szexualitas.hu logo
Regisztráció | Belépés
főoldal cikkek fórum szavazó kereső

Szextitkok (4.rész)

2007-01-03 | Kovács Rita | Ideál Életmódmagazin

A 80-as években divatos volt egyedül élni. Ma már sokan ismerik ezen életforma árnyoldalait: nem jön az „álmok férfija”, az alkalmi szexkalandok kétségkívül izgalmasak, a kijózanodás azonban nem mindig kellemes.

Manapság ismét mondják: jöhet a szex, de ne rögtön az első alkalommal. Hogy is van ez?

szextitkokHa szerelemesek vagyunk valakibe, partnerünket olyan személyiségként látjuk, aki számunkra pótolhatatlan és felcserélhetetlen. Egy ilyen kapcsolat nem egy éjszakára szól, szerelmünk nem csupán testi vágyunk tárgya, aki helyettesíthető lehetne. Ugyanez természetesen visszafelé is igaz: partnere számára ön is egyszeri és megismételhetetlen szeretne lenni. Ha azonban egyedülállóként ön szexuálisan egyszerűen ki van éhezve, és találkozik egy olyan férfivel, aki önt egyszerűen lefekteti, aztán továbbáll, ne várjon semmit.

A szerelem nem rendelésre jön

"Bulikon még soha sem sikerült senkit megismernem, miközben kezd elegem lenni az egyedüllétből, és életre szóló kapcsolatot keresek."

Az arra irányuló tudatos magatartása, hogy az "igazi"-t megtalálja, valószínűleg éppen fékezőerőként hat. Egy nő (vagy egy férfi) ezt sugalló határozott pillantása elijeszti az érdeklődőket. Ugyanis az ilyen fajtájú határozottság görcsöt és feszültséget eredményez. Ön ilyen feltételek között biztosan nem sugároz lazaságot, fesztelenséget és vidámságot. A boldogságot nem lehet kikényszeríteni, a nagy szerelem nem rendelésre jön, hanem az a véletlen, vagy valamiféle végzet műve. Ezenkívül adjon le abból a sziklaszilárd elhatározásából, hogy minden körülmények között meg kell találnia a nagy ő-t (akiről valószínűleg igen határozott elképzelései vannak). Helyette vegyen észre mást, aki ezeknek az elképzeléseknek nem teljes mértékben felel meg, azonban olyan gyengéd szerető lenne, akire a lelke mélyén vágyik. Aki teljesen laza tud maradni, és nem állandóan a jövővel kapcsolatos kilátások foglalkoztatják, annak érdekes módon több lehetőség nyílik meg. Tehát a következő bulira azzal a szilárd elhatározással menjen, hogy szórakozni akar, és nyitott az esetleges meglepetésekre. Ilyen hozzáállással flört esetén is egészen más lesz kisugárzása, élvezni fogja a helyzetet, mely remélhetőleg addig tart, míg a nagy ő meg nem érkezik.

"Abban teljesen biztos vagyok, hogy az egy éjszakára szóló kalandok közben nem találom meg életem szerelmét."

Ne legyen ebben olyan biztos. Még akkor sem, ha álmában sem gondolná, hogy ennek vagy annak a találkozásnak jövője van – senki sem tudhatja előre, hogy hová fejlődhet egy kapcsolat. Szex közben ledőlnek a falak két ember között, s ilyenkor más színben láthatunk mindent, többek között magunkat is. Ez magában foglalhatja az esetleges csalódást, de a villámgyorsan keletkező szerelem és szeretet lehetőségét is. Az "egyéjszakás kaland" fogalma mindössze azt jelenti, hogy egy hirtelen keletkezett hangulatban a jövőre vonatkozó tervek nélkül egyszerűen lefekszik egy férfival. Azonban az "opciók" is nyitva állnak.

Szerelmi háromszögben

"Bizonyos ideje viszonyom van egy elvált férfivel. Nagyon jó vele az ágyban, de nem akarja magát elkötelezni. Zárjam le vele az ügyet?"

