Szüzesség értéke manapság

2008-04-02 | Tamás61 | n/a


Az örök kérdés, hogy vajon túlbecsüljük-e azzal a szüzesség értékét ha túl sokáig várunk az elvesztésével. Vannak akik a házasságig önmegtartóztatóak. De vannak, akik lehet túl korán esnek át az els? szexuális élményen. Ti mit gondoltok?

Szüzesség értékeEzekben a témákban a közelmúltban 3 kérdést is kaptam lányoktól a "gyalogló" orvos válaszol rovatában.

  1. Közösültem a barátommal, de nem fájt és nem is véreztem. Szűz vagyok-e még?
  2. Szűz létemre minitampont használtam, de a kihúzásakor beszakadt kicsit a szűzhártyám. Elvesztettem a szüzességemet?
  3. Mostani barátomnak azt hazudtam szűz vagyok. Mert neki fontos, hogy az ő párja szűz legyen. Kérhetem-e szűzhártyám összevarrását, hogy újra szűz lehessek?

Azok a motívumok, családi elvárások, személyes indítékok fontosak, amik a szüzességgel kapcsolatosak ezekben a kérdésekben. Mindegyik kérdés valamilyen attitűdöt (hozzáállást) tükröz a szüzesség jelentésével és jelentőségével kapcsolatban. 1. és 2. kérdésnél érdekes lenne tudni, hogy mi a jelentősége a kérdésre adott válasznak? Mi múlik ezeken a mai világban?

A 3. kérdésben már benne van az értékrend. (Vagy előítélet?) Magyarországon bizonyos szubkultúrákban (területi, társadalmi, vallási rétegekben) erkölcsi, vagy vallási értéke van a szüzességnek. Egy szerelmi kapcsolat múlhat ezen? Ez abszurd nekem!

És képzeljétek, van olyan nőgyógyász, aki nagy összegekért elvégez ilyen "szüzesség visszaállító" műtétet! Ahelyett, hogy elbeszélgetne a fiatal lánnyal/párral, vagy pszichológushoz irányítaná őket. A pszichológussal megbeszélhetnék ezeket a háttér-motivációkat, és érzelmi és racionális támpontokat kaphatnak.

Egyébként a honlapomon a téma iránti érdeklődést jelzi, hogy legtöbben a "szűzhártya" szóra kerestek rá az elmúlt 3 évben. Ez a http://szexterapia.hu belső keresőrendszerének statisztikája.Kommentek

Emi2011-02-07 - 00:01

Hát én 16 éves vagyok és még szűz....nem is szeretnék még egyelőre lefeküdni senkivel,mivel nem is érzem magam még megfelelőnek rá és elsietni sem szeretném a dolgot!van aki kigúnyol ezért és van aki megérti ez a dolgot és egyet ért velem.az a baj h a mai fiúk/férfiak azaz fiatalok csak a szexre koncentrálnak már az első találkozásnál is nagyrészt....csak azt nem tom hogy miért sietnek úgy?na de mindegy,valaki azért adhatna pár tanácsot ha van kedve erre a hozzaszolásomra!:-)

#7439 |

nki2010-01-29 - 20:02

hát én még szűz vagyok. 4éve vagyok együtt a kedvesemmel, eleinte persze csak együtt lógtunk hisz akkor még 13-14éves voltam. a családom "vallásos" nálunk senki nem szexelt házasság elött, de senkisem találta meg ilyen korán az igazit mint én. teljes mértékben megbízom a páromban, ő készen állt várni rám akár a házasságik. de együtt vagyunk azért bekell vallni nem rövid ideje, és persze az igazi szerelem szenvedélyes ez nálunk sincs máshogy. szeretjük egymást és megbízunk egymásban. én teljes mértékben biztos vagyok benne, hogy vele szeretném elöször. beszéltünk is már erről és sztem nem fogom megbánni ha az ősök példája ellenér(akik ma is boldog házasok szerencsére)én megtenném elöbb, ha házasok is leszünk a nászúton is csinálhatunk majd "új" dolgokat és akkor már az sem lesz baj ha teherbe esem.. :)

