A párkapcsolat egy négylábú asztal

2010-11-22 | Kőszeghy Nimród | szexualitas.hu www.szexualitas.hu


Röviden most Füst Milán megállapítását idéznénk a párkapcsolatról, Popper Péter tolmácsolásában. Az író a férfi-nő kapcsolatot egy négylábú asztalhoz hasonlítja. Lássuk mi ez a négy láb. A cikket vitaindítónak is szánjuk. A kommentekben írjátok meg mit gondoltok erről.

párkapcsolat négylábú asztalFüst Milán mindig azt mondta, hogy a férfi-nő kapcsolat egy négy lábú asztal.

Az első láb, hogy két ember életstílusának közel kell lennie egymás hoz. Nem jó, ha az egyik a meleg tengerekhez vonzódik, a másik viszont síelni szeret, ha az egyik imádja a macskákat, míg a másiknak allergiája van a macskaszőrre. Az kell, hogy hasonlóképpen szeressenek élni.

A második láb, hogy egymást is szeressék. Anélkül nem megy! Ez viszont egy érdekes dolog. Amikor adjunktus voltam az egyetemen, egy este felhívott a professzor, és azt mondta, "Péter, most láttam egy filmet, ami nagyon fontos dologról szól. Találkozik egy férfi és egy nő, és tulajdonképpen nem akarnak egymástól semmit, csak örülnek, hogy a másik a világon van. Nézd meg!" A professzor nagyon okosat' mondott szerintem. Én azt gondolom, a szeretet ezt jelenti: hogy a másik létezése öröm a számomra.

A harmadik láb: szexuálisan stimmeljenek. Néha beáll egy tragikus helyzet, hogy két ember érzelmileg erősen kötődik egymáshoz, de testileg nem stimmelnek össze. Pedig a dolog valószínűleg enélkül sem fog menni. Sajnos, még a legjobb pszichológus sem tudja meg mondani, hogy a szimpátiák, az antipátiák, az erotikus vonzalmak miből fakadnak, ezeket csak konstatálja az ember.

És a negyedik lába az asztalnak - mondta Milán bácsi, ujját felemelve a nyomaték kedvéért -, hogy a házasság is gazdasági kapcsolat, gyerekek! El ne felejtsétek! Mert olyan csak az olvasókönyvekben van, hogy a nyomor nem öli meg a szerelmet. Megöli.

A férfi-nő kapcsolat tehát egy négylábú asztal, és ha bármelyik lábbal baj van, akkor az asztal döcögni kezd, felborul, összetörik.Kommentek

Jóska [FF] (26)2011-01-06 - 21:25

Van igazság a cikben de szerintem nem ezek a fontosak a párkacsolatban. Ami meg a hasonaltot illeti a 4-lábu asztal stabilitása attól is függ hogy milyen talajon van, és tény hogy nem a legstabilabb még akkor sem, míg a 3 lábu dolgok sokkal stabilabbak, és nem kell a talaj sem épp olyan sima legyen mint ellenkező esetben.
Tény, hogy befolyásolja egy kapcsolatot a gondolkodásmód, a pénz és még egyébb dolgok, de ezek csak apróságok. Elfelejtitek azt, hogy 1 emberi kapcsolatot CSAK 1 dolog tud összekötni végérvényesen és sziklaszilárdan. Az pedig nem más, mint az Isnten áldása, mert ha egy párkapcsolatot nem áld meg az Isten akkor az fujjhatod fel, mert előbb utóbb vége lesz még akkor is ha annak az asztalnak 40 ezersziklaszilérd lába is van.

#7407 |

Red666 [FF] (35)2010-12-17 - 20:03

Persze, van ilyen, kedves hercegnő, és tapasztaltam is. Most nem is arról van szó, hogy két ember, aki szereti egymást, ne tudna átvészelni bármit. Hanem az "asztallábak" szerepéről. Ha jól vettem le, Te a szeretetről/szerelemről beszélsz, míg én a 4 pillért méltattam és azt, hogy akik elbagatelizálják a pénz szerepét, azoknak éppen bőven van anyagi. Nem személyeskedtem ;-). Az FBI ellenben nagyon jól végigvezeti a folyamatot a tehetetlenségtől a nincs mit vesztenem helyzetig, és nem hiszem, hogy a "mit egyek" kérdést felülírja a "van-e az asszonynak orgazmusa" dolog. Főleg, hogy akkorra a párkapcsolatok nagy része a pénzhiány miatt megromlik, az egzisztencia romokban... a szeretet megvan, de nem az elsődleges. Tudom, hogy nem romantikus, meg nem trendi, és ellene megy a szerelem mindenek felett áramlatnak is. Pl. Miamiban van olyan körzet, ahol a járőrkocsik könnyűpáncélozottak, és kommandósok viszik be a bolti tolvajokat is... ezt teszi a pénz (hiánya). Lehet, a CSI-s srácok épp nem érnek rá :-DDDDD. De nálunk is van azért pár nyomorland, ahol hasonló a szitu...
Pont az jutott eszembe, hogy a tündérmesékben is a királyfi jön a fehér lovon, nem a putritöltelék rühes öszvéren :-DDDD.

Nagyon sokan kötnek kompromisszumot a pénz miatt. Persze, vannak szerencsés kivételek: örülni kell annak, aki oda esik ;-).

#7393 |

hercegnõ [NŐ] (47)2010-12-17 - 00:01

kedves Red 666!

