Mi kell a jó szexhez?

2008-09-07 | n/a | Ideál Életmódmagazin


Biokémiai egyezések, érzelmek, érzékiség, összhang a partnerek között, szenvedély - ezek így, együtt, vagy leagalábbis külön-külön. Fizikai egészség, lelki ráhangolódottság.És még akkor sem feltétlenül ugyanarról beszélünk, hisz a jó szex mindenkinek mást jelent.

jó szexVan, ki gyorsaságra, hevességre vágyik, mások szeretik lassan nyújtani az élvezetet. Akad, aki a hosszú előjátékra indul be és utána beéri egy rövid aktussal, megint más hamar a lényegre tér, és az egyesülésre helyezi a hangsúlyt. A cél lehet csak a konkrét kielégülés vagy az erotika, a gyengédség megélése.És még ha ugyanarról az emberről is van szó - mindig az aktuális hangulatunk határozza meg, hogyan érünk a másikhoz.

Szex-személyiségek

Szexualitásunk sokat elárul személyiségünkről, főleg annak rejtett aspektusairól: arról, ki mennyire képes az önátadásra, a kitárulkozásra, a szeretetre vagy az eksztázisra, ki mennyire kreatív. Milyen partnerek határozták meg a múltját? Hogyan gondolkozik önmagáról? Milyen mértékben irányítják az ösztönei?

Nincsenek örök befutók! Aki az egyik partnere számára tökéletes szerető, az a másiknak lehet kevés. A jó szex ugyanis nem technika kérdése. Még ha valaki rettentően képzett is a szexuális praktikákban, ha olyan emberrel bújik ágyba, aki nem tud megnyílni felé, fel fog sülni.Érintése ugyanis tolakodónak, akár illetlennek is tűnhet a partnere számára.

Fontos az önismeret

Csak akkor érthetjük meg, hogy mi kell a jó szexhez, ha megismerék saját magunkat. Ha elfogadtuk saját magunkat. Ha nem akarunk megfelelni senki másnak csak magunknak. Ha legalább annyit szeretnénk adni a partnerünknek, amennyit mi szeretnénk kapni tőle. Ha képesek vagyunk el- és befogadni mindazt, amit ő nyújt a szeretkezés során.

A szexuális vágy az agyban születik meg.Éppúgy kiválthatja egy szép arc vagy test, mint egy kevésbé vonzó külsejű személy. A háttérben annyi lélek és biokémia áll, hogy lehetetlen törvényszerűségekről beszélni.

Épp test, jó szex

jó szexEgy törvényszerűséget mégis említheénk: a fizikai kondíciót. Minden zavar, betegség, csökkenti a libidót. Minden helyzet, ami túlnő rajtunk, a szextől von el energiát. Ilyen szempontból a stressz a listavezető vágyölő. Próbálja csak ki: feküdjön be egy alapos masszázsra, aminek során kilazítják görcsös izmait, különös tekintettel a gerince környékén elhelyezkedőkre! Folytatódjon a masszázs simításokkal!

Mire eljut a teljes ellazulás állapotába, és energiapályái felszabadulnak a blokkok alól, valószínűleg erős vágyat érez majd a szexre, akkor is, ha egy órával korábban csak aludni szeretett volna. Hasonlóan hat a szauna is, a meleg ugyanis fokozza a hormontermelést, amellett persze lazítja az izmokat.

A megszokás csapdája

Hosszú távon a szex ugyanazzal a partnerrel törvényszerűen fényét veszti. Ezen a területen éppúgy dolgozni kell mindkét félnek, mint a párkapcsolat hétköznapjainak frissítésén. Nem szeretkezni egymással vagy félrelépni csak átmeneti megoldás lehet.

Egy új kapcsolat mindössze 1-5 évnyi egérutat ad. Előbb-utóbb meg kell tanulni beszélni a szexről, és megújulni benne! Ez nem az új bravúrokról szól, hanem odaadásról és elfogadásról, a másik újrafelfedezéséről.

Öszinte szó

A szex nem erőltethető. Aki tiszteli a partnerét, azt is képes megmondani neki, hogy nem kívánja, hogy másra vágyik. Csak így adhatunk esélyt partnerünknek a változásra. A kímélettel valójában becsapjuk.

Igaz, hogy a szexről nem beszélgetni kell, hanem gyakorolni, de aki nem képes megfogalmazni vágyait, vagy kikérdezni partnerét az övéiről, ne várjon fejlődést! Ha leragadnak egy szinten, nem tudnak majd továbblendülni.Kommentek

papanaci [NŐ] (44)2008-10-15 - 16:17

köszi megnéztem.Az a baj h ehhez is dokihoz kell menni mert ah olvastam csak receptre irják fel szóval nem vagyok előrébb...recept nélkül meg ilyen gyógyszert nem szivesen adok oda a kedvesemnek, ki tudja h miből készült.

#3427 |

csorlo [FF] (43)2008-10-15 - 15:56

www.hardboy.hu
Sok szerencsét! remélem ez segít!

#3424 |

papanaci [NŐ] (44)2008-10-15 - 15:54

küld el légyszi hátha találok vmi érdekeset rajta.

#3423 |

csorlo [FF] (43)2008-10-15 - 15:53

Én tudok egy ilyen és ehhez hasonló dolgokkal foglalkozó oldalt, ha érdekel.

#3422 |

papanaci [NŐ] (44)2008-10-15 - 15:47

nem ilyesmit még nem azt se tudom hol lehet az ilyeneket megvenni,ezek illegálisan beszerezhetőek csak ,nem?

#3421 |


Név:
Hozzászólás:
Biztonsági kód:
CAPTCHA Image
[ Új képet kérek! ]


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.TÉMAKÖRÖK
CIKKAJÁNLÓ
SZAVAZÓ
Ki fizessen az első randin?
Nemed:
Férfi
Fele-fele arányban
FRISS KOMMENTEK
FÓRUM
» Szexuális nevelés
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Szex a terhesség alatt és után
» Maszturbálás
» Beszélgetünk
» Anális szex
» Orális szex
» Merevedési zavarok
» Biszexualitás
» Erotikus játékok
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Segédeszközök
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» A méret a lényeg?
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
 


RSS cikkek