Biszexualitás

Új hozzászólás Linkek Fórum témák RegisztrációPoision Pen [NŐ] (32) moderálás | válasz | 2010-08-07 | 15:59:22
"Ezt mondom én is.Hogy szex közben figyeljünk a párunkra,és magunkra.Ezt rontaná el,ha közben kakaskodás,vetélkedés és hasonló negatív és megosztó energiák.Szerinted lehet úgy figyelni a párunkra,és önmagunkra,hogy közben egy kívülállóval még megy a vetélkedés,hatalmi harc,stb.?"

Szerintem lehet, mert a figyelem már eleve megosztott. Vagy magamra koncentrálok jobban, vagy épp a másikra. Mivel a fókusz ide-oda ugrik, miért ne lehetne plusz egy célpontja is.
A vetélkedés pedig elképzelésem szerint nem tudatos, hanem egy alapérzés. Kb. olyan lehet, mint mikor sikeres,jó napom volt, és feldobott kedvemben jobb a szex.


"Érdekesen gondolkodsz.Szerinted a kölcsönös örömszerzés alapelve az,hogy azt csinálom ami nekem jó,és ezt a másik fél fogadja el?Ez önzés,nem kölcsönös örömszerzés.A "kölcsönös",az nem az,hogy az egyiknek jó,a másik meg belenyugszik,hanem az,hogy mindkét félnek jó.Tudod,a te felfogásod,amiről írsz,pont az az oka a sok párkapcsolati problémának: ugyanis sokszor van az,hogy az egyik fél csak elfogadja,belenyugszik abba,ami a másiknak jó,amit a másik akar.Neki nem jó,csak elfogadja("tiszteletben tartja"). "

Olyan érdekesen gondolkodok, hogy az annyira alap, hogy a másiknak örömet szeretnék szerezni, hogy bele sem írtam.
Ha valami nekem nem jó, akkor csak a másik öröméért nem teszem meg. Ha pedig nem tartja tiszteletben, hogy nekem márpedig az rossz lenne, az már nem csak önzés, hanem a másik semmibe vétele lenne.
Hogy nekem mi jó és mi nem, azt nekem kell behatárolnom, hogy a másik félnek mi jó, azt meg hadd döntse el ő. A két kívánságlistának lesz egy halmaza, és az lesz jó nekünk.
Ezen a hülye önzésen kár lovagolni... Az önzés a legalapvetőbb életösztön, és nélküle nem működne semmi. A kommunizmus is megbukott. Mindent vissza lehet vezetni az én akaratára: én azért teszek jót neked, mert nekem jó a tudat, hogy jót tettem.

"Dehogy kell.Ez marhaság.És szintén sok konfliktus forrása.Innen ered minden probléma,ez a forrása,ez a felfogás.Alá és fölérendeltség,megalkuvás,dominancia.Amiről te írsz,és amit te jellemzel ezzel a hozzáállással,az a háború,nem pedig a szerelmi kapcsolat.De nem csoda,eléggé rossz beidegződések vannak az emberekben,és ahogy mondtam is,ez a gyökere a sok válásnak,erőszaknak,szexuális zavarnak."

Van egy aktív és egy passzív fél. Az egyik ad, a másik befogad. Egyébként ékes anyanyelvünk pl. nagyon jól mutatja az általános elosztást: megd.g, teherbe esik. Ezek a szerepek nincsenek kőbe vésve, mert attól függetlenül, hogy pl. én azt szeretem, ha a párom jól megd.g, nem jelenti azt, hogy időnként nem pattanok rá, és lovagolom meg, úgy, hogy ő csak fekszik, és mondjuk tapogat. Az, hogy az ágyban én azt várom, hogy kapjon el, és gyűrjön maga alá, nem jelenti azt, hogy az életben mindig csak sodródok az ő akarata szerint. Sőt...
Minden kapcsolatban van egy dominánsabb fél, legyen az párkapcsolat, vagy baráti. Ez nem azt jelenti,hogy elnyomja a másikat, hanem azt, hogy mondjuk én temperamentumosabb vagyok, mint X barátom, ő meg kis csendes jellem. Lehet azt tagadni... Amúgy is nagyon divatos az "egyenlőség". Alapelvnek tényleg jó is, de mindig minden szinten nem lehet érvényesíteni. Mert szép, hogy mindkettőnknek van egy szavazati joga, hogy jobbra, vagy balra, de ha középen beton fal van, akkor nem tudunk arany középként kompromisszumként kiegyezni, ha eltér az elképzelésünk. És az sem lehet, hogy akkor sehova. Valamelyik félnek engednie kell, valamelyiknek meg kiállnia a sajátja mellett.
[135552] +kedvencekhez előzmény: [135517]aimée

Link:

TÉMAKÖRÖK
SZAVAZÓ
Ki fizessen az első randin?
Nemed:
Férfi
Fele-fele arányban
FRISS KOMMENTEK
FÓRUM
» Maszturbálás
» Beszélgetünk
» Anális szex
» Orális szex
» Merevedési zavarok
» Biszexualitás
» Erotikus játékok
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Segédeszközök
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» A méret a lényeg?
» Szex a terhesség alatt és után
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
 


RSS cikkek