitás, és nem is tartom eléggé biztonságosnak, pesszáriummal "kibohóckodtam" magam lánykoromban /megjegyzem, csoda, hogy nem lettem terhes.../. Hüvelygyűrűért nem rajonganék..., havonta a nőgyógyásznál "kilincselni".
Visszatérve a spirálra: szerintem legyél még türelmes, időt kell adnod a szervezetednek. Egyébként nekem - mivel megszokta a szervezetem -, olyan, mintha nem is lenne, észre sem veszek semmit, hogy van, és az a spontaneitás is mindent megér, ami a használatával jár.
válasz | 2009-11-30 | 23:31
Alacsony vas szint :P

Pár nap múlva megyek vérvételre, megnézetem hogy áll. Alacsonynak alacsony, ahhoz nem kell labor hogy megtudjam, de kérdés mennyire. Ha nem kóros, akkor vény nélküli vastabi, marmite meg talán a rézoldatot is megpróbálom.

Köszönöm a bíztatást :)
válasz | 2009-11-30 | 23:23
Igen, elég bosszantó, hogy van egy módszer, amit megpróbálsz, és vannak nyilván nemkívánatos hatásai. Valószínű, hogy neked azért hosszabb a vérzésed, mert eleve hajlamos vagy hosszabb vérzésre. Szerintem be fog ez állni nálad, csak egy kicsi türelem kell még hozzá.
válasz | 2009-11-30 | 23:19
Arra felkészített az orvos, hogy az elején még hosszabb lehet a későbbi normálisnál. Azt mondta, hogy 3 hónapot lehalább érdemes várni, hogy eldőljön bírom-e.

Persze így már bírhatom. De legszívesebben levetetném, hogy "csak" egy teljes hét legyen :(( Nehéz dolog ez így. Azt már megtanultam, hogy az emberi szervezet milyen finoman ki tudja mutatni az összes gondolatot.

Közben nem akarok megvállni sem tőle, mert védtelennek érezném magam. A férjem nem befolyásol sehogy, elfogadja a döntésem. Mondjuk ez multkor már kicsit bosszantott is. hosszasan beszélek a dilemmámról, rámondja, hogy nekem kell dönteni, fél perc múlva meg annyira másról szólal meg, hogy csak lesek. Nekem nagyon elszaladnak ezen a téren a gondolataim. Egészen addig, hogy ha kevésbé biztonságos, mi lesz, ha még egy becsúszik... Persze egy fába kétszer ritkán csap a villám, de előfordul :((
válasz | 2009-11-30 | 23:05
A feltételét követő vérzés általában mindig a leghosszabb, igazából ekkor derül ki, meg az utána következő pár hónapban, hogy valakinek bírja-e a szervezete. Általában a feltételt követő hónapokban már beáll egy szintre, hogy milyen hosszú ideig tart a vérzés.
válasz | 2009-11-30 | 23:03
Ha mindenképp tabit akarsz szedni, akkor ezt nem te fogod eldönteni. Szépen elmész dokihoz, aki elküld egy sor vizsgálatra (ha ez kimaradna, igenis kérd a szükséges vizsgálatokat), majd ezek alapján lövi be, h milyen tabi lenne a megfelelő.
Bár speciel én kerülném a hormonális beavatkozást, de a te tested, a te döntésed.
válasz | 2009-11-30 | 22:57
A szülésem előtt, mikor spirált használtam, akkor általában hosszabb lett a vérzés, kb. 2 nap volt, amikor valamilyen "elővérzés"-szerű vacakolás volt, utána úgy átlag 6-7 napig tartott a normál vérzés, és általában erősebb volt és fájdalmasabb, mint spirál nélkül. De azért az volt a jellemző, hogy a feltételt követő hónapokban már elviselhetőbb volt a vérzés mennyiség, és néha már rövidebb ideig is tartott.
Szülés után használva, és most az utóbbi lassan három évben, hogy használom most éppen az az érdekes, hogy rövidebb a menstruáció, előfordult, hogy 2-3 nap alatt lezajlott.
Egyébként, ha jól emlékszem, C-vitamin tartalmú vitaminkészítményt, például Rutascorbint javasolt egy nőgyógyász anno, mikor erősebb volt tőle a vérzés.
válasz | 2009-11-30 | 22:49
Neked elnyúlt a vérzésed tőle? Igazából az is érdekelne, hogy ha igen mennyire. Nekem amúgy is hosszú szokott lenni, aztán 2 hétnél tovább tartott az első, rövidebb lett a második és a harmadik is még rövidebb, de így is hosszas procedúra...
válasz | 2009-11-30 | 22:48
A spirál gyártójának leírásában megtalálható, hogy a különböző - réz, ezüst-, vagy arany bevonattal rendelkező spirálok többféleképpen fejtik ki a fogamzásgátló hatásukat: steril helyi irritációt okoznak a méhben, és így gátolják a petesejt beágyazódását, megváltoztatják a termékeny nyák állagát, és így nehezítik a hímivarsejtek átjutását a méhbe, vagyis lelassítják a hímivarsejtek mozgását is.
válasz | 2009-11-30 | 22:42
Nálam szintén kizárásos alapon ez a módszer tűnt a legoptimálisabbnak. Még a szülés előtt is. És érdekes módon a szülésem előtt két nőgyógyász is vállalkozott rá, hogy feltegye, amikor szükséges volt a fogamzásgátlás. A nőgyógyászok persze szakmailag nem igazán ugrálnak érte, hogy szülés előtt feltegyék, de azért érdekes módon nem véletlen, hogy 3 méret létezik a spirálban: mini /nem szült nőknek, vagy gondolom átlagtól kisebb méhű néknek/, normál és nagy...ha jól tudom.
Ideális fogamzásgátló módszer meg nem létezik még, mindnek van több kevesebb mellékhatása. Ha pedig mellékhatása nem létezik, mint mondjuk a guminak /hacsak nem allergia/, akkor a szexuális életre lehet negatív hatása, mondjuk a spontaneitásra.
válasz | 2009-11-30 | 22:35
Nem igazán. A hormon rendszer egy nagyon bonyolult konstrukció, aminek csak kis szeletét ismerik. Ma már jobb készítmények vannak, mint voltak, de ez csak egy relatív javulás.

