Párkapcsolatok száma

2011-03-30 | Kőszeghy Nimród | szexualitas.hu www.szexualitas.hu


Kinek hány kapcsolatra van szüksége ahhoz, hogy el tudja dönteni, végül kivel éli le az életét? Kell-e egyáltalán több partner ahhoz, hogy el tudjuk dönteni? Úgy gondolom, hogy egy embernek több kapcsolatra van szüksége ahhoz, hogy eldönthesse, kire vagy mire vágyik.

Adtunk már 10 pontos ellenőrző listát a "Nagy ő"-höz és megvizsgáltuk a jó párkapcsolat négy lábát is, de arról még kevés szó esett, hogy vajon hány párkapcsolat után tudjuk megítélni aktuális partnerünkről, hogy ő az, akivel le szeretnénk élni az életünket.

A tökéletes partner

Minden kapcsolatban van jó és rossz. Van, ami nagyon jó a másikkal és van, ami kevésbé. Talán még közömbös területek is vannak. Szerintem az ideális kapcsolat az lenne, ha a másikban nem találnánk rosszat. Rossz hírem van! Ilyen kapcsolat nincs. Mindig van olyan tulajdonsága partnerünknek, amit szívesen megváltoztatnánk. Ha most nincs, majd később biztosan lesz. De akkor így hogyan mondhatok "igen"-t bármikor is egy hosszú távú kapcsolatra? - kérdezheti az olvasó. A dolog nyitja az elfogadás. Nincs tökéletes partner. A nagy ő az lesz, akit 100%-osan el tudunk fogadni. Olyannak, amilyen. Hibáival együtt. És később sem akarjuk megváltoztatni.

A másik megítéléséhez szükség van tapasztalatokra. Kapcsolatról kapcsolatra mindenkiben egyre inkább le kell, hogy tisztuljon mit is vár el egy kapcsolatban a másiktól. Mit is jelent neki egy kapcsolat. Úgy is fogalmazhatnék, hogy néhány kapcsolat után mindenki össze tudná "gyúrni" az ideális párját a korábbi partnerek pozitív tulajdonságaiból. Az "igen"-t nyílván egy olyan valakire mondjuk majd ki, akiben a legtöbb pozitív tulajdonságot találjuk. Vagy úgy is fogalmazhatnék, hogy akinek a negatívumait a leginkább el tudjuk viselni. Kapcsolatról kapcsolatra - és persze ahogy öregszünk - egyre jobban megismerjük önmagunkat. Egyre jobban meg tudjuk ítélni, hogy mik azok a tulajdonságok, amiket keresünk partnereinkben és persze azokat is, amiket biztosan nem tudunk majd elviselni hosszú távon. Ez utóbbi lehet például a féltékenység, lehet a tisztaságról alkotott elképzelés, de lehet akár a házi állatokhoz fűződő viszony is.

Pár, párkapcsolat

Érdemes időnként egy nyugodt pillanatban megállni és elgondolkozni ezen. Mit szerettem előző partnereimben? Mit nem? Mi volt az, ami a másiknak nem tetszett bennem? Ebből következtethetünk arra, hogy milyen típusú partnerhez illenénk jobban. Ez egy oda-vissza játék. Érdemes mindkét partner szemszögéből megvizsgálni. Éljük bele magunkat partnerünk helyzetébe! Kétségtelen, hogy kapcsolatainkat a legobjektívebben, azok lezárása után, egész pontosan az érzelmek lecsillapodása után tudjuk megítélni. Minél távolabb vagyunk az időben a kapcsolattól, annál inkább kikerülünk az érzelmi befolyásból. Érdemes tehát időről-időre elgondolkodni korábbi kapcsolatainkon. Könnyen lehet, hogy idővel sok mindent másként látunk és másként ítélünk meg.

Mennyi az annyi?

Nagy kérdés persze, hogy kinek hány kapcsolatra van szüksége ahhoz, hogy jó döntést tudjon hozni. Erre nincs egzakt válasz. Ez függ az egyéntől és függ a kapcsolatok minőségétől is. Vagy a szerencsétől? Hiszen lehetnek olyanok is, akik rögtön az első partnerükben találják meg az ideális, számukra minden szempontból megfelelő párt. A szerencse szót itt azért használtam, mivel ez meglehetősen ritka.

De vajon lehet-e túlzásba vinni a keresgélést? Vannak, akik úgy gondolják, hogy a túl sok kapcsolat sem vezet mindig jóra. Ezt arra alapozzák, hogy ha kapcsolatról kapcsolatra egye jobban megismerem a saját igényeimet, akkor a végén annyira pontosan tudom majd mit akarok, hogy ennek senki sem fog megfelelni.

Természetesen itt kapcsolatok alatt nem rövid, akár egyéjszakás jellegű kalandokra gondolok. Ahhoz, hogy a másikat igazán megismerjük, időre van szükség. Egyrészt a kapcsolat elején gyakran játszunk szerepet. Eljátsszuk azt, amit ideálisnak gondolunk ahhoz, hogy a legideálisabbnak ítéljenek meg minket. És persze idő kell ahhoz is, hogy valakit fokozatosan beengedjünk a saját privát szféránkba. A másik privát szféráját idővel fokozatosan megismerjük, de lehet, hogy teljesen sosem ismerjük meg. Egy kis saját területre mindenkinek szüksége van.Kommentek
Eddig még egy hozzászólás sem érkezett. Legyél Te az első! :-)

Név:
Hozzászólás:
Biztonsági kód:
CAPTCHA Image
[ Új képet kérek! ]


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.TÉMAKÖRÖK
CIKKAJÁNLÓ
SZAVAZÓ
Ki fizessen az első randin?
Nemed:
Férfi
Fele-fele arányban
FRISS KOMMENTEK
FÓRUM
» Szex a terhesség alatt és után
» Maszturbálás
» Beszélgetünk
» Anális szex
» Orális szex
» Merevedési zavarok
» Biszexualitás
» Erotikus játékok
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Segédeszközök
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» A méret a lényeg?
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
 


RSS cikkek