TÉMAKÖR
Szerelem
45 db cikk

Akkor már szakításban voltunk

Akkor már szakításban voltunk

2015-02-15 | 0 komment
Ez egy kalsszikus mondat a Jóbarátok-ból. Ross és Rachel szakítottak és Rachel rájön, Ross egy másik nővel aludt. Mikor ezt szóvá teszi, Ross csak annyit mond: "Akkor már szakításban voltunk!"
Szünet vagy szakítás?

Szünet vagy szakítás?

2015-02-08 | 0 komment
Már egy ideje kapcsolatban vagy és ez kezd szép lassan egyre nehezebbé válni. A viták egyre gyakoribbak és a kezdeti jó hangulatnak vége, egyre több komolyabb probléma kezd felmerülni. Egyszer csak a partnered azt javasolja, hogy tartsatok szünetet néhány hónapig, hogy rendeződjenek a dolgok. Mit is jelent ez?
Az igazi

Az igazi

2014-09-27 | 0 komment
Popper Péter több előadásában is hivatkozott Márai Sándor, Az igazi című művére. A mű kapcsán a pszichológus beszélt a párkapcsolatban jelentkező birtoklási vágyról, illetve arról, hogy létezik-e egyáltalán igazi. Cikkünken megmutatjuk egy videóban az előadás részletét, valamint idézzük a regény megemlített részét, hátha valaki alaposabban is tanulmányozná ezt a részt.
Miért nem működnek a párkapcsolatok?

Miért nem működnek a párkapcsolatok?

2013-02-16 | 0 komment
Mindenki ismeri a statisztikákat, miszerint a házasságok fele válással végződik. A fennmaradó 50%-nak is nagy része boldogtalan, rossz mindkét fél számára. És ez ugye a házasságok statisztikája. De mit tudunk mondani úgy általában a kapcsolatok sikerességéről? A kép nem túl rózsás.
Mit kell tenned az első randi végén?

Mit kell tenned az első randi végén?

2012-04-24 | 2 komment
Sikerült összehozni az első randit. Helyszínt is sikerült találni és úgy tűnik jól is éreztétek magatokat. De valami még hiányzik. Jó volna tudni, hogy mindeketten ugyanazt akarjátok-e? Cikkünkben megtaláljátok ehhez a receptet.
Nő és férfi

Nő és férfi

2011-10-29 | 0 komment
Rövid, vitaindító írásunkban egy idézetet találtok Füst Milán naplójából. Az író egy bejegyzésében nő és férfi kapcsolatáról írja le elképzelését. Az idézettel semmit sem szeretnénk állítani vagy sugallni. Pusztán megosztjuk veletek és várjuk a vele kapcsolatos gondolataitokat.
Párkapcsolatok száma

Párkapcsolatok száma

2011-03-30 | 0 komment
Kinek hány kapcsolatra van szüksége ahhoz, hogy el tudja dönteni, végül kivel éli le az életét? Kell-e egyáltalán több partner ahhoz, hogy el tudjuk dönteni? Úgy gondolom, hogy egy embernek több kapcsolatra van szüksége ahhoz, hogy eldönthesse, kire vagy mire vágyik.
A párkapcsolat egy négylábú asztal

A párkapcsolat egy négylábú asztal

2010-11-22 | 12 komment
Röviden most Füst Milán megállapítását idéznénk a párkapcsolatról, Popper Péter tolmácsolásában. Az író a férfi-nő kapcsolatot egy négylábú asztalhoz hasonlítja. Lássuk mi ez a négy láb. A cikket vitaindítónak is szánjuk. A kommentekben írjátok meg mit gondoltok erről.
Mit bír el egy szerelem?

Mit bír el egy szerelem?

2010-04-02 | 9 komment
Ártalmatlan flört, alkalomszerű félrelépés vagy tartós viszony? A vélemények a megcsalással kapcsolatban aszerint oszlanak meg, hogy kinek meddig terjed a fájdalomtűrő képessége.
Flörtiskola

Flörtiskola

2010-03-25 | 2 komment
Mi az, ami egy nőt annyira vonzóvá tesz, hogy a férfiak sorra térdre borulnak előtte? Leomló szőke haj, darázsderék, gömbölyű popsi, csábító combok? Na igen, a első benyomás biztosan ezeknek köszönhető, ám számos tanulmány igazolja, hogy az első benyomáson túl az erotikus kisugárzás nem feltétlenül a fiatalságtól és a hamvas szépségtől függ.
Szeretők

Szeretők

2010-01-20 | 38 komment
A "szerető" szót ízlelgetve nagyon különleges, egymásnak ellentmondó érzéseket élhetünk meg. Attól függően, hogy milyen minőségben találkozunk azzal a szereplővel, akit a szó jelöl, - vagy akár mi magunk vagyunk azok - nos, bárhol is vagyunk abban a rendszerben, ahol a szerető-szereplő életre hívódik, mindenképpen változást hoz az egész rendszer számára.
Hogyan bizonyosodj meg arról, hogy a szerelmed megcsal-e?

