Coitus interruptus (megszakított közösülés)

2004-03-24 | Ethel Sloane | részlet Ethel Sloane "A NŐ biológiája" c. könyvéből


A coitus interruptus latin kifejezés azt jelenti, hogy a hímvesszőt az ejakulácó megtörténte előtt a férfi visszavonja a hüvelyből. Köznapi nyelven ez azt jelenti, hogy „időben kihúzza", vagy úgy lehet lefordítani, hogy „ne aggódj, vigyázni fogok".

megszakított közösülésA coitus interruptus latin kifejezés azt jelenti, hogy a hímvesszőt az ejakulácó megtörténte előtt a férfi visszavonja a hüvelyből. Köznapi nyelven ez azt jelenti, hogy "időben kihúzza", vagy úgy lehet lefordítani, hogy "ne aggódj, vigyázni fogok". Ez a legősibb, legjobban ismert és a leginkább alkalmazott módja a terhesség megelőzésének világszerte. Nem igényel semmiféle eszközt vagy előkészületet, olcsó és mindig rendelkezésre áll, ártalmatlan az egészségre, és csak az adott alkalomra szól, viszont van egy nyilvánvaló hátránya - többnyire kevésbé eredményes, mint a többi módszer.

A módszer azt kívánja meg, hogy a férfi teljesen kihúzza a péniszt a hüvelyből az orgazmus előtt, és az ejakuláció a hüvelynyílástól távol történjék. Az ejakulátum első néhány cseppjében a legnagyobb az ondósejtek száma, és ha egy kevés preejakulátum (előváladék) kijut a húgyveze-tékből az orgazmus előtt, akkor a fogamzás már megtörténhet. (Margaret Nofziger szavaival élve: "A férfi olyan, mint egy kosárlabdázó - pattog-tatja a labdát, mielőtt rádobja.")

Nyilvánvaló, hogy ez a fogamzásgátlási technika nem olyan jó, mint a többi, bár talán alábecsülik az eredményességét, és túlbecsülik az esetleges fizikai és pszichológiai problémákat. A pszichiáterek, az urológusok és a szexológusok arra figyelmeztetnek, hogy komoly következményei lehetnek a rendszeres közösülésmegszakítás-nak. Azonban nincsenek alapos bizonyítékok arra vonatkozólag, hogy a férfinál korai ejakulációt, a nőnél medencei vérbőséget vagy bármi más nyilvánvaló problémát okozna.

Ha egy pár a coitus interruptust rendszeresen alkalmazza, akkor valószínűleg kialakította a saját gyakorlatát, amely mindkettőjük számára kielégítőnek bizonyul. Valóban szigorú önkontrollt igényel akkor, amikor a kontroll kikapcsolása általában a nagyobb örömszerzés forrása. A nő esetleg nehezebben jut vissza a nyugalmi állapot-ba, és aggódik amiatt is, hogy a férfi időben meg tudja-e szakítani az aktust. Ha a pár úgy dönt, hogy a férfi vállalja teljes egészében a felelősséget a fogamzásgátlásért, és ezt a módszert alkalmazza, akkor kevesebb magszakított közösüléssel és több békével jár, ha a férfi kondomot használ.Kommentek

Mogyicsoki [NŐ] (33)2010-08-06 - 08:59

Anyukámék 30 évig így védekeztek.Nekik bevált,soha nem volt probléma.Én adattam be injekciót,szenvedek tőle,10 kilót híztam(elfér rajtam mondjuk,mert nagyon vékony voltam 3 gyerek után)októberben kaptam akkor 3 hétig megvolt utána 1 hét szünet 3 hét megint,azóta 1-1 napokra megjön szóval itt van augusztus és még nem vagyok helyen.NE ADASSATOK BE DEPO-PROVERA INJEKCIÓT!!!!!!!

#7185 |

Erababa34 [NŐ] (26)2010-07-21 - 12:01

Ne hidd,h a durva szóhasználat,a sértegetés,meg a gúnyolódás ér vmit nálam:)))Megvan a magamhoz való eszem,szerencsére már 2.dip.-át "csinálom"s tudom mit bírok el,mit nem.Aki úgy van vele,h neki rosszul jönne 1baba,nem tudná normálisan felnevelni,az ne használja ezt a v.módot.Nálam belefér,akk neh már vki leízéljen emiatt.

#7140 |

Erababa34 [NŐ] (26)2010-07-21 - 11:48

Nevetséges XD XD
hülye válasz=nulla pont PoisonPen XD XD
És fajzatod csak neked lehet,mert aki így beszél egy gyerekről,az már...mindegy. Érted még a levegő is kár:)

#7139 |

Poision Pen [NŐ] (32)2010-07-21 - 10:56

Biztos könnyebb az élet, ha mindent az ember segge alá tesznek. Valóban, ezt tudom irigyelni. Vigasznak viszont nem rossz, hogy tudom, hogy én meg képes vagyok magamnak előteremteni, ami kell, és nem másoktól függők.
A leendő fajzatodat viszont nem irigylem, meg a sok "boldog" kismamát sem, akinek folyamatosan üvölt a szemük fénye a melegben, és hallom nap mint nap a céltalan életük hülyeségét, miközben unottan néznek ki a fejükből.

Nem vagyok megkeseredett, de ha neked annak tűnök, akkor ne beszélj rosszindulatról! Már keserén és nyomorúságán nevetni nem épp jó cselekedet. De talán majd leesik, ha felolvasol pár mesekönyvet, és eljut az agyadig.

Mivel tudnék én beavatkozni a te életedbe? Vagy elvonulsz sírni, ha csúnyát mondok? Vagy képes vagyok meginogtatni az igazadban? (Ejjj, de ügyes vagyok! vagy te ilyen gyenge?...)
Nekem tényleg nem adatott meg, hogy otthon legyezgessem magam egy diplomával, és közben esetleg még egy gyereket is a nyakamba vegyek lazán, mert úgyis van helye. Vagy lehet, hogy többet akarok egyszer majd nyújtani, mint a megélünk, és megvan végülis minden szükséges.
A tennivalóim lekötnek annyira, hogy egy soha nem látott user nem tud beleavatkozni az életembe. De az is biztos, hogy edzettebb vagyok, és malmozó időben, sem tudna egy ilyen csip-csup dolog érdemi rámhatást tenni. Tudod, az éremnek mindig két oldala van...

#7138 |

Erababa34 [NŐ] (26)2010-07-21 - 10:17

Tudod PoisonPen én rajtad már csak nevetni tudok XD.1megkeseredett,rosszindulatú "ember"vagy. Az én hátterem megvan ahhoz,h 1esetleges baba(és nem poronty,stb)jön.Mi ezzel számolunk és nálunk nem dől össze a világ ezáltal. Irigy vagy,vagy mi van?Ne avatkozz bele más életébe!Inkább sínylődj a tiedben

#7136 |


Név:
Hozzászólás:
Biztonsági kód:
CAPTCHA Image
[ Új képet kérek! ]


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.


Kapcsolódó cikkek

TÉMAKÖRÖK
CIKKAJÁNLÓ
SZAVAZÓ
Ki fizessen az első randin?
Nemed:
Férfi
Fele-fele arányban
FRISS KOMMENTEK
FÓRUM
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Szexuális nevelés
» Szex a terhesség alatt és után
» Maszturbálás
» Beszélgetünk
» Anális szex
» Orális szex
» Merevedési zavarok
» Biszexualitás
» Erotikus játékok
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Segédeszközök
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» A méret a lényeg?
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
 


RSS cikkek