#6637 |

RocketGirl [NŐ] (32)2008-06-25 - 16:02

Én azért az első két kérdést feltevő "hölgy"-től megkérdezném, hogy vajon mennyi idősek, milyen környezetben szocializálódtak és villámgyorsan elküldeném őket egy felvilágosító "tréning"-re.
Én csak azt nem értem, hogy hova rohannak? Ok, szexeljünk, semmi gond. De ne tizenx évesen. Pontosan az olyanok végzik abortusszal, akik az első két kérdéshez hasonlót feltették. Nevetséges ez a társadalom és a hozzáállás. Tiltják a szexet, ahelyett, hogy azt mondanák, hogy "figyelj kicsi fiam/lányom, ez egy bazi jó dolog, de ennek csak akkor van értelme, ha már a lelked is megérett rá, az hogy menstruálsz/megvolt az első merevedésed, még nem jelenti azt, hogy te száz százalékosan készen állsz az első együttlétre"...

Olyan buta lett ez a társadalom, hogy az valami félelmetes

#2586 |

macicica [NŐ] (33)2008-06-24 - 23:55

Sziasztok!

Hát elolvastam a cikket majd mégegyszer.Arra gondoltam én mikor is veszítettem el a szűzességem, és rá kellet jönnöm, hogy a mostani párommal. Mert ő nekem maga a teljeség minden tekintetben. Vele volt először igazi orgazmusom, mint testileg, mint lelkileg. Szerintem igenis fontos hogy az ember ne kapkodja el az együtlétet főleg nem az elsőt.Hallom sokszor a 15-16 éves kollégáimtól hogy ezzel azzal voltak és sokszor a teljes nevüket sem tudják.Ez elszomorító.Nem érzem magam idősnek mégis fényévekre vannak attól, amiben még én felnőttem és nem teltek el évtizedek.

#2581 |

Viri [NŐ] (49)2008-05-08 - 17:08

Balázs: van benne valami.
Én adnék egy másik címet is ennek a témának: "A szex értéke manapság."
Nem értékelik már annyira a szexet se, sőt a legkönnyebb dolog "hozzájutni", mint egy élvezeti cikkhez. Már nem kerekítenek akkora feneket neki, mint régi időkben.
Csak van ennek hátulütője is, amit pl. azt a szüleimnél tapasztaltam. Házasság előtt nem tudták, hogy nem illenek össze szex terén, mivel mindketten szűzek voltak. Ebből alakultak bonyodalmak, aztán válás lett belőle. De addig őket elsősorban a lelki dolgok tartották össze. Anyum azt vallotta, hogy annyi minden közös érdeklődésük, beszédtémájuk volt, hogy ezt tartotta őket össze sokáig. Na ez egy kis kitérő volt.
A régebbi időben én úgy gondolom, túl merev volt a felfogás ezzel kapcsolatban, mostani századunkban pedig túl szabados.. E kettő között kellene arany középutat találni. Keresgélni, de nem eszetlen módon keresni az élvezeteket, szexkapcsok, könnyű prédák után hajtva, hanem megfontoltan; olyannal, aki tényleg megérdemel minket, akkor lesz értékes kincs, ami nemcsak a testünknek okoz örömet, hanem a lelkünknek, és önbecsülésünknek is jót tesz..

#2306 |


Név:
Hozzászólás:
Biztonsági kód:
CAPTCHA Image
[ Új képet kérek! ]


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.TÉMAKÖRÖK
CIKKAJÁNLÓ
SZAVAZÓ
Ki fizessen az első randin?
Nemed:
Férfi
Fele-fele arányban
FRISS KOMMENTEK
FÓRUM
» Szexuális nevelés
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Szex a terhesség alatt és után
» Maszturbálás
» Beszélgetünk
» Anális szex
» Orális szex
» Merevedési zavarok
» Biszexualitás
» Erotikus játékok
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Segédeszközök
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» A méret a lényeg?
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
 


RSS cikkek