KOMMENTEK
Szüzesség értéke manapság
8 db komment

Emi2011-02-07 - 00:01

Hát én 16 éves vagyok és még szűz....nem is szeretnék még egyelőre lefeküdni senkivel,mivel nem is érzem magam még megfelelőnek rá és elsietni sem szeretném a dolgot!van aki kigúnyol ezért és van aki megérti ez a dolgot és egyet ért velem.az a baj h a mai fiúk/férfiak azaz fiatalok csak a szexre koncentrálnak már az első találkozásnál is nagyrészt....csak azt nem tom hogy miért sietnek úgy?na de mindegy,valaki azért adhatna pár tanácsot ha van kedve erre a hozzaszolásomra!:-)

#7439 |

nki2010-01-29 - 20:02

hát én még szűz vagyok. 4éve vagyok együtt a kedvesemmel, eleinte persze csak együtt lógtunk hisz akkor még 13-14éves voltam. a családom "vallásos" nálunk senki nem szexelt házasság elött, de senkisem találta meg ilyen korán az igazit mint én. teljes mértékben megbízom a páromban, ő készen állt várni rám akár a házasságik. de együtt vagyunk azért bekell vallni nem rövid ideje, és persze az igazi szerelem szenvedélyes ez nálunk sincs máshogy. szeretjük egymást és megbízunk egymásban. én teljes mértékben biztos vagyok benne, hogy vele szeretném elöször. beszéltünk is már erről és sztem nem fogom megbánni ha az ősök példája ellenér(akik ma is boldog házasok szerencsére)én megtenném elöbb, ha házasok is leszünk a nászúton is csinálhatunk majd "új" dolgokat és akkor már az sem lesz baj ha teherbe esem.. :)

#6637 |

RocketGirl [NŐ] (32)2008-06-25 - 16:02

Én azért az első két kérdést feltevő "hölgy"-től megkérdezném, hogy vajon mennyi idősek, milyen környezetben szocializálódtak és villámgyorsan elküldeném őket egy felvilágosító "tréning"-re.
Én csak azt nem értem, hogy hova rohannak? Ok, szexeljünk, semmi gond. De ne tizenx évesen. Pontosan az olyanok végzik abortusszal, akik az első két kérdéshez hasonlót feltették. Nevetséges ez a társadalom és a hozzáállás. Tiltják a szexet, ahelyett, hogy azt mondanák, hogy "figyelj kicsi fiam/lányom, ez egy bazi jó dolog, de ennek csak akkor van értelme, ha már a lelked is megérett rá, az hogy menstruálsz/megvolt az első merevedésed, még nem jelenti azt, hogy te száz százalékosan készen állsz az első együttlétre"...

Olyan buta lett ez a társadalom, hogy az valami félelmetes

#2586 |

macicica [NŐ] (33)2008-06-24 - 23:55

Sziasztok!

Hát elolvastam a cikket majd mégegyszer.Arra gondoltam én mikor is veszítettem el a szűzességem, és rá kellet jönnöm, hogy a mostani párommal. Mert ő nekem maga a teljeség minden tekintetben. Vele volt először igazi orgazmusom, mint testileg, mint lelkileg. Szerintem igenis fontos hogy az ember ne kapkodja el az együtlétet főleg nem az elsőt.Hallom sokszor a 15-16 éves kollégáimtól hogy ezzel azzal voltak és sokszor a teljes nevüket sem tudják.Ez elszomorító.Nem érzem magam idősnek mégis fényévekre vannak attól, amiben még én felnőttem és nem teltek el évtizedek.

#2581 |

Viri [NŐ] (49)2008-05-08 - 17:08

Balázs: van benne valami.
Én adnék egy másik címet is ennek a témának: "A szex értéke manapság."
Nem értékelik már annyira a szexet se, sőt a legkönnyebb dolog "hozzájutni", mint egy élvezeti cikkhez. Már nem kerekítenek akkora feneket neki, mint régi időkben.
Csak van ennek hátulütője is, amit pl. azt a szüleimnél tapasztaltam. Házasság előtt nem tudták, hogy nem illenek össze szex terén, mivel mindketten szűzek voltak. Ebből alakultak bonyodalmak, aztán válás lett belőle. De addig őket elsősorban a lelki dolgok tartották össze. Anyum azt vallotta, hogy annyi minden közös érdeklődésük, beszédtémájuk volt, hogy ezt tartotta őket össze sokáig. Na ez egy kis kitérő volt.
A régebbi időben én úgy gondolom, túl merev volt a felfogás ezzel kapcsolatban, mostani századunkban pedig túl szabados.. E kettő között kellene arany középutat találni. Keresgélni, de nem eszetlen módon keresni az élvezeteket, szexkapcsok, könnyű prédák után hajtva, hanem megfontoltan; olyannal, aki tényleg megérdemel minket, akkor lesz értékes kincs, ami nemcsak a testünknek okoz örömet, hanem a lelkünknek, és önbecsülésünknek is jót tesz..

