Keblek, tűsarkok, köhögés - Fetisizmus (1.rész)

2001-12-22 | Markó Gábor | Internet Kalauz - INK www.ink.hu


Nem könnyen meghatározható, legalábbis a szolidabb fétisek esetében, hogy meddig terjed az "ízlések és pofonok", és honnan kezdődik a függőség vagy megszállottság kategóriája. Hiszen maga a fetisizmus csak annyit jelent, hogy bálványimádás, márpedig ahány ember, annyi bálvány, s nem is biztos, hogy imádjuk ezeket a bálványokat, egyszerűen csak bizonyos tárgyak, testi jellemzők vagy cselekedetek vonzóbbak számunkra a többinél.

fetisizmusRovatunk új irányba fordulása egy olvasó levelének köszönhető, hiszen az olvasónak mindig igaza van, különösképpen akkor, ha tényleg igaza van.

Márpedig egyik kedves, azóta már előfizetővé is lépett olvasónk mintegy mellékesen a következőket írta:

"Minthogy Önök rendszeresen mutatnak be érdekes webhelyeket, szeretnék megemlíteni néhány figyelemre méltó honlapot egy furcsa fétissel kapcsolatban, bár tudom, hogy a fétis szó az emberek nagy részében ellenérzést kelt, mivel általában szexuális aberrációt takar, annak is valamely >durvább< változatát. Amelyről én írok, az inkább az ártalmatlan, bár különös fajtához tartozik. A hölgyek nem is sejtik, hogy a világon néhány férfit milyen könnyű szexuálisan felizgatni. Mindössze egy kis… köhögés szükségeltetik hozzá, ugyanis vannak urak, akik a női köhögést annak okától (dohányzás, megfázás stb.) függetlenül izgatónak tartják…"

Csak bálványimádás

Roppant figyelemfelkeltő mondatok, mert az igazat megvallva, minden előítélet nélkül, de a fetisizmust eddig úgy kezeltem, hogy "vannak a lábimádók, meg akik verik egymást", miközben egészen érdekes dolgok képesek lázba hozni némelyeket, és nem feltétlen az erőszak vagy durvaság. Végiggondolva mindezt, hamar rá kell jönni, hogy nem könnyen meghatározható, legalábbis a szolidabb fétisek esetében, hogy meddig terjed az "ízlések és pofonok", és honnan kezdődik a függőség vagy megszállottság kategóriája. Hiszen maga a fetisizmus csak annyit jelent, hogy bálványimádás, márpedig ahány ember, annyi bálvány, s nem is biztos, hogy imádjuk ezeket a bálványokat, egyszerűen csak bizonyos tárgyak, testi jellemzők vagy cselekedetek vonzóbbak számunkra a többinél. Elég csak arra gondolni, hogy az urak egyik része a dús keblű (és minél dúsabb, annál jobb) hölgyekért rajong, míg másik részüket a kifejezetten szerény, mondhatni nem is létező idomok hozzák lázba, ugyanakkor az urak fennmaradó jelentős hányadának ez csak másod-, illetve sokadrangú szempont a szemrevételezés vagy bármely más tevékenység során. Érdemes hát egy pár NudeWeb-oldalt szentelni a témának, persze megmaradva az ízlés határain belül, de keresve az olyan ritkaságok, mint például a női köhögésben rejlő izgalmak.

A szivar sem rossz

Kicsit bajban is vagyok a téma bemutatásával, hiszen képekbe foglalni egy olyan alapvetően hallható tevékenységet, mint a köhögés, elég nehéz feladat. Az igazi gyűjtők ennek megfelelően nem elsősorban gyorstüzelő fényképezőgépekkel, hanem csőre töltött magnóval, diktafonnal a zsebükben járják mindennapi útjukat, éttermeiket, munkahelyeiket, és megkísérelnek lecsapni minden egyes köhintésre, függetlenül attól, hogy azt a szálló por, a dohányzás vagy épp a hideg idő okozza. Ettől még nem úgy kell elképzelni egy "köhögésfetisiszta" lelki világát, hogy számára a Kánaánt jelentené, ha körülötte minden nő vörös vagy kékülő arccal fulladozna folyamatosan. Mindössze azt találja izgalmasnak, ahogy a roppant személyes köhögés során a szégyenlősen tenyér vagy ököl mögé rejtett ajkak közül erősen és szaggatottan tör elő a levegő. S hogy mindennek mennyi köze van a szexualitáshoz, az fogós, ravasz kérdés. Leginkább csak izgalmas előzménynek tekinthető, mint a köhögésfétissel rokonságban álló cigarettamánia. Ez utóbbi nem keverendő össze a csikkelnyomós fájdalmas durvulással, mindössze arról szól, hogy a füstöt, láthatóan élvező, ráadásul a fallikus szimbólumnak tekinthető cigarettát vagy még inkább szivart ajkaik között dédelgető hölgyek látványa erotikus képzeleteket kelthet.Kommentek
Eddig még egy hozzászólás sem érkezett. Legyél Te az első! :-)

Név:
Hozzászólás:
Biztonsági kód:
CAPTCHA Image
[ Új képet kérek! ]


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.


Kapcsolódó cikkek

TÉMAKÖRÖK
CIKKAJÁNLÓ
SZAVAZÓ
Ki fizessen az első randin?
Nemed:
Férfi
Fele-fele arányban
FRISS KOMMENTEK
FÓRUM
» Szexuális nevelés
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Szex a terhesség alatt és után
» Maszturbálás
» Beszélgetünk
» Anális szex
» Orális szex
» Merevedési zavarok
» Biszexualitás
» Erotikus játékok
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Segédeszközök
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» A méret a lényeg?
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
 


RSS cikkek