Szexuális segédeszközökről

2001-12-27 | Molnár Tamás | szexterapia.hu www.szexterapia.hu


Minden kultúrának, minden kornak megvan a saját normája, értékrendje, amit a szexuális viselkedésként "normálisnak", elfogadhatónak tart. De ha egy konkrét kultúrát veszünk nagyító alá, akkor láthatjuk, hogy társadalmi rétegekként, korosztályonként, egyénenként igen csak eltérnek ezek a "normák". Nézzük a hozzánk közelálló szexkultúra normáit.

Minden kultúrának, minden kornak megvan a saját normája, értékrendje, amit a szexuális viselkedésként "normálisnak", elfogadhatónak tart.
De ha egy konkrét kultúrát veszünk nagyító alá, akkor láthatjuk, hogy társadalmi rétegekként, korosztályonként, egyénenként igen csak eltérnek ezek a "normák". Nézzük a hozzánk közelálló szexkultúra normáit:

Vibrátor

1. Fantáziáinkban, álmainkban, pl. sokkal többet megengedünk magunknak, mint a gyakorlatban. Fantáziánkban előfordulhat orális, vagy anális szex. Erotikus helyzeteket képzelhetünk el ismerőseinkkel, vagy ismeretlenekkel. Csoportszexben vehetünk részt, vagy erőszak elkövetői, áldozatai lehetünk, amik felizgatnak minket. És mindez nem kóros… fantáziában. A tartós partnerkapcsolatunkat sem veszélyezteti. De ne legyenek fantáziáink miatt bűntudatunk. Ha már szorongunk miattuk, vagy azt hisszük, nem kötődünk eléggé szerelmi partnerünkhöz, az nem jó. Vegyük ezeket a fantáziákat természetesnek. Gondolkodjunk rajtuk, elemezzük őket.
Freud szerint polimorf-perverz emberként születünk. Ez azt jelenti, hogy sokféle szexuális irányulás gyökere megtalálható bennünk…

2. Szexuális irodalomban, képes pornómagazinokban egy-egy izgalmas, erotikus mozzanatra lelhetünk, mely megragadhatja fantáziánkat.

3. A pornófilmek igen széles skálája hozzáférhető nálunk is. Megtalálhatjuk az igénytelen, perverz filmektől kezdve, a pszichoszexuális kultúrát fejlesztő, igényes, erotikus filmeket. A pornó filmeknél fontos, hogy erotikus sztoriba ágyazott, ne csak a közösülésre koncentrált filmeket nézzünk. Vannak úgynevezett "Pornó Oszkárdíjas, vagy Pornó Oszkárdíjra jelölt pornófilmek, melyeket érdemes keresni.

Gésa golyók

A párok ezeket a színvonalas pornófilmeket együtt is elkezdhetik nézni. Ez átmehet tényleges pettingelésbe, szeretkezésbe, ahol, a film már nem is fontos….

4. Vibrátorok. Műfallosz.
Ha van kedvük, nyugodtan kipróbálhatják! Csikló és hüvelyingerlésre egyaránt alkalmasak. Vannak, speciálisan a G folt ingerlésére kialakított vibrátorok. Ezek fejleszthetik az orgazmuskészséget.

5. Gésa golyók, Gésa labda: A hüvelybe kell felhelyezni. Keleti kultúrákban a szexuális orgazmuskészség és közösülési élvezet fokozására, tanulására alkalmazott segédeszköz. Lehet mechanikus, vagy vibrátoros. A hüvelyi orgazmus készségének fejlesztésére is szolgál.

6. Nem szorosan idetartozó téma: Prostitúció. A férfiak szempontjából is fontos szempontok: Igényesnek kell lenni! Higiéniára maximálisan törekedni kell! Gondoskodni kell a biztonságos védelemről a szexuális fertőzések ellen. Tegye fel önmagának a kérdést: Nem jobb-e az önkielégítés?Kommentek

Intimo [FF] (61)2010-11-24 - 18:19

Anyukám mindíg azt mondta, hogy mindent ki kell próbálni! ( Igaz ő a különleges ételekre mondta! :))

#7376 |

böbe2008-11-25 - 19:54

én már szeretkeztem a párommal ugyhogy segédeszközként vibrátort használtunk,elkel mondanom maga a gyönyrt éltük meg a kedvesemmel.

#3977 |


Név:
Hozzászólás:
Biztonsági kód:
CAPTCHA Image
[ Új képet kérek! ]


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.


Kapcsolódó cikkek

TÉMAKÖRÖK
CIKKAJÁNLÓ
SZAVAZÓ
Ki fizessen az első randin?
Nemed:
Férfi
Fele-fele arányban
FRISS KOMMENTEK
FÓRUM
» Szexuális nevelés
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Szex a terhesség alatt és után
» Maszturbálás
» Beszélgetünk
» Anális szex
» Orális szex
» Merevedési zavarok
» Biszexualitás
» Erotikus játékok
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Segédeszközök
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» A méret a lényeg?
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
 


RSS cikkek