#2306 |

balázs2008-05-02 - 22:38

üdv,
azért talán nem kell ennyire elítélni a vallást egyből, (eleve milyen vallásról beszélünk?). mert tény, hogy pl. a katolikus egyház kimondja, hogy lefeküdni házasság után lehet. de ez nem azért van, hogy aki nem tudja betartani, azt lenézzék. hanem ez egy útmutatás, egy segítség, hogy könnyebben boldogulj, akár a házasságban is később. hogy ne a testéért szeresd a másikat... felőlem, ha tényleg szereti két ember egymást (és nem csak kívánja egymást!), akkor házasság előtt is lefeküdhetnek. csak nem szabad ezt nagyon sokszot elkövetni, ugyanis ha két ember lefeküdt, akkor a házasság már mégis mi újat hozhat, miféle többletet? többek között azért van ma sok válás, mert az ember hozzászokik, hogy egy "komoly" kapcsolatban szex is van teljes mértékben...aztán ugye jön a szakítás, hiszen még nem házasok. aztán egyszer házas lesz, de ha már hozzászokott, hogy szakít a legkomolyabb emberi közelség és kapcsolat után(ami konkrétan a szex), akkor válni sem nehéz.
no mindegy, azért ez nem egyszerű, mindenkinek ajánlom, hogy a szexből a legtöbbet tudja magának és a társának kihozni.

#2277 |

ssjgoku [FF] (34)2008-04-20 - 01:29

Szerintem a szűzesség nem a hártyát, hanem az első alkalmat jelenti, legalábbis nekem. A barátnőm ilyen értelemben szűz volt, amíg velem nem találkozott, ellenben a hártyája már rég nincs meg állítása szerint, kézzel sokat tájékozódott... és egy tesi óra alkalmával szűnt meg elmondása szerint, nagyon vérzett szegény akkor.
Nekem a hártya átlyukasztása semmi pozitívumot nem adott volna, sőt még én aggódtam volna miatta. Sokkal többet jelent a tudat, hogy neki én voltam az első, és nekem meg ő. Így is kellőképp kellett figyelni egymásra, szerintem a vérzés és a hártya csak elbonyolított volna mindent.
Úgyhogy aki direkt visszarakatja a hártyát, az túl érzékeli annak a szerepét szerintem....

#2231 |

thymian [NŐ] (89)2008-04-05 - 17:39

érdekes. tv-ben már olyanokat is láttam, hogy házassági évfordulóra a nő újra rendbeteteti a szűzhártyáját. na azért ez már túlzás. azért ilyenekből divatot csinálni!

az a baj, nem tudok azonosulni az 2 problémájával. mert szerintem a szüzesség elvesztése nemcsak a hártyától függ. inkább az első közösülést tartom a szüzesség elvesztésének, függetlenül attól, hogy korábban tamponhasználat vagy bármi egyéb dolog miatt átszakadhatott.

szóval ennek alapján az elsőt (tehát a közösülést) tekintem a szüzesség elvesztésének. másoknak meg konkrétan a hártyaszakadás jelenti...de ez tényleg a család hozáállásán és a felvilágosítás szintjétől függ, hogy kinek mit jelent. én még tizenévesen azt olvastam, hogy akinek nagyon vékony, annak akár sportolástól is elszakadhat, és hogy a tényleges szüzességvesztés a behatolással történik.emiatt nem igazán foglalkoztam a szűzhártyám állapotával:) és a szüleim sem tették túlmisztifikálttá a dolgot. így nem alakult ki bennem aggodalom vagy bármi más ezzel kapcsolatban.
persze vallásosoknál fontos, ott az értékrend meghatározó része, és aki még házasság előtt elveszti(magyaránt hagyja, hogy a hüvelybe behatoljanak), azt lenézik, ítéletet mondanak felette.persze azt nem nézik, hogy közben meg házasság előtt volt orál, anál stb (ismerek ilyeneket), mert az belefér, de a rendes szex nem, mert az már a vallásával nem összeegyeztethető. nekem ez a legfurcsább amúgy. majdhogynem paradox jelenség.

#2178 |


Ha kérdést szeretnél feltenni, akkor azt a fórum ide vonatkozó témájába írd!


Hozzászólás
Cikk: Szüzesség értéke manapság
Név:
Hozzászólás:
Biztonsági kód:
CAPTCHA Image
[ Új képet kérek! ]


Info: Nem regisztrált felhasználók hozzászólásai moderálás után kerülnek ki az oldalra.


TÉMAKÖRÖK
SZAVAZÓ
Ki fizessen az első randin?
Nemed:
Férfi
Fele-fele arányban
FRISS KOMMENTEK
FÓRUM
» Szexuális nevelés
» Mit változtatnál a szexualitas.hu-n?
» Szex a terhesség alatt és után
» Maszturbálás
» Beszélgetünk
» Anális szex
» Orális szex
» Merevedési zavarok
» Biszexualitás
» Erotikus játékok
» Korai magömlés
» Láb, harisnya és tűsarok
» Segédeszközök
» Prosztata masszázs, prosztata orgazmus
» Barátság extrákkal
» Szüzesség elvesztése
» A méret a lényeg?
» Hűtlenség, megcsalás
» Idézetek
» Nemi betegségek
» Női orgazmus
» A terhesség első jelei
» Nők szexuális problémái
» Könyv, zene, film, TV
» Homoszexualitás
» Szakítás
» Abortusz
» Pornográfia
» Szerelem, párkapcsolat
» Szex különleges helyeken
» Fogamzásgátlás
» Menstruáció
» Intimtorna
 


RSS cikkek