Nem lát közös jövőt, ennek ellenére szemmel láthatólag szereti társát. A legjobb, amit tehet, hogy semmit sem erőltet. Hiszen minden, ami egyre jobban összeköti önöket, valószínűleg leginkább önt sebzi, azonban partnere kötöttséggel kapcsolatos készségét nem növeli. Okos dolog lenne óvatosan kipuhatolni – de nehogy kihallgatás formájában –, hogyan és miért bomlott fel a házassága. Amennyiben elvált és a válás nagyon fájdalmasan érintette, és heves viták kísérték azt, érthető, hogy egyszerűen attól fél, hogy a helyzet megismétlődik, és újra ugyanabban a csalódásban lesz része. Az is lehet, hogy házassága folyamán korlátok között érezte magát, és ezért tört ki. S így az ön kötöttség iránti vágya és a jövővel kapcsolatos tervei szinte alaptalanul erősítik partnerében azt az érzést, mintha érzelmileg magához akarná őt láncolni. Vegye az egész helyzetet lazán. Szeresse őt a jövőre vonatkozó tervek nélkül. Hagyjon neki életteret és szabadságot, mert csak így fokozódik az új kapcsolat iránti kedv.

Áldozat vagy önbecsapás?

"Magányosnak éreztem magam, ezért lefeküdtem egy férfivel, akibe nem vagyok szerelmes. Az együttlét után valahogy úgy éreztem, mintha csak használtak volna."

Ezek szerint áldozatnak tartja magát. Nemcsak a férfi, hanem magányosságtól való félelmei és gyenge akarata áldozatának. Az az érzése, hogy önmagát is becsapta, és saját elveivel került összeütközésbe, hiszen nyilvánvaló, hogy olyan férfivel szeretne kapcsolatot teremteni, akit valóban szeret. A puszta szex az ön számára közönséges, ezért érzi magát rosszul másnap. Nem az a típus, akinek elegendőek az egy éjszakára szóló kalandok. Tehát inkább hagyja ki életéből ezeket a találkozásokat, máskülönben lelke ismét a következő trükkhöz folyamodik: legjobb tudása ellenére is bebeszéli önmagának, hogy kihasználják. Ez azonban korántsem így van, végül is a történtek az ön döntését is tükrözik. Mintha a felelősséget elhárítaná magáról, és azt teljes mértékben partnerére tolja. Ez a fajta önámítás azonban senkinek sem tesz jót.

A szerelem tanulható

"Három éve egyedül élek, a szex iránti érdeklődésemet teljesen elvesztettem. Most megismerkedtem egy klassz férfivel, sajnos azonban erotikusan gyakorlatlannak érzem magam."

Úgy viselkedjen, ahogy azt természetes érzései diktálják. Egyszerűen ne gondolkodjon azon, hogy milyen az ágyban. Vegye szó szerint az önátadás fogalmát: adja át magát teljesen az érzéseinek. Hallgasson saját jelzéseire, viszonozza partnere gyengédségeit, érintéseit és mozdulatait. Tegyük fel, hogy keringőzni szeretne, de nem tud, akkor hagyja, hogy megtanítsák a lépéseket, és vezessék. A szerelem esetében is ugyanez a helyzet.

Futó kalandok

"Egyik barátom véleménye szerint az egyéjszakás kalandok a férfiaknak valók. A nők ezekben nem lelik örömüket."

Ez így semmi esetre sem igaz. A nők egy alkalmi kalandot éppoly szenvedélyesen élhetnek át, mint a férfiak. Hiszen az a vonzó, hogy a férfi többnyire (még) idegen. A bizonyos értelemben vett névtelenség miatt nincsenek gátlások, a partnerek teljesen el tudják magukat engedni. Egy tartós ismeretségtől eltérően az embernek nincs az az érzése, hogy meg kell felelnie egy bizonyos szerepnek, egy róla kialakított képnek. Így egy futó kaland éppen a nők számára szolgálhat jelentős tapasztalatokkal.

"Nemrég kollégáimmal ünnepeltünk, ittunk – és megtörtént: lefeküdtem egy munkatársammal. A kijózanodás másnap reggel nem volt éppen kellemes."

Nos, valószínűleg kollégája is hasonlóképpen érzett, mint ön. Öreg hiba alkohol hatása alatt valakivel lefeküdni, akivel a későbbiekben újra és újra találkozik. Hiszen mindkettőjükben felmerülhet a kérdés, mi az ördögöt akartak valójában egymástól. Ha azonban már megtörtént a dolog, legjobb, amit tehet, hogy napirendre tér fölötte: tárgyilagosan, barátságosan, mégis a szükséges távolságtartással. Ha szerencséje van, kollégája is így gondolja. Ha mégis elkezdene célozgatni a történtekre, határozottan állítsa le.

Az álomcsapat: boldogság kettesben

Vajon az olyan álompárok titka, akik még évek múltán is egymás számára izgalmasak tudnak maradni, teljes bizalommal vannak egymás iránt, ugyanakkor mindig képesek egymásnak újat mondani – már csak legenda, vagy mesébe illő történet? A pszichológusok szerint igenis léteznek ilyen álompárok.