Hogyan bizonyosodj meg arról, hogy a szerelmed megcsal-e?

2009-06-12 | 16 komment
Szíved választottja hirtelen egészen másképp viselkedik? A szokásosnál később ér haza vagy nem akarja már a szexet? Valami nem stimmel, de nem tudod, hogy miért. Vajon a partnered megcsal téged?
10 jel, amiből tudhatod, megtaláltad a nagy Ő-t!

10 jel, amiből tudhatod, megtaláltad a nagy Ő-t!

2009-05-06 | 32 komment
Sok embertől hallani arról, hogy megtalálta a nagy Ő-t. De ki is a nagy Ő, amiről beszélnek. Én úgy gondolom, hogy az a személy, akiről biztosan érzik, hogy leélnék vele az életüket.
Találkozás a régi szerelemmel

Találkozás a régi szerelemmel

2009-03-24 | 12 komment
Különös, hogy néha miféle emlékek szunnyadoznak bennünk, s ha szomorúak vagyunk, vagy személyes problémák nyomasztanak, ezek hirtelen a felszínre törnek. Elég egy apró, tulajdonképpen jelentéktelen veszekedés kedvesünkkel ahhoz, hogy teljesen magától beinduljon az időgép, mely visszarepít a múltba, őhozzá!
Kommunikáció szeretők közt - Segít a tantra

Kommunikáció szeretők közt - Segít a tantra

2009-01-27 | 3 komment
A tantra eszmerendszere a jógából alakult ki. Követői, a tantrikák a világot önmagában isteninek tekintették, s ennek megfelelően nem fordultak el a földi örömöktől. Sőt, igyekeztek azokat minél magasabb szinten, majdhogynem a tökélyre fejlesztve gyakorolni - természetesen nem öncélúan, hanem az egység minél mélyebb megtapasztalása érdekében.
A szerelmes férfi

A szerelmes férfi

2008-10-28 | 49 komment
A férfiak neveltetésükből adódóan, nem vagy alig szeretnek beszélni érzéseikről, érzelmeikről. Hisz egy férfi az erőt, a bátorságot, a higgadtságot, a cselekvést képviseli. Dacol a fájdalommal, keresi a veszélyt... Nos lássuk be, ezen jellemvonások mellé nehezen illeszthető be a legnagyobb érzelmeket jelentő szerelem önkifejezése...
Hova menjünk az első randin?

Hova menjünk az első randin?

2008-09-23 | 23 komment
Gyakran felmerül az a kérdés az első randi előtt álló fiúkban, hogy hova is menjenek a lánnyal az első alkalommal, hogy mindketten jól érezzék magukat és a randi is jól sikerüljön. Erre a kérdésre vonultatunk fel cikkünkben jó és rossz válaszokat, mely fiúknak, lányoknak egyaránt hasznos lehet.
A hűtlenség áldozatai - Megcsalás utáni kibékülés

A hűtlenség áldozatai - Megcsalás utáni kibékülés

2008-07-30 | 171 komment
A legtöbb kapcsolatban hatalmas törést jelent, ha lelepleződik egy félrelépés. Néhányan sosem bocsátják meg párjuknak a csalfaságot, más kapcsolatokban a felek előbb-utóbb napirendre térnek a dolog felett, és helyreáll a házi béke...
A sikeres párkapcsolati kommunikációhoz vezető út

A sikeres párkapcsolati kommunikációhoz vezető út

2008-05-18 | 1 komment
Előfordult Önnel az, hogy bizonyos beszélgetési helyzetekben szinte mindig ugyanúgy zajlanak a történések, miközben másképp szeretné? Esetleg az, hogy hiába kéri párját, hogy legyen megértőbb, kedvesebb, s mégsem történik változás a kapcsolatukban? Ezeknek mindnek megvan a maga oka: a legtöbb esetben hibásan kommunikálunk, rosszul fogalmazzuk meg üzeneteinket, emiatt a legtöbb esetben ugyanazokat a köröket futjuk kedvesünkkel a beszélgetések során, legrosszabb esetben félreértjük a másik szándékait. A cikkben a jó és rossz közlési módokat kívánjuk bemutatni, valamint egy módszert, aminek segítségével pozitív változásokat érhetünk el a párkapcsolati kommunikációban.
A krízis szakaszai

