KOMMENTEK
Más a homoszexuálisok agya
6 db komment

Vivivi [NŐ] (48)2011-08-14 - 00:09

A spektrumon láttam egy patkánykísérletet, amiben a lány patkány magzati fázisában tesztoszteront adtak be az anyának.
Míg a fiú patkány magzati fázisában pedig ösztrogént adtak be az anyának.
Amikor ivarérettek lettek megfordított szerepben a fiú pucsított be és a lány mászott hátulról a fiúra.
Szerintem ebben az agyonhormonizált világban már lassan nem tudjuk , hogy milyen károkat szenved a testünk, a fogamzásgátlók hormontartalmát is alaposan visszafogták, de még így is a férfiak nem megfelelő hormon közegben fogannak zömében.
A lányokra viszont az anyánál bekövetkező folyamatok: franciánál spermán keresztül, hormonzavarnál vagy a stresszes életből kifolyólag megnövekedett tesztoszteron szint emelkedés okozhat problémát.
De amint olvashattuk még a kisgyermekként átélt tartós konfliktusok is erősebb mellékvese működésre ingerlik a szervezetet, ami fokozott tesztoszteron termelést vált ki.

#7981 |

Phoenix2009-01-22 - 10:36

Érdekes cikk volt ^_^ Nekem van leszbikus barátnőm, nagyon rendes csajszi. Bár a partnere... rá tényleg igaz lehet, amit a cikk ír, mert elég hamar fel tudja magát húzni, ésrendesen, mint egy féltékeny pasas, úgy csinál. :D
Homszexuális fiút nem ismerek személyesen, csak egy furcsa srácot, aki kicsit úgy viselkedik, mint, aki 'se nem fiú se nem lány'.. és eléggé zavarba tud hozni, mikor egyszer így, egyszer úgy foglal állást. O_o Néha úgy érzem inkább szeretett volna lánynak születni, de különben meg nem vonzódik a fiúkhoz. : )) Nem egy tipikus srác.
Különben azzal egyetértek, amit tengerszem írt, hogy a szerelem érzése az egy olyan emberi érzelem, ami túlmutat azon, hogy ki homoszexuális és ki nem.

#4769 |

Szilvus2009-01-19 - 19:26

Érdekes témáról érdekes cikk :) Én nem tudok tudományos információkat hozzátenni, csak annyit, hogy akinek lehetősége van melegekkel találkozni, beszélgetni, netán meleg ismerőse van (mint nekem is) ne féljen; sokkal nyíltabbak, vidámabbak, pozitívabbak mint a társadalom által elfogadott "normális" egyének. Nincsenek hülye előítéleteik, egyszerűen csak boldogan próbálják megélni az életet :D Én imádom őket :)

#4737 |

Vendég2009-01-14 - 20:06

Gratulálok Anthiconak az izgalmas cikk felleléséhez! Annyit még érdemes hozzátenni, hogy az amygdala már régóta az agykutatók érdeklődésének középpontjában áll. A hetvenes évek Amerikájában ugyanis rájöttek, hogy az agy ezen területének túlműködése fokozza az aggresszivitást. Emiatt
rengeteg (etikailag meglehetősen zűrös) amygdala-irtásos "pszichosebészeti" műtétet végeztek, főleg bűnözőkön, akik ezután szinte "kezes bárányokká" váltak. A hangulati élet cikkben is említett zavarai egy bizonyos határon túl már a neuropszichiátria területére tartoznak (mono- és bipoláris pszichózisok, stb.). Akit a téma komolyabban érdekel, annak érdemes elolvasni Steven Rose: A tudatos agy c. rendkívül olvasmányos remekművét. A hetvenes években írta biokémikus szerzője, de ma is még igen időszerű írás!

#4629 |

kanyim [NŐ] (55)2009-01-14 - 12:55

jó cikkecske;)))))))))

persze mindenki azt olvassa ki belőle ami magának a fontos..deh így is van ez rendjén;))))

#4618 |

tengerszem [NŐ] (33)2009-01-14 - 12:44

Alapvetően jó cikk szerintem. Persze más az agyuk, más lehet talán a viselkedésük, mint ahogy ilyen másságok a heteroszexuálisok közt is vannak, ezt lehet keresni egy olyan társadalomban, amely alapvetően a családra és a férfi-nő, illetve a férfiasság-nőiesség konzervatív elkülönítésére épül (és próbálja így fenntartani magát). De a lényeg ettől még nem változik. A homoszexuálisok is ugyanazt csinálják az ágyban egymással, mint a heterók és ők is ugyanazt a szerelmet érzik egymás iránt, mint a heterók. Épp ezért szerintem sokkal több a hasonlóság, mint a különbség heteroszexuális és homoszexuális közt, agybarázdáktól, génektől függetlenül. :) Másrészt pedig még a heteroszexuálisok közt sincs teljesen színtiszta férfiasság a férfiakban és nincs színtiszta nőiesség a nőkben. Mindkét nem hordoz jócskán jellemzőket a másik neméből. A szexualitás nem egy két végponttal rendelkező vonalzó, hanem ezen a vonalzón belül végtelen számú variáció.

#4616 |


Ha kérdést szeretnél feltenni, akkor azt a fórum ide vonatkozó témájába írd!


Hozzászólás
Cikk: Más a homoszexuálisok agya
Név:
Hozzászólás:
Biztonsági kód:
CAPTCHA Image
[ Új képet kérek! ]


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.


TÉMAKÖRÖK
SZAVAZÓ
Ki fizessen az első randin?
Nemed:
Férfi
Fele-fele arányban
FRISS KOMMENTEK
FÓRUM
» Szex a terhesség alatt és után
» Maszturbálás
» Beszélgetünk
» Anális szex
» Orális szex
» Merevedési zavarok
» Biszexualitás
» Erotikus játékok
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Segédeszközök
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» A méret a lényeg?
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
 


RSS cikkek