szexualitas.hu logo
Regisztráció | Belépés
főoldal cikkek fórum szavazó kereső

Tantra és a szerelem

2008-04-24 | Kovács Rita | Ideál Életmódmagazin

A tantra segítségével rengeteg kínos helyzet elkerülhető az életben. A hétköznapok emberét nemcsak magabiztosabbá és kevésbé manipulálhatóvá teszi, hanem a nő és férfi egymással szembeni viselkedésében is olyan érzékenységre nevel, mely megvéd a kellemetlen meglepetésektől!

tantra és szerelemSzabaddá és boldogabbá tesz a tantra? Vajon érzékeny megközelítése-e az ember legnagyobb erőforrásának, a szexualitásának? Esetleg pusztán különleges testhelyzetekről, csoportszexről szól? Egyetlenegy szellemi irányzat esetében sem válik el olyan erősen a valóság és a látszat, mint éppen a tantrában.

Az újdonság keresése

Mit is ígérnek korunk emberének az ősi ázsiai szerelmi tanítások?

A tapasztalatok szerint az érdeklődők átlagéletkora 40-50 év között van. Nagy részük a kreativitással és a gyógyítással kapcsolatos munkakörben dolgozik. Azért jönnek, hogy a szexuálitással kapcsolatos berögzült, túlhaladott elképzeléseiktől megszabaduljanak, a férfi és a nő szerepét újrafogalmazhassák, és - nem utolsósorban - azért, hogy új erőforrásokat keressenek önmaguknak. Keresik az "új öntudat"-ot, életük és kapcsolataik új koordinátáit.

Amíg korábban sokan a régi, berögzült, igazságtalan nemi szerepek ellen lázadtak, ma a férfi és a nő egyre inkább a jellegzetes nemi szerepek, elképzelések összezavarodásától szenved. A nők úgy néznek ki, mint a férfiak, úgy öltözködnek, és a hivatali életben is egyre férfiasabban viselkednek. Ugyanakkor a férfiak kapcsolataikban még mindig az érzelmeket, a nő érzékenységét keresik. Ennek az az eredménye, hogy a kapcsolatot életben tartó, nemek közti pozitív feszültség egyre csökken, ennek hiányában pedig megszűnik a szexuális vonzerő.

Fogalmazzuk meg saját igényeinket!

A tantra éppen ebben a helyzetben hívja fel a figyelmet a nemek közti eltérések értelmére: a férfi spirituális tudatára és a nő energiájára.

JÓ TUDNI!

A tantra lehetővé teszi mindannyiunk számára, hogy leplezetlenül tudomásul vegyük saját kívánságainkat és igényeinket, és bizonyos helyzetekben egyértelmű "igen"-t vagy "nem"-et tudjunk mondani. Aki ezeket a tanokat magáévá teszi, az kevésbé manipulálható nemcsak szexuális téren, hanem egyéb élethelyzetekben is.

Egységben...

A tantra szabadabbá, boldogabbá és elégedettebbé tesz. A manipulálhatóság csökkenésének következménye, hogy a test, a szexualitás és a szellem egységet alkot.

Figyelni társunkra, önmagunkra

A meditáció és a koncentráció különféle formái a tantrikus gyakorlatok szerves részét képzik. Az öntudat növekedésével és a saját igények megfogalmazásával párhuzamosan a témával foglalkozó szemináriumokon a résztvevők megpróbálnak szexuális energiákat is felébreszteni. Célja, hogy ennek segítségével egyre intenzívebben tudjanak figyelni társukra és önmagukra.

A gyakorlatok során az orgazmus, mint cél, egyre inkább háttérbe szorul, eltűnik a bűntudat és a különféle korlátok.

NE FELEDJÜK!

A tantra tehát nemcsak az öntudat növelésének eszköze, és a szabadabb élethez vezető út, hanem a különféle szexuális problémák leküzdésének hatásos módszere is.

Vonzó kisugárzás

Mi a teendő abban az esetben, ha a partnere nem hajlandó ilyen tanfolyamon részt venni? A tanfolyamok vezetői ilyenkor - a tantrából merítve - a következő tanácsot adják: "Kezdje el Ön, gyakorolja az önszeretet legkülönfélébb formáit" Aki önmagát szexuális teremtményként is képes értékelni, az ösztönösen olyan kisugárzással, vonzó hatással lesz környezetére, melyet előbb-utóbb a partnere is észrevesz. Teljesen kihűlt kapcsolatokat a tantra sem képes felmelegíteni, a kihunyt tüzet nem tudja lángra lobbantani - minimum az egymás iránti alapvető érdeklődésnek meg kell lennie a sikerhez.

