Orgazmusterápia

2010-05-28 | n/a | Ideál Életmódmagazin


Már gyerekkorban az oviban rájövünk a különbségekre. A férfiak felnőttéválásuk során fokozatosan ismerkednek meg testükkel. Ám a nők máshogy képzelik el szerveik működését. A fiatal lányok azt gondolják, majd párjuk tanítja meg őket a testi szerelemre - illetve, hogy mindkettőjük számára nyilvánvalóak érzéseik. Ám a nők izgalmi állapota kevéssé kézenfekvő - kevésbé követhető. De mindez nevelés kérdése. Sajnos...

Légy-ott

A férfiak szerelmi élete szemmel látható. Vágyuk tapintható, érzelmi kitöréseik kézzel foghatóak. Ám a nőknél más a helyzet. Izgalmi állapotuk bensőjükben játszódik le, és amit nem látunk, arról nem is tudunk.

Csúcspont a mélyponton?

Az európai nők mintegy felének problémái vannak az orgazmus elérésével. A beléjük nevelt bűntudat megakadályozza a hüvelyi csúcspont elérését, szaknyelven "koitális anorgazmiában" szenvednek. Az okok legalább annyira különbözőek, mint a nők maguk. Mindenesetre megkülönböztethetünk fizikai és lelki eredetű problémákat. Az anorgazmikus hölgyek tudatos vagy tudatalatti konfliktusaikat, félelmeiket, elvárásaikat próbálják kivetíteni szerelmi életükre, ez akadályozza őket a teljes felszabadultságban. Félnek attól, hogy a szenvedély pillanataiban elvesztik önkontrolljukat, vagy örömet lelnek olyasvalamiben, amit gyerekkorukban mocskosnak, rossznak, büntetendőnek tüntettek fel szüleik. Nekik szól a legújabb (nemzetközi kooperációval készített) vizsgálatok eredménye: a vaginális orgazmus megtanulható.

Rejtélyes G-pont

A pszichológiai indokok mellett sok nő "hozzászokik" a csikló izgatásával elért orgazmushoz. Sokan ezt nagyon szépnek találják, és nem gondolnak arra, hogy a G-pont hiánya okozza a vaginális csúcspont elmaradását. (A G-pont egyébként a férfiak prosztatájának megfelelő női szerv, és egy érzékeny területet jelöl a nő hüvelyében.) Akik nem találják ezt a pontot, gyakran elbizonytalanodnak, és párjuktól várják a megoldást. Pedig a G-pont fejlettsége, érzékenysége függ az izomzattól. No meg attól, hogy egy nő mennyire tudja uralni, irányítani nemi szerveit, mennyire van tudatában hüvelyi képességeinek. Ugyanis legtöbbjük bensőjük alakjáról, felépítéséről tájékozatlan. A pénisz határozottan körvonalazódik, meg lehet fogni, simogatni, bekrémezni - vagyis sokféle praktika bevethető a csúcspont elérése érdekében. Ám hogyan gyakoroljon valaki azzal, amit nem is lát?

Ősi edzések titka

A brazíliai őserdőkben a Cainganges törzs asszonyai nem ismerik az anorgazmia problémáját. Éppen ellenkezőleg. El sem tudják képzelni, hogy valaki nem jut el a csúcspontra. Számukra az orgazmus magától értetődő, ahogy az is, hogy maguk felelősek érzéseikért. A szeretkezést úgy tanulják, mint az európai lányok a zongorázást. Kiskoruktól kezdve magabiztosak az ágyban, és nőiségüket amolyan szexuális szakértőként fejlesztik.

A kismedence izomzatának fejlesztése mindenkinek fontos - még azoknak is, akik szexuális életükkel elégedettek. Szüléskor nagy hasznát vehetjük, ha ismerjük a megfeszítés- ellazítás technikáját, illetve az ilyenkor kitáguló hüvelyt újra könnyen formába hozhatjuk. A legtöbb először szülőt, ha orvosa arra kéri, nyomjon, nem tesz mást, mint megemeli alsótestét. A terhestornáról ez a fajta edzés kimarad. Pedig belső szerveink fiatalosak maradhatnak - és ebben akár a patikában kapható hüvelysúlykészletek is segítségünkre lehetnek. A szettben méretben és tömegben különböző golyók vannak, amelyek fejlesztik a vaginális izmok záróképességét. Ezért ez az eszköz nemcsak szexuális életünkre hat üdítően, de az időskori vizeletcsepegés megelőzésében is segít.