Az embert az érzetei viszik előre, amit ösztönnek hívünk. Lehet magasröptű elméleteket gyártani az élet értelmézől, de ezek csak kapaszkodók, hogy jól érezzük magunkat. Az életnek rohadtul nincs értelme, de fenntartjuk magunkat és továbbörökítünk. Ez nem is baj, hogy így van, úgy kell végig csinálni, hogy élvezzük, és akkor nem fogjuk hiábavalónak érezni.

Gondolj bele, mi az, ami irányít! Ha biológiai, biokémiai szinten vizsgáljuk: a hormonok. Az életerőbe belenyúlni szerintem nem helyes.
válasz | 2009-11-30 | 22:22
de nem tesz jót a szervezetnek vagy miért nem?
 
válasz | 2009-11-30 | 22:20
Amúgy leginkább egyiket sem ennyi idősen, hanem gumit.
 
válasz | 2009-11-30 | 22:19
Ezt a nőgyógyászodnak kell eldönteni.
válasz | 2009-11-30 | 22:16
sziasztok! 16 éves vagyok és a baátommal egy éve vagyunk együtt. melyik fajta tablettát ajánjátok? a minit vagy a kombináltat?
 
válasz | 2009-11-29 | 09:26
1: gyulladást okozhat a méhben, ami akár későbbi meddőséget is okozhat
2: elmozdulhat, lecsúszhat, ezáltal elveszti minden fogamzásgátló képességét
3: leginkább abortív eszköz...igaz, h magát a megtermékenyülést is sokszor megakadályozza, de az esetek elég nagy %-ban megtörténik a megtermékenyülés, csak éppen a beágyazódás hiúsul meg...speciel én idegenkedem az ilyen abortív módszerektől (főleg, h ha van más megoldás)

De persze mindenkinek más tetszik,más válik be. Én továbbra is kerülöm a kockázatot, h meddővé váljak, h bármilyen gyulladás alakuljon ki nálam és h egyáltalán belém kerüljön bármi olyasmi, ami gondot okozhat. Mindenkinek más nyújt biztonságot, én spirál mellett inkább még idegesebb lennék, mint óvszer mellett. De akinek tetszik, az éljen vele. :)
válasz | 2009-11-29 | 00:12
Ennél kicsit összetettebben működik, a megtermékenyülésre sokkal kisebb az esély de ez részletkérdés...

Furcsa, hogy aki hagy minden félét a végbelébe dugdosni, az beszél "idegen testről".
válasz | 2009-11-28 | 23:52
Erősebb a vérzésem, de nem görcsölök. Egy homeopátiás szert szedek, azóta egyáltalán nem görcsölök még spirállal sem.

