Hogy kaphatom el a nemi betegségeket?

2006-07-29 | Lou Paget | idézet Lou Paget "Örömszerzés tabuk nélkül" c. könyvéből


Lou Paget nagyszerű könyvéből idézhettünk volna egy olyan részt is, ami a szex izgalmas és szép oldaláról szól. De ahogy ezt a szerző is teszi a könyvében, a szép dolgok előtt tisztában kell lennünk milyen veszélyekkel is járhat a nemi érintkezés. Ez a rövid idézet arról szól, hogy miként is adhatók át egymásnak a nemi betegségek. Mire ügyeljünk egy új partnernél. A cikk elolvasás után ismét megállapíthatjuk azt az alapigazságot, hogy a kapcsolatoknak nem a száma, hanem a minősége számít!

A nemi betegségek terjedhetnek hüvelyi, orális és anális szex útján. Néhányuk terjedhet a pénisz és a női nemi szerv tájék, a száj, vagy a végbél bármilyen érintkezése során is. A nemi betegségek nőről férfira, férfiról nőre, férfiról férfira és nőről nőre is átadhatók. Sok betegség anyáról gyermekre is terjedhet a születés vagy a szoptatás során. És amint azt már valószínűleg tudod, egyazon tű több ember közti használata is terjeszthet betegségeket, többek között a HIV fertőzést.

Igazából egyetlen mód van, amellyel 100%-osan biztos lehetsz a nemi betegség elkerülésében, ha absztinens maradsz. De úgy gondolom, legtöbbünk (nők - férfiak egyaránt) megfosztottnak érezné magát, ha föl kellene adnia a szexet. A következő, kevéssé kockázatos módja a szexnek a kezek használata. Ne tartsd távol magad azoktól az örömöktől, amiket a kezekkel lehet okozni. Talán kíváncsian várod, hogy felfedezd a szexuális örömöknek ezen területét. Győződj meg róla, hogy a kezeden nincsen nyílt seb, karcolás vagy egyéb sérülés. A herpesz és a HPV azonban a nemi szervekről a kezekre is átterjedhet. Ha partnered vagy te magad fertőzött vagy, gumikesztyűvel védekezhettek.

Az is igaz, hogy a nemi szervek közötti fertőzés néhány betegség esetében akkor is létrejöhet, ha nem történik behatolás, mint például a szifilisz, vagy a herpesz esetében. Ugyanez igaz az előjátékra, amely során bármilyen, óvszer nélküli nemi érintkezés gondot okozhat. Azonban a herpesz néha nem korlátozódik a nemi szervekre és megjelenhet a far-, vagy a combtájékon is. Nem a legbölcsebb eljárás manapság, ha futó ismeretségből egyből szexuális kapcsolatot létesítesz. E helyett, ha ellenállhatatlan vágyat érzel valaki iránt, akivel nemrég ismerkedtél meg, és mindketten úgy döntötök, jöjjön, aminek jönnie kell, akkor előbb beszéljetek a biztonságos szexről. Megígérhetem, hálás lesz neked, ha meg nem, akkor te lehetsz hálás, hogy vigyáztál magadra. Biztonsá

A felelősségteljes felnőttek kellő időben beszélnek a szexről. Az információcsere után pedig használj óvszert újdonsült szerelmeddel. Minden egyes alkalommal használj óvszert hüvelyi, orális, vagy anális szexnél, amíg mindkettőtöket le nem tesztelik az öszszes lehetséges nemi betegségre, és meg nem érkeztek a megfelelő eredmények. Biztos vagyok benne, hogy az óvszerek mindenhol elérhetők, mindenfajta méretben, színben, ízben és formában.

A vándor típusú férfiak talán nem kívánják hallani a következőket, és én előre elnézést kérek, ha úgy fog hangzani, mintha anyai intés lenne, de csökkenthetitek a nemi betegségek megszerzésének kockázatát, ha csökkentitek partnereitek számát. A tények nyilvánvalóak. Sokkal valószínűbb, hogy nemi betegséget szerzel, ha egyikőtöknek több partnere volt korábban, vagy van párhuzamosan. Ezért nem szabad alábecsülni a bizalmat egy kapcsolatban. Amit kis semmiségként félresöpörsz, annak komoly egészségügyi mellékhatásai lehetnek. A tied a választás, de azt javaslom, jobb a biztonság, mint az utólagos sajnálkozás. Egyetlen forró éjszaka vajon felér-e életre szóló kiütésekkel a péniszeden?

Miből is idéztünk...

Örömszerzés tabuk nélkül Ez a mindent felölelő szexuális kézikönyv elsősorban férfiaknak készült. Férfiaknak, akiktől elvárják, hogy pontosan tudják mit és hogyan kell tenniük, hogy örömet szerezhessenek partnerüknek, akik sokszor maguk sem tudnak segítő útmutatással szolgálni teljeskörű örömük eléréséhez. Ez a könyv segít e probléma megismerésében és megoldásában. Olyan, eddig kevéssé részletezett technikákat, gyakorlatokat ismerhetünk meg, amelyek garantáltan hozzájárulnak ahhoz, hogy a szeretett nő hamarosan vad szeretővé váljon.

Lou Paget, Amerika egyik legismertebb szexterapeutája, gyakorlott előadó. 1993 óta tart nagysikerű, szexuális témájú tanfolyamokat. Rendszeresen publikál a Cosmopolitan, Glamour és Playboy magazinokban.

Szerző: Lou Paget
Cím: Örömszerzés tabuk nélkül - Női titkok férfiaknak
Kiadó : Abrafaxe Kft.
ISBN : 963 204 685 4, 963 379 158 8
Megjelenés : 2002.Kommentek

Totanka2008-02-05 - 18:06

Nem értem, hogy a cikk azt írja, hogy van olyan amikor nem kell hozzá közvetlen együttlét és meg van a baj, pl. szifilisz, ez eléggé furcsa.

#1858 |


Név:
Hozzászólás:
Biztonsági kód:
CAPTCHA Image
[ Új képet kérek! ]


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.


Kapcsolódó cikkek

TÉMAKÖRÖK
CIKKAJÁNLÓ
SZAVAZÓ
Ki fizessen az első randin?
Nemed:
Férfi
Fele-fele arányban
FRISS KOMMENTEK
FÓRUM
» Szexuális nevelés
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Szex a terhesség alatt és után
» Maszturbálás
» Beszélgetünk
» Anális szex
» Orális szex
» Merevedési zavarok
» Biszexualitás
» Erotikus játékok
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Segédeszközök
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» A méret a lényeg?
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
 


RSS cikkek