Szünet vagy szakítás?

2015-02-08 | Kőszeghy Nimród | szexualitas.hu

Téma: Szakítás

Már egy ideje kapcsolatban vagy és ez kezd szép lassan egyre nehezebbé válni. A viták egyre gyakoribbak és a kezdeti jó hangulatnak vége, egyre több komolyabb probléma kezd felmerülni. Egyszer csak a partnered azt javasolja, hogy tartsatok szünetet néhány hónapig, hogy rendeződjenek a dolgok. Mit is jelent ez?

SzakításMár egy ideje kapcsolatban vagy és ez kezd szép lassan egyre nehezebbé válni. A viták egyre gyakoribbak és a kezdeti jó hangulatnak vége, egyre több komolyabb probléma kezd felmerülni. Egyszer csak a partnered azt javasolja, hogy tartsatok szünetet néhány hónapig, hogy rendeződjenek a dolgok. Mit is jelent ez? Ez most szünet vagy szakítás? Hol van a kapcsolat vége?

Bár néha egy rövid szünet belefér és tulajdonképpen segítség a párnak, hasznos lehet, hogy kitisztuljon a fejük, de ez inkább azt jelenti, hogy partnered elégedetlen veled és szeretné kipróbálni hogyan érzi magát nélküled, mintha egyedülálló lenne, de anélkül, hogy végleg elszakítaná a köteléket és felégetné a vissza utat. Megeshet, hogy a szünet alatt hiányozni fogsz neki és rohan vissza hozzád, de ez nem oldja meg az alap problémát: miért elégedetlen veled vagy a kapcsolattal a partnered?

Azt tapasztalom, hogy ha partnered kellően elégedetlen ahhoz, hogy szüneteltesse a dolgokat, nem számít, hogy ez mennyire rövid vagy kötelezettségmentes, ez azt jelenti, hogy a kapcsolat alapjaival komoly gondok vannak.

Ha valaki kapcsolatban van veled több hónapja vagy akár évek óta a nemtetszés elég kicsi ok ahhoz, hogy el akarja hagyni a kapcsolatot. Ha ti már beszélgettek arról, hogy szünetet kellene tartani, ez azt jelenti, hogy a fokozott elégedetlenség eljuttatott titeket arra a pontra, ahol komolyan fontolóra veszitek a kapcsolat elhagyását. Ha szerelmed jelzi, hogy szünetet kellene tartanotok, akkor ezt nagyon komolyan kell venned.

Legjobb ha úgy teszel, mintha ez egy igazi szakítás lenne. Talán érdemes egy rövid beszélgetést megejteni, hogy honnan jutottatok el idáig. Vagy csak egyszerűen egyetértesz a döntéssel, azonnal megszakítod a kapcsolatot és elengeded a kezét.

Akárhogy is, kezeld úgy mint egy szakítás, mert valami egyértelműen rossz. Ha valaki nagyon szerelmes, akkor nem akar szünetet tartani. Ne hagyd, hogy bolondot csináljanak belőled, vagyis hogy beleegyezel a szünetbe és reménykedsz, hogy a szerelmed egy nap visszajön hozzád.

Ne feledd! Ha szerelmed azt javasolja, hogy tartsatok szünetet, akkor ezt kezeld úgy mint egy szakítást és kényszerítsd ki, hogy hozzon döntést.Kommentek
Eddig még egy hozzászólás sem érkezett. Legyél Te az első! :-)

Név:
Hozzászólás:
Biztonsági kód:
CAPTCHA Image
[ Új képet kérek! ]


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.


Kapcsolódó cikkek

TÉMAKÖRÖK
CIKKAJÁNLÓ
SZAVAZÓ
Előfordult már olyan időszak az életedben, amikor több partnerrel tartottál fenn egyidejűleg szexuális viszonyt?
Nemed:
Igen
Nem
FRISS KOMMENTEK

Kudarc ellen pirula?
2017-02-25 - 15:23

A korai magömlés
2017-02-22 - 13:45

Spermakrízis
2017-02-22 - 13:39

A korai magömlés
2016-10-23 - 10:03

Erotikus masszázs (1. rész)
2016-10-10 - 16:26

Legutóbbi 7 nap kommentjei

FÓRUM
» Merevedési zavarok
» Biszexualitás
» Maszturbálás
» Beszélgetünk
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Segédeszközök
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» Anális szex
» Orális szex
» Erotikus játékok
» A méret a lényeg?
» Szex a terhesség alatt és után
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
TÁMOGATÓNK
Az oldal Molnár Tamás szexuálpszichológus szakmai és anyagi támogatásával készül!
www.szexa.hu
 


RSS cikkek