A nemi öröm - Gyakorlati útmutató

2006-04-22 | Maurice Yaffé, Elizabeth Fenwick | szexualitas.hu www.szexualitas.hu


A két új könyvet tartalmazó kötet eddig még nem ismert módszerekkel szolgál a szexuális problémák önálló megoldásához. Kézikönyv, amely egyaránt szól magányosokhoz és párokhoz, a hangsúlyt kifejezetten az önmegismerésre és az öndiagnosztikára helyezve. A hosszú évek klinikai tapasztalatain alapuló tesztek és elemzések a szexuális tanácsadással foglalkozó szakemberek számára rengeteg új információt és a gyakorlatban hasznosítható útmutatást nyújtanak.

A nemi öröm, Gyakorlati útmutatóMég egy szexkönyv? Minek? A nemi kapcsolatok s a belőlük támadó bonyodalmak sok ember életében meghatározóak. Mégis csupán néhány évtizede foglalkozik a tudomány az efféle bonyodalmak megoldásának módjaival, és eltartott mostanáig, amíg az ajánlott módszerek hatékonysága beigazolódott.

A szexuális problémák megoldása

Ez a könyv az ember nemi életének gazdag változatosságával foglalkozik, azonban elsősorban a kérdésekre és az azokra adott lehetséges válaszokra fordítja a legfőbb figyelmet. Az emberek legtöbbjének nincsenek valójában jól körülhatárolható szexuális problémái, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne kellene gyötrelmes bajokkal megküzdeniük. Ilyen például - s ez szinte mindig a partner szexuális örömét is csökkenti -, ha valaki képtelen elengedni magát, nem szívesen bocsátkozik az elő- és utójáték társának kellemes formáiba, csökken vagy eltűnik nemi vágya, vagy egyszerűen a párkapcsolat fenntartásának problémája.

Erdemes az ilyen kérdéseket a pároknak egymás közt megbeszélniük, s e könyv szerkezete is ezt a célt szolgálja. Alkalmat nyújt ugyanis arra, hogy a kérdéseket mindkét nem oldaláról szemügyre vegyük - valójában két könyv egy kötetben. Azonos terjedelmű két része - az egyik a férfiaknak, a másik a nőknek szól - jól használható módon világítja meg a nemi életről alkotott felfogás különbözőségeit és hasonlóságait. A könyv egymás kiegészítő részei azonban nem csupán az egybevetés érdekességét szolgálják, hanem segítenek megtenni az első lépést a nemi öröm akadályainak elhárításához.

Út a szexuális felszabadultsághoz

A könyv módszeres felépítését követni mindenképpen tanácsos. A férfiakról szóló rész rendszere megegyezik a nőkről szólóéval. Első fejezete, a NEMI ALKATOK olyan jellemrajzhoz juttatja, amely pillanatnyi nemi egyensúlyát és készségeit egyaránt tükrözi. A kérdéssorok alatti osztályzatokból megtudja, a könyv melyik fejezetét ajánlatos tovább tanulmányoznia vagy melyik kérdésgombolyító fonalát vegye fel. A kérdésgombolyítók nemi problémáinak okaira vezetik rá, és vagy nyomban tanáccsal szolgálnak, vagy a harmadik, HOGYAN JAVITHAT NEMI ÉLETEN című fejezethez utasítják, amely "segíts magadon" programokat tartalmaz.

Kipróbált tanácsok

A nemi életről szóló más kézikönyvektől abban különbözik ez a mű, hogy a kérdések kétszempontú vizsgálata mellett orvosi szempontból is helytálló tanácsokkal szolgál. Az első két rész kérdéssorai és kérdésgombolyítói az orvosi gyakorlat tapasztalataira épülnek, és nem csupán megvilágítják az Olvasó számára a saját bajait, hanem ahhoz is hozzásegítik, hogy jobban megértse párjának e kérdéssel kapcsolatos érzéseit. Ha felismerik azokat a magatartásmintákat, amelyek nemi felszabadulásuk útját állják, a partnerek nagyobb kielégüléshez juttathatják egymást.

A kérdéssorok és kérdésgombolyítók egyaránt segíteni kívánnak az Olvasónak saját problémája jellegzetességeinek feltárásában, lehetőséget nyújtva számára ahhoz, hogy helyzetét a szakképzett terapeuta ismereteinek felhasználásával tekintse át. A nemi problémák okainak helyes és időben történő feltárása igen fontos leküzdésükhöz, és ez a szigorú önvizsgálat megelőzi azt is, hogy hibái javítása során csalódások érjék és kudarcot valljon.

Párok könyve

Ha partnere is olvasta e könyvet - amit, ezt nem győzzük hangsúlyozni, önként és minden kényszer nélkül kell tennie -, most már mindkettőjüknek elegendő ismerettel kell rendelkeznie a másik vélhető érzéseiről ahhoz, hogy együtt vegyék szemügyre a problémáikat. A következő lépés, hogy valódi változásokat vigyenek szexuális kapcsolatukba a könyv harmadik fejezetének felhasználásával.