A krízis szakaszai

2007-10-22 | 22 komment
Mindannyian átestünk már kisebb-nagyobb krízis helyzeteken. Egy szakítás után, mikor hosszabb időt vett igénybe, hogy újra önmagunk lehessünk. Megfigyelték, hogy az ilyen helyzetek feldolgozását mindenki egy pontos "terv" szerint teszi, mely különböző szakaszokból áll.
Házassági menedzsment

Házassági menedzsment

2007-06-22 | 1 komment
"És boldogan éltek, amíg meg nem haltak..." - a mesékben ez jól hangzik, de a valóságban minden házasságban megfelelő irányításra van szükség, hogy mindkét házastárs elégedett legyen.
Szingliből dinki

Szingliből dinki

2007-05-17 | 6 komment
A szinglit már értjük. ő az a szép és okos, de mindenképpen sikeres és jól kereső nőegyed, aki talán épp e kiváltságos tulajdonságok miatt sajnos társtalan. Jól körülhatárolható célpontja nemcsak a reklámiparnak (eszményi fogyasztó), hanem a politikai kampányoknak is (hordában támad). Tegyük fel, hogy ez a sokat bántott szingli végre hozzámegy hasonlóan karakán, magabiztos és sikeres - agglegény - párjához. Élnek, mint Marci Hevesen, hiszen függetlenségüket eszük ágában sincs feladni, gyereket vállalni meg végképp semmi kedvük. ők korunk lehetséges új főszereplői, a dinkik.
Szakíts, ha bírsz!

Szakíts, ha bírsz!

2007-04-21 | 6 komment
Van olyan szerencsés ember, aki még az életében nem szakított senkivel, vagy akivel még sohasem szakítottak? Nem tudom, és azt sem, hogy irigyeljem vagy sajnáljam. Milyen szörnyű, unalmas élete lehet az ilyennek? Ha valami jó egyáltalán belopakodhatott a teremtésbe, akkor az maga a szerelem, minden drogok közül a legkábítóbb. Ellenállhatatlan, gyógyíthatatlan, nincs rá orvosság. Vagy ha van, akkor az a szerelem maga. És mint minden ezen a földön, a szerelem is igazságtalan. Kell hozzá legalább két ember, s ma már azt sem merem mondani, hogy férfi és nő.
A szerelem gyógyereje

A szerelem gyógyereje

2007-04-17 | 5 komment
Ön volt már szerelmes? Valószínűleg igen, s így pontosan tudja, milyen fantasztikus, lélekemelő érzés. Emellett nyilván a szerelem árnyoldaláról, a csalódásról is tudna mesélni. Arról, hogy az érzelmeink akár beteggé is tehetnek minket... Vagy éppen ellenkezőleg, egészségessé! Tény: egy boldog szerelmi kapcsolat nemcsak kiegyensúlyozottá, hanem aktívabbá, a betegségekkel szemben ellenállóbbá tesz bennünket, vagy éppen meggyógyít. Sőt! A szerelem meghosszabbítja az életünket!
Varázslatos szerelem

Varázslatos szerelem

2007-04-02 | 8 komment
A szerelmesek láthatólag másik világban élnek - egy rózsaszínűben. Ilyenkor még minden olyan egyszerű, vagy legalábbis annak látszik. A nehézségek rendszerint a párkapcsolat révbe érésével kezdődnek, amikor szembe kell nézni a szürke hétköznapok őrlőköveivel, amelyek még a legvarázslatosabb szerelmen alapuló partneri viszonyt is megingathatják. E kapcsolatot szétfeszítő krízis helyzetek megoldásához és megelőzéséhez szeretnénk önöknek segítséget nyújtani, hogy ne csak a szerelem, hanem az együttélés is varázslatos legyen.
A szerelem új szabályai

A szerelem új szabályai

2007-03-19 | 6 komment
Korábban úgy tartották, a tartós kapcsolat titka a sírig tartó hűség, és a harmonikus házasság a jó házasság. Mára kicsit változott a helyzet. Hogy miben is? Olvassa el cikkünket, amely a legújabb kutatásokra támaszkodva beszámol a szerelem új szabályairól.
Munkahelyi szerelem

Munkahelyi szerelem

2007-02-12 | 44 komment
Nem biztos, hogy egy szórakozóhely, sportklub, vagy utazás a legjobb alkalom arra, hogy az igazit megtaláljuk. Ha körülnézünk a munkahelyünkön, rájöhetünk, hogy ott is bõséges a választék. És ott aztán nem nehéz rájönni, hogy kiválasztottunk valóban klassz fickó-e vagy csak egy szoknyapecér.
Szeretni tudni kell!