"Isteni nektár"

A szexuális ingerület állapotában a hüvely számos forrásból termel váladékot. A szeméremtest és a hüvelybemenet (introitus) találkozásánál elhelyezkedő (Bartolini- és a Skene-) mirigyek nedveket választanak ki. A hüvely fala is termel váladékot a szexuális ingerlés során, ez az úgynevezett transszudátum. Vannak nők, akiknél az orgazmus során szinte sugárban távozik ez a váladék, amit női ejakulátumnak nevezünk. A női ejakulátum valójában a húgy-ivarszervi rendszer, köztük a "női dülmirigy" különböző részeiből származó váladékokból áll. Ezt a váladékot amritának, vagyis isteni nektárnak is nevezik. Sokan tévesztik össze ezt a női ejakulátumot az orgazmus alkalmával bekövetkező akaratlan vizeletürítéssel, noha ez a váladék nem vizelet, bár részben valóban a húgyvezetéken át távozik. Ez a váladékürítés normális eleme a nő szexuális reakciójának, a szeretkezés során többször, akár csészényi mennyiségben is bekövetkezhet. Aki tudja ezt, nem aggódik miatta.

Az amrita elömlése gyakran orgazmus nélkül is előfordul, például amikor a nő önfeledt boldogságban vagy a szeretettől "árad el". Bár élettanilag minden nőnek lehetősége van "az isteni nektárömlés" megtapasztalására, valójában csak akkor élheti át, ha megtanulja átengedni magát a mély boldogságnak - ami természetesen nemcsak szexuális vonatkozású lehet. A hüvely mélyén rejtőző "szent pont" gyakran éppen az a hely, ahová a nők minden, szexualitással kapcsolatos személyes sérelmüket és fájdalmukat elraktározzák.

A számítógép már itt is segít?

Egy új eszköz, az úgynevezett computer-perineometria segít abban, hogy megismerjük saját szerveinket. Ez a szerkezet egyrészt kivetíti képernyőre, másrészt feltérképezi belső szerveinket. A számítógépes diagramm segítségével láthatjuk, mi történik akkor, amikor megfeszítjük, és mi, amikor elernyesztjük hüvelyi izomzatunkat. Így könnyebben és gyorsabban megtanulhatjuk irányítani reakcióinkat, esélyeink pedig nőnek a hüvelyi orgazmus elérésére.

Hüvelyfitnesz

Mielőtt nekikezdene az edzésnek, meg kell győződnie arról, hogy a megfelelő izomcsoportot erősíti. Ezt legjobban akkor figyelheti meg, amikor abbahagyja a pisilést. Amivel elzárta a "csapot" - azt kell tornáztatni.

 1. Üljön hanyagul egy hokedlire. A combjait ne támassza alá, csak a feneke hátsó része érintse az ülőkét - csússzon kissé előre. Lassan lélegezzen ki, közben feszítse meg az említett izmokat. Tartsa megfeszítve, amilyen sokáig csak tudja. Majd lazítson - kicsivel hosszabban, mint ameddig befeszített. Ezt a mozdulatsort ismételgesse.
 2. Egyenesedjen ki! Próbálja a súlyát úgy eloszlatni, hogy a szék szélére nehezedjen teste. Egymás után 20- szor húzza össze hüvelyi izmait! (Gyakorlottabbak növelhetik az ismétlés számát!)
 3. A gyakorlat ugyanaz, csak a testhelyzet változik: lovaglóülésbe ereszkedjen a sámlira.

A hüvely izomzatát bárhol edzheti (metrón, buszmegállóban várakozba) - hiszen nem látszik. A cél, hogy elérje a napi 80-as adagot. Fontos azonban, hogy minden megfeszítés után hagyjon elegendő időt az izmok elernyedéséhez.

Hangolódjon rá az élvezetekre!