Tegye gazdagabbá nemi életét

E rész célja, hogy az Olvasó minél nagyobb örömét lelje nemi életében, függetlenül attól, vannak-e problémái, vagy sem. A HOGYAN JAVITHAT NEMI ÉLETEN című fejezet részletesen, lépésről lépésre haladva sorolja fel, mi a teendő ahhoz, hogy az egyéni problémákat jól bevált módszerekkel küzdjük le. Arra vonatkozóan is tanácsot ad, hogyan lehet leküzdeni vagy enyhíteni a szexuális problémák létrejöttében és állandósulásában oly nagy szerepet játszó félelmeket és bűntudatot.

A gyakorlatok végzése közben az Olvasó úgy találja majd, hogy kapcsolatának változása nem csupán a problémák megoldását jelenti, hanem új távlatokat nyit meg számára. Ha a főbb nehézségekkel már megbirkóztak, párjukkal tovább gazdagíthatják nemi életüket, akár megfelelőbb helyzeteket keresve a közösülésre, akár jobban feltárva a másik erogén zónáit, vagy egyszerűen csak megtanulva jobban lazítani s inkább élvezni a nemi életet.

A kapcsolatteremtés akadályai

A könyv negyedik és ötödik fejezete külön-külön szól azokhoz, akiknek van, illetve nincsen állandó párjuk. A nemi élettel foglalkozó kézikönyvek általában pároknak szólnak, ez a könyv azonban nem rekeszti ki azokat sem, akik valamely okból nem élnek párosan. Az egyedüllét oka gyakran nemi természetű. A klinikai tapasztalat viszont azt igazolja, hogy akiknek nemi nehézségeit egyszer sikerült eloszlatni, biztosabban fognak a párkapcsolat-teremtéshez.

Idült bajok

Régi párkapcsolatok is hordozhatnak betokosodott nemi problémákat. A könyv negyedik fejezete, a NO (illetve: FÉRFI) ÁLLANDÓ PÁRKAPCSOLATBAN ebből a megfontolásból kutatja az egymáshozvalóság és a kommunikáció kérdéseit, s az Olvasót párja nemi alkatának jobb megértéséhez segíti. Feltárja a nemi unalom, közöny, hűtlenség és féltékenység kapcsolatzüllesztő bajait is, végül áttekinti a fogamzásgátlás módszereit és a szeretkezés terhesség során ajánlatos testhelyzeteit.

Az egyedülállók szükségletei

Az ötödik fejezet, AZ EGYEDÜLÁLLÓ NŐ (FÉRFI) a lehetőségek sokaságát kínálja azoknak is, akik az egyedüllétet választották, s akik társas és nemi készségeiket nem építhetik párkapcsolatba. Eligazítja azokat, akik vagy nem találnak párra, vagy a választás nehézségeivel küzdenek, végül azokat is, akik most teremtenék az első nemi kapcsolatukat.

A FÜGGELEK-ek a nemi élet orvosi vonatkozásaival foglalkoznak. Kiterjednek a gyógyszerek és kábítószerek nemi működéseket gátló mellékhatásaira, és röviden összefoglalják a nemi úton terjedő betegségeket.

Sok hasznos és kellemes tapasztalattól fosztja meg magát, ha csupán átlapozza a könyvet, nem pedig párjával együtt jár tanulságainak végére. Ha lelkiismeretesen elvégzi a nemi alkatához szabott gyakorlatokat, kielégülése és élete is teljesebbé válik.

A könyv

A neim öröm - Gyakorlati útmutató
Maurice Yaffé, Elizabeth Fenwick
Konzultáns: dr. Raymond C. Rosen
Illusztrálta: Charles Raymond
Kiadó: Park-Medicina, Budapest
Második kiadás, 1990
ISBN 963 241 764 XKommentek

kiscica [NŐ] (23)2009-11-17 - 17:11

ez megvan anyuéknak,olvastam belőle.télleg nagyon jó...

#6397 |

Szamosháti Miklós2009-02-18 - 21:38

Ennek kellene kötelező olvasmánynak lennie a középiskolában,nem annak a sok hasztalan,csak unottan olvasható,jóformán semmi tanító tartalmat nem képviselő műnek.Húsz évvel ezelőtt,tizenkilenc évesen vettem ezt a könyvet,akkor épp katona voltam.Rengeteg pénz volt,egy fél havi illetményem ára.Életem egyik legjobb befektetése lett.Nem igazán működött úgy a szex a menyasszonyommal,mint ahogy én szerettem volna.Soha nem volt orgazmusa.Akkor még nem tudtam,nem mondták,hogy a nők kilencven százalékának vagy nincs,vagy ritkán van.Fél év alatt e könyv segítségével és bátorításával,a magam erejéből felépítettem saját sikereimet,megtanultuk közösen,apránként megismerni a teljes gyönyörhöz vezető utat.Ma már negyvenen túl is,más naponta,kedvel és örömmel kezdünk mindig a bujálkodáshoz.

#5102 |


Név:
Hozzászólás:
Biztonsági kód:
CAPTCHA Image
[ Új képet kérek! ]


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.TÉMAKÖRÖK
CIKKAJÁNLÓ
SZAVAZÓ
Ki fizessen az első randin?
Nemed:
Férfi
Fele-fele arányban
FRISS KOMMENTEK
FÓRUM
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Szexuális nevelés
» Szex a terhesség alatt és után
» Maszturbálás
» Beszélgetünk
» Anális szex
» Orális szex
» Merevedési zavarok
» Biszexualitás
» Erotikus játékok
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Segédeszközök
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» A méret a lényeg?
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
 


RSS cikkek