Szeretni tudni kell!

2007-01-21 | 16 komment
A boldogsághoz vezető út tulajdonképpen nagyon egyszerű: több szeretetet adni – és többet kapni partnerkapcsolatunkban, családunkban, mindennapi életünkben. Íme néhány szívbéli ötlet az apróbb megnyilatkozásoktól a hatalmas érzésekig...
Van vetélytársa?

Van vetélytársa?

2007-01-12 | 5 komment
Egyre fogy az önbizalma, mert párja más nőkkel flörtöl? Rosszul érzi magát, mert a nagy ő más hölgyeket is alaposan szemügyre vesz? Ne keseregjen, mert van megoldás!
Ha csökken a szerelem ereje

Ha csökken a szerelem ereje

2006-12-18 | 0 komment
Talán nincs olyan ember a földön, aki ne gondolná egyszer életében önmagáról azt, hogy csúnya, vagy hogy jobban is "teljesíthetne" szexuális vonalon. Ha valakinek roppant nagy önbizalma van, akkor is szüksége van arra, hogy ezt az önbizalmat embertársai erősítsék. A vélt vagy valós szexuális sikerek nagyban hozzájárulhatnak az önbizalom szintentartásához, növeléséhez, de egyetlen egy szexuális kudarc mélypontra juttathatja az embert.
Boldog párok titka

Boldog párok titka

2006-12-01 | 5 komment
Vannak, akik boldog párkapcsolatban, házasságban élnek, mások pedig nem. Sajnos az utóbbiak vannak többségben. Éppen ezért sokakat érdekel a titok: megakadályozhatjuk-e, és ha igen, hogyan, hogy el ne múljon a nagy szerelem? A viselkedéskutatók – miközben házastársakat kérdeztek meg erről a kérdésről – arra az eredményre jutottak, hogy bizonyos magatartásformák minden boldog párra jellemzőek. Ezeket most megosztjuk Önökkel! Reméljük, még nem későn...
Tavaszi szerelem

Tavaszi szerelem

2006-05-31 | 4 komment
Március elején talán már a téli sportok kedvelői is a tavasz, a szerelmesek évszakának érkezését várják. Dr. Simon Lajos pszichiáter, a SOTE Pszichiátriai Klinikájának docense szerint a tavaszi aktivitás azzal magyarázható, hogy a téli fényhiány után fellépő tavaszi bőségre a szervezet pozitívan reagál. Ennek köszönhető a tél végi kimerültséget követő szexuális aktivitás is.
A társkeresés tízparancsolata

A társkeresés tízparancsolata

2006-05-24 | 0 komment
Mire figyeljünk, hogy sikereink esélyét növeljük? Hogy lelhetjük meg a boldog társkapcsolatot? Ezekre a kérdésekre is segít választ adni Kunsági Andrea írása, mely a társkeresőknek kíván segítséget nyújtani. De a cikkben szó esik még arról is, hogyan tarthatjuk meg meglévő kapcsolatunkat.
Változó szerepek

Változó szerepek

2005-07-02 | 1 komment
Hogy valami baj van a társadalom lelki, érzelmi, mentális állapotával, nemcsak a válások nagy száma, a mind kevesebb gyerek születése jelzi, hanem az is, hogy soha ennyi tanulási és viselkedési zavarral küszködő gyerek, fiatal nem volt. A társadalomtudósok, a szociálpszichológusok és pszichológusok között akadnak olyanok, akik a magyar lakosság - elsősorban a férfiak - korai halálozásáért - több más ok mellett - a női és a férfi szerepekben bekövetkezett változásokat okolják.
Szeret! Nem szeret!

Szeret! Nem szeret!

2004-12-19 | 9 komment
Pszichológusok szerint az világít rá legjobban arra, hogy emberek közel állnak egymáshoz és jól megvannak egymással- vagy szeretnék, ha kapcsolatuk még szorosabbá válna-, ha tükrözik egymás cselekedeteit. A tükrözés azt jelenti, hogy öntudatlanul lemásoljuk a másik ember testhelyzetét és taglejtését.
Kapcsolatok (Körkérdés)

Kapcsolatok (Körkérdés)

2004-10-15 | 0 komment
Ami a mai fiatalok nagy részét megmozgatja, az a szex. Mikor van szex? Ha van valamilyen kapcsolat. Legyen hosszú távú, induló vagy egyestés, alkalmi kapcsolat. Kinek, hogy indul a dolog?!
A szerelem kémiája

