Miért nem működnek a párkapcsolatok?

2013-02-16 | Kőszeghy Nimród | szexualitas.hu www.szexualitas.hu


Mindenki ismeri a statisztikákat, miszerint a házasságok fele válással végződik. A fennmaradó 50%-nak is nagy része boldogtalan, rossz mindkét fél számára. És ez ugye a házasságok statisztikája. De mit tudunk mondani úgy általában a kapcsolatok sikerességéről? A kép nem túl rózsás.

Minden kapcsolat bonyolult és megvannak az egyéni jellemzői valamint az okok, hogy miért működik vagy miért nem. Mikor kezd elromlani egy párkapcsolat, a dolgok összezavarodnak. Mindkét fél azt érzi, hogy még szereti a másikat, de már nem tudnak együtt lenni, de nem tudják az okát. Ezután elkezdik egymást hibáztatni és felhozni a legkülönfélébb (nem valós) okokat, hogy miért is nem működik a kapcsolat.

Szóval miért is nem működik a legtöbb párkapcsolat? Ahogy említettem sok oka lehet annak, amiért az egyes kapcsolatok nem működnek, de vajon mi a közös mindegyikben? Az első számú ok az, hogy az emberek rossz párt választanak maguknak.

A legtöbb új párkapcsolat úgy indul, hogy az emberek már szexuálisan ki vannak éhezve vagy már nagyon magányosak vagy belefáradtak a keresgélésbe vagy kétségbe vannak esve, hogy egyedül maradnak vagy csak mert végre találtak valakit akivel kényelmesen, különösebb erőfeszítés nélkül kijönnek és ez jobb mint egyedül lenni. De ilyen indítékokból nem lesz jó párkapcsolat.

A fő ok, amiért az emberek végül egy rossz partner mellett kötnek ki az, hogy nem válogatnak eleget. Randiznak néhányszor, majd összejönnek az első vagy a második emberrel, aki megfelel bizonyos elvárásoknak és jól érzik magukat együtt. De nem győződnek meg róla, hogy hosszú távon mennyire hasonlítanak a leendő partner céljai, ambíciói és életstílusa a sajátjukéhoz. Az emberek hajlamosak belemenni egy párkapcsolatba pillanatnyi nemi vágyból vagy pillanatnyi szükségleteik kielégítése miatt, mintsem hogy megvizsgálják, megértsék mitől is illik össze két önálló személyiség.

Jó párkapcsolat

Természetesen sosem lehetsz egészen biztos abban, hogy a megfelelő kapcsolatban vagy, amíg nem ismered meg eléggé a másikat. Itt előnyt élveznek azok, akiknek már több párkapcsolatuk volt. Vagyis el tudják dönteni mit is várnak el a leendő partnertől. És persze némi önismeret sem árt, hogy tudjuk személyiség vonásainkhoz milyen típusú társ passzol. A legjobb tanács, hogy randizz sokat és ne siesd el a döntést. Szükséged lesz a potenciális személyek egy nagyobb halmazára, hogy bölcsen tudjál dönteni.

Talán a fentiek nem hangoznak túl romantikusan, de napjainkban az egyetlen módja, hogy jó döntést hozzunk, ha bőséges a választék. A választék, pedig mint tudjuk bőséges!

Arra, hogy milyen szempontok alapján vizsgálhatod meg, hogy a kiszemelt partner valóban illik hozzád A párkapcsolat egy négylábú asztal című írásunkban találsz útmutatást.Kommentek
Eddig még egy hozzászólás sem érkezett. Legyél Te az első! :-)

Név:
Hozzászólás:
Biztonsági kód:
CAPTCHA Image
[ Új képet kérek! ]


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.TÉMAKÖRÖK
CIKKAJÁNLÓ
SZAVAZÓ
Ki fizessen az első randin?
Nemed:
Férfi
Fele-fele arányban
FRISS KOMMENTEK
FÓRUM
» Szex a terhesség alatt és után
» Maszturbálás
» Beszélgetünk
» Anális szex
» Orális szex
» Merevedési zavarok
» Biszexualitás
» Erotikus játékok
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Segédeszközök
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» A méret a lényeg?
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
 


RSS cikkek