Nekem sem volt szimpatikus, de kizárásos alapon ez tűnik a legoptimálisabbnak. Még nem vagyok benne biztos, hogy marad is, de nem mindenkinek rossz ehhez a kórtörténete és a genetikája. Ha a gyógyszergyártás nem lenne nagyobb üzlet, szerintem elterjedtebb lenne, és ezért kevesebb embernek lenne "idegen".

Én a hormonokkal vagyok úgy, hogy nem értem, azt a sok ipari szemetet miért tömi magába az a nő, akinek fizikailag más is megfelelne.
válasz | 2009-11-28 | 21:52
Osztom az ellenérzésed...mégiscsak egy idegen test,ami folyamatosan irritálja a méh nyálkahártyáját..ezzel megakadályozva a beágyazódást :S Nem tudom, én se szívesen tetetnék fel ilyesmit...a másik pedig, h számomra az a megnyugtató védekezés, amikor nem is kerül belém semmi.
válasz | 2009-11-28 | 21:49
És nem erősebb a vérzésed?
Nem görcsölsz jobban mint azelőtt?

Az biztos jobb mint egy nem kívánt terhesség, de én vhogy ódzkodom a spiráltól!
válasz | 2009-11-28 | 21:19
Nekem is van. És 100%, hogy jobb, mint a terhesség.
válasz | 2009-11-28 | 21:05
Spirál? :-o
De hisz csak 20 éves!
A spirál inkább már szülés után való!
válasz | 2009-11-28 | 19:03
A gyártó elég jó pearl indexet ír, de a spermicideknek nem szoktak ilyen jó indexet mondani. Sokan használják ennek a készítménynek különböző változatát, mint egyetlen fogamzásgátlót, de inkább más mellé szokták (gumi, pesszárium) ajánlani. Én nem bíznék benne.

Egy ismerősöm használt hüvelytablettát, de azt mondta, nagyon kiábrándító, hogy az órát lesni kell, letelt-e a tízperc. Meg olvastam róla, hogy a szaga is zavaró lehet.

Spirálon nem gondolkodtál?
válasz | 2009-11-28 | 18:55
Az általad említett termék csak spermicid anyag, amit fel kell juttatni a hüvelybe (azt hiszem, van krém és kúp is belőle). Ez nem tabletta, ezt nem szájon át kell szedni és nem hormonálisan hat, csak a hüvelybe kerülő spermiumokat hatástalanítja valamennyire. És itt a valamennyire-n nagy hangsúly van,mert kiegészítő védekezésképp ajánlott csak használni, 100%-osan nem szabad erre támaszkodni. Viszont megszakított közösüléssel már hatásos, ahol csak az előváladékból származó spermiumokat kell elpusztítania.
válasz | 2009-11-28 | 18:50
Lenne egy kérdésem.Hallottam a patikában vény nélkül kapható hormon nélküli gyógyszerről(PHARMATEX).Mennyire biztonságos?Ugyanis én nem szedhetek fogamzásgátlót a hormon tartalom miatt.A doki sem adott egyértelmű választ ezzel kapcsolatban.Nektek mi a tapasztalotok?Köszönöm a válaszotok!
 
válasz | 2009-11-28 | 13:07
"hát elméletileg a tabi csökkenteni szoktak a pattanásokat nem szaporítani."
Ha megfelelő tabit írnak fel, az segíthet a pattanásokon. Bár más kérdés, h foggátlót szed és az mellékesen segít azokon vagy speciálisan bőrgyógyásztól kap olyan készítményt, ami eredetileg hormonális bőrproblémákra van, és mellékesen fogamzásgátló is. De ahogy segíteni tud, úgy ronthat is, főleg ha mindenféle vizsgálat nélkül, hasraütésszerűen írják fel.
válasz | 2009-11-28 | 13:01
A nagykönyv szerint nem, mert azok a hímivarsejtek, amik akkor kerülnek a hüvely bejáratára, a gumis behatolással beljebb juthatnak.
válasz | 2009-11-28 | 13:01
Előváladék és ondó ne kerüljön a hüvely közelébe. Szóval a natur dörgölőzés se túl biztonságos, ha már van előváladék.
válasz | 2009-11-28 | 12:52
Én most hagytam abba a fogamzásgátló szedését (Lindynette 20), mert nagyon rossz hatással volt a libidómra és a közérzetemre, illetve feltehetőleg ettől lett túl savas a ph-m.
Azt szeretném tudni, hogy mennyire vigyázzunk a barátommal?! Azt tudom, hogy már az első behatoláskor óvszer ...de pl. "dörgölőzni" szabad, igaz?
 
