Beszélgetünk

Új hozzászólás Linkek Fórum témák RegisztrációNeni [NŐ] (31) moderálás | válasz | 2015-12-07 | 22:39:45
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, volt-e már valaki ilyen helyzetben és ha igen, mit tett. Egyáltalán lehet-e tenni valamit ilyenkor?
Van egy kapcsolatom, nagyon jól megvagyunk, együtt élünk lassan egy éve. A legtöbb dologban egyet értünk, amiben pedig más a véleményünk, ott is sikerül közös nevezőre jutnunk. Nekem egy gondom van: a párom anyukája.
Annak idején a párom szülei nem voltak jó viszonyban. Az apuka alkoholista volt, verte a feleségét és a még pici gyerekét is. Később pedig meghalt, az alkohol vitte el. A párom születése előtt lett volna még egy gyerekük, de meghalt. Ezeket még hallani is rossz, átélni bizonyára még szörnyűbb lehetett.
Ez az asszony férjhez ment, mindennek már 20 éve. Viszont ő még mindig a múlton kesereg. Folyton gyógyszereket szed. Eddig csak kétszer láttam, amikor nem az ágyban feküdt. Részmunkaidőben dolgozik, de amikor otthon van, az ágyat nyomja - legalábbis én még nem láttam belőle mást.
A fia (a párom) minden hétvégén hazamegy, mert ha nem menne, akkor veszekedne vele az anyja. Sokszor még így is veszekszik a gyerekével. Mivel nincsenek jó anyagi helyzetben, minden hónapban a fiától kér pénzt. Korábban mondta már az anyjának a párom, hogy nem fog tudni neki pénzt adni, mert albérletben lakunk, itt is fizetnie kell. De azóta is minden hónapban viszi neki a pénzt. Ezzel még nem is lenne gond, ha lenne az asszonyban némi hála vagy elismerés, de olyannyira nincsen, hogy azzal sem törődik, hogy a fia milyen műszakos - ha fizetésnap van, csörög a telefon. Az sem zavarja, hogy a gyereke éjszakás, és délelőtt aludni. Neki az a pénz már azon a napon kell. Kérdeztem is a páromtól, hogy miért kell azt a pénzt rögtön, azon a napon odaadni neki, 1-2 nappal később nem ér rá? De az anyjának azonnal kell, el kell költeni.
Lehet, hogy azért is furcsa ez nekem, mert a mi családunkban ilyesmi nem történt. Ha egy szülő nem tudja támogatni a gyerekét, akkor sem követelőzik.
Felregisztrált "anyósom" az egyik közösségi oldalra is, és azóta folyton csak a mobilját nyomkodja. Mivel nem ért hozzá, mindig elállít valamit a közösségi oldalon, és ilyenkor hívja a gyerekét, hogy menjen és állítsa be. Ha nem megy máris a fia, akkor nem sokkal később újra felhívja, hogy haladjon, mert ő így nem tud mit csinálni. Azt azért még hozzáfűzöm, hogy nem a szomszéd utcába kell átsétálni, hanem a szomszéd községbe.
Tegnap is emiatt hívta a páromat. De boltokban voltunk, nem tudott menni, és nem is akart, mert ma egyébként is készült menni. Viszont az anyja ráripakodott, üvöltözött a telefonba, hogy azonnal üljön kocsiba, és menjen. Később még a rendőrséggel is fenyegetőzött, hogy ránk küldi, mivel elhozott a párom egy tv-állványt, amit előtte hozott el otthonról. Az állványt ki akarta fizetni az anyjának, de akkor az anyja azt mondta, hogy nem kell, mert az úgyis a gyerekéé. Tegnap pedig fenyegette a fiát, hogy rá fogja küldeni a rendőrséget, mert azt a bútordarabot csak úgy elhozta. Kisebb-nagyobb szünetekkel, de órákig tartott a telefonálgatása. A vacsorámból alig tudtam enni, mert olyan ideg volt bennem. Végül átment a párom, hogy beállítsa a facebook-oldalát az anyjának.
Egyébként havi szinten eljátsza, hogy a páromnak ugrania kell, hogy a facebook-ot beállítsa neki. Volt olyan, hogy én rosszul voltam itthon, de neki mennie "kellett".
Ma emiatt kaptunk össze a párommal. Mert én nem tudom megérteni, hogy az apja verte az anyját és alkoholista volt, és ő előtte meghalt egy gyereke és emiatt tönkrement az idegrendszere. Kérdeztem, hogy miért nem megy szakemberhez, mire azt a választ kaptam, hogy azok adták a sok nyugtatót és gyógyszert, amit állandóan szed.
Az én apám is alkoholista volt, és bántotta anyámat időnként. Bár anyukámnak én vagyok az elsőszülött gyereke, nem volt vetélése, de soha nem beszélt velem úgy, mint egy utolsó szeméttel. Soha nem követelt tőlem pénzt. Ha kért is, csak kölcsönbe, de ilyen is nagyon ritkán volt.
Viszont olyat is ismerek, akinek volt vetélése, és padlón volt, de rendbe tudták hozni.
Persze, értem én, hogy minden ember más és más. De nem hiszem, hogy normális dolog az, ahogyan rászáll másokra és a saját akaratát érvényesíti, de máris, azonnal. Én ezt hosszú távon nem fogom tudni elviselni. Én így nem merek gyereket vállalni. Majd ha elállít valamit, vagy bekattan nála valami, akkor elhívja "rögtön, azonnal" a fiát az unokájától is. Az unokája elől is követelni fogja a pénzt, csak hogy neki legyen? Mert nekem ehhez nem lesz türelmem. Vagy velem van a probléma, és én nem értek meg másokat?
[145992] +kedvencekhez

Link:

TÉMAKÖRÖK
SZAVAZÓ
Ki fizessen az első randin?
Nemed:
Férfi
Fele-fele arányban
FRISS KOMMENTEK
FÓRUM
» Maszturbálás
» Beszélgetünk
» Anális szex
» Orális szex
» Merevedési zavarok
» Biszexualitás
» Erotikus játékok
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Segédeszközök
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» A méret a lényeg?
» Szex a terhesség alatt és után
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
 


RSS cikkek