Nem kell ahhoz könyvet olvasni, hogy toleránsabbak legyünk. Ez a könyv csak segít megérteni a másik embert, aki szinte bizonyos, hogy nem pont olyan mint mi vagyunk. Segít megérteni a másik gondolkodásmenetét, alapvető tulajdonságaiból adódó viselkedését. Egy könyv csak segíthet abban, hogy a párkapcsolatunk jobb legyen.
Egyébként meg, tudod, jó sok időt töltöttem eléggé nagy pénztelenségben, és azt mondom, ha akkor nem fecceltünk volna energiát abba a bizonyos asztallábba, ki sem tudtunk volna lábalni a k@kiból. Gondolkodj el ezen. Persze hogy akinek anyagi gondjai vannak, sokkal leterheltebb, de pont a pároddal való törődés-befektetése térül meg leginkább. Hidd el tudom.
És csak annyit mondok, inkább eszem vajas kenyeret minden nap, de a párommal jól legyek, mint Hawaiira menjek nyaralni egy olyan emberrel, akivel csak a külcsín miatt vagyok együtt.
Tudom, velem van a baj, de ez van.

#7392 |

Red666 [FF] (35)2010-12-09 - 10:50

kedves hercegnő:
Szóval könyvet kell olvasni, hogy toleránsabbak legyünk? Ez olyan... izgi-bizgi amcsis dolog, nemde? "Be more tolerant one for Dummies" kézikönyv? :-DDDD.

Általában azok bagatelizálják a pénz szerepét akiknek van, vagy mindíg is volt ("Money no hinderance For Dummies" handbook :-DDD ). Ha nem áll rendelkezésedre megfelelő "anyagi", akkor megváltozik az értékrended, önértékelésed, viselkedésed. Szerinted; nincs kihatással a szexre? Ha már olvasgatni akarsz, akkor nézd meg, hogy az FBI embereit hogyan készítik fel a slum-lifting nevű elfogási procedúrára: mert külön procedúrája van a nyomornegyedekben való elfogásnak, és külön a Beverly Hills-i "500 ügyvédem van" gazembernek. Hát nem a CSI-NY :-DDDD. Nem hinném, hogyha valaki azzal van elfoglalva, hogy miből éljen meg, az 2 köríves k@kinál többet pazarolna a többi asztallábra...

Ez nem az az író, aki piedesztára akarja emelni a magyar nők szépségét? Volt vmi interjúja, ritka promóciót csapott a piedeszta körül :-D.

#7390 |

gyöngykagyló [NŐ] (46)2010-11-30 - 11:48

Egyetértek Hercegnővel, hogy nincs olyan kapcsolat /vagy, ha van "tisztelet a kivételnek"/, ahol minden stimmel, illetve sokszor a "stimmel" szó is azt jelenti, hogy bizonyos eltérő igényeket sikerült /kisebb vagy nagyobb nehézségek árán.../ összehangolni a párnak. Az biztos, hogy nagyon fontos a tolerancia valóban a kapcsolatokban.
A legtöbb kapcsolatban egy vagy két tényező legalább gond, és ettől függetlenül még működőképes lehet a kapcsolat - attól függően, hogy mekkora a pár tagjainak toleranciaküszöbe - meddig "képesek toldozgatni-foldozgatni" az asztal bizonyos "hibásabb lábait".
De, az biztos, hogy vannak az asztalnak olyan lábai, amik alapvetően fontosak egy kapcsolatban és szerintem ezek a legalább hasonló /vagy egyező/ intellektuális színvonal /minimum tiszteljem a másikat a tudásáért, érdeklődéséért bizonyos dolgok iránt, bizonyos tulajdonságaiért/. Biztos, nem tudnék vonzódni tartósan olyan férfihez, akivel "3 értelmes mondatot sem tudnék váltani..." - szóval egyfajta "lelki egyezés" is fontos szerintem - még a különböző érdeklődési kör sem gond /elvileg nem vagyunk a párunkkal a nap 24 órájában.../. A másik, ami nagyon fontos - ahogy Hercegnő is leírta -, a kielégítő, boldog szexuális élet, szexuális "boldogság". Az utóbbi azért alapvető szerintem a "széklábak" közül, mert egy párkapcsolat /házasság stb./ alapvetően egy férfi és nő /alapesetben.../ kapcsolata, egy férfi és egy nő vonzódásából indul ki egymás iránt - vagyis kölcsönösen hatnak egymásra szexuálisan /később érzelmileg is/. Két különnemű ember kapcsolatáról van szó, tehát alapvető a vonzalom, a testi-szexuális igények kielégítő volta. Ez utóbbi igenis pótolhat /de legalábbis erősíthet/ gyengébb /1 akár 2 "széklábat" is/. Persze a gyengébb "széklábaknál" azért nem egy "rozogát" kell érteni - alapvető, hogy a gyengébb széklábak nem elviselhetetlenül széteső széklábat jelentsenek.
Persze el lehet valóban gondolkozni azon, hogy mi van, ha a szexualitásban gondok lesznek - mondjuk a pár "önhibáján kívül" - mondjuk betegség, távmunka miatt... stb., - persze, akkor lehetnek időleges gondok egy kapcsolatban -, de akkor, ha a kölcsönös élvezetes szex terén "szünet" is van, a biztos érzelmi alap, szeretet, ragaszkodás a másikhoz betöltheti az időleges űrt.

#7385 |


Név:
Hozzászólás:
Biztonsági kód:
CAPTCHA Image
[ Új képet kérek! ]


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.TÉMAKÖRÖK
CIKKAJÁNLÓ
SZAVAZÓ
Ki fizessen az első randin?
Nemed:
Férfi
Fele-fele arányban
FRISS KOMMENTEK
FÓRUM
» Szex a terhesség alatt és után
» Maszturbálás
» Beszélgetünk
» Anális szex
» Orális szex
» Merevedési zavarok
» Biszexualitás
» Erotikus játékok
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Segédeszközök
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» A méret a lényeg?
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
 


RSS cikkek