A Gésák titka: A "szerelemizom"

2001-12-23 | Bede Zsuzsanna | szexhelp.hu www.szexhelp.hu


Az alhasi szervek, így a méh és a hüvely felfüggesztését szolgálja, röviden PC izomnak nevezzük. Az amerikai nőgyógyász, dr. Arnold Kegel fedezte fel újra ezeknek az izomkötegeknek a fontosságát, amik többek között a jól működő szexualitáshoz is elengedhetetlenek, azonban ritkán jut eszünkbe ezeket az izmokat erősíteni.

Mi is ez az izom, hol helyezkedik el?

kegel gyakorlat PC izomAz alhasi szervek, így a méh és a hüvely felfüggesztését szolgálja, röviden PC izomnak nevezzük. Az amerikai nőgyógyász, dr. Arnold Kegel fedezte fel újra ezeknek az izomkötegeknek a fontosságát, amik többek között a jól működő szexualitáshoz is elengedhetetlenek, azonban ritkán jut eszünkbe ezeket az izmokat erősíteni. Kegel a Tahiti szigeteken rábukkant egy szokásra, ahol az anyák lányaikra örökítik ezt a tudást. Kegel doktor felfedezése óta terjedt el Amerikában és Európában is a hüvelyizom tudatos tréningje, ezért is hívjuk ezeket "Kegel-gyakorlatoknak".

Most már az a kérdés, kik csinálják, és hogyan?

  1. Eredetileg a gyakorlatokat arra szánták, hogy segítsenek azoknak a nőknek, akik önkéntelen vizelet csorgatással küszködnek, akik ha nevetnek, köhögnek, nem tudnak visszatartani egy csekély mennyiségű vizeletet.
  2. A változások korában az alhas véráram-pangása ellen is kiváló, a hüvely nedvesedését pedig segíti.
  3. Terhesség alatt, szülés után is érdemes csinálni, hisz könnyebb szülni, és a hüvely így gyorsabban visszanyeri rugalmasságát.

Ami pedig a fiatal nők számára is fontossá tette ezt a hüvelyizom-gyakorlatot, az az, hogy új lehetőséget nyújt a női orgazmus kiváltására. Vizsgálatok szerint azoknak a nőknek a PC izma nagyon renyhe, akik nem képesek eljutni az orgazmusig. Akik csak csiklón keresztül, azoknak már valamivel erőteljesebb, és akik aktus közben is eljutnak a csúcsig, azoknak a PC izma is erőteljesen működik. Ha tehát edzük ezeket az izmokat, mind a párja, mind saját maga kielégülését fokozza.

A PC torna gyakorlatait bárki meg tudja tanulni, egyszerűek, bárhol, bármikor megismételhetőek.

Első lépés megtanulni, hol is van ez az izmunk. Először is üljön a WC-ülőkére széttárt lábakkal. Egyszerűen tartsa vissza a vizeletét, majd engedjen egy kicsit, és ismét állítsa meg. Ilyenkor használta a PC izmát. Magát a tréninget először fekve próbálja végezni, mégpedig úgy, hogy a hátán fekve térdét húzza fel, és egy kicsit nyissa szét. A gyakorlat a következő:

  1. Feszítse meg PC izmát 3 mp-ig, majd lazítsa el szintén 3 mp-ig, de úgy, hogy a hasi izomzatot ne használja. Lehet, hogy az elején nem megy még 3 mp-ig sem.
  2. Most pedig feszítsen-lazítson 10-szer egymás után, amilyen gyorsan csak tudja.
  3. Ezután az izmot lassan, hosszan húzza össze, mintha valamit a hüvelybe szívna. Maradjon így 3 mp-ig.
  4. Végül nyomjon, mintha székelne, de a hüvelyre irányuljon. Maradjon így is 3 mp-ig.

Mindezt naponta 3-.szor csinálja, a gyakorlatokat alkalmanként 10-szer. Az elmondottakat egyedül és bárhol is csinálhatja. A párjával úgy is kipróbálhatja, hogy partnere gyengéd mozdulatokkal ingerli a hüvely alsó falát, eközben Ön igyekszik a PC izmokat összehúzni és elernyeszteni. Ha pszichés gát nem akadályozza, az orgazmus előbb-utóbb bekövetkezik.

Összefoglalva tehát:

Kegel doktor szerint a nők legfontosabb izomzata a PC. Rendszeres tornáztatása serkentőleg hat a hasüregben elhelyezkedő szervek működésére, így többek között a hüvelyre is, ami igen jó hatással van mindkét fél szexuális élvezetére, különösen a női orgazmus kiváltására.Kommentek

habos-mézes [NŐ] (51)2010-01-20 - 18:47

Fittness oktató vagyok. Évekkel ezelőtt belenéztem a Kriston tornába. Lehet, hogy elhamarkodtam a döntést, de két percen belül letettem a könyvet. Azt olvastam pl., hogy egy nőnek nem szabad terpeszguggolást csinálnia!? Én három gyereket szültem, 43 éves vagyok és a terpeszguggolásnál különbeket is megcsinálok.


Viszont pont a napokban olvastam a gésagolyókról, pont a Kristontól, hogy nem olyan jó az, mint ahogy mondják. Nem úgy kell használni, mint a reklámoldalakon írják, ahol egyben árusítják is. Ártani is tudunk vele. Hasznos lehet, de csak ésszel.

#6607 |

susy2008-04-15 - 14:53

Az alapelv jó, mármint hogy tornáztatni kell az izmokat. Azonban óva intenék mindenkit attól, hogy a nyomás gyakorlatot elvégezze, ezzel ugyanis nagyon szép aranyeret lehet csinálni magunknak...
Aki többet akar megtudni a témáról, és olyan embertől akarja hallani a technikát aki tényleg ezzel kel és fekszik, és a legelismertebb az keresse Kriston Andrea honlapját, és jelentkezzen az Intimtornára. Én voltam, és nagyon megérte :-)

#2213 |

tengerszem [NŐ] (33)2008-03-13 - 12:16

Mos, nagyon jó cikk, minden egyes szava igaz!! Abszolút megtapasztalható, hogy mennyire nagy szerepe van az orgazmus kiváltásában a PC-izoknak. Én is állandóan gyakorolok, előadáson, buszon, bárhol.. Nagyon megéri. Most fogok hozzá segédeszközt beszerezni (gésagolyókat), mert már úgy érzem, hogy erősebb falatra van szükségem a gyakorláshoz. :)

#2054 |


Név:
Hozzászólás:
Biztonsági kód:
CAPTCHA Image
[ Új képet kérek! ]


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.


Kapcsolódó cikkek

TÉMAKÖRÖK
CIKKAJÁNLÓ
SZAVAZÓ
Ki fizessen az első randin?
Nemed:
Férfi
Fele-fele arányban
FRISS KOMMENTEK
FÓRUM
» Szexuális nevelés
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Szex a terhesség alatt és után
» Maszturbálás
» Beszélgetünk
» Anális szex
» Orális szex
» Merevedési zavarok
» Biszexualitás
» Erotikus játékok
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Segédeszközök
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» A méret a lényeg?
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
 


RSS cikkek