 • Nyugalom: Ne hagyja, hogy bármi elintézetlen dolog körül forogjanak a gondolatai. Várja meg, amíg gyerekei elalszanak, illetve még akkor is hagyjon egy órácskát magára.
 • Autentikus: Ne próbálkozzon a tévéből ismerős trükkökkel. Csak azt tegye, amit valóban kellemesnek talál. Bízzon az ösztöneiben.
 • Szabadság: Fejezze ki vágyait szavakban is (nem feltétlenül az aktus alatt). Az ágyban minden megengedett, amiben párjával egyetértenek.
 • Itt és most: Ha megkívánja társát, merjen kezdeményezni. A várakozás vége könnyen frusztráció és csalódás lehet.
 • Gondolkodás: Tegye szabaddá a délutánját, és komolyan gondolja végig, mi az, ami önnek örömet szerez, és mik azok, amik zavarják az örömszerzésben. Talán haragszik a férjére?
 • Édes álmok: A szex a fejben kezdődik - engedje hát szabadjára a fantáziáját. És ne szégyellje magát akkor sem, ha szeretkezés közben vadakat álmodik... Párja nem lát a fejébe!
 • Érzések: Ha a figyelmét az érzékszerveire irányítja, talán intenzívebben éli át partnere cirógatását.
 • Tökéletes alak: Hát ez az, ami senkinek sincs. Ne hagyja, hogy "eltorzult" arca, kerekded pocija elvonja figyelmét a szeretkezésről. Ne törődjön azzal, hogyan mutat az ágyban!
 • Maradjon! Úgy érzi, éppen a csúcspont előtt szakadt meg az izgalmi állapot? Kérdezze meg magától, mi az, ami ebben a pillanatban zavarja? (Fél attól, hogy terhes lesz, nem meri elengedni magát stb.) Hessegesse el ezeket a gondolatokat, koncentráljon újra a testére!
 • Egyértelműség: Fontos, hogy ne féljünk jelezni partnerünknek, mikor mit szeretnénk. Mondjuk meg azt is, ha valamit nagyon kellemesnek vagy kellemetlennek találunk.
 • Önbizalom: A szex attól sokkal jobb lesz, ha az erősségeinkre gondolunk, és nem rágódunk a megoldatlan problémáinkon, gyengéinken.
 • Öröm: A férfiak szexuális vonzalma egy nő iránt csak akkor lesz tartós, ha állandósul benne az érzés, hogy boldoggá tudja tenni a nőt.
 • Apály és dagály: Teljesen normális dolog, ha időnként úgy érezzük, még csak nem is szeretjük társunkat, az sem nagy baj, ha ilyenkor átmenetileg megszűnik a szexuális vonzereje.
 • Romantika: Az idilli, romantikus hangulat a nőt megszabadítja kötelességének terhétől, így alkalma van visszatalálni nőiességéhez és nőies vonzerejéhez.
 • Újjáélesztés: Ha a nő a szexet indirekt módon kezdeményezi, partnerében újjáélednek a férfias vonások, rájön, hogy mégis vonzódik a nő iránt, és ő fog kezdeményezni.
 • Kölcsönös odafigyelés: Ahhoz, hogy a partnerek fokozottan érezzék egymás szeretetét, a férfiaknak jó szexre, a nőknek pedig arra van szükségük, hogy jól kibeszélhessék magukat.
 • Törődés: Az egymás iránti érdeklődés elvesztésének fő oka, hogy a férfiak háttérbe szorítottnak érzik magukat, a nők pedig nem kapnak elég romantikát és megértést a házasságban.


Kommentek

Tamás61 [FF] (56)2011-01-01 - 19:42

Hú, de jó ! Az Életmód Magazinból...Ki írta ezt a cikket? ő tudhat valamit...
Szexa

#7401 |

zsuzsi2010-07-28 - 01:24

Az biztos hogy a noknek szukseguk van a beszelgetesre es talan mindenel tobbet jelent ha a parjuk meghalgatjak es oda is figyelnek ara amit mondanak de a jo szex benne van anoi szukseglet kielegiteseben.

#7157 |

Ani2010-06-01 - 15:21

"Kölcsönös odafigyelés: Ahhoz, hogy a partnerek fokozottan érezzék egymás szeretetét, a férfiaknak jó szexre, a nőknek pedig arra van szükségük, hogy jól kibeszélhessék magukat."

úgy írja, mintha csak a férfiakna lenne szükségük a jó szexre, anőknek meg elég lenne az is, ha kibeszélgetik magukat

ez nem így van

#6981 |


Név:
Hozzászólás:
Biztonsági kód:
CAPTCHA Image
[ Új képet kérek! ]


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.


Kapcsolódó cikkek

TÉMAKÖRÖK
CIKKAJÁNLÓ
SZAVAZÓ
Ki fizessen az első randin?
Nemed:
Férfi
Fele-fele arányban
FRISS KOMMENTEK
FÓRUM
» Szexuális nevelés
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Szex a terhesség alatt és után
» Maszturbálás
» Beszélgetünk
» Anális szex
» Orális szex
» Merevedési zavarok
» Biszexualitás
» Erotikus játékok
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Segédeszközök
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» A méret a lényeg?
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
 


RSS cikkek