"Barátainkról sugárzik, hogy még mindig örülni tudnak egymásnak, habár 10 éve házasok. Vajon mindez csupán első osztályú színészi teljesítmény?"

Egyértelműen: nem. Kétségtelen, hogy léteznek olyan párok, akik a külvilág felé olyan harmónia látszatát keltik, melynek nincs alapja, hiszen valójában nem egymással, hanem egymás mellett élnek. Ha azonban még mindig őszintén sugározzák az összetartozást, egymásnak képesek örülni, a kettesben töltött időt egymás számára erőforrásként, és nem szürke házaséletként tekintik, akkor ez igenis meglátszik rajtuk. Az ilyen párok nem idegesen térnek vissza a szabadságról, hanem minden szempontból megújulva. Igényük van arra, hogy egymás számára időt szakítsanak, megvannak a saját apró, titkos szokásaik. A pszichológusok meglepő végkövetkeztetésre jutottak: a szexuálisan boldog párok számára a szex örömöt kínál többféle szerelmi játékkal fűszerezve, de magát a szexet nem veszik olyan komolyan. Ez azt jelenti, hogyha néha probléma van az ágyban, mert az egyiknek például nehézségei támadtak a munkahelyén, és éppen nincs hangulata az együttléthez, a másik ezt nem tragédiaként értékeli. Ezek a párok is veszekednek, de ők nem egymás ellen, hanem szerelmükért harcolnak. És nem szabad elfeledkezni az egyik legfontosabb dologról: ők képesek áthidalni a hullámvölgyeket.

Álom és valóság

"Keresem a nagy ő-t – eközben gyakran gondolok arra, de jó lenne a férfiak lelkébe látni..."

Tegye csak meg nyugodtan – de vigyázzon, csak játékosan. Létezik néhány jól bevált vizsgálati módszer, mely sokat elárul egy ember tudatalatti szexuális kívánságairól és szándékairól. Figyelje meg új partnerét a hétköznapokban, majd kivételes esetekben: pl. stressz közben, vagy alkohol befolyása alatt. Hogyan viselkedik? Ugyanis amikor az önkontroll megszűnik, megdöbbentő dolgok kerülhetnek napvilágra. Aki normális esetekben uralkodni tud agresszivitásán, időnként egészen váratlanul szabadjára engedheti azt, és bizonyos körülmények között az ágyban is durvává válhat.

A depresszióra való hajlam is igazán különleges helyzetekben derül ki. Akinek azonban igazi humorérzéke van, az a mindennapok nehézségei közepette is meglátszik. Kétségtelenül ez a személyiségnek csak egy kis része – a kis darabokat egymás mellé illesztve kell megvizsgálni az összképet. További vizsgálati lehetőség: utazzon el vele valahová hagyományos módon, majd tegyen vele egy kalandos utazást, ezt követően kiderül, hogy kapcsolatuk kibírja-e ezt, nem utolsó sorban az is, hogy szexuálisan összeillenek-e.


Kommentek

Név:
Hozzászólás:


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.

Cikkajánló

Szextitkok (3.rész)

Szextitkok (1.rész)

Önzetlenség és önzés a szexben

Szextitkok (5.rész)

Nyári szerelmek

Az orális szex a Káma-Szútrában

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

Láb, harisnya és tűsarok
2020-03-31 - 08:11

Társkereső oldalak, vélemény
2020-03-17 - 16:43

Női orgazmus
2020-03-08 - 20:29

Segédeszközök
2020-03-05 - 05:15

Orális szex
2020-03-04 - 14:50

Barátság extrákkal
2020-03-03 - 09:05

Szexuális nevelés
2020-03-03 - 03:08

Beszélgetünk
2020-03-01 - 19:03

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2020-02-04 - 16:44

Erotikus játékok
2020-02-04 - 16:43

Pornográfia
2020-02-04 - 16:43

Szüzesség elvesztése
2020-02-04 - 16:42

Anális szex
2020-02-04 - 16:41

Biszexualitás
2020-01-11 - 21:35

Maszturbálás
2019-12-01 - 17:23

A méret a lényeg?
2019-11-25 - 22:44

Hűtlenség, megcsalás
2019-11-25 - 22:41

Merevedési zavarok
2019-11-20 - 11:45

Menstruáció
2019-10-13 - 19:11

Nők szexuális problémái
2019-08-06 - 23:37

Szex különleges helyeken
2019-07-17 - 16:01

A terhesség első jelei
2019-07-08 - 18:49

Nemi betegségek
2019-01-04 - 00:08

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Homoszexualitás
2014-03-10 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41