A szerelem kémiája

2002-05-10 | 0 komment
A szerelmi bájitalok már a legrégebbi emberi kultúrákban is használatosak voltak. Tartalmuk leginkább gyömbérből, mandragórából vagy - a trópusi tájakon - kókuszpálmából állt. Azonban nemcsak a szerelmi vágyfokozó elkészítése volt fontos, hanem annak "tálalására" is nagyon odafigyeltek. A nők lenge ruhákban, pézsma- és ámbraillattal körüllengve próbálták meg a vágyat felkelteni, s csak kudarc esetén vették elő a bájitalt.
Nyári szerelmek

Nyári szerelmek

2002-04-20 | 0 komment
Utazásaink, szabadidős programjaink során sok emberrel találkozunk, van esély arra, hogy itt bukkan fel az "igazi" partner, akire később társként is számíthatunk. Fiatalok ezrei keresik az új élményeket, amelyek egy része szédítően jó, másik része azonban kiábrándító.
Mi tegyünk, ha féltékenyek vagyunk?

Mi tegyünk, ha féltékenyek vagyunk?

2002-03-22 | 137 komment
Bizonyára nem ismeretlen az Ön számára sem a féltékenység érzése, akár úgy, hogy Ön érezte, akár úgy, hogy Önre voltak féltékenyek. A mindkét esetben kínzó érzéstől valószínűleg mindannyian szenvedtünk már életünk során, így tapasztalhattuk, hogyan tudja ez az érzés megkeseríteni napjainkat, átformálni viselkedésünket, és milyen nehéz megszabadulni ettől az érzéstől.
Szerelmes szerepek

Szerelmes szerepek

2002-03-22 | 4 komment
Nemiségünk egész életünket meghatározza. A baba születésekor az anya első kérdése: fiú vagy lány a gyerek? A nemiség nemcsak biológiailag kötött, hanem a különböző normák, szabályok és elvárások miatt a társadalmi szerepekben is meghatározott.
A szerelmesek napja

A szerelmesek napja

2002-02-04 | 8 komment
A Bálint-nap mint a szerelmesek napja Magyarországon csupán egy évtizede vált igazán ismertté. Nálunk nincsenek olyan hagyományai, mint Amerikában, vagy Angliában, itt szinte kizárólag a fiatalok ünnepe, amikor kisebb ajándékokkal (pl. virággal, színes léggömbökkel, szívekkel) lepik meg egymást.
Szerelem, szerelem

Szerelem, szerelem

2002-02-02 | 19 komment
Az emberré válás egyik legnagyobb tette a nemi ösztön humanizálása volt, hiszen a férfi és a nő a kölcsönös és erős érzelmekre, vagyis a szerelemre alapozott párválasztás rangjára emelte az állatvilágban csak ösztönök által vezérelt fajfenntartást, és ezen belül megteremtette a szexuális élet sajátos, csak az emberre jellemző kultúráját is.
Férfiszex (3.rész)

Férfiszex (3.rész)

2001-12-30 | 0 komment
Ha körbenézünk, úgy tűnhet, mintha az volna a természet szándéka, hogy a legaktívabb és legvirtuózabb szexatlétát fejlessze ki fajunkból. Ám a fogamzásgátlók óta sem mondhatjuk, hogy mindannyian szabad közösségben és szerelemben egyesülve élünk, amíg csak bírjuk. Mintha létezne egy másik fontos, a szabad nemi ösztönök erejét, irányát módosító evolúciós szempont.
Férfiszex (2.rész)

Férfiszex (2.rész)

2001-12-23 | 1 komment
Objektíven, tudományosan vizsgálva a férfit, ezt az idegen, izgalmas, talán kicsit veszélyes élőlényt, a nők sok érdekes dolgot megtudhatnak erről az otthonukban tartott, egzotikus fajról.
Férfiszex (1.rész)

Férfiszex (1.rész)

2001-12-21 | 0 komment
Egy ismeretlen állatfaj tanulmányozása során a legfontosabb szempontok egyike a szexuális viselkedés. Vegyük szemügyre tehát a férfit ebből a szempontból! Lássuk, miként használja fel a technika vívmányait is ősi és változatlan igényeihez.

TÉMAKÖRÖK
SZAVAZÓ
Ki fizessen az első randin?
Nemed:
Férfi
Fele-fele arányban
FRISS KOMMENTEK
FÓRUM
» Biszexualitás
» Maszturbálás
» Erotikus játékok
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Beszélgetünk
» Segédeszközök
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Anális szex
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Merevedési zavarok
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» Orális szex
» A méret a lényeg?
» Szex a terhesség alatt és után
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
 


RSS cikkek