KOMMENTEK
Szerelmes szerepek
4 db komment

kanyim [NŐ] (55)2008-02-07 - 10:55

háát jaaa..mert a nők babáznak..fözőcskéznek..stb..

mi meg gyilkolósat.. akciósat.. verekedőset játszunk..azaz inkább 1 tömeggyilkos szerepére készítenek fel minket;))))

nem láttam még fiúkat udvarlósat játszani;))))))))

deh tény..sokan ott rontják el hogy mikor gyütt a baba..a nő átkapcsolt háziasszonyba.. és apus persze tűri és értékeli ezt...
de idővel baj lehet ha nem érzi hogy őt is megbecsülik..és tudat alatt a gyermekére lecc féltékeny.. nem így fogalmazódik meg..de az vette el a nejét..és a pasik ennél egyszerübb lények.. nem tolerálják örökké hogy a baba felsírt..peuscsere..fáradt vok mert ovoda..majd munka..majd gyerekért..majd vacsi...
neki 1idő után kell az enytyem-penytyem.. és ezért van sok egyedülálló anyuka.. mert apus ilyenkor bizony félrelép...

#1871 |

thymian [NŐ] (89)2008-02-07 - 10:00

ja! és mégvalamit. a nőknek akkor gyűlik meg a baja a dolgokkal, mikor megszületik a baba. mert mondjuk hiába készítik fel lelkileg a babára, az mégis hatalmas változást eredményez a kapcsolatban. leginkább ekkor borul fel a harmónia. a szerepek újra keresése, újra összekpacsolása nehéz. hogy egy ismerősömet idézzem, a duális harmóniát felbontja a baba, és a kettő helyett valahogy a háromból kell egy egészet csinálni.
persze erről számtalan cikket lehetne írni és létezik is.

#1870 |

thymian [NŐ] (89)2008-02-07 - 09:30

"A fiúknak megmondják, hogyan viselkedjenek a lányokkal, miként figyeljenek rájuk, de a "gyengébbik nemnek" a "teremtés koronáival" való törődést nem okítják. A háziasszonyi szerepre meg az anyaságra viszont tényleg felkészítik őket. Csakhogy a feleségszerepet a férjjel való törődéssel azonosítják.... a férfi a neki szép leányt veszi el, azt, aki mellett férfinak érezheti magát."

a nő is igyekszik olyan pasit választani, aki mellett nőként érezheti magát. a baj szerintem az, hogy a nőnek nagyon sok szerepe van (anya, dolgozó nő, feleség, többnyire a háztartás vezetője is) ezek összeegyeztetése csakis akkor lehet sikeres szerintem, ha a férfi besegít, de a nőn is múlik, hogy mennyire képes egyik szerepből a másikba átugrani vagy összekapcsolni a szerepeket. ugye a harmónia önmagunkkal és környezetünkkel hogy alakul.

meg szerintem a nőknek inkább azt kéne tanítani, hogy legyenek képesek ennyi szerepet egyszerre birtokolni, gond nélkül "használni". amúgyis az anyaszerep és a háziasszony szerep az majdhogynem fedi egymást ( a babára mosni kell, etetni kell, nem árt a rend sem stb) és kimarad a nőszerep és a dolgozó nőszerep egyeztetése, valamint ezek összhangba hozása a háztartás, anyaság szerepével.

a cikkíró téved: a nőszerepet implicit módon mégiscsak okítják a lányoknak. eleve a babaruhák is rózsaszínek, babát kap játékként, viselkedésben is megvan ugyanez(ezt nem szabad, lányhoz nem illő dolog stb). nem feltétlenül kell szavakban kifejezni, mint a fiúknál, hogy vigyél virágot a lánynak stb. de a lányoldalon is megvan ez, pl. sztereotíp viselkedésminta: ne mutasd ki egyből, hogy tetszik a pasi, mert könnyűvérűnek fognak tartani. fontos a szülői, környezeti viselkedésminta stb, a lányoknak is megmondják hogyan viselkedjenek a fiúkkal szemben, csak teljesen másképp történik ezen információ átadása...érdekes, hogy a cikkíró nő, s ezt mégsem tapasztalta?

#1869 |

Hruodnand2007-11-23 - 17:18

Korrekt az írás. Igazat adok mindenben! Ha minden ember igazán elgondolkodna hogyan kezdődik egy kapcsolat, rájönnének, hogy utána sem lehet, nem is szabad leállni. Még ki lehetne egésuíteni pár lényeges dologgal, mert egy ilyen cikknél a terjedelem nem igazán fontos, ha jól van megszerkesztve! Gratula hozzá!
Üdv: Roland

#1397 |


Ha kérdést szeretnél feltenni, akkor azt a fórum ide vonatkozó témájába írd!


Hozzászólás
Cikk: Szerelmes szerepek
Név:
Hozzászólás:
Biztonsági kód:
CAPTCHA Image
[ Új képet kérek! ]


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.


TÉMAKÖRÖK
SZAVAZÓ
Ki fizessen az első randin?
Nemed:
Férfi
Fele-fele arányban
FRISS KOMMENTEK
FÓRUM
» Szex a terhesség alatt és után
» Maszturbálás
» Beszélgetünk
» Anális szex
» Orális szex
» Merevedési zavarok
» Biszexualitás
» Erotikus játékok
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Segédeszközök
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» A méret a lényeg?
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
 


RSS cikkek