válasz | 2009-11-28 | 10:55
hát elméletileg a tabi csökkenteni szoktak a pattanásokat nem szaporítani..

ha most kezdted a szedését akkor lehetséges... de én pl várnék azért 2-3 hónapot hogy hátha csak hirtelen reakció a szervezetedtől..

de ha már régebben szedted akkor lehet hogy valami mást kaptál el..vagy mint mások is írták allergiás tünetek...
válasz | 2009-11-27 | 23:53
Lehet, hogy tényleg kiütés :(( Engem pl. 20 éves koromban kezdett kiütni a paradicsom, minden előzmény nélkül. Fogamzásgátlót nem szedtem soha.
Egészen úgy néztek ki, mint egy pattanás, de mindig kicsik, sokszor fájnak, és nehezebben gyúgyultak. Az államon, a szám körül és az orrom mellett jött ki, de egy barátnőmet pl. (szintén paradicsom) a hátán csapja ki.
Ha esetleg kapsz másik f.gátlót, és utána sem múlik el, érdemes elmenni egy allergia tesztre. Kb. 5000 HUF. Nekem egy rakás gyógyszert fel akartak írni, de baromság azokat szedni. Élelmiszerből van, amit nem eszek, és az ételallergia egy része megszűntethető, ha helyesen táplálkozik valaki.

Amíg nem tudod mi okozza, kerüld az alapozót, az olajos krémeket, hogy levegőzzön, és gyorsabban gyógyuljon. Gyakori allergén a perubalzsam, amit nagyon sok krémbe is tesznek illatanyagnak is akár úgy, hogy pontosan nem jelőlik, meg pl. a sebpataszok ragasztócsíkja is tartalmazza ezt az anyagot. Ha attól viszketni szoktál, akkor azt jó esélyel Te sem bírod.
A fekete festékeknek nagy részének a PPD adja a színét, és ez is gyakoran túlérzékenységet vált ki. Tartalmazza pl. fekete hajfesték, tetováló festék.
Meg vannak nagyon alattomos allergiák is: pl. a candida albicans érzékenységet is vizsgálják egy átlag teszten. Nekem ez is van. Szóval, ha hüvelygombával küzdök, akkor egy úttal kiütéses is lehetek (voltam is :P)


Ha a nőgyógyász tabletta váltással nem tud segíteni, minél előbb menj all. tesztre, mert különben csak félrekezelnek. Pl. bőrgyógyász nekem adott antibiorikumos-alkoholos oldatot, amitől elmúltak a kiütések, kishíján a bőrömmel együtt. Kórházakban nem foglalkoznak ilyen tesztekkel, csak magánrendelésen.
válasz | 2009-11-27 | 21:38
Szia! Én is azt szedek. Neo Citrant lehet inni, én is szoktam és utána kérdeztem a dokimtól, hogy lehet-e, mondta, hogy igen. Szal nyugi:)
válasz | 2009-11-27 | 20:49
Arcon van az áll mentén levő is...csak az arc alján. És azok aknék szoktak lenni, nem is pattanások. Ha valakin ilyenek elszaporodnak (nem kell sokra gondolni, elég 5-10 is), akkor esélyes...
válasz | 2009-11-27 | 20:49
szerintem simán megihatsz olyat... de olvasd el mind a kettőnek a leírását..

(de elméletileg az igazán erősebb.. és főleg viselkedésmódosító valamint antibioktikumok tudnak bekavarni tudtommal..)
válasz | 2009-11-27 | 20:47
tehát ami nem arcon van pattanás az már hormonproblémára utal?:)))))
válasz | 2009-11-27 | 20:28
Újonnan kezdted el szedni vagy régebb óta szeded már? Ha előbbi, akkor én arra gyanakodnék, h nem a legmegfelelőbbet kaptad, hiszen ez mégiscsak hormonkészítmény...és ugye a pattanások hátterében sokszor hormonális probléma húzódhat meg. Na egy jól megválasztott tabletta eltüntetheti őket, de egy másik, ami nem megfelelően hat a hormonháztartásra, elő is hozhatja őket.