Az apróságok jelentősége

Megromlott kapcsolatban élők azért húzódoznak az efféle tanfolyamoktól, mert attól félnek, hogy a szerelem művészetének elsajátítása közben esetleg felbukkanhat egy váratlan vetélytárs a résztvevők között. A szakemberek szerint aggodalomra semmi ok, hiszen a tantrának korántsem az a lényege, hogy a partner "lecserélésére" hívja fel a figyelmet. Sokkal inkább az a célja, hogy a vágy, a szerelem, a szexualitás sokrétűségét helyezze előtérbe. És ezek a "technikák" a saját partnerrel éppúgy gyakorolhatók, mint a tanfolyam egyéb résztvevőivel.

Tantratörténelem

A tantrizmus gyökerei Kr. e. kb. 4000 évre nyúlnak vissza, a korabeli Indiába. Az akkori vallásos élet szerves tartozéka a jóga, a különféle öntisztító ceremóniák, az ételek élvezete és a szexuális egyesülés. Utóbbi alapvető célja az volt, hogy a férfi és a nő kozmikus energiáit egyesítse, ily módon mágikus képességekre tegyenek szert, és ezen energia segítségével szolgálhassák az isteneket. Az egyik legismertebb tantrikus mű az indiai Kámaszutra.

Tantra kezdőknek

A tantrát mindenki gyakorolhatja, szinte minden élethelyzetben. Kezdetként az alábbi három gyakorlat ajánlható:

 • Szerelmes levél
  Gondolja egyszer csöndben végig, milyen szeretetreméltó, különleges és figyelemreméltó tulajdonságai vannak! Vegyen elő papírt, és ezeket a "felfedezések"-et a szerelmes levél formai és tartalmi követelményeinek megfelelően jegyezze le! Magyarul: írjon szerelmes levelet önmagának! Próbálja meg tudatosan átérezni, hogy milyen, ha Önt szeretik!
 • Az önszeretet rítusa
  Este vagy a hétvégén szánjon időt arra, hogy önszerető-rítust fog végezni! Vegyen kellemes, illóolajos fürdőt, kenje be bőrét finom krémmel, szépítkezzen, öltsön különleges holmit! Az atmoszféra is fontos! Gyújtson gyertyát vagy aromalámpát, díszítse fel azt a helyiséget, ahol a rítus zajlani fog!
  FONTOS! Az előkészületeket kizárólag, teljesen tudatosan önmaga számára végezze! Hallgasson hangulatos zenét! Táncoljon! A továbbiakat a fantáziájára bízzuk... Talán ennél a pontnál bevonhatja partnerét is, de egyedül is maradhat. A legfontosabb, hogy mindvégig a saját igényeit tartsa szem előtt!
 • A jin-jang játék
  A jin-jang játék páros gyakorlat, egyszerű játékszabályok szerint. Tűzzön ki ismét egy időpontot azért, hogy elegendő ideje és megfelelő nyugalma legyen ahhoz, hogy felkészülhessen a játékra, aminek az a lényege, hogy legalább három órán keresztül partnere összes kívánságát teljesíti! Ezután cserélnek, most Ön kívánhat. A jin-jang játék másik neve "király és királyné", és semmiképpen se fajulhat "úrnő és rabszolga-" vagy "úr és rabszolganő-" játékká! Amennyiben partnere olyat kíván, ami az Ön számára teljesíthetetlennek tűnik, kérje meg őt, hogy változtasson elképzelésén oly mértékben, hogy Ön is jól érezhesse magát.
  Fontos, hogy a fázisok legalább három-három órán keresztül tartsanak! A tapasztalat azt mutatja, hogy kezdetben a kívánságok még szerények, felületesek. Csak az idő múlásával kerülnek olyan dolgok felszínre, melyeket a felek a hétköznapokban elnyomtak magukban, vagy csak teljesen ösztönösen tettek. Ajánlott, hogy ezt a játékot mindenki legalább évente kétszer játssza végig partnerével együtt.

Kommentek

HalMan [FF] 35 2009-01-18 08:22
Meg kell tanulni szeretni önmagunkat,való igaz.Ámbár azt se kell elfeledni hogy Mo. és Kelet Európa a melegágya a depressziónak meg az aggodalomnak,negatívkodásnak ami meg az érzelmi kapacitásokat foglalja le.