Bár a pattanások helye sem mindegy, mert az áll (állkapocscsont mentén) vonalában vagy nyak felső részén (mellkason, háton) jelentkezőek majdnem mindig hormonproblémára utalnak.
válasz | 2009-11-27 | 19:55
sziasztok.
mercilont szedek, most tartok a 7 napos szünetben,meg is jött tegnap...azt hiszem megfázhattam, mert nem érzem vmi jól magam, rossz a közérzetem, mint mikor beteg szoktam lenni...megihatok egy neocitrant,vagy az befolyásolja a foggátló hatását?
 
válasz | 2009-11-27 | 19:34
Sziasztok!

Szeretném a véleményeteket kérni. Lehetséges e az, hogy a tabitól ( linynette 20) nagyon csúnyán pattanásos lett az arcom. Olyan mint amikor kiütések lennének. A tájékoztatóban nem láttam, hogy lehet e ilyen mellékhatása is.

Válaszokat köszönöm.
 
válasz | 2009-11-21 | 18:15
általában ha csak 12órából csúszol ki elég azon a héten..ha többet csúszol akkor lehet hogy az egész ciklusban kellene.. elvégre inkább biztosra menjél;))))

keressél rá és olvasd el a neten a leírásást..

de azért a legtöbb bogyinál ha a 12-24óra közötti időszakban veszed be 1 hét elég szokott lenni...
válasz | 2009-11-21 | 15:53
Ilyen esetben ha a google-ba beírod a tablettád nevét, kidobja azt az oldalt is, amin a betegtájékoztató található. Ott ilyen esetben is el tudod olvasni. :)

http://www.pirulapatika.hu/210160008/betegtajekoztato

Megkerestem neked. :)
válasz | 2009-11-21 | 15:49
gen tudom hogy van papír csak nincs nálam hanem csak a levél mert kolis vagyok és a koliban van!És emiatt kérdeztelek titeket!Amúgy lindinett20-at szedek.
 
válasz | 2009-11-21 | 15:11
A tabi dobozában van egy papír, ami részletes leírást tartalmaz a szedésről és az egyéb gubancokról. Tessék elővenni és kibogarászni, h a te tabidnál (tabi és tabi között is van különbség) mit kell és meddig tenni, ha több, mint 12 órát csúszol. Le van írva, csak elő kéne venni.
válasz | 2009-11-21 | 15:02
És még azt szeretném kérdezni hogy meddig kellene kiegészítőket használnom?
Köszönöm!
 
válasz | 2009-11-21 | 10:21
Igen, a második kérdésedre a választ megtalálod a gyógyszer leírásában (érdemes olvasgatni).
válasz | 2009-11-21 | 10:00
Sziasztok!
Én most kezdtem el a fogamzásgátló szedését pontosabban a harmadik hónapnál tartok de tegnap este elfelejtettem beszedni a gyógyszerem!Ma reggel jutott az eszembe és be vettem!Az eközött eltelt idő 14 óra volt!Tudom hogy 12 órán belül pótolni kell!Kérdésem: használjak kiegészítő védekezést?És meddig?
Köszönöm!
 
válasz | 2009-11-19 | 16:12
"Számos gyógyszer együttes alkalmazása csökkentheti a fogamzásgátló tabletták hatását. A kombinált fogamzásgátló tabletták két hatóanyaga - a tüszőhormon és a sárgatesthormon - a májban bomlik le, miután hatását kifejtette. Lebontásuk folyamatát enzimeknek nevezett fehérjetermészetű anyagok segítik elő. Bizonyos gyógyszerek hatóanyagai fokozhatják a lebontó enzimek termelődését, illetve aktivitását a májban, így a tabletta hatóanyagai gyorsabban kikerülnek a szervezetből. Antibiotikumok tartós szedése során pedig a hormonok felszívódása szenvedhet zavart.
A gyógyszerkölcsönhatás következtében csökkenhet a tabletta fogamzásgátló megbízhatósága. Első figyelmeztető jel lehet, ha más gyógyszer és a tabletta együttes szedése során közti vérzés lép fel, amely régebben nem jelentkezett.
Melyek a kölcsönhatást okozó gyógyszerek? Itt csak a leggyakoribbakat soroljuk fel: a már említett antibiotikumok (pl. ampicillin), gombás bőrbetegségek kezelésére használt szer (griseofulvin), epilepszia elleni szerek, ízületi betegségek kezelésére használt gyulladásgátlók (fenilbutazon), egyes nyugtatók, altatók. Nagyon fontos, hogy a tabletta szedésének megkezdése előtt mindig tájékoztassa a felíró orvost arról, milyen egyéb gyógyszert használ. Ha már szed tablettát, és valamilyen más gyógyszert rendelnek Önnek, kérdezze meg, szedhető-e a két gyógyszer együtt."
válasz | 2009-11-19 | 16:06
A mit mivel ez esetben elhanyagolható kérdés szerintem. Az előbbi bejegyzésemben írtak okából.