Érdekes,a lustaság is nagy szerepet játszik szerintem,hiszen valamiért erőfeszítéseket kell tenni hogy egy magasabb szintre emeljünk valamit amit létrehoztunk.Éshát,alap emberi tulajdonság hogy imádunk leragadni a komfortzónában(Jóvanazmáúgy' Pistikém),könnyedén beugrik a pszichoszklerózis ha nem is értjük miért vagyunk feszültek.

Nagy örömmel tölt el hogy még vannak emberek akik a párkapcsolatuk alakulását nem mint egy évszázados sablon követését fogják fel,ami ellen hiába teszel 3 év után ugyis annyi,hameg nem akkor házasság és annyi:D

Progresszió,fejlődés,új célok:)

Éljen a Tantra,tisztuljunk meg az útálattól örökre! (amit direkt éget belénk ez a zeitgeist,hogy szeretet helyet gyűlöljünk elsőre)
[4699]
thymian [NŐ] 91 2008-05-12 16:25
jó kis cikk. már többször elolvastam:) úgyhogy most írok is hozzá néhány gondolatot. :))

hogyan vegyük rá partnerünket? hát nekem kb fél éves unszolás után úgy tűnik, hogy sikerül kedvesemet is rávenni:) csak erősen kellett ráhatni, na meg könyörögni és jutalmazni:))) talán nyáron már ő is fog járni velem:)))

"Aki önmagát szexuális teremtményként is képes értékelni, az ösztönösen olyan kisugárzással, vonzó hatással lesz környezetére, melyet előbb-utóbb a partnere is észrevesz. "
hozzátenném, hogy és minden más férfi is észreveszi az illetőt. folyton azt hallani, hogy milyen fontos a kisugárzás. sokan nem is tudják, hogy fejleszthető, s beletörődnek abba, hogy nekik nincs...na meg a negatívság sem segít sokat.
gondolkodásmód-váltásra van szükség. meg kell tanulni szeretnünk önmagunkat, pozitívnak lenni. értékelni magunkat és környezetünket. az ember tele van energiával, amely folyamatosan alakul, csak hagyjuk, hogy kiszálljon belőlünk. meg kell tanulni (sok gyakorlással, meditációval tudatosan tudjuk használni) az energiánkat kezelni, áramoltatni, elraktározni, mert tulajdonképpen ez az energia az, ami adja a kisugárzást. ez az, ami vonzóvá teszi a nőt, a férfit.

ez a jin-jang játék meg egész jó. mi már korábban is csináltuk, csak kicsit másabb játékszabályokkal:)))
[2323]
Név:
Hozzászólás:


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.

Cikkajánló

Kommunikáció szeretők közt - Segít a tantra

Tantra - A szerelem királyi útja

Anális szex

Szextitkok (5.rész)

Durex RealFeel óvszer

A szeretkezés pozíciói (2.rész)

Szavazó

Mikor voltál legutóbb nőgyógyásznál / urológusnál?

Fórum

Maszturbálás
2019-04-25 - 10:43

Erotikus játékok
2019-04-19 - 14:33

Segédeszközök
2019-03-24 - 22:45

Anális szex
2019-03-06 - 12:19

Merevedési zavarok
2019-03-03 - 14:32

Biszexualitás
2019-02-24 - 11:47

A terhesség első jelei
2019-02-21 - 17:05

Beszélgetünk
2019-01-14 - 16:27

Nemi betegségek
2019-01-04 - 00:08

Női orgazmus
2018-12-15 - 11:50

Szüzesség elvesztése
2018-10-13 - 06:40

Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
2018-09-16 - 23:08

Láb, harisnya és tűsarok
2018-08-05 - 07:47

Pornográfia
2018-07-12 - 11:38

Korai magömlés
2018-04-22 - 17:17

Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
2018-04-05 - 19:29

Szex a terhesség alatt és után
2018-02-15 - 16:18

Szexuális nevelés
2018-01-23 - 22:17

Orális szex
2017-12-19 - 22:38

Barátság extrákkal
2017-02-08 - 14:54

A méret a lényeg?
2016-10-10 - 16:32

Hűtlenség, megcsalás
2016-08-05 - 18:22

Idézetek
2016-02-27 - 09:58

Nők szexuális problémái
2015-03-12 - 14:06

Könyv, zene, film, TV
2015-01-15 - 21:49

Homoszexualitás
2014-03-10 - 21:49

Szakítás
2013-12-30 - 01:18

Abortusz
2013-12-30 - 00:35

Szerelem, párkapcsolat
2013-08-22 - 09:53

Szex különleges helyeken
2013-07-30 - 12:37

Fogamzásgátlás
2013-04-13 - 15:22

Menstruáció
2013-01-06 - 18:25

Intimtorna
2012-10-18 - 10:41