A koleszterinnel kapcsolatban...
Ha a fogamzásgátló szedése okozza ezt a változást, akkor elhagynám. A fog.gátló növeli az infarktusok esélyét, és a magas koleszterin is egy elterjedt nézet szerint.
válasz | 2009-11-19 | 09:24
Szerintem a vérvizsgálatot a házidokija csinálta és általában a nők nem szokták minden orvosnál kihangsúlyozni, h jelenleg mit is szednek (amit szerintem nem szabadna elmulasztani), a dokik pedig nem kérdeznek rá.

"Egyébként a fogamzásgáthó olyan általánosan használt gyógyszer (világ eladási listáján 2. helyen a szorongást csökkentő szerek után)"
Erre viszont csak azt tudom mondani, h elég sajnálatos ez a tény:S
válasz | 2009-11-19 | 01:10
Szia! Nem orvos nézte a kolesztein szinted? Mert ha igem, és ismerte a kórképed, akkor szólt volna baj esetén.
Egyébként a fogamzásgáthó olyan általánosan használt gyógyszer (világ eladási listáján 2. helyen a szorongást csökkentő szerek után), hogy ha kölcsönhatása lenne, feltűntetnék a vas kapszula papírján és fordítva (mivel a vérzés-vasháztartás szorosan összefügg).

Amúgy a koleszterintem egy kicsit nekem is magas. 4 kilóval meghízva 56 a 174 centimhez, és nem egyszer vérszegény voltam. Most megint visszaestem kicsit, mert a spriállal 6-7 nap helyett 14-10-10 napra növekedett a vérzésem (most kezdem a 4. ciklust, de enyhébbnek tűnik).


Sok embernak kicsit magas a koleszetin szintje hoszzú távon probléma mentenesen.
válasz | 2009-11-18 | 22:19
Szia!
Keresd fel a dokidat, mert bizonyos gyógyszerektől nőhet a koleszterin szint! Legalábbis az én gyógyszeremre ezt mondták és ellenőrizve is van.
válasz | 2009-11-18 | 20:59
Erre valók a dokik. Tessék vázolni a helyzetet, mit mivel szedsz,mi mire hat és rákérdezni, mi mivel nem okoz gondot.
válasz | 2009-11-18 | 20:58
Azt elfelejtettem irni h Femoden drazsét szedek...
 
válasz | 2009-11-18 | 20:58
Sziasztok..tudnátok nekem segiteni abban, hogy mivan olyankor ha magas az összkoleszterin szintem(46 kg vagyok) és vashiányos vagyok? Szedhetem tovább a gyógyszert? (nem szeretném abbahagyni és másikra váltani se) De szedek mellette vasat! Köszönöm!
 
Új hozzászólás



Fórum

Maszturbálás
2018-07-21 - 17:51

Pornográfia
2018-07-12 - 11:38

Biszexualitás
2018-06-23 - 08:37

Merevedési zavarok
2018-05-10 - 10:17

Segédeszközök
2018-04-22 - 17:20

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2018-04-05 - 19:29

Anális szex
2018-03-25 - 08:59

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-02-25 - 18:36

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Erotikus játékok
2018-02-04 - 10:53

Beszélgetünk
2018-01-26 - 04:35

Szexuális nevelés
2018-01-23 - 22:17

Orális szex
2017-12-19 - 22:38

Láb, harisnya és tűsarok
2017-10-23 - 10:12

Barátság extrákkal
2017-02-08 - 14:54

Szüzesség elvesztése
2017-01-12 - 15:35

A méret a lényeg?
2016-10-10 - 16:32

Hűtlenség, megcsalás
2016-08-05 - 18:22

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Nemi betegségek
2016-02-16 - 12:54

Női orgazmus
2016-01-02 - 12:04

A terhesség első jelei
2015-09-14 - 22:41

Nők szexuális problémái
2015-03-12 - 14:06

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Homoszexualitás
2014-03-10 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Szex különleges helyeken
2013-07-30 - 12:37

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Menstruáció
2013-01-06 - 18:25

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41